Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ACB, Lega A - Ημιτελικοί Κυπέλλου

Δε μας έχει βγει ως τώρα ο θεσμός του Κυπέλλου (Final 8) σε Ισπανία και Ιταλία, ευκαιρία όμως σήμερα με τους ημιτελικούς να ρεφάρουμε. Ασφαλώς, αυτό δε θα 'ναι καθόλου εύκολο, λόγω της φύσης των παιχνιδιών, οι εκτιμήσεις μας όμως είναι εδώ κι έτοιμες να τις αξιοποιήσετε.


Αβελίνο - Βίρτους Μπολόνια (+3,5) --> 1
Η αρχική μου εκτίμηση για το ματς έλεγε Αβελίνο. Ύστερα όμως, ένα προαίσθημα μου "δήλωνε" πως η Βίρτους θα είναι αυτή που θα χαμογελάσει, ή τουλάχιστον θα βγάλει το σημείο. Επειδή όμως στο 4ο ματς της ημέρας, που δεν επιλέχθηκε (9,5 Βαλένθια - Μπαρτσελόνα) δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ξεκάθαρη πρόβλεψη κι επειδή γενικότερα προτιμώ να μένω στην αρχική μου θέση (έτσι λένε ότι είναι το σωστό όλοι, πλην του Μέρφι, ο οποίος είναι 50-50, ανάλογα με την τελική απόφαση), θα πάμε με την Αβελίνο. Γιατί; Πρώτον, λόγω πολύ ισχυρής έδρας, δεύτερον, λόγω του ότι ήταν συνεχώς μπροστά, έστω και με βραχεία κεφαλή κι έλεγχε κατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι με τη Μιλάνο, ενώ όταν τα βρήκε σκούρα, ανέκαμψε αμέσως και πήρε την πρόκριση (άρα και "ντοπαρισμένη" ψυχολογία) και τρίτον, λόγω του ελαφρώς ισχυρότερου κινήτρου που συνεπάγεται η διεξαγωγή του Final Eight στην έδρα της. Γιατί δε θα πηγαίναμε με την Αβελίνο; Διότι η έμπειρη Βίρτους έδειξε πιο έτοιμη για νοκ άουτ ματς στον προημιτελικό με την Καζέρτα και ίσως ξέρει και τώρα καλύτερα το δρόμο για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Αν ήταν να επιλέξουμε ένα ματς, σίγουρα δε θα ήταν το συγκεκριμένο.


(+4,5) Ταού - Ρεάλ --> 2
Η Ταού πήρε εύκολα την πρόκριση απέναντι στη γηπεδούχο Μπιλμπάο, παίζοντας εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα, όμως αυτή τη φορά απέναντί της θα έχει έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο. Η Ρεάλ πέρασε το εμπόδιο της πολύ καλής χθες Μπανταλόνα, στηριζόμενη στην εκπληκτική βραδιά των Τζουλ (Llull) και Γιάριτς, όμως η μεγάλη εμπιστοσύνη του Μεσίνα σ' αυτούς τους δύο, έχει αλλάξει το rotation της ομάδας, η οποία ...χαμηλώνει (σε θέσεις), όπως και το χρόνο συμμετοχής των παικτών. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, αναμένεται ν' αξιοποιηθούν περισσότερο Λαβρίνοβιτς, Ρέγιες, ίσως και Τόμιτς, ειδικά αν δεν παίξει ξανά ο Σπλίτερ. Σ' αυτή την περίπτωση έχουμε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη Ρεάλ, η οποία ούτως ή άλλως, διαθέτει πληθώρα ποιοτικών περιφερειακών που μπορούν να περιορίσουν τους επικίνδυνους "Βάσκους" και το κυριότερο, να καθορίσουν αυτοί το ρυθμό. Αν και η Ταού έδωσε πολύ καλά δείγματα χθες και πρόκειται για παιχνίδι κυπέλλου, θεωρώ πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο ματς.


Σιένα - Μπιέλα (+16,5) --> 1
Έτοιμη έδειξε η Σιένα χθες (όπως και ο McIntyre, οι Λαβρίνοβιτς και Σλόκαρ δεν έπαιξαν) απέναντι στην εξαιρετική το τελευταίο διάστημα Μοντεγκρανάρο και σήμερα έχει ν' αντιμετωπίσει μια ομάδα που πέρασε μεν χθες από την Καντού κι άρα άφησε πίσω της, για το κύπελλο τουλάχιστον, τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις, δε φαντάζει όμως το ίδιο επικίνδυνη αυτή τη στιγμή με τη χθεσινή αντίπαλο των κυπελλούχων (και πρωταθλητών βεβαίως βεβαίως) Ιταλίας. Ασφαλώς, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν μπορούν να υπάρξουν ...μπακάλικα μαθηματικά για τη διαφορά ("αφού κέρδισε η Σιένα χθες με 16 μια καλύτερη ομάδα τώρα θα κερδίσει με περισσότερους..."), αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να βάλουμε το ματς στο 2. Αν μας ανησυχεί κάτι, είναι το ενδεχόμενο η Σιένα να μην παίξει σ' ένα τόσο υψηλό ...ποσοστό απόδοσης, γνωρίζοντας πως η αποστολή της ίσως να είναι ευκολότερη σήμερα.


Όσο για το δικό μας τελικό κυπέλλου (δεν υπάρχει στον ΟΠΑΠ), όπως αναφέραμε και στη σελίδα μας στο facebook, είναι αδύνατο να γίνουν προβλέψεις. Η ψηφοφορία στο blog δε βγάζει ξεκάθαρα νικητή κι έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ν' απολαύσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, από την τηλεόραση. Ας ελπίσουμε να κάνουν το ίδιο κι αυτοί που θα το παρακολουθήσουν μέσα από το γήπεδο...

Saturday's Picks from Uncle Sam

Cardiff v Barnsley (1) 1.60

Venlo v Alkmaar (2) 1.85

Genoa v Udinese (1) 1.95

Ματς φωτιά....

Μεσοβδόμαδα είχαμε ενα ταμείο και έναν κουβά...κάτι κάναμε..ευτυχώς περάσαμε και μερικά μαθήματα...αλλά το ζουμί της υπόθεσης είναι σήμερα και αύριο...Ξεκινάμε λοιπόν:

258 Λιντς - Μπράιτον 1 (1,30)
....Φουλ για άνοδο πάει η Λιντς και η Μπράιτον δεν νομίζω οτι θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο...

239 Καβάλα - Ξάνθη 1 (1,95)...Παρά τους πιθανούς ενδοιασμούς που έχει όποιος ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο...μια ομάδα που έκανε διπλό μέσα στον πρωτοπόρο, έχει πάρει βαθμούς με τις υπόλοιπες θεωρητικά μεγάλες ομάδες και φιγουράρει στην 6η θέση και υποδέχεται μια ομάδα σαν την Ξάνθη, δεν μπορείς παρά να ποντάρεις στον άσσο ειδικά με αυτήν τη απόδοση...

