Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 5/2 - Ο Τελικός της Τρίπολης!

Καλημέρα και καλό στοιχηματικό, και όχι μόνο, σ/κ εύχομαι κουβαδάρες! Ταμείο χτυπήσαμε την Πέμπτη στην Ευρωλίγκα, με δόση τύχης βέβαια, αφού η Μάλαγα φάνηκε κατώτερη του αναμενομένου και έβγαλε το +6.5 μόλις 1'' πριν τη λήξη με καλάθι του φιλότιμου(μάλλον κι αυτός το 'χε παίξει, τι να πω) Μπέρνι.. Μάλιστα ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το μάτς, ανατρέποντας την κατάσταση στην τελευταία περίοδο(επιμέρους σκορ 36-21)! Όπως και να 'χει, δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλη ανάλυση αφού και το σημείο πέρασε και το Σαββατιάτικο κουπόνι είναι υπερ-φορτωμένο με ματς για όλα τα γούστα..
Οι επιλογές μου για σήμερα :

252 - Άστον Βίλα - Φούλαμ ---> 1(1.85)
Τους πιστεύω τους "χωριάτες" στην έδρα τους, ακόμα και με αυτόν τον προπονητή( Ουγιέ ).. Η Φούλαμ είναι σε καλό φεγγάρι και μπορεί να απειλήσει αλλά το 1.85 σε ομάδα του Ντάρεν Μπέντ μου φαίνεται αρκετά καλό για να μείνει αποντάριστο.

257 - Τότεναμ - Μπόλτον ---> 1(1.45)
Μικρό γενικά το 1.45 σαν απόδοση αλλά το επίλεγω σαν στήριγμα λόγω της καλής άποψης που έχω για την Τόττεναμ και τη μπάλα που παίζει.. Μεγάλες οι απουσίες των Μπέιλ και Μόντριτς για τους γηπεδούχους, πιστεύω όμως ότι τη Μπόλτον μπορούν και πρέπει να την πάρουν και χωρίς αυτούς αν θέλουν να ελπίζουν σε μια θέση στην πρώτη 4άδα και το Champions' League της επόμενης περιόδου..

314 - Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα ---> 1(2.20)
Παρακολουθώ εδώ τις τάσεις πονταρίσματος τόσο σε οπαπ όσο και σε ίντερνετ να γέρνουν στο διπλό και παραξενεύομαι.. Μπορεί να παίζει κάτι στο παρασκήνιο που δεν ξέρω αλλά εγώ λέω να πάω με τον άσσο, σε έναν "τελικό παραμονής" όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα.. Δεν την πιστεύω καθόλου τη φετινή ΑΕΛ, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν καλή ομάδα οι γηπεδούχοι. Απλά νομίζω έχουν το μέταλλο να φτάσουν,έστω και με 1000 ζόρια, σε μια νίκη-παραμονή. Τέλος, πιστεύω ότι και η διαιτησία ένα 60-40 υπερ της έδρας το χει πολύ εύκολα για να μη στεναχωρηθεί ο Μποροβήλος..


Lega A + A1, ACB: όπως χτυπάει (το ταμείο)

Ντιναμό Σασάρι - Τεράμο (+5,5) --> 1

Οι γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν αποκτήσει ένα καλό "Α" μομέντουμ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσιάζουν κάτι το ιδιαίτερο γενικά. Χωρίς να έχουν καμιά τρελή διαφορά, θα πάμε με την ομάδα του Τσαλδάρη λόγω των καλών πρόσφατων εμφανίσεων της.


Αβελίνο - Βίρτους Μπολόνια (+2,5) --> 2

Οι σημαντικές απουσίες της Αβελίνο ίσως φανούν αύριο απέναντι σ' έναν αρκετά υπολογίσιμο αντίπαλο, ο οποίος μάλιστα ενισχύθηκε με τον Ρίβερς (από τη Ροάν, που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Eurocup). Το ματς θα ήταν μάλλον ντέρμπι ούτως ή άλλως, οπότε οι ...αυξομειώσεις παικτών σε κάθε ομάδα οδηγούν στο διπλό.


Βανόλι - Μπρίντιζι (+4,5) --> 1

Δύο ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως για τους γηπεδούχους αυτή η εικόνα είναι και λίγο πλασματική, αφού έχουν μόλις -14 συνολική διαφορά πόντων (σ' αντίθεση με το -151 των φιλοξενούμενων). Η Βανόλι διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες (Ρόουλαντ, Φόστερ, Σέκουλιτς, Μίλιτς, Ντρόζντοφ, Πέρκοβιτς), ενώ οι νεοφώτιστοι έχουν μόλις 1-8 εκτός έδρας. Ο σωστός στοιχηματισμός είναι ο άσσος.


