Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μπορεί η Γερμανία;

Ολλανδία-Δανία: Πολύ καλύτερη σε όλες τις γραμμές και σε βάθος η Ολλανδία, μόνο το γεγονός ότι είναι πρεμιέρα μπορεί να την φρενάρει. Ο άσος πάντως δε βλέπω να χαλάει, καθώς η Δανία είναι μακράν η χειρότερη Δανία των τελευταίων 15 χρόνων. Ειδικά στοιχήματα: Σκορ 3-0 ή 3-1. Σκόρερ Robie Van Persie.

Γερμανία-Πορτογαλία: Οι Γερμανοί δεν εντυπωσίασαν στα φιλικά και παρά το γεγονός ότι είναι φανερά ποιοτικότεροι από τους Πορτογάλους, μου φαίνεται πολύ δύσκολο το ματς σήμερα. Με ρίσκο στο 2, που προφανώς συνδυάζεται με σκόρερ Ronaldo.

Υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις, από όπου και θα παραθέσω έξτρα επιλογές σε... τίτλους!

Banfield-Boca 2 - Τελευταίος εναντίον πρώτου, που πάει για πρωτάθλημα.
CdR-Atl Paranaense 2 - Τεράστια διαφορά ποιότητας
Criciuma-Goias 2 - Ισοδύναμες, αξίζει το 3,70.
Μαλάουι-Νιγηρία 2 - Το ίδιο(και ακόμα περισσότερο) με την Paranaense.

Και 2 ισοπαλίες, με το κατάλληλο ρίσκο...


Barueri-Guarani X
Ουγκάντα-Σενεγάλη Χ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Euro 2012 - 8/6

Μεταφέρω τις προβλέψεις του ειδικού euro-λόγου toumpaliban, ο οποίος βλέπει για σήμερα:

Πολωνία - Ελλάδα --> Χ ημίχρονο (1,95)
Ρωσία - Τσεχία --> 1 (2,15)

Αν κάποιος θέλει να τα συνδυάσει με κάτι μπασκετικό, προσωπικά θα πόνταρα στο διπλό της Ρεάλ, ενδεχομένως (με ρίσκο βέβαια) και με καλή διαφορά.

Το πρόγραμμα του Euro 2012

Μετά το μουντιάλ, η παράδοση για την "Marca" συνεχίζεται, προσφέροντας στους επισκέπτες της άλλο ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, για να το μελετήσετε από οποιαδήποτε σκοπιά κι αν θέλετε! Το link είναι αυτό:

http://www.marca.com/en/sports/football/euro-schedule.html



Ασφαλώς και η επίσημη προσέγγιση έχει το δικό της ενδιαφέρον:
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/tournament-calendar/index.html

Διαλέξτε όποιο θέλετε λοιπόν για homepage και φύγαμε για Euro!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Euro 2012 - Group C

Στον τρίτο όμιλο, με τον οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Πάμε να δούμε τις ομάδες...

Ισπανία: Όπως προαναφέραμε, είναι το απόλυτο φαβορί. Χωρίς Πουγιόλ βέβαια φέτος η άμυνα είναι ένα ερωτηματικό. Η πληρότητά της όμως είναι αξιοθαύμαστη και προβάλλει και πάλι ως πολύ δυνατό φαβορί. Ολοι οι παίκτες έχουν πολλές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις και το μόνο που μπορεί να την φοβίζει είναι ο κορεσμός, ειδικά για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Ιταλία: Με 11 παίκτες να μην έχουν ούτε 10 συμμετοχές, πρόκειται ίσως για την πιο άπειρη Ιταλία που έχουμε δει ποτέ. Ντε Ρόσι, Πίρλο και Μοντολίβο θα είναι οι βασικοί χαφ, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερα ποιοτικό κέντρο. Η άμυνα στηρίζεται στην Γιουβέντους που τελείωσε αήττητη φέτος και η επίθεση στον αειθαλή Ντι Νατάλε και στους... Κασάνο-Μπαλοτέλι. Το Euro μπορεί να το κατακτήσουν. Το βραβείο Fair play με τίποτα.


Ιρλανδία: Πάντα μαχητική(χαρακτηριστικό ότι 21 από τους 23 αγωνίζονται στα Βρετανικά γήπεδα), αλλά για πρώτη φορά παρούσα σε Euro. Όποιος την υποτιμήσει, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, θα το πληρώσει. Δεν τη βλέπω να προκρίνεται, αλλά ούτε να τελειώνει με 0 βαθμούς. Γκίβεν, Ρόμπι Κιν, Ο'Σι και Νταν είναι οι... παλιοσειρές που θα εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.


Κροατία: Η τελευταία παράσταση του Σλάβεν Μπίλιτς στον πάγκο, με μια πολύ έμπειρη και ικανότατη ομάδα στα χέρια του. Παρόντες στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις, έχουν δείξει ότι δεν κωλώνουν πουθενά. Δε θα αποτελέσει έκπληξη να εκμεταλλευτούν τους αδύναμους κρίκους της Ιταλίας στο μεταξύ τους ματς και να βρουν τον τρόπο να περάσουν, παρά τη σχετικά κατώτερη ποιότητά τους ως ομάδα...