241 Γουέστ Χαμ - Χαλ 1 (1,60)...Ματς- ο θάνατός σου η ζωή μου...αν δεν πάρει και αυτό το ματς η Γουέστ Χαμ θα είναι άξια της μοίρας της.Η Χαλ φέτος δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας και έχει την 2η χειρότερη εκτός έδρας επίθεση με 7 γκολ...Παρά τις μακροχρόνιες απουσίες το συγκρότημα του Τζιανφράνκο Τζόλα θα πρέπει να πάρει το πολυπόθητο 3ποντο....

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάδα, Ολλανδία... Don't cry for me... Scotland!

Επιστροφή στο ραντεβού της Παρασκευής για προγνωστικά των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου. Όπως είναι φανερό από τον ήδη τίτλο, το πρωτάθλημα της Σκωτίας αντικαταστάθηκε από αυτό της Ολλανδίας, ύστερα από την "ευγενική" προτροπή ηγετικών στελεχών του blog. (Για το καλό της τσέπης σας και των ταμείων μου...)

Γι' αυτήν την αγωνιστική έχουμε 2 τριάδες (1 για κάθε πρωτάθλημα). Για την Ολλανδία δεν έχω πολλά σχόλια. Δεν γνωρίζω καλά το πρωτάθλημα για την ώρα και το εύκολο έργο των φαβορί αυτήν την εβδομάδα καθώς και οι μικρές αποδόσεις μας απομακρύνουν από κάποια παιχνίδια. Στο δικό μας Ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό καθώς και το ντέρμπι κορυφής της Τούμπας ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα παιχνίδια αλλά εμείς θα κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνα με σκοπό το ταμείο.

1η Τριάδα

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

19:00 309 Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2 (1.40)
Ένας αδιάφορος και σωμένος Εργοτέλης αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό που καίγεται για βαθμούς και θέλει να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα βγει στο γήπεδο της Τούμπας. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο...

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

14:30 353 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης Over (1.90)
Έχω πολύ μεγάλη αδυναμία στον Ατρόμητο και πιστεύω ότι αυτός είναι το φαβορί για τη νίκη. Από την άλλη η Τρίπολη του Βαγγέλη Βλάχου παίζει πλέον πιο επιθετικά από ποτέ με τους Έντερ και Βίλτσεζ σε μεγάλη φόρμα. Πιστεύω ότι θα δούμε γκολ στο παιχνίδι..

16:45 373 ΑΕΚ - Άρης 1 (1.60)
Πραγματικά δύσκολο παιχνίδι και ίσως να μην αξίζει ο άσος για απόδοση 1.60 σε ένα παιχνίδι που η πρόσφατη παράδοση είναι υπέρ των φιλοξενουμένων. Δε φοβάμαι τόσο τον Άρη όσο την πολύ κακή άμυνα της ΑΕΚ που πιστεύω ότι δεν πείθει κανέναν. Στηρίζομαι στον παράγοντα έδρα και στην πολύ καλή επιθετική τριάδα των γηπεδούχων.


2η Τριάδα

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

19:45 317 Μπρέντα - Ουτρέχτη Χ Ημίχρονο (1.95)
Δύο ομάδες με τους ίδιους βαθμούς και τον ίδιο στόχο. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής πιστεύω ότι αυτός δεν θα φανεί στο πρώτο ημίχρονο.

20:45 324 Φένλο - Άλκμααρ 2 (1.85)
Οι φιλοξενούμενοι θέλουν οπωσδήποτε τους βαθμούς για τα play of σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είναι περισσότερο αδιάφοροι. Θυμίζει την περίπτωση Εργοτέλης - Ολυμπιακός.

21.45 332 Ναιμέγκεν - Γκρόνινγκεν Χ Ημίχρονο (1.95)
Παρόμοιο με το παιχνίδι Μπρέντα - Ουτρέχτη με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας αλλά χωρίς ουσιαστικό στόχο στο πρωτάθλημα. Δε θα ποντάρω νικητή και δεν ξέρω καν αν θα υπάρξει νικητής.

Αυτές είναι οι προτάσεις Σαββατοκύριακου από εμένα. Σίγουρα δεν υπάρχουν οι εντυπωσιακές αποδόσεις αλλά ελπίζουμε σε κάποιο ταμείο. Καλά κέρδη σε όλους!

