Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Eurobasket 2011 - Τελικοί

Ισπανία - Γαλλία 77-74
Ρωσία - Σκόπια 71-66
Λιθουανία - Ελλάδα 77-73

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Eurobasket 2011: Ημιτελικοί

Δεν έχει βγει ακόμα το κουπόνι, επομένως, έχουμε μόνο τα σκορ. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ενδεχομένως κάποια ανάλυση, αλλά η ουσία είναι ότι βλέπουμε νίκη των Ρώσων (και πιθανώς και χωρίς μεγάλο ντέρμπι), νίκη Ελλάδας και νίκη Ισπανών, χωρίς πάρτυ.

Ελλάδα - Σερβία 77-72
Ισπανία - Σκόπια 71-68
Γαλλία - Ρωσία 68-75


Επεξεργασία: κάποια ενδιαφέροντα σημεία είναι το 1-1 της Ελλάδας (εφόσον πιστεύουμε ότι θα κερδίσει, θα το κάνει και στο πρώτο ημίχρονο, βάσει και της συνολικής εικόνας της ομάδας στο τουρνουά), το 2-2 της Ρωσίας περισσότερο ...για την απόδοση (2,6, έναντι 1,9 του απλού διπλού). Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, το +3,5 στην Ελλάδα και το +1,5 στη Ρωσία μας ωθεί κι εδώ σε ξεκάθαρες επιλογές, ενώ το +15,5 στα Σκόπια είναι "a bit risky". Ίσως μια δύσκολη νίκη των Ισπανών μπορεί να εξαργυρωθεί με διαφορά 6-10 πόντων (μόλις 6,00 στον ΟΠΑΠ, όταν δίνεται αυτό το πλεονέκτημα...), κατά τ' άλλα, οι Ισπανοί στο 3ο δεκάλεπτο κάνουν τα μεγάλα μπαμ τελευταία (με διαφορές 20 πόντων), οπότε ο άσσος πάντα δικαιολογείται μ' αυτή την ομάδα. 6-10 πάντως θα παίζαμε και τους Ρώσους. Για τους πρώτους σκόρερ, θεωρούμε ότι ο Πάρκερ θα βρει τον μπελά τους με την καταπληκτική άμυνα της Ρωσίας (εκτός κι αν ο Μπλατ τον αφήσει ν' αλωνίζει και κλείσει τους υπόλοιπους, αλλά πόση λογική έχει αυτό; ), ενώ για τον αγώνα της εθνικής μας, η Σερβία είναι η ομάδα που οι αντίπαλοί της έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στα δίποντα, συνεπώς, μια έκπληξη με Κουφό (15,00) δε θα ήταν άσχημη. Κάνοντας και πολλά φάουλ βέβαια, οι ενδεχόμενες πολλές βολές κάνουν και τον Ζήση μια πολύ καλή επιλογή. Από ελληνικής πλευράς, καθώς τα δύο μεγάλα φαβορί είναι ο ...καρεκλοκένταυρος Κρστιτς και ο Τεόντοσιτς, που όμως δε μας εμπνέουν περισσότερο από άλλα παιχνίδια τους.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τετάρτη 14/09

Επανεμφάνιση στο blog μετά από αρκετό καιρό, και η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη για κέρδη μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ( ελέω κρίσης).. Καλή στοιχηματική, και όχι μόνο, χρονιά να έχουμε και εδώ θα 'μαστε, να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.
Οι προτάσεις :

151 - Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1(2,10)
Εάν δεν πάρουν αυτό το ματς οι Αγρινιώτες μπαίνουν σε πολύ ζόρικες καταστάσεις..Η ψυχολογία θα πέσει κατακόρυφα και όχι άδικα αφού ματς όπως αυτό ή και το προηγούμενο με τον Πανιώνιο( με ομάδες που πιθανότατα έχουν τον ίδιο στόχο) είναι εξάποντα και η ήττα, ειδικά στην έδρα σου, σε φέρνει πολύ πολύ πίσω..Ο Αστέρας επιθετικά είναι κάκιστος και πιστεύω πως θα παίξει για τον πόντο.Τώρα θα μου πείτε ο Παναιτωλικός παίζει με σέντερ φορ τον Αχριστέα,αλλά τι να γίνει? Πίστη στην έδρα..

158 - Λιλ - Τσσκα Μόσχας 1(1,75)
Θα πάω με τους λιλουά και θα στηρίξω τον άσσο του 1,75(αν και στο κουπόνι γράφει 1,90). Hazard, Joe Cole, Mavuba και Τulio De Melo περιμένω να "καθαρίσουν απόψε τη μπουγάδα" και να χαρίσουν στους γηπεδούχους το πρώτο τους 3ποντο στη διοργάνωση, απέναντι σε μια Τσσκα που δε με ενθουσιάζει,τουλάχιστον σαν ρόστερ..

