Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Euroleague Game 2

Δεύτερη αγωνιστική για την Euroleague και μερικά σημεία που ξεχώρισα:

Παναθηναϊκός - Καντού (+9,5) --> 2 (1,75)

Φανερά ανέτοιμος ως νέα ομάδα ο Παναθηναϊκός, τη στιγμή που η Καντού έχει δώσει αρκετά παιχνίδια. Η ελληνική ομάδα βέβαια διαθέτει ασυζητητί καλύτερο υλικό και το ματς αυτό είναι από αυτά που πρέπει να πάρει οπωσδήποτε για να περάσει στην επόμενη φάση με ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Ο Τρινκιέρι απ' την άλλη είναι αρκετά καλός προπονητής για να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες και τα κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού γι' αυτό και πιστεύω ότι θα τον δυσκολέψει αύριο. Αν το έδινε και σε ειδικό στοίχημα, θα το 'παιζα 6-10 πόντους για τον ΠΑΟ.


Μακάμπι - Σιένα (+8,5) --> 1 (1,70)

Μετά τη νίκη στην Ανδαλουσία απέναντι στη Μάλαγα, η πρωτιά του ομίλου είναι μονόδρομος για την Μακάμπι. Από την άλλη, η νέα Σιένα ηττήθηκε εντός από την Άλμπα και ίσως μπήκε νωρίς νωρίς σε περιπέτειες. Στην Ιταλία έχασε κατά κράτος από τη Βαρέζε και όλα δείχνουν πως θέλει πολλή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό ανταγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα η έδρα της Μακάμπι δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο κι εδώ φαίνεται πως έχουμε ένα δωράκι από τον ΟΠΑΠ.


Κάχα Λαμποράλ - Ζαλγκίρις (+7,5) --> 2 (1,75)

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγαν οι Βάσκοι από τον Πειραιά, πραγματοποιώντας όμως αρκετά καλή εμφάνιση. Από την άλλη πλευρά, η Ζαλγκίρις δεν χαρίστηκε στην Τσεντεβίτα την οποία ισοπέδωσε με 90-62. Το διπλό εδώ προκύπτει εύλογα από τα προβλήματα τραυματισμού των γηπεδούχων (τα οποία βέβαια δε θα είναι τόσο πολλά όσα στο ΣΕΦ) κι από τη φανερή ενίσχυση των Λιθουανών με ποιοτικότατους παίκτες το καλοκαίρι (αφοί Λαβρίνοβιτς, Καουκένας) ή και πιο πρόσφατα (Τζάαμπερ), οι οποίοι είναι ικανοί να κοντράρουν την Κάχα ακόμα και μέσα στην καυτή έδρα της.


(+6,5) Ολύμπια - Ουλκέρ --> 2 (1,75)

Έκανε το μπαμ και κέρδισε μέσα στην Καντού η Ολύμπια βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στα νέα φυντάνια της, οι οποίοι έδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, όμως απέναντί της θα βρει το φετινό μεγαθήριο που διαθέτει παίκτες όπως ο ΜακΚάλεμπ, ο Μπατίστ και ο Άντερσεν. Η διαφορά των δύο ρόστερ είναι χαοτική, μπορεί να ο Πιανιτζιάνι να θέλει χρόνο για να φτάσει την ομάδα στο επιθυμητό σημείο, αλλά ακόμα κι έτσι οι παίκτες του μπορούν να καθαρίσουν εύκολα το ματς, όσο θράσος κι αν έχουν τα πιτσιρίκια της Ολύμπια.


Εφές Πίλσεν - Ολυμπιακός --> Εφές Πίλσεν 1-5 πόντοι (4,30)

Το ματς της εβδομάδας κι ας μας προμοτάρει η Euroleague το Παρτιζάν - ΤΣΣΚΑ. Ντέρμπι ολκής. Απ την μια οι παικταράδες της Εφές και ο Μαχμούτι, από την άλλη οι πρωταθλητές Ευρώπης, στο γήπεδο που πέρυσι δοξάστηκαν. Η βασική μου προτίμηση για το ματς είναι οι διαφορές 1-5. Ωστόσο δίνω το ελαφρύ προβάδισμα κι άρα το σημείο στην Εφές, καθώς ο Ολυμπιακός εμφάνισε κάποιες αδυναμίες στο ματς με την Κάχα που ... αν έπαιζε εκτός έδρας πιθανότατα να πλήρωνε. Εξάλλου, μετά την ήττα στο Μιλάνο, η Εφές θα μείνει αρκετά πίσω για μια καλή θέση, με μια ενδεχόμενη ήττα, κάτι που δεν αναλογεί στο ρόστερ της.


Για πρώτους σκόρερ, πέραν των προφανών επιλογών (πχ Σπανούλης, Διαμαντίδης, Φάρμαρ, Σόφο), οι οποίες αν συνδυαστούν μεταξύ τους δίνουν ένα πολύ καλό ποσοστό (αναφέρομαι σε ένα δελτίο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, όχι και στους 4 πιθανούς συνδυασμούς), ίσως αξίζει να κοιτάξει κανείς και στα αουτσάιντερ των δύο αγώνων, όπως ο Σμιθ της Καντού με 14,00, ο Λούκας της Εφές επίσης με 14,00 και ο Σαβάνοβιτς με 11,00, καθώς η ποιότητά τους κι άρα οι πιθανότητες να αναδειχθούν πρώτοι σκόρερ δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλες αποδόσεις.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Lega A, Day 3

Τρία ματσάκια για το καλό, αν και μου φαίνονται πιο δύσκολα από τις προηγούμενες αγωνιστικές.


Βίρτους Ρόμα - Ρετζιάνα Εμίλια (+6,5) --> 2 (1,75)

Με μικρές διαφορές σε κλειστά παιχνίδια έχασε δύο φορές η Εμίλια και περιμένουμε τουλάχιστον το ίδιο για τρίτη συνεχή φορά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει το όνομα, αλλά όχι τη χάρη.


Σκαβολίνι Πέζαρο - Ουμάνα Βενέτσια (+2,5) --> 2 (1,75)

Δεν έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα καλά η Βενέτσια, αλλά είναι φανερά καλύτερη (στα χαρτιά τουλάχιστον) από την Πέζαρο.


Μπιέλα - Καζέρτα (+3,5) --> 1 (1,75)

0/2 για την Μπιέλα, αλλά απέναντί της θα βρει μια από τις χειρότερες ομάδες μάλλον της λίγκας. Έχει την εμπειρία και τη σχετική ποιότητα να πάρει μια απαραίτητη για τη συνέχεια νίκη.