Να σώσουμε την Αταλάντα και να ρίξουμε τη Σιένα Vol.II

Μετά από ολιγοήμερο ρεπό λόγω τεχνικών-κυρίως-προβλημάτων επιστρέφουμε δριμύτεροι μπας και σταυρώσουμε κανά ταμείο αφού τελευταία η θεά τύχη δεν μας χαμογελά..Σταθεροί σε Ιταλία και Αργεντινή ενώ μεσοβδόμαδα θα βάλουμε τα καλά μας και θα ασχοληθούμε και με το Τσου-Λου..Προς στιγμήν όμως στρέφουμε την προσοχή μας στα 2 πρωταθλήματα..Πάμε..
221 Τσακαρίτα-Κολόν 2 (2,40) Η ''Τσάκα'' υποδέχεται την ομάδα της Σάντα Φε,σε ένα παιχνίδι όπου η κωλοφαρδία αναμετράται με την σοβαρότητα..Έχει κουράσει η ομάδα του ''παιχταρά'' Φ.Πάρρα,7 γκολ έχει πετύχει στο clausura και τα 7 από στημένα,τα 6 με κεφαλιές,τα 5 από τα σέντερ μπακ της..Την ψωνίσανε τελείως οι ''παιχταράδες'' της γηπεδούχου,λένε οτι πάνε και για τίτλο, ξεχνώντας το γεγονός οτι με μια ήττα πέφτουν στην διακεκαυμένη ζώνη..Η Κολόν από την άλλη είναι ξεκάθαρα ομάδα του προπονητή,σοβαρή,μετρημένη,πειθαρχημένη,βρίσκεται στην 1η θέση(με άλλες 3 ομάδες) και όλα τα αποτελέσματά της κρίνονται θετικά..Όλοι στο στρατόπεδό της ελπίζουν σε πορεία ανάλογη αυτής του apertura και μεχρι στιγμής το αποδεικνύουν και με το παραπάνω..Και απο τη στιγμή που δηλώνουν και μπορούν(γιατί αυτοί μπορούν...) οτι πάνε για τον τίτλο,τέτοια παιχνίδια οφείλουν να τα καθαρίζουν..
222 Βελέζ-Ιντεπεντιέντε 2 (2,65) Δύο ακόμα ομάδες που βρίσκονται στο ρετιρέ της βαθμολογίας αναμετρώνται μεταξύ τους,σε ένα ματς-τριπλή από στοιχηματικής άποψης.. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο όμως εδώ:η ομάδα με τα όλα της Βελέζ έχει την προσεχή εβδομάδα μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το libertadores και όπως έχουν δηλώσει πολλάκις στο στρατόπεδό της το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται περισσότερο στο συγκεκριμένο θεσμό παρά στο εγχώριο πρωτάθλημα..Αποτέλεσμα αυτού είναι οτι θα κατεβάσει τα ''δεύτερα'' στο συγκεκριμένο παιχνίδι,τα οποία όμως δεν είναι για πέταμα αφού αυτά κέρδισαν τη Χιμνάσια πριν απο 2 εβδομάδες..Όμως άλλο Χιμνάσια και άλλο Ιντεπεντιέντε...Οι ανεξάρτητοι είναι ίσως η πιο αξιόπιστη ομάδα της χώρας αυτή τη στιγμή,έχει υποχρεώσεις μόνο για το πρωτάθλημα,έχει καλές μονάδες και δικαίως επικρατεί στις τάξεις της το όνειρο του τίτλου.. Στα θετικά το οτι νίκησαν πολύ δύσκολα και τα ''δεύτερα'' της Εστουδιάντες την προηγούμενη αγωνιστική,ελπίζουμε το πάθημα να τους έγινε μάθημα και οτι δεν θα υποτιμήσουν και τα πιτσιρίκια της Βελέζ..
337 Νιούελς-Λανούς 1 (1,70) Οι leprosos υποδέχονται την granate για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος clausura,2 ομάδες που εμφανίζονται προβληματικές ως τώρα και σίγουρα κατώτερες των περιστάσεων..Η ομάδα του Νέστορ Σενσίνι πλήρωσε το γενικά κακό της πρόσωπο στο libertadores όπου και αποκλείστηκε πρόωρα,με συνέπεια να αγωνίζεται πλέον μόνο για το πρωτάθλημα το οποίο πέρυσι έχασε την τελευταία αγωνιστική..Άρχισε πάντως σιγά σιγά να στρώνει,ενώ την προπερασμένη αγωνιστική σκόρπισε την Μπόκα με 4-2 με το τελευταίο της ματς να αναβάλλεται λόγω βροχής..Η ομάδα του Πελετιέρι από την άλλη,πέρα από την ηρωική εμφάνιση στην πρεμιέρα όταν και στο τελευταίο τέταρτο ανέτρεψε το 0-2 σε 3-2 στο εντός έδρας ματς με την Ουρακάν,μετρά σερί κακών αποτελεσμάτων και τραγικών εμφανίσεων..Την τετάρτη μάλιστα έχασε για το libertadores με 2-0 από την Ουνιβερσιτάριο του Περού,με αποτέλεσμα ο εντος έδρας αγώνας την ερχόμενη τετάρτη να έχει χαρακτήρα τελικού..Έτσι,ο χαιτέος κόουτς Σουμπέλδια αναμένεται να προχωρήσει σε rotation εν όψει του μεσοβδόμαδου ματς..Που μυαλό λοιπόν για το αυριανό ματς πρωταθλήματος,απέναντι σε μία καλή και ξεκούραστη ομάδα??
421 Εστουδιάντες-Ουρακάν 1 (1,70) Καλή εμφάνιση από τα πιτσιρίκια της καλύτερης ομάδας της ηπείρου και κατόχου του libertadores ''Εστού'',παρ'όλα αυτά ηττήθηκαν με 3-2 στην καλή έδρα της Ιντεπεντιέντε..Την πέμπτη είχε ματς για το libertadores στην Α.Λίμα όπου και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1,με τη συγκεκριμένη διοργάνωση να είναι ο κύριος στόχος της.. Άμεση ανάκαμψη το ζητούμενο αυτή τη στιγμή,κουρασμένη μεν αλλά με ποιότητα στον πάγκο της,με την Ουρακάν να μοιάζει ιδανικός αντίπαλος γι'αυτήν..Λογικά θα παίξουν σχεδόν όλοι οι βασικοί αφού μεσοβδόμαδο ματς δεν υπάρχει..Η Ουρακάν από την άλλη,πέρα από τη νίκη-πυροτέχνημα απέναντι στη Νιούελς στο βούρκο της,έχει βγάλει ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τρομάξει τους φοιτητές..Ήρθε η ώρα για τον εμβληματικό αρχηγό Σέμπα Βερόν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του,με συνοδοιπόρους τους παιχταράδες-φορ Μποσέλι και Σόσα..Άσσος..
364 Αταλάντα-Κιέβο 1 (2,00) Να που οι ατάλαντοι μετετρέπονται σιγά σιγά σε Αταλάντα, αφού μετά την εντός έδρας νίκη με το Μπάρι πήραν σημαντικότατο βαθμό στην έδρα της Κατάνια αγωνιζόμενη μάλιστα για 20' με 10 παίκτες,σε ένα ματς πάντως που δικαιούταν τη νίκη..Ευελπιστεί έτσι να χτίσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και να πάρει κάποιες ανάσες στο κυνήγι της παραμονής,με το θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ματς να είναι η νίκη και μόνο αυτή..Αντίθετα,η ομάδα της Βερόνα βρίσκεται σε κακό φεγγάρι,αραχτοί και light οι τύποι,αποτέλεσμα αυτού να καταφέρουν να χάσουν από τη Σιένα του Αλμπέρτο του Μαλεζάνι και του Άλεξανδρου του Τζιόλη,χωρίς μάλιστα να κάνουν ευκαιρία..Έτσι,αν η ομάδα του Μπέργκαμο θέλει να μείνει στην κατηγορία,τη συγκεκριμένη ομάδα οφείλει να την κερδίσει..