Καντού - Ρόμα (+4,5) --> 1

Πολύ σοβαρή και φέτος η Καντού, που δεν καταλαβαίνει τίποτα εντός έδρας (μοναδική ήττα με 3 πόντους από τη Σιένα), τη στιγμή που η Ρόμα παιδεύεται με την Ευρωλίγκα και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν το potential ν' απειλήσουν, αλλά η αξιοπιστία των γηπεδούχων μας οδηγεί στον άσσο.


Σκαβολίνι - Καζέρτα (+1,5) --> 2

Στην ίδια θέση οι δύο ομάδες, όμως με τη Σκαβολίνι να έχει -95 και την Καζέρτα +14 ως διαφορά πόντων. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην πραγματοποιούν την περυσινή εξαιρετική σεζόν, σίγουρα όμως διατηρούν ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να περάσουν από την έδρα μιας πιο μέτριας ομάδας.


Κατά προτίμηση σε σύστημα 4-5, ώστε ν' αποφύγουμε το ενδεχόμενο ενός αποτυχημένου σημείου.

Για το Σιένα - Βαρέζε, οι γηπεδούχοι δεν περνούν την καλύτερή τους περίοδο κι έχουν στο μυαλό τους περισσότερο την Ευρωλίγκα και τους τραυματισμούς (έχουν πολύ καιρό να κερδίσουν με τη διαφορά που δίνεται στη Βαρέζε ως πλεονέκτημα), όμως απ' την άλλη, η Βαρέζε είναι η μοναδική ομάδα που τους κέρδισε φέτος στην Ιταλία, οπότε θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο όπως και διάθεση μετά την "καλή" νίκη μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν. Δύσκολη η πρόβλεψη. Για το Μπενετόν - Μοντεγκρανάρο, οι φιλοξενούμενοι είναι πάντα ανταγωνιστικοί, ενώ οι γηπεδούχοι ή θα κερδίζουν με μεγάλες διαφορές στο Τρεβίζο, ή θα χάνουν. Η Μοντεγκρανάρο δεν είναι ομάδα που χάνει εύκολα, αλλά θα προτιμήσουμε ν' αποφύγουμε το διπλό. Το Μιλάνο - Μπιέλα είναι ματς που δύσκολα παίζεται.


Από Ελλάδα και Ισπανία, προτείνουμε:

Ρεάλ - Μπιλμπάο (+9,5) --> 2
Πανελλήνιος - ΑΕΚ (+5,5) --> 1
Βαγιαδολίδ - Μανρέσα (+8,5) --> 1
(+0,5) Γκραν Κανάρια - Κάχα Λαμποράλ --> 1


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 03/02

Ψιλοαδιάφορο, για τα γούστα μου, το σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι οπότε το ποντάρισμά μου πάει στη μπασκετάρα!.. Ο gambler είναι ο πλέον αρμόδιος για "πορτοκαλί" προγνωστικά αλλά είπα να καταθέσω και εγώ τη σκέψη μου μπας και συνεισφέρω..

727 - Μάλαγα - Λιέτουβος(6.5) ---> 1
Από τα δυνατά σημεία του θείου gambler και δε θα διαφωνήσω καθόλου.. Η Μάλαγα "υποχρεούται" να πάρει το μάτς απέναντι στους πάντα υπολογίσιμους Λιθουανούς που μετά το 2πλο στην Κάχα δικαιούνται να κάνουν όνειρα πρόκρισης. Παρόλα αυτά η άμυνά τους καθόλου δεν με πείθει και πιστεύω να υπερισχύσει το ένστικτο επιβίωσης των γηπεδούχων. Μπλέικνι και Φρίλαντ περιμένω να το καθαρίσουν..

728 - Μπαρτσελόνα - Ρόμα (20.5) ---> 1
Μεγάλο το αβάντζο των Ρωμαίων αλλά πολύ μικρή η ομάδα τους. Με στοιχειώδη σοβαρότητα να παρουσιαστεί η Μπαρτσελόνα, θα ανοίξει τη διαφορά σε 25+ πόντους.. Κάτι που πιστεύω θα κάνει μετά και την επάνοδο του Νάβαρο σε αγωνιστικό ρυθμό και μάλιστα υψηλού επιπέδου.

