Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Έλα καλό μου στοίχημα, κάτσε να σε πιάσω

Το μουντιάλ μπήκε λοιπόν για τα καλά στη ζωή μας, τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα όμως μας τη δυσκολεύουν... Τι θα γίνει φίλτατε Domenech?...

Θα βασιστώ λοιπόν στο ότι κάτι κακό πρέπει να συμβεί και στη Βραζιλία όπως και στις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία) και θα στηρίξω το να μην κερδίσει κόντρα στους σκληροτράχηλους Ιβοριανούς.

Ακόμα, θα πιστέψουμε τη σαφώς ανώτερη Παραγουάη ενάντια στους συμπαθέστατους Σλοβάκους.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 2-> 1,85
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ x-> 3,30

Άντε να δούμε...

Lega A - World cup: συνδυασμός που αδειάζει (ταμεία)...

Τελείωσαν και οι τελικοί του ΝΒΑ, οπότε πλέον όλη η αθλητική επικαιρότητα επικεντρώνεται στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (οι τελικοί Ιταλίας δε μετρούν στο 3-0, εξάλλου μπορεί να τελειώσουν και σήμερα). Έτσι θα επιχειρήσω και προσωπικά κάποιες προβλέψεις για τα ματς του παγκοσμίου κυπέλλου. Μην περιμένετε αναλύσεις και επιχειρηματολογία. Μην περιμένετε ίσως και άλλες σχετικές αναρτήσεις. Οι συνάδελφοι κουβαδιστανοί γνωρίζουν κι έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο. Εγώ πάω απλά για τη ...χαρά της συμμετοχής (και του κουβά), ευελπιστώντας σε μερικά ...σκιρτήματα της τύχης.


(12,5) Μιλάνο - Σιένα --> 1

0/3 ως τώρα στις προβλέψεις μας, αφού η Σιένα σπάει για 2-4 πόντους τη διαφορά που δίνεται. Η αλήθεια είναι ότι βάσει στατιστικών, δείχνει να κυριαρχεί απόλυτα της αντιπάλου της. Στο τρίτο παιχνίδι, εξ' αρχής βρέθηκε πολύ μπροστά στο σκορ και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στους 13! Σήμερα, χωρίς το παραμικρό άγχος ίσως ανοίξουν οι ουρανοί και κερδίσουν με ...50 πόντους. Ίσως πάλι να μην προσπαθήσουν ιδιαίτερα (εξάλλου, δε θα τους χαλούσε και μια καλή φιέστα στην έδρα τους, σ' ενδεχόμενο πέμπτο παιχνίδι), ενώ απ' την άλλη οι παίκτες της Ολύμπιας δε θα θέλουν να τελειώσουν τόσο απογοητευτικά τη χρονιά, με sweep 0-4 μέσα στην έδρα τους. Αν και το πρωτάθλημα έχει κριθεί, πιστεύω πως θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα αποφασισμένοι ώστε να επιδιώξουν μια τιμητική νίκη κι έτσι θα πάμε με τον άσσο.

Προσωπικά, θα συνδύαζα αυτό το σημείο με το διπλό της Δανίας που έχει προτείνει ο Capitano10 λίγα ποστ παρακάτω...


World Cup - ακριβή σκορ

Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 2-0 (5,00)

Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 4-1 (25,00)


World Cup, 19-06-2010

Σύντομες, λιτές και απέριττες προβλέψεις για τους σημερινούς αγώνες...

14:30 Ολλανδία - Ιαπωνία (Ημ-Τελ 1/1) 1.80

17:00 Γκάνα - Αυστραλία (2-3 Γκολ) 1.70

21.30 Καμερούν - Δανία (Χ) 3.00

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Mundial..στα γρήγορα

Εν τάχει οι προβλέψεις :

Σλοβενία - ΗΠΑ 2

Αγγλία - Αλγερία 2-3 γκολ

World Cup-18,19/6

Εδώ είμαστε, και πάλι μετά από αρκετές ημέρες, καθώς ήθελα να δω όλα τα πρώτα ματς και να μην πέσουμε σε χαζοκουβάδες από απειρία και μόνο... Το μενού σήμερα έχει 2 προβλέψεις από εμένα, μια για σήμερα και μια για αύριο. Πάμε

Σλοβενία-ΗΠΑ 2(1,90)

Η Σλοβενία έδειξε πολύ λίγα πράγματα απέναντι στην κακή ομάδα της Αλγερίας την οποία κέρδισε πολύ δύσκολα και με μεγάλη δοση τύχης. Οι ΗΠΑ με αντίπαλο την Αγγλία έδειξαν πάρα πολύ θετικά στοιχεία και με έκαναν να εκτιμήσω αυτή την ομάδα ακόμη περισσότερο. Σαν εικόνα αγώνα πρόκειται να δούμε ένα πολύ δυνατό ματς που θα παίξει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση. Οι Αμερικανοί-οι οποίοι δε βολεύονται με την ισοπαλία- έχουν ένα πλεονέκτημα, όντες πιο έμπειροι σε τέτοιου είδους αγώνες και νομίζω πως θα κερδίσουν.