366 Μπολόνια-Γιουβέντους 2 (1,85) Ότι θα πόνταρα υπέρ της Γιούβε φέτος δεν το περίμενα,να όμως που οι συνθήκες το ευνοούν..Έχουμε και λέμε:την κυριακή έκανε νίκη ψυχολογίας επί της Τζένοα(έστω και με πέναλτι μουσαντένιο) και την πέμπτη άλλη μία νίκη,σημαντικότερη αυτή τη φορά,επί του Άγιαξ εκτός έδρας για το Europa League,σχεδόν όλοι οι τραυματίες και τιμωρημένοι έχουν επιστρέψει,ενώ η κακή Μπολόνια θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς-και για τον επόμενο ένα μήνα-χωρίς τον σταρ-επιθετικό Μάρκο Ντι Βάιο.. Τί εστί ο τελευταίος για την Μπολόνια? Τα 33 από τα 68 γκολ της την τελευταία διετία.. Ανασταλτικός παράγοντας η κούραση για τη Βέκια Σινιόρα,ωστόσο οι παραπάνω συγκυρίες, η βαριά της φανέλα,το οτι ''πρέπει'' να βγει στο τσάμπιονς λιγκ και το 1,85 με οδηγούν στο διπλό..
367 Παλέρμο-Λάτσιο Χ ημ.-Χ τελ. (4,80) Αμφίρροπη αναμέτρηση,μεταξύ 2 ομάδων οι οποίες έχουν αντιδιαμετρικές πορείες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα,με την μεν Παλέρμο να κυνηγά την έξοδο στην ευρώπη και τη δε Λάτσιο να παλεύει για τη σωτηρία..Οι διαφορές τους πάντως δεν είναι τόσο μεγάλες όσον αφορά την ποιότητα των παιχτών..Η Παλέρμο είναι ξεκάθαρα ομάδα έδρας ''τρέχοντας'' ένα σερί 8-4-0 από την αρχή του campionato,ενώ η Λάτσιο εκτός είναι ομάδα ισοπαλίας 2-6-4..Επιπλέον στο εσωτερικό της ομάδας της σικελίας επικρατεί ανησυχία και εκνευρισμός μετά την 4αρα από τη Ρόμα παρά την πολύ καλή καλή εμφάνιση,ενώ στη Λάτσιο πνέει νέος άνεμος,πιο αισιόδοξος,μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την αποπομπή του Μπαλαρντίνι και την πρόσληψη του Ρέια..Και επειδή ο νέος τεχνικός θα θελήσει να ξεκινήσει θετικά στο ντεμπούτο του,θα κλείσει την ομάδα του στο μισό γήπεδο αφού αλλιώς δεν βγαίνει..Έτσι δίνω τον 1ο λόγο στο Χ,ρισκάροντας μάλιστα σε Χ από ημίχρονο..
369 Σιένα-Νάπολι 2 (2,10) Και όμως κατάφερε να κερδίσει ύστερα από 7 αγώνες η κακή-πλην φιλότιμη-ομάδα της Τοσκάνης την ασθμαίνουσα Κιέβο με-τί άλλο?- 1-0 εκτός..Μέτρια εμφάνιση,μάλλον δικαιούταν τη νίκη που της έδωσε προσωρινές και μάλλον ψεύτικες ελπίδες για παραμονή..Τώρα υποδέχεται στο Μοντεπάσκι Σιένα την καλή Νάπολι και τώρα που θα κληθεί να παράγει παιχνίδι έρχονται τα δύσκολα..Μία Νάπολι που ξεπέρασε την περίοδο ντεφορμαρίσματος στο παιχνίδι με την Ίντερ,όντας από πολύ καλή μέχρι εξαιρετική,έχοντας 2 δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες,ωστόσο κόλλησε στο 0-0..Ίσως ήρθε η ώρα να σπάσει η κακοδαιμονία της τώρα που αντιμετωπίζει μία κακή ομάδα και τη στιγμή που μάλλον επιστρέφει ο κοντοπ....ίθαρος και χοντρός-παιχταράς κατά τα άλλα-φορ Λαβέτσι..Θα χτυπήσουν στην κόντρα οι παρτενοπέι και θα κληθεί ο Τζιόλης να καλύψει χώρους και να τρέξει να τους προλάβει..Μυστήρια πράγματα..
217 Μπρέσια-Άσκολι 1 (1,75) Αναμέτρηση μεταξύ των 2 πιο φορμαρισμένων ομάδων στη Serie B..Όμως οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια,αφού η μεν Μπρέσια έχει χτίσει αυτό το σερί με πειστικές εμφανίσεις,η δε Άσκολι τσούκου-τσούκου μπολ και άγιος ο θεός..Ειδικά στα τελευταία 3 παιχνίδια η Άσκολι έχει μπουκώσει και έχει και κάποιες καλές απουσίες,ενώ η Μπρέσια είναι σταθερά καλή και ενισχύεται από την επιστροφή του 1ου σκόρερ της κατηγορίας Καράτσολο..Μεγάλη ευκαιρία λοιπόν για την ομάδα της Μπρέσια να ξεφύγει 9 βαθμούς από τη σημερινή αντίπαλό της και να τη βγάλει μια και καλή εκτός διεκδίκησης πλει-οφ..
302 Μόντενα-Γκροσέτο 2 (2,95) Μόντενα εναντίον Γκροσέτο,με τη 2η να είναι 4 βαθμούς μπροστά από την 1η στη βαθμολογία της Serie B..Η Μόντενα είναι σε κακή κατάσταση τους τελευταίους μήνες,παρουσιάζοντας κακό ποδόσφαιρο και δυσκοιλιότητα στο γκολ:στα 6 τελευταία έχει πετύχει μόλις 2..Η Γκροσέτο τώρα,παρουσιάζει αλέγκρο και ελαφρώς άναρχο ποδόσφαιρο,σκοράρει συνεχώς,συνήθως της βγαίνει αυτό με αποτέλεσμα να φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας κάθε προσδοκία..Όλα τα παραπάνω τα οφείλει στον σταρ-επιθετικό της χιλιανό Μαουρίσιο Πινίγια ο οποίος σκοράρει σε 10 σερί ματς(!!!) και αν το κάνει και τώρα ισοφαρίζει το ρεκόρ του τεράστιου Μπατιστούτα..Μεγάλο κίνητρο για τον παιχταρά λοιπόν το να σκοράρει..Και επειδή θα σκοράρει και η Μόντενα δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση το 2πλο στο 2,95 έχει αξία..
418 Κροτόνε-Λέτσε Χ (2,80) Η πρωτοπόρος της κατηγορίας Λέτσε αντιμετωπίζει στο Κροτόνε την ομώνυμη ομάδα σε ένα ματς με αρκετό στοιχηματικό ενδιαφέρον..Η Κροτόνε προέρχεται από καλή εμφάνιση,χρειάζεται βαθμούς στην έδρα της για να σώσει την κατηγορία σχετικά νωρίς,απουσίες δεν έχει..Η Λέτσε προέρχεται από κακή εμφάνιση,χρειάζεται βαθμούς για να σταθεροποιηθεί στην κορυφή και ούτε αυτή έχει απουσίες..Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το εντός 5-5-2 της 1ης και το 4-4-4 της 2ης αλλά και την καλή μεταξύ τους σχέση,μας οδηγούν σε μία-πετσοκομμένη πάντως-πιθανή ισοπαλία..