161 - Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 γκολ(2,20)
Οι τιμές του διπλού σε επίπεδα 1,15 είναι γελοίες..όχι όπως τα χθεσινά 1,20 και 1,15 εναντίον της μεγάλης Μίλαν αλλά σίγουρα μόνο γελιο μπορούν να προκαλέσουν και σίγουρα όχι στοιχηματισμό! Έτσι θα επιλέξω τα 2-3 γκολ, κυρίως λόγω απόδοσης, αλλά και γιατί δεν πιστεύω ότι θα φορτσάρει ιδιέταιρα η βασίλισσα στο συγκεκριμένο ματς..Αν οι Κροάτες δε δεχθούν γρήγορο γκολ πιστεύω ότι μπορούν να δικαιώσουν την επιλογή μου.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα..ο συντελεστής στο 8,1 περίπου..Καλή επιτυχία μάγκες!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Eurobasket 2011 - προημιτελικοί

14/9, 18:00 Ισπανία - Σλοβενία 71-69
14/9, 21:00 Σκόπια - Λιθουανία 71-77
15/9, 18:00 Γαλλία - Ελλάδα 72-75
15/9, 21:00 Ρωσία - Σερβία 80-70

Για τον πρώτο προημιτελικό, αυτό που αξίζει να στοιχηματίσει κανείς είναι στη διαφορά νίκης της Ισπανίας και στο αν τελικά καλύψει τους 15,5 πόντους που δίνονται στους Σλοβένους. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στη β' φάση της διοργάνωσης οι προφανείς απαντήσεις είναι νίκη με 26+ για τους Ισπανούς και ασφαλώς 1 στο σημείο. Ωστόσο, οι απογοητευτικοί ως τώρα Σλοβένοι παίζουν σ' ένα χαμηλότερο ρυθμό από αυτό των ομάδων που έχει διασύρει ως τώρα η Ισπανία. Μην ξεχνάμε ότι με την Τουρκία τα βρήκε σκούρα. Συνεπώς, η ομάδα του Μάλκοβιτς ενδεχομένως να δυσκολέψει περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Χωρίς πίεση μάλιστα, τα σουτ των τριών πόντων ίσως μπουν (μακράν το χειρότερο ποσοστό για τη Σλοβενία με 25,7%). Το προφανές σημείο είναι ο άσσος, αλλά ίσως αξίζει να κοιτάξουμε και στη διαφορά με 6-10 πόντους, που δίνει απόδοση 6,00. Γενικά πάντως, δεν ενθουσιάζει κάτι.

Για το δεύτερο προημιτελικό, οι γηπεδούχοι σαφώς και αποτελούν το μεγάλο φαβορί, αλλά η ομάδα των Σκοπίων εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής, χάρη στους δύο εκπληκτικούς γκαρντ που διαθέτει, ΜακΚάλεμπ (πρώτος και καλύτερος) και Ιλιέφσκι και τα εκπληκτικά νούμερα σε κλεψίματα και λάθη γι' αυτή και τους αντιπάλους της (μακράν καλύτερη σε κάθε σχετική κατηγορία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα των προημιτελικών, τη στιγμή που η Λιθουανία είναι η χειρότερη). Βέβαια, πλέον έχει ν' αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει σε ρυθμό πολύ πιο υψηλό απ' ότι οι έως τώρα αντίπαλοί της και που έχει σίγουρα, πέρα από την έδρα, υπεροπλία στους ψηλούς (ειδικά και με τον τραυματισμό του Γκετσέφσκι). Να σημειώσουμε πως το ποσοστό των Λιθουανών στα τρίποντα είναι αρκετά υψηλότερο από το ποσοστό των Σκοπιανών στα δίποντα. Πάντως, το πλεονέκτημα των 9,5 δίνει σαφή προτίμηση στον 1, ενώ μια διαφορά νίκης 6-10 πόντων (4,00) για τους Λιθουανούς μοιάζει επίσης καλή.

Για τον τελευταίο προημιτελικό, απορούμε που δίνεται πλεονέκτημα στους Ρώσους, καθώς ως τώρα έχουν παρουσιάσει μια πολύ καλύτερη εικόνα από τους Σέρβους. Φαίνεται πως οι στοιχηματικές εταιρίες περιμένουν να φανεί η (αδιαμφισβήτητη) κλάση των Πλάβι, όμως εκτός αυτού θα πρέπει να παίξουν και λίγη άμυνα, καθώς ως τώρα τα 'χουν κάνει λίγο θάλασσα στον τομέα αυτό. Εξάλλου, στα δύο ματς που πήραν οι Ρώσοι στον πόντο (τα έκλεψαν με τον Μόνια δηλαδή) πέτυχαν 65 και 63 πόντους. Βέβαια, παρουσιάζεται αμφίβολος ο Κρστιτς, αν και δε θα πρέπει να μας επηρεάζει αυτό. Ο Μπλατ πάντως παρουσιάζει την καλύτερη άμυνα ως τώρα στο τουρνουά, όχι μόνο από τους πόντους που δέχεται η ομάδα του, αλλά και από άλλες στατιστικές κατηγορίες (ποσοστά, ασσίστ που δέχεται). Σαφώς και δεν υποτιμάμε τη Σερβία, η οποία έχει το know-how για τέτοια παιχνίδια, αλλά το 1,5 στους Ρώσους μας οδηγεί χωρίς πολύ κόπο στον άσσο. Καθαρός άσσος, από ημίχρονο πληρώνει 2,7, ενώ για πιο extreme στοιχηματισμό, υπάρχει η νίκη με 11-15 πόντους που δίνει 15,00.

Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι, οι Γάλλοι είναι όντως το φαβορί και παρουσιάζονται καλύτεροι από ποτέ. Κάτι που έχει περάσει στα ψιλά είναι ότι στη συντριβή από την Ισπανία, μέχρι το πρώτο ημίχρονο ήταν για τα καλά μέσα στο ματς, χωρίς Πάρκερ και Νοά και μετά έκατσαν κι έχασαν. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παίξει στο 100%, για να πάρει την ιστορική πρόκριση, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι γι' αυτή την ομάδα. Παρ 'ότι αποδυναμωμένη, είναι πιο αθλητική από προηγούμενες χρονιές, με τις προσθήκες Μπράμου και Παπανικολάου και σε συνδυασμό την ικανότητα των Κουφού, Μπουρούση και Φώτση στο ψηλό παιχνίδι (για ρημπάουντ και κοψίματα), δεν υπάρχουν τραγικά μις-ματς. Σαφώς ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος θα είναι ο Πάρκερ, αλλά εκεί ο Ζούρος θα αλλάξει πολλούς παίκτες λογικά και σίγουρα κάπου εκεί θα πάρει τα 5 του φάουλ ο εκνευριστικός (για τον αντίπαλο) αμυντικός Ξανθόπουλος. Γενικά μπορούμε να το φέρουμε στα μέτρα μας το ματς, αλλά και πάλι θα είμαστε το αουτσάιντερ. Έχουμε παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα (πρώτο ημίχρονο με Σλοβενία, Κροατία και Ρωσία επιθετικά μόνο) και πολύ κακή (δεύτερο ημίχρονο πάνω κάτω). Δεν έχουμε κάποια σαφή πρόταση. Πιστεύουμε στο διπλό με 3,50, κυρίως λόγω του μπασκετικού iq και της εμπειρίας σε νοκ άουτ ματς, αλλά όποιος προτιμά Γαλλία, μπορεί να ποντάρει στη διαφορά 16-20 (στις ήττες από Σκόπια και Ρωσία η διαφορά ξέφυγε στο τέλος) που δίνει 8,00.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Eurobasket 2011 - β' φάση: 3η αγωνιστική

Σερβία - Τουρκία 75-79
Γαλλία - Ισπανία 75-77
Λιθουανία - Γερμανία 83-74
Σλοβενία - Φινλανδία 72-71
Ελλάδα - Γεωργία 71-71
Ρωσία - Σκόπια 71-65

και μετά από τα σκορ, που πλέον αυτό που μας δείχνουν είναι ..ν' αποφεύγουμε τα under/over, έχουμε 

- ένα καλό διπλό για τους Τούρκους με +4,5 πλεονέκτημα, αν και στα δύο τελευταία ματς ήταν τραγικοί επιθετικά. Έτσι, ίσως αξίζει το ρίσκο του καθαρού διπλού στο 2,45, αφού αν βρεθούν σε παρόμοια μέρα θα χάσουν με περισσότερους από 4 πόντους.
- έναν πολύ καλό άσσο με +8,5 για τους Γάλλους. Τα ίδια σκεφτόμασταν βέβαια και για τους Σέρβους, αλλά το 1 είναι το σωστό παίξιμο εδώ.
- η Λιθουανία θα τον πάρει πιθανώς τον άσσο, αλλά εδώ το ρίσκο με τους 8,5 πόντους στη σφιχτή Γερμανία είναι μεγάλο. 
- για τα ματς του άλλου ομίλου όπου δεν έχουν βγει ακόμα πλεονεκτήματα, περιμένουμε δύσκολη νίκη της (τραγικής χθες) Σλοβενίας και σχετικά εύκολη για τους Ρώσους. Το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Γεωργία είναι αδιάφορο και πέραν των απουσιών των αντιπάλων, λογικά και ο Ζούρος θα ξεκουράσει παίκτες, αν και μέχρι τώρα ακολουθεί εξαιρετικό rotation και μόνο ο Ζήσης παίζει πάνω από 25' (27,7). 

Για τις διαφορές:

Ισπανία 1-5 (4,5) 
Λιθουανία 11-15
Ρωσία 6-10