725 - Μακάμπι - Ολύμπια(11.5) ---> 1
Πρώτο, χρονικά, το συγκεκριμένο ματς αλλά τελευταίο όσον αφορά τη δυσκολία του. Οι Σλοβένοι δεν είναι σάκος του μποξ και το έχουν αποδείξει φέτος με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Θα πάω όμως με τη Μακάμπι λόγω έδρας, κατά 1ο λόγο, και γιατί έχει δείξει ότι όταν έχει περιθώριο αρέσκεται στο να ανοίγει διαφορές αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρει σήμερα..

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όχι άλλα δοκάρια

Μετά απο 12 συνεχόμενα δελτία που χάθηκαν στο παρα ένα, πάμε για ένα ταμείο να ξορκίσουμε τη γκαντεμιά.

Blackburn - Tottenham 1(2,70)

Porto - Benfica 1(1,70)

Liverpool - Stoke 1(1,50)

Euroleague - Game 13

 1ο

Ουλκέρ - Ζαλγκίρις (+11,5) --> 1
Μακάμπι - Ολύμπια (+11,5) --> 1
Μάλαγα - Λιέτουβος (+6,5) --> 1
Μπαρτσελόνα - Ρόμα (+20,5) -->1


2ο

Ολυμπιακός - Βαλένθια (+8,5) --> 1
(+0,5) Κάχα Λαμποράλ - Παναθηναϊκός --> 2
Παρτιζάν - Σιένα (+0,5) --> 1
Ρεάλ - Εφές Πίλσεν (+7,5) --> 2

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η μπίλια στο κιτρινό-μαυρο..

387 - Άρης - Πάοκ Χ-Χ(ημ-τελ) (4.20)

745 - Άρης - Πανελλήνιος 2(7.5 φιλ)

748 - Μπρέμερχάβεν - Μπάμπεργκ 2(8.5 γηπ)

in Γιώργος Δώνης we trust

Καλημέρα φίλοι και φίλες. Μετά από πολύ καιρό ήρθε η ώρα το "τελωνείο" να πάρει και πάλι μπρος. Δύο ελληνικές επιλογές για σήμερα, πάμε δυνατά λοιπόν!

15:00 354 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης ---> 1 (1,70)

Πολύ φορμαρισμένος ο Ατρόμητος όπως και κάθε ομάδα του Γιώργου Δώνη στους δεύτερους γύρους του πρωταθλήματος. Έχει τρεις νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια με μοναδικό στραβοπάτημα μες τον Ηρακλή (ούτε ο Ηρακλής ξέρει πως το πήρε εκείνο το ματς). Ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα, είναι η πιο "πολυφωνική" ομάδα του πρωταθλήματος όσον αφορά στα γκολ (έχουν σκοράρει 14 διαφορετικόι παίχτες ως τώρα) και σε όλα τα παιχνίδια του (και με τους θεωρητικά δυνατότερους πολλές φορές) είναι η ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει και όχι να περιμένει. Προσωπική εκτίμηση: Ο Ατρόμητος όσο ο Άρης δεν ανεβαίνει αγωνιστικά, θα έχει τον πρώτο λόγο για να γίνει η ομάδα έκπληξη των φετινών Playoff (αντί της αξιόμαχης Καβάλας) Η τρίπολη δε μας πείθει.

17:15 377 Λάρισα - Πανσερραϊκός -------> 1 (1,50)

Με το πιστόλι στον κρόταφο η ΑΕΛ υποδέχεται σήμερα στις 17:00 τον Πανσερραϊκό. Ντέρμπι ουραγών. Ναι, και οι Σέρρες παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτι, η Λάρισα όμως το παίζει σίγουρα. Οι Λαρισαίοι κινδυνεύουν να δουν κόπους χρόνων και χρόνων, πολλά χρήματα, καινούριο γήπεδο και μία ομάδα μοντέλο, εύρωστη οικονομικά, χωρίς κανένα χρέος, με προπονητικό κέντρο και με σοβαρή διοίκηση να πάνε ΟΛΑ χαμένα μετά το τέλος του σημερινού 90λεπτου. Σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγει από αυτά που την κυνηγούν αν κερδίσει, αλλά τουλάχιστον θα έχει δικαίωμα στο όνειρο. Κακές ομάδες και οι 2, δίκαια βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας, ειδικά η ΑΕΛ. Παρ'όλα αυτά θα πιστέψουμε στο μεταφυσικό (ειδικό βάρος φανέλας, no1 ομάδα επαρχίας, πολύς λαός, όλη η πόλη μια ομάδα, καινούριο γήπεδο) και θα πάμε με τη Λάρισα.