ΣΟΥΜΑ

Βασικό ποντάρισμα
1)Νιούελς 1,Εστουδιάντες 1,Γιουβέντους 2
2)Αταλάντα 1,Νάπολι 2,Μπρέσια 1

Με ρίσκο
1)Γκροσέτο 2,Λέτσε Χ,Κολόν 2
2)Λάτσιο Χ ημ./Χ τελ.,Ιντεπεντιέντε 2

Πορτο-Γαλλία... Πάμε για 3ο συνεχόμενο?

Τα 2 ταμεία μου φούσκωσαν τα μυαλά και θα προτείνω μια τριάδα για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Το δελτίο μου για σήμερα, αύριο και την Κυριακή περιλαμβάνει ένα παιχνίδι από την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, ένα από τη Ligue 1 και ένα ακόμη από τη Ligue 2.

209 Le Havre-Istres 1 (1,70) Πιστεύω ότι η Χάβρη θα καταφέρει να νικήσει και να συνεχίσει να διεκδικεί την άνοδο!

321 Nice-Lorient 1 (2,25) Εδώ και καιρό περιμένα την ανάκαμψη της Nice. Απέναντι στην κουρασμένη και απογοητευμένη, μέτρια Lorient είναι η ευκαιρία τους! 'Ασος στο Stade du Ray για τους Νικαιώτες...

409 Porto-Braga 1(1,75) Η Μπράγκα κερδίζει χωρίς να εντυπωσιάζει και θα ποντάρω σε μια νίκη της Πόρτο που θα την επαναφέρει σε τροχιά τίτλου, που προσωπικά πιστεύω ότι και φέτος θα κατακτήσει...

ACB, Lega A - Ώρα Κυπέλλου part II

Η δεύτερη μέρα των προημιτελικών σήμερα κι έχουμε ξανά τρία ματς, δύο από Ιταλία και ένα από Ισπανία όπως και χθες.


Σιένα - Μοντεγκρανάρο (+15,5) --> 2

Η καλύτερη ομάδα αντιμέτωπη με την πιο φορμαρισμένη. Παρόλο που η Σιένα είναι δυο σκάλες ανώτερη από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ιταλία, η διαφορά που δίνεται εδώ είναι μεγάλη, δεδομένης της πολύ καλής κατάστασης που βρίσκεται η Μοντεγκρανάρο, η οποία έχει σερί πέντε συνεχόμενων (και "καλών" μάλιστα) νικών στη Lega A. Αντιθέτως, η Σιένα με τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών που έχει, δεν παρουσίασε την κλασική εικόνα της στα δύο τελευταία ματς (ειδικά την Κυριακή μέσα στην δυνατή εντός Τεράμο τα βρήκε πολύ σκούρα) και έχοντας παράλληλα και το TOP 16, είναι μάλλον απίθανο να αποδώσει στο 100%. Δε γνωρίζουμε αν θα παίξουν τελικά Λαβρίνοβιτς (τραυματίας), Μακ Ιντάιρ (έπαιξε μόνο 9 λεπτά στο πρωτάθλημα) και ο νεαποκτηθής Σλόκαρ, αλλά ακόμα κι αν αγωνιστούν, πιθανότατα να μην είναι απόλυτα έτοιμοι. Όλα δείχνουν διπλό, με το μόνο (τρόπος του λέγειν, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος) ανησυχητικό παράγοντα να είναι η κλάση, η τρέλα και η εμπειρία της Σιένα, η οποία μπορεί να ...δαιμονιστεί από το τρίποντο (και η Μοντεγκρανάρο δε διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο συγκεκριμένο τομέα), ωστόσο το momentum των τυπικά φιλοξενουμένων είναι πραγματικά καλό για να μην το εμπιστευθούμε. Σε περίπτωση που τελικά όντως υπάρξουν απουσίες από τη Σιένα, περιμένουμε το πλεονέκτημα να μειωθεί.


(+2,5) Μπιλμπάο - Ταού --> 1

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται η γηπεδούχος Μπιλμπάο, αφού ξεκίνησε να κερδίζει και στην ACB (όπου βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία), με την τελευταία της νίκη μάλιστα να είναι μέσα στην έδρα της Ρεάλ. Στην Ευρώπη ξέρουμε ότι τα πάει περίφημα απ' την αρχή. Στον αντίποδα, η Ταού αναμένεται να στερηθεί ξανά των υπηρεσιών του Σπλίτερ (αν κι έτσι λεγόταν και με την Κίμκι, όμως τελικά έπαιξε και δεν τα πήγε κι άσχημα, οπότε κρατάμε μια πισινή), κάτι που δημιουργεί τα γνωστά προβλήματα που έχουμε αναφέρει σε πρόσφατες αναρτήσεις μας για την Ευρωλίγκα. Ο Μπάρατς πάντως παίζει, οπότε το πρόβλημα δε θα είναι τόσο μεγάλο. Όπως και να' χει, η Ταού δυσκολεύεται αρκετά στα τελευταία ματς, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη και σίγουρα δε διανύει κάποια περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Είναι γενικά καλύτερη ομάδα, όμως αυτή τη στιγμή οι συνθήκες (φόρμα, έδρα, Σπλίτερ) ευνοούν την Μπιλμπάο κι έτσι πάμε με τον άσσο.


Καντού - Μπιέλα (+4,5) --> 1

Ο τελευταίος προημιτελικός του Final Eight της Ιταλίας περιλαμβάνει μια πολύ σοβαρή και καλή (για τα δεδομένα της Ιταλίας) ομάδα όπως η Καντού και μια επικίνδυνη, απρόβλεπτη, αλλά ελαφρώς πιο μέτρια αντίπαλο, όπως η Μπιέλα. Οι πρώτοι ακολουθούν μια αρκετά σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας ως επί των πλείστων θετικές εμφανίσεις στα τελευταία ματς, ενώ αντίθετα, η Μπιέλα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες, με τη μεταγραφή του Ντίαζ να μην αλλάζει τα πράγματα μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε περισσότερα δεδομένα όπως στα προηγούμενα ματς, όμως η καλή ποιότητα της Καντού και οι πρόσφατες ήττες της Μπιέλα μας οδηγούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στον άσσο.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ταμείο χθες και συνεχίζουμε με Europa League ....

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια στο πλαίσιο της φάσης των 32 του Europa League...έχουμε και λέμε...

163 Μπιλμπάο - Άντερλεχτ 1 (1,60).....τυχαίνει να έχω δει αρκετές φορές φέτος την ομάδα του Χοακίν Καπαρός και πραγματικά εχω εντυπωσιαστεί απο το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει και δικαίως βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία οι Βάσκοι...από την άλλη οι Βέλγοι κάνουν επίδειξη δύναμης στο εγχώριο πρωτάθλημα αφού έχουν ξεφύγει απο την 2η Μπιτζ με 7 βαθμούς, αλλά πιστέυ πως οι Βάσκοι είναι καλύτερη ομάδα και με την βοήθεια της δυνατής έδρας τους έχουν τον πρώτο λόγο...