Καμερούν-Δανία 2(2,35)

Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την εικόνα των ομάδων στα πρώτα τους παιχνίδια. Και αν η Δανία έχει το άλλοθι ότι έπαιζε με αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, την Ολλανδία, το Καμερούν είναι πραγματικά αδικαιολόγητο που έχασε από αυτή την Ιαπωνία. Για μένα αυτό το ματς ήταν μια απόδειξη της ανυπαρξίας της Αφρικανικής ομάδας.Θα ποντάρω στους Σκανδιναβούς που Mentally είναι πολύ πιο έτοιμοι για τέτοιους αγώνες και μπορούν να ανταπεξέλθουν ευκολότερα. Οι Καμερουνέζοι όσο δεν τους πηγαίνει καλά το ματς θα γίνονται όλο και πιο ανορθόδοξοι επιθετικά και εκεί είναι το σημείο που πιστεύω πως θα χτυπήσει η Δανία. Χ ημίχρονο είναι μια άλλη πρόταση για αυτόν τον αγώνα.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μπάσκετ: στο φινάλε...

Ίσως στην τελευταία μας τριάδα για φέτος (δεν την πολυπιστεύουμε είναι η αλήθεια, αλλά αφού φτάνουμε προς το τέλος...) και με τη συμβολή ενός εξωτερικού συνεργάτη για το γερμανικό ματς. Ξεχωρίζει ασφαλώς ο 7ος και τελευταίος τελικός του ΝΒΑ, τον οποίο θ' απολαύσουμε ανεξαρτήτως προβλέψεων...

Μπάμπεργκ - Φρανκφούρτη (+9,5) --> 1

(10,5) Μιλάνο - Σιένα --> 1

Λος Άντζελες Λέικερς - Μπόστον Σέλτικς (+7,5) --> 2

Ελλάδα - Νιγηρία 2-1

Τα στατιστικά του μεγάλου αγώνα της Εθνικής με τη Νιγηρία (link):

Στατιστικά αγώνα

Πρόβλεψη Μουντιάλ- 17/06

Το σημερινό παιχνίδι που μου κέντρισε στοιχηματικα το ενδιαφέρον είναι το Γαλλία-Μεξικό και ειδικότερα στην ενότητα 1ος παίκτης που θα σκοράρει.

Η πρόβλεψη :

- Μαλουντά (12,00)

(Ελπίζοντας φυσικά να τον ξεκινήσει ο προπονητής(?) του)..

Θα φανεί το πειρατικό ωρέ καπετάνιε?..


Για 2η φορά ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Μουντιάλ οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζοντας τη Νιγηρία. Τι περιμένω? Σίγουρα όχι ποδόσφαιρο απ'τους Χαριστέες,τους Γκέκες και δε συμμαζεύται..Ειλικρινά ποιός αρνείται ότι ήμασταν η ομάδα που την 1η αγωνιστική "φέρθηκε" στο άθλημα με τον χειρότερο τρόπο?.. Ακόμα και η Ονδούρα με τη Χιλή, φαινόταν ότι δε μπορούσε αλλά είχε τρεξίματα,καλές εναλλαγές μπάλας, διάθεση..Τα 4 γκολ της Αυστραλίας είναι πολλά, αλλά τα καγκουρώ είχαν τις ευκαιρίες τους και γενικότερα το πάλευαν κατά διαστήματα.. Εμείς..?για τα θηρία..Ένα πράγμα είχε να καμαρώνει ο Ρεχάγκελ και αυτό ήταν η άμυνα..Ε, με τους Κορεάτες ούτε εκεί είδαμε κάτι σωστό με τους Αβραάμ και Βύντρα να μην μπορούν να συννενοηθούν με τίποτα.Παρέα τους και το "ζόμπι" της δεξιάς πλευράς, ο παλαίμαχος Γ. Σειταρίδης που ειλικρινά μας κάνει πλάκα..Δε μπορει ακόμα να παριστάνει τον ποδοσφαιριστή αυτό το σαπάκι. Καλά, για μπροστά τι να πεις..Με Γκέκα και Χαριστέα απλώς πρέπει να το δεις χιουμοριστικά και να το ρίξεις στο χαβαλέ γιατί αλλιώς δε παίζει να σου μείνει τρίχα στο κεφάλι..Η κριτική στον Γερμανό φυσικά και πρέπει να γίνεται.. Είναι καιρός να σταματήσει αυτή φασιστική αντίληψη ότι λόγω ενός αξιοθαύμαστου κατορθώματος μπορεί να είναι εσαεί στο απυρόβλητο, με συνέπεια να σιχαινόμαστε τη μπάλα, και να γυρίζουμε το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω με το παλαιολιθικό παιχνίδι μας.Επίσης η κριτική,δεν αναιρεί το ότι είναι μεγάλος προπονητής αλλά και "ξεπερασμένος" απ'την ιστορία..