Το πρόγραμμα

10/6, 19:00, Γκντανσκ, Ισπανία-Ιταλία
10/6, 21:45, Πόζναν, Ιρλανδία-Κροατία
14/6, 19:00, Πόζναν, Ιταλία-Κροατία
14/6, 21:45, Γκντανσκ, Ισπανία-Ιρλανδία
18/6, 21:45, Γκντανσκ, Κροατία-Ισπανία
18/6, 21:45, Πόζναν, Ιταλία-Ιρλανδία

Οι απόδόσεις του ΟΠΑΠ
                                           κατάκτηση     πρωτιά ομίλου
Ισπανία                                    3,65               1,45
Ιταλία                                    15,00                4,00
Ιρλανδία                              100,00              15,00
Κροατία                                65,00                7,25

Πρόβλεψη: Βλέπω Ισπανία για πρωτιά στον όμιλο, αλλά είναι αστείο να σκεφτόμαστε τέτοιες αποδόσεις. Αξίζει το ρίσκο την πρόκριση της Κροατίας σε βάρος των απειρων-πλην νευρικών Ιταλών.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Euro 2012 - Group B

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα του κόσμου, με την παρουσίαση του Β ομίλου... Του ομίλου-φωτιά-λάκκου των λεόντων-πρόωρων τελικών κτλ κτλ, που πολλοί πιστεύουν ότι οι 2 ομάδες που θα προκριθούν θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού.

Οι ομάδες


Ολλανδία:  Το τρίτο φαβορί της διοργάνωσης. Μετά την εκπληκτική πορεία στο Μουντιάλ, που κατέληξε σε έναν ακόμη χαμένο τελικό (μετά το 1974 και το 1978), καλείται να επαναλάβει την επιτυχία του 1988 και να κατακτήσει το Euro. Το υλικό υπάρχει, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Αν καταφέρει δε να δέσει την άμυνά της (εδώ είναι το στοίχημα για τον Van Maarvijk), πάει για πολύ ψηλά.

Δανία:  Η άτυχη της κλήρωσης, καθώς θα πρέπει να αποδράσει από τις τεράστιες αντιπάλους της για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Μέτριο υλικό, σίγουρα χειρότερη από προηγούμενες χρονιές. Μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα του 1992; Με Kjaer, Agger στυλοβάτες της άμυνας, Poulsen στα τελευταία του και Bendtner μπροστά, σίγουρα όχι!

Γερμανία: Το δεύτερο φαβορί, δικαίως, αφού πρόκειται για την σταθερότερη, μετά την Ισπανία, ομάδα στις διακρίσεις από το 2006 και μετά. Πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές, με πολλούς έμπειρους all around Europe, αλλά και εντυπωσιακούς νέους της Dortmund, πηγαίνει καθαρά πλέον για να το πάρει(πράγμα το οποίο δεν παραδέχονταν το 2008 και το 2010, και ίσως προσθέσει πίεση στην ομάδα, και ειδικά στους έμπειρους της Bayern που απέτυχαν σε όλα φέτος). Λογικά θα είναι στην τετράδα.

Πορτογαλία: Σχετικά άτυχη που έτυχε με Γερμανία και Ολλανδία, σίγουρα άτυχη που έχει στηθεί πάνω σε έναν τόσο εγωιστή ποδοσφαιριστή. Με τα νερά του Κριστιάνο θα πάνε πάλι οι Πορτογάλοι, ελπίζοντας να τους πάρει από το χέρι στην επόμενη φάση. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πραγματικός αρχηγός, κάτι που δεν έχει κάνει στο ελάχιστο μέχρι στιγμής. Αν δεν τα καταφέρουν, 17/6 τους περιμένουν οι διακοπές...

Το πρόγραμμα

9/6, 19:00, Χάρκοβο, Ολλανδία-Δανία
9/6, 21:45, Λβιβ, Γερμανία-Πορτογαλία
13/6, 19:00, Λβιβ, Δανία-Πορτογαλία
13/6, 21:45, Χάρκοβο, Ολλανδία-Γερμανία
17/6, 21:45, Χάρκοβο, Πορτογαλία-Ολλανδία
17/6, 21:45, Λβιβ, Δανία-Γερμανία



Οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ

                                      Κατάκτηση    Πρωτιά Ομίλου
Ολλανδία                8,00                 2,85
  Δανία                    100,00               17,00
Γερμανία                 4,00                 1,95
Πορτογαλία            18,00                4,50

Πρόβλεψη: Πρόκριση για Ολλανδία και Γερμανία. Επίσης το 8,00 που προσφέρεται η κατάκτηση του τροπαίου από τους οράνιε, είναι προκλητικό....


Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Euro 2012 - Group A

Καλησπέρα σε όλους! Το Euro 2012 είναι όλο και πιο κοντά και ένα αφιέρωμα ώστε να ξέρουμε τι θα δούμε και τι δεν θα δούμε είναι επιβεβλημένο!


Ξεκινάμε το αφιέρωμά μας λοιπόν με την παρουσίαση του πρώτου ομίλου, αυτού που αγωνίζεται και η εθνική μας. Τα ρόστερ των ομάδων μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_squads


Οι ομάδες


Πολωνία: Με τη δύναμη της έδρας της, αλλά με αντίπαλο την απειρία της (13 από τους 23 παίκτες δεν έχουν ούτε 20 διεθνείς συμμετοχές), θα προσπαθήσει για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Αστέρι της φυσικά ο Λεβαντόφσκι αλλά και οι πολύ καλοί Σέζνι κάτω από τα δοκάρια και Μπλαζικόφσκι στο κέντρο. 


Ελλάδα:  Η γνωστή συνταγή, άμυνα, άμυνα και άμυνα αναμένεται να κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Κάτι κουρασμένα παλικάρια πάλι στα χαφ, προβλέψιμοι στην επίθεση, με μοναδικούς παίκτες που η αξία τους αυξήθηκε την περυσινή χρονιά να είναι ο Μανιάτης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος! 


Ρωσία: Η καλύτερη ομάδα του ομίλου. 21 από τους 23 παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα και αυτό προσδίδει ομοιογένεια στο σύνολο, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα. Επίσης το στυλ παιχνιδιού της παραδοσιακά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τις άλλες 3 ομάδες του ομίλου. 


Τσεχία: Πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου εντυπωσίαζε, θα προσπαθήσει για την πρόκριση στους 8. 15 από τους 23 είναι άπειροι στην εθνική, και μοναδικοί εκπρόσωποι της παλιάς φρουράς ο Ροζίτσκι, ο Μπαρος και ο Τσεχ. Περιμένουν πολλά από τον Νεσιντ στην επίθεση.


Το πρόγραμμα


8/6, 19:00, Βαρσοβία, ΠΟΛΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ
8/6, 21:45, Βρότσλαβ, ΡΩΣΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ
12/6, 19:00, Βρότσλαβ, ΕΛΛΑΔΑ-ΤΣΕΧΙΑ
12/6, 21:45, Βαρσοβία, ΠΟΛΩΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ
16/6, 21:45, Βρότσλαβ, ΤΣΕΧΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ
16/6, 21:45, Βαρσοβία, ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ


Οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ


                 κατάκτηση   πρωτιά ομίλου
Πολωνία       50,00             3,50


Ελλάδα         75,00             5,50


Ρωσία           18,00             2,25


Τσεχία          75,00             4,25


Πρόβλεψη: Ρωσία νικήτρια ομίλου. Όσο για την ομάδα που θα τη συνοδέψει... Ναι, θα είναι η ελληνική ομάδα αν εκμεταλλευτεί την απειρία των αντιπάλων της!



Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

H μεγάλη επιστροφή

Χαιρετώ τους fans του ιστολογίου μας, που παρά την παρατεταμένη απουσία μας τόσο καιρό, είναι ακόμη εδώ! Μετά την 9μηνη υποχρέωση στην πατρίδα μας λοιπόν, επανήλθα και σας καλωσορίζω ξανά στο blog μας! Euro έρχεται, διάθεση έχουμε, γιατί να μην πάμε ακόμη καλύτερα από τις προηγούμενες φορές;;;

Σήμερα θα σας προτείνω 2 σημεία για να έχουμε να παίζουμε από το σημερινό κουπόνι και μερικές επιλογές σε ειδικά στοιχήματα για το Euro 2012.

Villareal B-Deportivo 1(3,10) - Αποχαιρετά άδικα την κατηγορία η μικρή Villareal, χαλαρή μετά την κατάκτηση και του τίτλου η Depor, παιχνίδι χωρίς κίνητρο, πέρα από αυτό των μικρών να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στη μεγάλη ομάδα του χρόνου. Με ρίσκο άσος!

Καναδας-ΗΠΑ 2(1,80) - Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ομάδα Καναδάς. Διπλό.




EURO 2012

Νικητής Α ομίλου: Ρωσία (2,25) - Το μεγάλο φαβορί, συν τοις άλλοις παραδοσιακά υπερέχει και των 3 αντιπάλων της...

Νικητής Δ ομίλου: Ουκρανία (5,25) - Εδώ ρισκάρουμε, σε συνδυασμό με την έδρα και τις πολύ συνηθισμένες γκέλες Γαλλίας και Αγγλίας στις μεγάλες διοργανώσεις...

Νικητής διοργάνωσης: Ολλανδία (8,00) - Είναι στο ίδιο επίπεδο με Ισπανία και Γερμανία και δεν δικαιολογείται τόσο υψηλότερη απόδοση. Αξίζει ένα ρίσκο.

Αυτά απο εμένα για σήμερα, καλά κέρδη σε όλους! Hasta la vista!