168 ΠΑΟ - Ρόμα 2-3 γκολ (1,75)...η άμυνα του ΠΑΟ έχει δείξει ότι δέχεται γκολ αν πιεστεί και η Ρόμα απο την άλλη τον τελευταίο καιρό πετά φωτιές...

170 Χέρτα - Μπενφίκα 2 (1,85)...οι Αετοί δείχνουν ικανοί να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση απο σήμερα και να αφωσιωθούν στο κυνήγι του τίτλου στην Πορτογαλία...από την άλλη οι Γερμανοί όντας στη τελευταία θέση της Bundesliga δεν στοχεύουν σε πρόκρηση αλλά σε παραμονή στην κατηγορία...

Europa League για μεγάλο κέρδος...

Στεναχωρήθηκα που δεν έδωσα την χθεσινή μου τετράδα (βλ. φωτό στη σελίδα μας στο facebook) στο blog, η οποία με οδήγησε στο ταμείο, και προτίμησα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Αποφάσισα λοιπόν να επανορθώσω σήμερα με μια 5αδα(!!) από το europa league. Πάμε στα παιχνίδια μας...

159 Λιλ - Φενερμπαχτσέ 1 (1.75)

163 Μπιλμπάο - Άντερλεχτ 1 (1.60)

166 Κοπεγχάγη - Μαρσέιγ 2 (2.00)

169 Φούλαμ - Σαχτάρ 1 (2.30)

170 Χέρτα - Μπενφίκα 2 (1.85)

Ελπίζω η 5άδα να μας οδηγήσει και σήμερα ταμείο. Τα λέμε αύριο με τα γνωστά μας προγνωστικά για την ελληνική superleague. Καλά ταμεία σε όλους!!

Europa League

Villareal v Wolfsburg OVER 1.60

FC Copenhagen v Marseille (2) 2.00

Liverpool v Unerea (1) 1.25

Club Brugge v Valencia (2) 1.70

Ώρα..Europa!

Ένα σχετικά καλό 2μερο Champions' League πέρασε όπου επαληθεύτηκαν οι 2 απ' τις 3 προτάσεις(3/4 συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της Έβερτον). Οι προτάσεις μου για τα αποψινά ματς του Europa League είναι οι εξής :


158- Κλαμπ Μπριζ - Βαλένθια 2 (1,70 )

159- Λιλ - Φενερμπαχτσέ 1 ( 1,85 )

166 - Κοπεγχάγη - Μαρσέιγ 2 (2,00 )

ACB, Lega A - Ώρα Κυπέλλου

Ξεκινούν οι προημιτελικοί των Κυπέλλων σε Ισπανία και Ιταλία και τα πρώτα ματς είναι διαθέσιμα ήδη από το τρέχον κουπόνι. Τέσσερα ματς συνολικά σήμερα, θα επιλέξουμε τρία εξ' αυτών, καθώς στο Βαλένθια - Εστουντιάντες δεν μπορούμε να στηριχθούμε κάπου συγκεκριμένα για να χαρακτηρίσουμε κάποια ομάδα φαβορί, βάσει του πλεονεκτήματος που δίνεται. Στα καθ' ημάς λοιπόν:


Καζέρτα - Βίρτους Μπολόνια (+1,5) --> 1

Η Καζέρτα έχει βγει από τη σειρά της στα τελευταία τρία παιχνίδια, κερδίζοντας εκτός και χάνοντας εντός, με την τελευταία της νίκη στο Μιλάνο πάντως να δείχνει πως δεν περνά κάποια περίοδο κρίσης κι έτσι θα εξακολουθούμε να τη θεωρούμε το ίδιο αξιόπιστη, αφού μην ξεχνάμε, βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με 12-6. Μια νίκη λιγότερη έχει η Βίρτους, η οποία βρίσκεται σε ...φυσιολογική κατάσταση, αλλά γενικά είναι απρόβλεπτη ομάδα. Ενδεχομένως και πιο έμπειρη από την αντίπαλό της, εμείς όμως θα προτιμήσουμε την Καζέρτα, βάσει της καλύτερης εικόνας που έχει συνολικά μέχρι τώρα. Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού πρόκειται για ένα ξεχωριστό ματς όπου όλα είναι πιθανά, αλλά στον αγώνα του πρωταθλήματος η Καζέρτα είχε επικρατήσει μέσα στην Μπολόνια με 72-84.


(+2,5) Ολύμπια Μιλάνο - Αβελίνο --> 2

Η Αβελίνο έχει την τύχη να φιλοξενεί το φετινό Final 8 του Κυπέλλου και ασφαλώς ο στόχος της δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, δεδομένου μάλιστα ότι μόνο η Σιένα, που έχει μάλιστα προβλήματα τραυματισμών, μπορεί να θεωρηθεί (και είναι κατά πολύ) ανώτερη ομάδα, μέσα στη δική της έδρα. Ντέρμπι ανάλογο με τον πρώτο ημιτελικό, με τις δύο ομάδες να απέχουν μία νίκη (12-6 η Μιλάνο, 11-7 η Αβελίνο), αλλά τη Μιλάνο να μη βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πέραν της γνωστής απουσίας του Φίνλεϊ, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει εκτός και ο Πετραβίτσιους, ο μοναδικός πραγματικά επικίνδυνος επιθετικά ψηλός της ομάδας κι έτσι η αποστολή των τυπικά μόνο γηπεδούχων δυσκολεύει αρκετά, απέναντι σ' έναν αντίπαλο πολύ ισχυρό στην έδρα του. Συγκεκριμένα, η Αβελίνο έχει μόλις 2 ήττες σε 10 ματς στο Πάλα ντελ Μάουρο, με τη μία πάντως να προέρχεται από τη Μιλάνο, με 66-73 (η άλλη αναμενόμενα από τη Σιένα), σε μια περίοδο όμως που η κατάσταση των δύο ομάδων ήταν, όχι εντυπωσιακά βέβαια, διαφορετική απ' την τωρινή. Έμπειρη η Μιλάνο, αλλά και με αυξημένο κίνητρο λόγω έδρας η Αβελίνο, οπότε, σε συνδυασμό και με τα παραπάνω, εύλογα θα ποντάρουμε στο ...διπλό.


Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (+12,5) --> 1

Η Μπαρτσελόνα συνήθως κάνει πάρτυ με τους αντιπάλους της, εκτός κι αν αυτοί τη ζορίσουν στο παρκέ, χαμηλώσουν ρυθμό και σκορ, παίξουν ξύλο και καταφέρουν να μείνουν κοντά στο σκορ. Μια τέτοια ομάδα είναι η Καχασόλ, η οποία έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην ACB (και δεύτερη χειρότερη επίθεση, αν κι έχει παίκτες με μεγάλες επιθετικές αρετές). Την καλύτερη επίθεση πάντως, όπως και άμυνα την έχει η Μπαρτσελόνα και ασφαλώς έχει τον πρώτο λόγο για το ματς και το πως αυτό θα εξελιχθεί. Παρόλο που η Σεβίλλη θεωρητικά αναμένεται να τη δυσκολέψει αρκετά (όπως έκανε εξάλλου και στο πρωτάθλημα, όπου οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα και μάλιστα στην έδρα τους!), πιστεύουμε πως η Μπαρτσελόνα δε θα 'χει διάθεση για ...παιχνίδια και θα προσπαθήσει να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι, ώστε να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο της στόχο για φέτος. Στόχος ο οποίος είναι "must" και για την κατάλληλη διαμόρφωση ψυχολογίας και απόκτηση νοοτροπίας του νικητή για τη συνέχεια και κυρίως για την Ευρωλίγκα, όπου ιστορικά η ομάδα πάσχει σε τέτοια ζητήματα.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

NBA 17/2

Πάμε για 5 match στα γρήγορα με ελπίδες για γρήγορα κέρδη!

Indiana Pacers-San Antonio Spurs

Οι Pacers έχουν λιγοστές ελπίδες για κάτι καλό φέτος αφού χτυπήθηκαν από τραυματσιμούς.Οι Spurs από την άλλη δεν έχουν σοβαρευτεί ακόμα αλλά παιχνίδια σαν αυτό πρέπει να τα παίρνουν για το καλύτερο πλασσάρισμα στην Δύση.Διπλό.2 (-4.5)

New York Knicks-Chicago Bulls

Οι Knicks δεν βρίσκονται και στην καλύτερη τους κατάσταση αφού έχουν μόνο 2 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του David Lee.Οι Bulls αντίθετα πάνε αρκετά καλύτερα και βρίσκονται σε άνοδο οπότε είναι πολύ πιθανό να φύγουν με την νίκη από το MSG.2 (+0.5)

New Jersey Nets-Miami Heat

Οι Nets κέρδισαν!Ναι,έγινε και αυτό αφού επικράτησαν των Bobcats για 2η μάλιστα φορά φέτος!Ε, τώρα λογικά θα πρέπει να περάσει κανένας μήνας για να ξαναγίνει κάτι τέτοιο οπότε στηρίζουμε το Miami.2 (-6.5)

New Orleans Hornets-Utah Jazz

Οι Hornets κάνουν ότι μπορούν για να μπουν στα Play-off πράγμα που μοιάζει πολύ δύσκολο χωρίς τον ηγέτη τους,τον Chris Paul.Το αντίθετο συμβαίνει με τους Jazz.Σε μεγάλη φόρμα οι Μορμόνοι,δεν επηρεάστηκαν από την ήττα στο match με τους Lakers και συνέχισαν νικηφόρα .Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και σήμερα.2 (-3.5)

Los Angeles Clippers-Atlanta Hawks

Χωρίς τον Marcus Camby ο οποίος βρίσκεται στο Portland αλλά με τους Blake και Outlaw (τραυματίας) οι Clippers θα αντιμετωπίσουν τους Hawks σε μια δύσκολη περίοδο για αυτούς αφού προέρχονται από 5 συνεχόμενες ήττες και 9 στα τελευταία 10 match.Τα γεράκια λογικά θα περάσουν από την Καλιφόρνια.2 (-6.5)

Καλή τύχη!

Επανεμφάνιση με σεντόνι...

Μετά από ένα πέρασμα από την πατρίδα επιστρέφουμε με γεμάτες μπαταρίες και πολύ όρεξη για ταμείο.....

137 Μπάγερν - Φιορεντίνα 1 (1,45)....Ανεβασμένη η γερμανική ομάδα που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, σε αντίθεση με τους Βιόλα που πάνε από το κακό στο χειρότερο αντιμετοπίζοντας πολλά προλήματα με σημαντικότερα αυτά των Γκαμπερίνι που υποβλήθηκε σε εγχείρηση και την τιμωρία του ηγέτη Μούτου που βρέθηκε θετικός πάλι σε απαγορευμένες ουσίες...

138 Πόρτο - Άρσεναλ over (1,80) ....θα γίνει πιστεύω ένα ανοιχτό ματς με τους δράκους να έχουν ξεμείνει απο επιθετικούς καθώς ο Φαρίας, ο Σα αλλά και ο παιχταράς Κριστιαν Ροντρίγκεζ ειναι τραυματίες και ο Χουλκ είναι τιμωριμένος απο τις 20 Δεκέμβρη στις εγχώριες διοργανώσεις και η ετοιμότητα του είναι ερωτηματικό...αλλά πιστυώ πως ο δεινός σκόρερ Φαλκάο θα κάνει καλά τη δουλειά του...Η Άρσεναλ απο την άλλη έχει απουσίες και δίπλα στον Φερμάλεν πιθανότατα θα κάνει επανεμφάνιση στο Champions league ο γερόλυκος Κάμπελ...μακάρι να δούμε πολλά γκολ(....και να κερίσει η Άρσεναλ)

A1 - Έκτακτο ταμείο

No euroleague, no devotion γι' αυτή την εβδομάδα κι έτσι θ' ασχοληθούμε με τις εγχώριες διοργανώσεις, που δεσπόζουν στο μπασκετικό κουπόνι. Αρχικά, έχουμε μια ολόκληρη αγωνιστική για την Α1, ενώ από αύριο θα μπορούμε να δούμε και τους αγώνες κυπέλλου σε Ισπανία και Ιταλία, για κάθε μέρα ξεχωριστά (δεν μπορούμε κι αλλιώς εξάλλου, αφού δεν είναι γνωστά τα ζευγάρια, ή τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν σ' αυτά). Για σήμερα:


(+3,5) Ολύμπια Λάρισας - Πανιώνιος --> 2

Η αρχική διαφορά του παιχνιδιού ήταν 5,5 πόντοι και αυτή η μείωση μας βοηθά αρκετά στο να προτιμήσουμε τους φιλοξενούμενους, σ' ένα κατά τ' άλλα αμφίρροπο ματς. Οι γηπεδούχοι έχασαν στο τοπικό ντέρμπι από τα Τρίκαλα και τώρα θέλουν εκ νέου επειγόντως τη νίκη, απέναντι σ' έναν αρκετά ασταθή τελευταία, αλλά και σίγουρα πιο ποιοτικό αντίπαλο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης φαίνεται ...να τα χάνει σε κάποια εκτός έδρας ματς, ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αναμένεται ν' αντιμετωπίσει κάποια καυτή έδρα κι εφόσον παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της δε θα 'χει μεγάλα προβλήματα για να πάρει το ματς.