Στο αποψινό ματς, δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βγάλουμε κανά γκολ σε στημένο η από λάθος αντιπάλου, γιατί με αντεπίθεση δεν το νομίζω αν συγκρίνουμε την ταχύτητα των παικτών των 2 ομάδων. Μοναδική ελπίδα,δείχνει η χρησιμοποίηση των Νίνη,Σαλπιγγίδη απ'το ξεκίνημα, μα δύσκολα θα γλιτώσουμε άλλη μια φορά απ'τον Τζιόλη, το "πουλέν" του Ρεχακλή στα χαφ..Τα αμυντικά χαφ, με βάση την εικόνα των Νιγηριανών στο 1ο παιχνίδι τους, θα περάσουν δύσκολες ώρες.Αυτοί δε μαρκάρονται ούτε με υποδείξεις(βλ. Κατσουράνης) ούτε με τα μάτια(βλ. Τζιόλης). Στα δεξιά ο μπαρμπα-Γιούρκας θα πρέπει να θυμηθεί τους παλιούς καιρούς(που έπαιζε και μπάλα) για να περιορίσει τους Οντεμβιγκί και Ταιβό, που αναμένεται να δώσει πολλές βοήθειες.Τον Αγιεκμπένι ελπίζω να τον επιτηρεί ο Κυργιάκος, πυ έχει τη δυνατότητα να τον κρατήσει σε χαμηλή απόδοση και να του "σπάσει τον τσαμπουκά" απ'το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Διάθεση και κίνηση είναι αυτό που θα με ευχαριστίσει σήμερα..Ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Τώρα το αν αυτή η προσμονή μου με κάνει απλά ουτοπιστή(πράγμα που πιστεύω) θα φανεί σε 6 ώρες και κάτι από τώρα..Τα 5-3-2 που άρχισαν πάλι να ακούγονται, απλά ξενερώνουν.Γιατί η εθνική Ελλάδος πρέπει να είναι η μόνη ομάδα που παίζει το 3-5-2 σαν 5-3-2 στη θεωρία αλλά ,ακόμα χειρότερα, σαν 6-3-1 μέσα στο γήπεδο.

Για να δούμε..Θα είναι το "πειρατικό", γαλέρα σήμερα η θα περιοριστεί στο γνώριμό του ρόλο,αυτόν του "φουσκωτού" ?..


Υ.Γ- Σουρεαλισμός να έχεις εκτός ομάδας τον καλύτερο τεχνικά παίχτη σου όταν έχεις χτυπητό πρόβλημα ανάπτυξης και τελικής πάσας?..Όχι φυσικά,δεν εννοώ τους Νίνη και Ρεχάγκελ..

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πρεμιέρα και για τους Furias Rojas...



... αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, με το παιχνίδι των οποίων θα ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην αδιάφορη μάλλον Ελβετία. Ας δούμε αναλυτικότερα τις προβλέψεις:

14:30 Ονδούρα - Χιλή (2) 1.40
Πιστεύω ότι αν οι παίχτες της Χιλής έχουν αυτοσεβασμό, θα πάρουν το παιχνίδι, εύκολα ή δύσκολα

17:00 Ισπανία - Ελβετία (ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: Μόνο Ισπανία) 1.75
Πολύ ρίσκο για το τίποτα θα μου πείτε, αλλά χωρίς να μου είναι συμπαθής, η σοβαρή Ισπανία θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα...

21:30 Ν. Αφρική - Ουρουγουάη (0-1 Γκολ) 2.40
Συμπαθώ ιδιαίτερα την Ουρουγουάη και κατά τη γνώμη είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Η εμφάνιση τους κόντρα στη Γαλλία πάντως δεν είχε κάτι να πει και πιστεύω ότι οι Νοτιοαφρικανοί θα πάρουν ώθηση από τις... βουβουζέλες... Το θέαμα θα είναι μάλλον φτωχό και θα δούμε γκολ με το σταγονόμετρο... Νικητής, άγνωστος (αν υπάρξει...)

Basket: 3ος τελικός ACB, 2ος Lega A, 6ος ΝΒΑ

Μετά την πανηγυρική διάψευση στον 2ο τελικό,ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε το αίμα μας πίσω...! Μαζί με την Ισπανία, υπάρχει η Ιταλία (gambler) και το ΝΒΑ (Μύστης).


(3,5)Caja Laboral-Barcelona............2

Η Κάχα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της κόντρα σε όλα τα προγνωστικά,αφού έχει σπάσει 2 φορές την έδρα της Μπαρτσελόνα και προηγείται με 0-2.Σήμερα λοιπόν έχει τη δυνατότητα να "σκουπίσει" τους Καταλανούς μέσα στο "σπίτι" τους. Ωστόσο μια τέτοια αποστολή μόνο εύκολη δεν αναμένεται.Η Μπαρτσελόνα απογοητεύει με τις εμφανίσεις της μέχρι τώρα με κύριο χαρακτηριστικό την παρατεταμένη αστάθεια στην απόδοση της.Πάντως σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να θιχτεί ο εγωισμός των παικτών και να παρουσιαστούν στο γήπεδο όπως καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Επομένως,στηρίζουμε το διπλό,παρά το μικρό χάντικαπ υπέρ της Κάχα.


Σιένα - Μιλάνο (+18,5) --> 2

Στο πρώτο παιχνίδι η Σιένα έβγαλε με δυσκολία τη διαφορά και τον άσσο (ημίχρονο 50-49, τελικό 100-80) μ' έναν καταπληκτικό Τερέλ ΜακΙντάιρ και τώρα που το πλεονέκτημα αυξήθηκε δεν έχουμε λόγο για ν' αλλάξουμε την προτίμησή μας. Αν και το ματς εξαρτάται από τους γηπεδούχους, η Μιλάνο δείχνει αρκετά καλή γενική εικόνα σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει μέσα στη σεζόν.


Λος Άντζελες Λέικερς - Μπόστον Σέλτικς (+6,5) --> 1

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

World cup: στο ρυθμό της βουβουζέλας...

Ένα καμμένο λινκ για να εκνευριστείτε με την ησυχία σας!

Βουβουζέλα

Μονά..

1)Ολλανδία 1/1
2)Σνάιντερ anytime scorer
3)Ετό 1ο γκολ αναμέτρησης
4)Ιταλία-Παραγουάη 1-1 σκορ

Μπαίνουν οι οράνιε!


Τα 2 πρώτα ματς του 5ου ομίλου και και η αναμέτρηση της Ιταλίας με την Παραγουάη περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της σημερινής μέρας (4ης) του Παγκοσμίου Κυπέλλο. Ένα preview των παιχνιδιών δεν έβλαψε ποτέ κανένα, οπότε :


143 - Ολλανδία - Δανία 1(1,40)

Πολλοί περίμεναν τους Ολλανδούς,να μπουν στη διοργάνωση μπας και δουν πολλά γκολ με διαρκές επιθετικό παιχνίδι και σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε τι ψάρια πιάνουν. Οι οράνιε δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση αφού στα τελευταία φιλικά τους συνέτριψαν τις Γκάνα και Ουγγαρία με 6-1 και 4-1 αντίστοιχα, εμφανίσεις που ήρθαν ως συνέχεια αυτών στον όμιλο των προκριματικών που προκρίθηκαν ως 1οι με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μεγάλο ερωτηματικό η ετοιμότητα του πολυ φορμαρισμένου Άριεν Ρόμπεν,τον οποίο ο Φαν Μάαρβαικ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για το ματς,χωρίς όμως πολλές ελπίδες. Οι Δανοί απ'την άλλη διαθέτουν έμπειρη ομάδα και ικανοποιητικό υλικό, δεν δείχνουν όμως έτοιμοι να χτυπήσουν μια ομάδα της κλάσης των Ολλανδών και μάλιστα με τραυματία τον νεαρό "κανονιέρη" Ν.Μπέντνερ. Είχαν καλή παρουσία στον προκριματικό, όμως στα φιλικά τους είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους(χαρ/κή η ήττα με 1-0 απ'τη Ν. Αφρική).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :

ΟΛΛΑΝΔΙΑ(4-3-3) - Στεκέλενμπουργκ,Φαν Μπρόνκχορστ,Φαν ντερ Βίλ,Χέιτινγχα,Ματάισεν,Φαν Μπόμελ,Ντε Γιόνγκ,Σνέιντερ,Φαν ντερ Φάαρτ,Κάουτ, Φαν Πέρσι

ΔΑΝΙΑ(4-3-3) - Σόρενσεν,Άγκερ,Γιάκομπσεν,Κιαερ,Πόουλσεν,Μτίλιγκα
,Κάχλενμπεργκ,Γιένσεν,Ρόμενταλ, Έρικσεν,Τόμασσον

144 - Ιαπωνία - Καμερούν 2(1,95)

Δε με πείθουν απόλυτα τα "αδάμαστα λιοντάρια" όμως το ματς με τους Ιάπωνες είναι εντός της κλάσης τους σε κάθε περίπτωση.Το κλίμα στις τάξεις των Καμερουνέζων δεν είναι ιδανικό μετά τις δηλώσεις του μεγάλου Ροζέ Μιλά κατά του Σ. Ετό για την απόδοσή του με την εθνική ομάδα.Ελπίζω αυτό να δώσει στον στράικερ της Ιντερ ένα έξτρα κίνητρο και να το δείξει σήμερα στο γήπεδο με την απόδοσή του. Οι "σχιστομάτηδες" δεν υποτιμούνται, όμως η εικόνα τους στα τελευταία τεστ μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν με 4 συνεχόμενες ήττες(!).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :

ΙΑΠΩΝΙΑ(4-4-2) - Ναζαράκι,Νακαμότο,Τανάκα,Νακαζάβα,Χασέμπε,Ουτσίνα,Χόντα,Νακαμούρα,Έντο,Οκαζάκι,Οκουμπφ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ(4-4-2) - Καμενί,Εκοτό,Ν'Κουλού,Μπασόνγκ,Μπιά,Σόνγκ,Μακούν,Εμανά,Ματζέκ,Τούπο Μότινγκ,Ετό.


Αυτά παίκτες..Το Χ-ημίχρονο στον αγώνα Ιταλίας-Παραγουάης το σκεφτόμουν πολύ αλλά τελικά δεν θα το προτιμήσω αφού θέλω πρώτα να δω στο χορτάρι την ομάδα του "Πόλ Νιούμαν" και μετά να στοιχηματίσω σε παιχνίδια της..

Ανάλυση του mundial(οι 4 τελευταίοι όμιλοι)..