(+6,5) Μαρούσι - Παναθηναϊκός --> 1

Το Μαρούσι παρουσιάστηκε σχεδόν αγνώριστο, μετά από πάρα πολύ καιρό απέναντι στο θεαματικό και ουσιαστικό ΠΑΟΚ την Κυριακή, ενώ απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός έκανε ανέλπιστο (για εμάς ...και τον αντίπαλό του) πάρτυ εναντίον του Άρη. Δυο αγώνες αρκετά διαφορετικοί από την πρόσφατη πορεία και το momentum των δύο ομάδων, που όμως δε θα μας επηρεάσουν ιδιαίτερα στην πρόβλεψή μας, θεωρώντας τους, τουλάχιστον τον πρώτο, ως εξαιρέσεις. Σίγουρα το Μαρούσι δε γίνεται να παίζει συνέχεια στο 100%, ενώ οι πράσινοι φαίνεται πως αρχίζουν να ξυπνούν, ωστόσο το κλειστό του Αγ. Θωμά είναι μια άλλη ιστορία και εκεί ανέκαθεν δυσκολευόταν ο Παναθηναϊκός (και οποιαδήποτε άλλη ομάδα βέβαια). Εν' όψει του τελικού στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό βέβαια, οι φιλοξενούμενοι ίσως δείξουν ότι έχουν αφυπνιστεί πλήρως, αλλά η διαφορά που δίνεται στο Μαρούσι είναι αρκετά "γλυκιά"  για να μην την εμπιστευθούμε.


Πανελλήνιος - Τρίκαλα (+16,5) --> 2

Το ξεκάθαρο φαβορί για την αναμέτρηση ασφαλώς δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως θα παραταχθούν χωρίς τα 4άρια τους, Τζόνσεν και Ντέιβις, καθώς αμφότεροι είναι τραυματισμένοι κι έτσι ένα μέρος του παιχνιδιού τους θα πρέπει να συμπληρωθεί με αλχημείες. Επιπρόσθετα, τα Τρίκαλα έδωσαν έντονα σημάδια ζωής στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ολύμπια, με τον Ντίκελ να επιστρέφει και τον νεοαποκτηθέντα Γιανγκ να κάνει φοβερό παιχνίδι. Αυτοί οι δύο παράγοντες μας οδηγούν στο να επιλέξουμε το διπλό, το οποίο έχει μάλιστα αρκετά καλό πλεονέκτημα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο να μην παλέψουν το ματς οι φιλοξενούμενοι (όπως με τον Κολοσσό, δυο αγωνιστικές πριν), δεδομένου ότι ο Πανελλήνιος είναι κατά πολύ ανώτερος, ωστόσο, αυτή τη φορά θα έχουν και περισσότερες λύσεις, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.

C.L, E.L, C.Lib...Μια τριάδα ακόμη να γίνουν 4 τα ταμεία

138 Porto-Arsenal 1 (2,40)

146 Dep.Cuenca-Banfield 2 (2,60)

159 Lille-Fenerbahce 1 (1,85)

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

NBA μετά απο καιρό

Μετά από μια 4ήμερη αποχή , λόγω  All Star Game, επιστρέφουμε με μια βδομάδα με πάρα πολλά παιχνίδια καθημερινώς...


705) Oklahoma City Thunder Vs Dallas Mavericks

Λίγο ότι οι Μάβερικς θα παρουσιαστούν με δύο νέα πρόσωπα μετά την ανταλλαγή που έγινε με την ομάδα της Ουάσιγκτον, που αναμένεται να τους δυναμώσουν ιδιαιτέρως, λίγο ότι εκτός έδρας τα πάνε πολύ καλά , θα διαλέξουμε να κρατήσουμε τους 3.5 που έχουν πλεονέκτημα παρά το εκπληκτικό φορμάρισμα των Thunder... Διπλό


707) Houston Rockets Vs Utah Jazz

Πριν το All star break, οι Jazz ήταν ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Λίγκα με ένα σερί 9-0, το οποίο σταμάτησαν οι Lakers. Ο οπαπ δίνει πλεονέκτημα 2.5 στους γηπεδούχους, αλλά η σοβαρή Utah , δεν θα έχει ιδιαίτερο θέμα εδώ... Διπλό


710) Los Angeles Lakers Vs Golden State Warriors

Μonta Ellis out, Kobe Bryant in για αυτό το παιχνίδι. Άσσος με κάποιο ρίσκο παρά το +14.5 


702 ) Philadelphia 76ers Vs Miami Heat

Με Iverson και Dalembert, πιθανώς έξω (ο ΑΙ , προπονήθηκε χτες μετά από αρκετό καιρό, λόγω του προβλήματος υγείας της κόρης του) , και το Miami να ειναι ελάχιστα μέσα στα play off, o ιδιαιτέρως φορμαρισμένος Wade , πιστεύουμε ότι θα κάνει την διαφορά. Έχουμε +1.5 στους φιλοξενούμενους και θα το προτιμήσουμε... Διπλό

Watch the Champions League...bet elsewhere.

Everton v Sporting Lisbon (1) 1.60

Derby County v Preston North End (1) 2.10

Scunthorpe v Barnsley (2) 2.45

Κουνάνε....σεντόνι!

Μετά το ταμείο-οξυγόνο του 3μέρου που πέρασε, συνεχίζουμε με επιλογές από το μεσοβδόμαδο κουπόνι και συγκεκριμένα το Uefa Champions' League. Mόλις 2 παιχνίδια για την Τρίτη και 2 για την Τετάρτη για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τα οποία και θα ασχοληθούμε σήμερα αφού τα παιχνίδια του Europa league θα αναλυθούν σε επόμενη ανάρτηση(εκτός από ένα!). Προτείνω :

100 - Έβερτον - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1 (1,60 )

102 - Λυών - Ρεάλ Μαδρίτης Οver (1,75 )

103 - Mίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χ ημίχρονο ( 1,80 )

137 - Μπάγερν Μ. - Φιορεντίνα 1 ( 1,45 )

Συντελεστής στο 7,3 και δεν έχω παρά να ευχηθώ καλά κέρδη!..

Europa League, Champions League, Championship 16,17/2

Οι επιλογές μου είναι:

100 Everton-Sporting 1 (1,60)

137 Bayern-Fiorentina 1(1,45)

139 Newcastle-Coventry 1(1,40)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Πορτο-Γαλλία,Τριάδα για ταμείο

Academica-Olhanense 1 (1,80)
Braga-Maritimo 1 (1,45)
Bordeaux-St Etienne 1 (1,35)