5ος όμιλος:Ξεκινάμε με τον ισχυρό του ομίλου και συγκεκριμένα τους Ολλανδούς..Οι οράνιε είναι αναμφισβήτητα το φαβορί του ομίλου και δικαίως..Στην άμυνα είναι μέτριοι,ωστόσο μεσοεπιθετικά είναι φωτιά..Οι 6 και μπροστά που αναμένονται να παίξουν βασικοί στη διοργάνωση(ντε γιονγκ,φαν μπόμελ,σνάιντερ,κάιτ,ρόμπεν και φαν πέρσι) είναι η χαρά κάθε προπονητή αφού συνδυάζουν δύναμη,έκρηξη,αντοχή,ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση..Από τις ομάδες του ομίλου της δεν παίζεται..Συνεχίζουμε με τους εκπροσώπους της αφρικής στον όμιλο,το Καμερούν..Ο κόουτς Λε Γκουέν έχει ευρωπαικές παραστάσεις(με καθοδική πορεία πάντως τα τελευταία χρόνια),ο Ετό είναι φορ παγκόσμιας κλάσης,ο Καμενί αίλουρος,ο Σονγκ πολύ καλός και ο Εμανά δυναμίτης..Τον όμιλο μπορεί να τον περάσει,ωστόσο έχει σοβαρή έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας ενώ στο κόπα άφρικα που την είδα η αμυντική της λειτουργία είναι αστεία και ίσως της στοιχήσει..Πάμε τώρα στους εκπροσώπους της ασίας και τους Ιάπωνες οι οποίοι είναι ερωτηματικό για μένα..Δεν τους ξέρω καθόλου,τα χαφ τους πάντως είναι αξιόλογα(νακαμούρα,χασέμπε,χόντα,ματσούι,ιναμότο) ενώ και ο μοριμότο είναι εξελίξιμος..Έχει ηγέτες σαν ομάδα,ωστόσο η πρόκριση μοιάζει δύσκολη..Θα τη δούμε..Και οι Δανοί πάντως είναι ερωτηματικό..Δεν τους έχω παρακολουθήσει η αλήθεια είναι,θα παλέψουν στα ίσια όμως τη 2η θέση..Έχει μεγάλη εμπειρία σαν ομάδα ωστόσο οι πιο κακοί μπορούνε να την πουν γερασμένη ομάδα..Τα στόπερ της είναι δυνατά με Άγκερ-Κίερ,ο Σόρενσεν κάνει καλή σεζόν,ο Μπέντνερ κάνει καλή χρονιά στην Άρσεναλ,ενώ τα χαφ της γιένσεν,πόουλσεν,ρόμενταλ και γκρόνχιερ έχουν διαρκώς πτωτική πορεία και ο κάπτεν τόμασον είναι τελειωμένη ιστορία..Ερωτηματικό..
Εκτίμηση:Ολλανδία πρωτιά στον όμιλο είναι άχαστο μπετ,ενώ εγώ την πήγα και πιο μακριά τη δουλειά και την έχω ποντάρει και για κατάκτηση..Επίσης ο Ετό μπορεί να είναι 1ος σκόρερ του Καμερούν στο τουρνουά..
6ος όμιλος:Ξεκινάμε με τη μεγαλύτερη ομάδα του ομίλου,τη σκουάντρα ατζούρα..Οι Ιταλοί καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ωστόσο πολύ αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρουν..Τραγικοί στα φιλικά,τα αστέρια τους έχουν γεράσει,φανερό έλλειμα ποιότητας και η μεγάλη προσωπικότητα λείπει..Τον όμιλο θα τον περάσουν αλλά τα ψωμιά τους είναι λίγα,εκτός και αν εμφανιστεί από το πουθενά ένας Πάολο Ρόσι ή ένας Τότο Σκιλάτσι..Oι Μπουφόν,Κιελίνι και Ντε Ρόσι είναι παίχτες μεγάλης κλάσης πάντως και θα τραβήξουν το κουπί..Τους νεοζηλανδούς δεν τους γνωρίζω καθόλου και πολύ αμφιβάλλω αν τους γνωρίζει και κανείς..Ήρθαν απλά για τη συμμετοχή ενώ και ο προπονητής τους ουδέποτε έχει εργαστεί στο εξωτερικό..Μεγάλο ερωτηματικό..Πάμε τώρα στους λατίνους Παραγουανούς..Δεν την έχω πολυδεί σαν ομάδα,την εθνική μας την κέρδισε εύκολα ενώ ο κόουτς Μαρτίνο έχει καλό όνομα..Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι Σάντα Κρουζ και Μπάριος είναι μεγάλοι φορ,ενώ σαν ομάδα συνολικά έχει ταχύτητα..Αναμένουμε..Οι Σλοβάκοι τέλος,είναι και αυτοί ερωτηματικό για μένα..Το γεγονός όμως οτι τερμάτισαν 1οι στα προκριματικά στον όμιλό τους κάτι λέει..Ο αστέρας Χάμσικ είναι μεγάλος παίχτης στα χαφ και σκοράρει συχνά,ενώ και οι 2 φορ Βίτεκ-Σέστακ είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές..Θα τους δούμε και αυτούς..
Εκτίμηση:Οι 2αδα πρόκρισης Ιταλία-Παραγουάη είναι δυνατή για ποντάρισμα..Επίσης, αν και χαμηλή η απόδοση, οι νεοζηλανδοί θα τερματίσουν τελευταίοι ή απλά να συγκεντρώσουν 0 βαθμούς..Ο Μπάριος τέλος της παραγουάης θα μπορούσε να είναι 1ος σκόρερ του ομίλου..
7ος όμιλος:Ας το πάμε ανάποδα εδώ και ας ξεκινήσουμε από το αουτσάιντερ που δεν είναι άλλο από τη β.κορέα..Μιλάμε για μια ομάδα που δε νίκησε ούτε την εθνική μας οπότε δεν έχει ελπίδα στον όμιλο που έπεσε..Σταρ της ομάδας ο Τζόνγκ ο οποίος σκόραρε δις εναντίον της εθνικής μας..Μετά από 44 χρόνια συμμετοχή σε μουντιάλ και εκεί θα μείνει..Περνάμε τώρα στην ακτή ελεφαντοστού..Μπορεί να μπει σφήνα στις 2 μεγάλες αντιπάλους της στον όμιλο..Πολλές φυσικές δυνάμεις,τρέξιμο και αρκετό ταλέντο..Η 3αδα τουρέ-ζοκορά-ρομαρίκ στα χαφ είναι υψηλού επιπέδου,ο ντρογκμπα είναι ο μόνος επιθετικός στον κόσμο που βγάζει τόση ενέργεια στο παιχνίδι του και οι περιφερειακοί ντιντάν-καλού καλοί για τα δεδομένα της..Ο Τουρέ είναι ηγέτης στην άμυνα,με το τέρμα της πάντως να μπάζει αισθητά..Ο Έρικσον τέλος,αν και με παραστάσεις,μεγάλη απάτη..Περνάμε τώρα στο φαβορί του ομίλου και στην ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις,τη Βραζιλία..Η σελεσάο αν μη τι άλλο έχει ορισμένες εξαιρετικές μονάδες..Ο Σέζαρ είναι ο καλύτερος κίπερ του κόσμου και ο Μαικόν ο καλύτερος δεξιός μπακ..Οι Λούσιο-Ζουάν έχουν κάνει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους και έτσι μοναδική παραφωνία στην άμυνα ο μπαστός ο οποίος δεν είναι κακός παίχτης απλά είναι χαφ..Τον Κακά τον ξέρουμε απλά προέρχεται από κακή χρονιά,ενώ το ίδιο ιχύει για τον Ρομπινιο..Ο Ελάνο είναι μέτριος παίχτης ενώ ο Φαμπιάνο σαν μοναδικός φορ τη βγάζει τη θέση..Βέβαια η μεγάλη τρύπα της είναι τα χαφ,η πιο σημαντική θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο,με τον μεν ζιλμπέρτο να κάνει καλή χρονιά αλλά να είναι τελειωμένος γι αυτό το επίπεδο ενώ ο μέλο προκάλεσε πολύ γέλιο στη γιούβε φέτος..Γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν είναι από τα φαβορί για μένα για κατάκτηση..Πάμε τέλος στους βραζιλιάνους της ευρώπης,τους Πορτογάλους..Καλός τέρμας μετά από καιρό(εντουάρντο) και επιτέλους σέντερ φορ(λίεντσον)..Για τον κριστιάνο δεν έχω να πω κάτι,ενώ ο 3ος της επίθεσης θα ναι λογικά ο σιμάο έχοντας 68(!!) συμμετοχές την περασμένη σεζόν..Πρόβλημα στα μπακ με τον αριστερό εξτρέμ ντούντα να παίζει τη θέση..Θα παλέψει για την πρόκριση μαζί με τις βραζιλία-ακτή..
Εκτίμηση:Η Βραζιλία περνάει χωρίς να μαι σίγουρος για την πρωτιά,ωστόσο για τη 2η θέση δεν είμαι απόλυτα σίγουρος,με τους ίβηρες να χουν προβάδισμα..Στάνταρ μπετ η τελευταία θέση της κορέας στον όμιλο και οι 0 βαθμοί επίσης..
8ος όμιλος:Ξεκινάμε με Ελβετία..Πήραν την πρωτιά στον όμιλο της εθνικής μας σχετικά εύκολα..Παρόλα αυτά τίποτα το ιδιαίτερο..4-4-2 στην ευθεία από τον παρωχημένο χίτσφελντ και οι ελπίδες για διάκριση λίγες..Οι χαφ της πάντως ινλέρ,μπαρνέτα και μπεχράμι είναι σκύλοι ενώ ο φορ της ενκουφό δεν κουνιέται μπροστά και ο φορ ντερντιγιοκ δεν γίνεται να μένει στον πάγκο..Τα ίδια και για την άμυνά της,έμπειρη αλλά λίγη,με τον κίπερ μπενάλιο πάντως να κάνει καλή χρονιά..Περνάμε στην Ονδούρα τώρα,με συμμετοχή για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια..Ο φορ Σουάσο,αν και προέρχεται από κάκιστη σεζόν είναι παίκτης επιπέδου για τα μέτρα της ενώ ο χαφ παλάσιος είναι παίκτης επιπέδου γενικώς..Οι χαφ λεόν και γκεβάρα είναι μορφές για το ποδόσφαιρο της χώρας ενώ ο ''ευρωπαίος'' μπακ φιγκερόα κάνει πολύ καλή σεζόν στη γουίγκαν..Για πρόκριση πάντως είναι λίγο στενοί,ενώ και η αμυντική τους λειτουργία παιδική χαρά..Οι έταιροι λατινοαμερικάνοι χιλιανοί μπαίνουν με φόρα στη διοργάνωση..Και με το δίκιο τους αφού διαθέτουν μερικούς ποιοτικότατους παίκτες από τη μέση και μπροστά:οι χαφ βιδάλ-φερνάντες,ο μάγος βαλδίβια,οι εξτρέμ σάντσες-μαρκ γκονζάλες και ο χοντρός φορ σουάσο..Στα θετικά ο κόουτς Μπιέλσα με μεγάλη εμπειρία σε λατινική αμερική και ευρώπη,εθνικός ήρωας στη χώρα..Και τέλος,η καλύτερη ομάδα του τουρνουά,οι Ισπανοί.. Πληρότητα σε όλες τις γραμμές,μεγάλο βάθος στον πάγκο,τεχνική κατάρτιση,ταχύτητα,αντοχές,τρεξίματα,αστέρια παγκόσμιας κλάσης..Ο Κασίγιας μεγάλη κλάση,οι πικέ-πουγιόλ οι καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί του κόσμου,ο σέρχιο ράμος μεγάλο μπακ και ο καπντεβίλα βγάζει αξιοπρεπώς τη θέση..Ο τσάμπι αλόνσο δεν είναι καθαρός αμυντικός χαφ αλλά εκεί θα παίξει,με κάλυψη πάντα από τους χαφ τσάβι-ινιέστα-φάμπρεγας της σχολή της μπάρτσα,οι καλύτεροι κεντρικοί χαφ του κόσμου..Αν είναι καλά αυτοί οι σπανιόλοι θα το σηκώσουν..Μπροστά θα δούμε λογικά 2 εκ των βίγια-τόρρες-σίλβα χωρίς περαιτέρω σχόλια..Μεγάλη ομάδα,απέκτησε βάρος η φανέλα μετά την κατάκτηση του γιούρο ωστόσο προσοχή στο μουντιάλ μέχρι αποδείξεως του εναντίου..Οι προσωπικότητες πάντως είναι πάμπολλες..
Εκτίμηση:Η ισπανία για μένα είναι πρώτη περπατώντας και 1ο φαβορί για κατάκτηση ωστόσο λόγω απόδοσης δεν την πόνταρα..Μετά,η Χιλή για μένα είναι το επόμενο φαβορί για πρόκριση..

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τα πρώτα συμπεράσματα..

Είδαμε τα ματς των 4 πρώτων ομίλων και τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν,έχουμε και λέμε:
1ος όμιλος:Ξεκινάμε τιμής ένεκεν με τους διοργανωτές νοτιαφρικανούς..Συμπαθητική ομάδα,μεγάλη θέληση,αλλά μέχρι εκεί..Εκμεταλλεύτηκε τα εγκλήματα του Αγκίρε και πήρε με το σπαθί της το βαθμό,ωστόσο η αρχική μου εκτίμηση οτι θα τερματίσει 4η φαίνεται να επαληθεύεται..Αντίπαλός της το Μεξικό το οποίο κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο εκμεταλλευόμενη το χαμηλό επίπεδο της αντιπάλου του..Εγκλήματα από τον κοουτς της,με τη χρησιμοποίηση του κλόουν-τερματοφύλακα Ρίος και του βετεράνου Μπλάνκο και τη μη χρησιμοποίηση των Γουαρδάδο-Τσιτσαρίτο..Το 4-4-2 δεν τη βοηθάει ενώ δεν πήρε αυτά που περίμενε απο τον Φράνκο..Μέσα στο παιχνίδι πάντως αν ο κοουτς αλλάξει μυαλά..Οι Γάλλοι αναμενόμενα τραγικοί,ο Ανελκά είναι περιφερειακός,ο Γκοβού λίγος και ο Γκουρκίφ εκτός φόρμας..Αν συνεχίσουν έτσι θα με επαληθεύσουν και θα μείνουν εκτός συνέχειας..Οι ουρουγουανοί τέλος,πήραν αυτό που ήθελαν από τους τρικολόρ πανεύκολα,με 3 στόπερ και ξύλο,ωστόσο πρέπει να τους ανησυχίσει οτι σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν τους αντιπάλους τους..Η χρησιμοποίηση του Αμπρέου τέλος σίγουρα περί φάρσας πρόκειται..
2ος όμιλος:Ας ξεκινήσουμε με εμάς..Τραγικοί..Τραγικός προπονητής,τραγικοί παίχτες..Ο Ότο είναι μεγάλος αλλά τις προάλλες έκανε εγκλήματα..Ποιός γιούρκας,ποιός τζιώλης,ποιός πάτσα..Ο Σαμαράς πρέπει να έκανε το χειρότερο ματς της καριέρας του..Δεν απειλούσαμε και συνεχώς απειλούμασταν..Στατική ομάδα,καμιά φρεσκάδα,κανένα τρέξιμο..Δεν έχω να πω κάτι άλλο..Οι νοτιοκορεάτες είναι μια μέτρια ομάδα,αλλά είναι ομάδα..Τρέχει,μαρκάρει,πιέζει,κλέβει μπάλες..Έπαιξε απλό ποδόσφαιρο,αλλά με τέτοιον αντίπαλο όλα απλά έμοιαζαν..Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση είναι το φαβορί για τη 2η θέση και δίκαια..Η μεγάλη μου αγάπη,Αργεντινή,μου έδειξε αυτά που περίμενα..Ομάδα που έχει ντι μαρία(ανύπαρκτος πάντως),τέβεζ,μασεράνο,μέσσι το συγκεκριμένο όμιλο θα τον περάσει με άνεση..Για μετά όμως δεν την κόβω και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον μαραντόνα..Ο τρελάρας κάποια στιγμή έπαιζε με 4-1-5 γι'αυτό και απειλήθηκε στο τέλος..Ο Μιλίτο δεν γίνεται να βρίσκεται στον πάγκο..Καμία τακτική πάντως και όλα γίνονται από ατομικές εμπνεύσεις του Μέσι..Η Νιγηρία τέλος τίποτα το ιδιαίτερο..Με την Αργεντινή έπαιζε,αλλά σε μία ομάδα που παίζει με 5 επιθετικούς και έναν χαφ δεν γίνεται να μη βγάζεις μια αντεπίθεση της προκοπής..Θα παλέψει σκληρά με την ελλάδα για την τελευταία θέση..
3ος όμιλος:Ξεκινάμε με τα λιοντάρια που πιο πολύ με γατάκια έμοιαζαν και με επιβεβαίωσαν εν μέρει..Ο Ρούνει σε ρόλο 10αριού να είναι έξω από τα νερά του και όχι στην περιοχή,εκεί που μπορεί δλδ..Ο Χέσκει δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στην 11αδα,και οι Λάμπαρντ-Τζέραρντ δεν δένουν σε 4-4-2 στην ευθεία..Για το τέρμα τους τα χαμε πει,όπως και για τον γεννημένο τραυματία Κίνγκ..Αν αλλάξει μυαλά ο Ιταλός θα πάει ψηλά,αν όχι θα αποκλειστεί ως συνήθως από κάποια ομάδα στα πέναλτυ..Οι Η.Π.Α.,πήρανε το βαθμό που ήθελαν και τέλος..Δεν έκαναν την τρελή εμφάνιση ωστόσο έδειξαν στιβαροί,ενώ ο Άλτιντορ μπροστά είναι πραγματικό θωρηκτό..Απέδειξαν οτι παραμένουν το φαβορί για τη 2η θέση..Οι Σλοβένοι έπειτα,μπορεί να κέρδισαν τους αλγερινούς,αλλά πραγματικά πολύ μέτρια ομάδα..Οι αμερικάνοι δεν πρέπει να ανησύχησαν απ'αυτό που είδαν σήμερα και οι Σλοβένοι θα τερματίσουν εκτός απροόπτου 3οι..Αργή ομάδα και χωρίς τρεξίματα..Οι Αλγερινοί τέλος φαίνεται να με επιβεβαιώνουν και δεν έχουν καμία πιθανότητα να περάσουν ενώ η τελευταία θέση φαίνεται να είναι δική τους..Μετριότητα..
4ος όμιλος:Οι Γερμανοί σκόρπισαν τον τρόμο απόψε διαλύοντας με 4-0 τα καγκουρό..Ωστόσο βρήκαν και τα έκαναν..Ταλέντο έχουνε μπόλικο,οι Κλόζε-Ποντόλσκι είναι άλλοι παίκτες στην εθνική και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση παίζουν πάνω από τα στάνταρ τους,δείχνοντας το πόσο βάρος έχει αυτή η φανέλα..Θα βγούνε πρώτοι..Οι αντίπαλοί τους Αυστραλοί,δίνουν γερή μάχη με την εθνική μας για τη χειρότερη ομάδα του μουντιάλ..Τα αστέρια τους εκτός φόρμας και γενικά η ομάδα μπάζει από παντού με αποκορύφωμα την άμυνά της..Δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης..Η Γκάνα με δικαίωσε απ'όλες τις απόψεις κερδίζοντας τους σέρβους μάλλον εύκολα..Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ωστόσο τρέχουν πολύ και έχουν πάθος και αυταπάρνηση..Σταθερά το δεύτερο φαβορί για πρόκριση αφού αν χάσουν από τους αυστραλούς θα πρόκειται για αυτοκτονία..Οι Σέρβοι τέλος απλά ανύπαρκτοι..Τα είχαμε πει από δω για το 4-4-2 στην ευθεία του Άντιτς..Ο Ζίγκιτς δε κουνιέται ενώ και ο Πάντελιτς είναι φορ περιοχής..Μπορεί ακόμα να αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο αφού έχουν παιχταράδες,μόνο όμως αν αλλάξει μυαλά ο έμπειρος κόουτς..Πιστεύω ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Κουζμάνοβιτς αντί του Ζίγκιτς και μετατροπή σε 4-3-3 θα δώσει σκληράδα,τρεξίματα και κατοχή στους σέρβους και μέχρι και τους γερμανούς που κερδάνε..Αν όχι,εύκολα τρίτοι..

World Cup 13/6 II

141 Σερβία - Γκάνα 1 (1.95)

142 Γερμανία - Αυστραλία 1 (1.40)

Mε τα μαυράκια..

Σερβία-Γκάνα 2πλο ή over (3,30-2,00)
Γερμανία-Αυστραλία 1 (1,40)

World Cup-13/6

Οι επιλογές μου για τα σημερινά ματς είναι:

Αλγερία-Σλοβενία Over(2,10)- Βλέπω εδώ το πρώτο over της διοργάνωσης, μετά από 5 under...

Σερβία-Γκάνα 1(1,95)- Οι Σέρβοι είναι ανώτεροι και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο πιστεύω θα εντυπωσιάσουν.

Καλή επιτυχία!

Για ένα ταμείο..μπασταρδεμένο!

Ψιλοαχταρμάς σήμερα αφού εκτός του Μουντιάλ,το κουπόνι έχει και ματς της Σεγκούντα οπότε σκέφτηκα να κάνω έναν μίνι-συνδυασμό και να ποντάρω σε μια 3άδα όχι μεγάλου ρίσκου με ένα σεβαστό ποσό..

Συγκεκριμένα:

210 - Αλμπαθέτε - Χιρόνα 1(1,45)

216 - Σαλαμάνκα - Μπέτις 2(1,65)

342 - Γερμανία - Αυστραλία 1(1,35)

Συντελεστής στο 3,23..Για να δούμε..