Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Bet=Stock exchange. Πάμε για 3 in a row

Καλή σας μέρα, αγαπημένοι μου αναγνώστες. Έχουμε στην πλάτη μας τα 2 συνεχή ταμεία και θα προσπαθήσουμε να πάμε για τρίτη συνεχόμενη φορά να αναγκάσουμε τον πράκτορα να ξηλωθεί! Συνειδητοποίησα ότι στο στοίχημα παίζει τεράστιο ρόλο η έμπνευση και η θετική ενέργεια που ενδεχομένως μπορεί να έχεις για κάποια σημεία. Αλλά παίζει ρόλο και η τιμή που μπορείς να "αγοράσεις" την κάθε ομάδα. Να βρεις π.χ. μια καλή ομάδα στα down της, και να την παίξεις να κερδίσει με μεγαλύτερη απόδοση από ότι αν είχε κάνει 4 συνεχόμενες νίκες. Με λίγα λόγια, να καταλάβεις πότε σταματά το ντεφορμάρισμα της ομάδας... Με αυτή τη λογική έψαξα και βρήκα κάποια σημεία που θεωρώ πολύ πιθανό να μας δώσουν μια ακόμη στοιχηματική νίκη. Οι επιλογές μου είναι 4.

Marseille-Lorient 1(1,50) - Η Marseille ξεκίνησε με 2 ήττες το πρωτάθλημα(εντός Caen, εκτός Valenciennes). Οι κάτοχοι του τίτλου όμως απέναντι σε αυτή τη μέτρια Lorient, που πήρε μεν ισοπαλία στην Auxerre αλλά έχασε εντός από τη Nice, έχουν ότι χρειάζεται. Νίκη και μόνο νίκη για τους κατοίκους του Velodrome!

Sporting-Maritimo 1(1,50) - Με ήττα ξεκίνησαν αμφότεροι την πορεία τους στο πρωτάθλημα. H Sporting στην έδρα της Pacos ferreira, ενώ η Maritimo εντός από τη Setubal. Μεσοβδόμαδα είχαν και ευρωπαικές υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι η Sporting έχει το ισχυρό πλεονέκτημα της έδρας, καλύτερη ομάδα, καθώς και μικρότερο επηρεασμό από κούραση(δεν είχε ταξίδι). Άσος στο jose Alvalade!

Vasco da Gama-Fluminense 1(2,60) - Ντέρμπι στο Ρίο! Οι 2 πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος συγκρούονται. Η ταχέως ανερχόμενη Vasco απέναντι στην πρωτοπόρο με 4 πόντους διαφορά από τη δεύτερη Corinthians, Fluminense. To παιχνίδι είναι πάρα πολύ ισοροπημένο, μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε. Όμως με τέτοια απόδοση σε γηπεδούχο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Θα ρισκάρω στον άσο της Vasco!

Trabzonspor-Fenerbahce 1(2,40) - Και μια επιλογή από το γειτονικό πρωτάθλημα, που προκύπτει περισσότερο από την ενασχόληση μου με τον ΠΑΟΚ και ότι αυτή συνεπάγεται. Κλασικό ντέρμπι, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της Τουρκίας. Η Fener έχει πολλούς παίκτες βασικούς αμφίβολους και εκτός μάχης για τον αγώνα, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Συν τοις άλλοις έχει το μαυλό της στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη. Θα πάρω ένα ρίσκο και θα ποντάρω στον άσο της κυπελλούχου Τουρκίας, Trabzonspor! ( Η οποία πέρσι έκοψε το πρωτάθλημα από την αντίπαλό της με ισοπαλία εκτός έδρας τελευταία αγωνιστική, ενώ ήταν αδιάφορη!!!)

Καλή μας επιτυχία!

Σκληρό καρύδι η Μπλάκπουλ

Άρσεναλ-Μπλάκπουλ under(2.50):Ταμπούρι θα παίξει η Μπλάκπουλ και ειναι αρκετά πιθανό να μην διασυρθεί.Ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 0-4(!!) στην έδρα της Γουίγκαν

Ρέντινγκ-Νότιγχαμ under(1.60):Παραδοσιακά στα παιχνίδια της Νότιγχαμ δεν μπαίνουν πολλά γκολ

Μπέρτον-Μορκαμ under(1.60):Χαμηλή παραγωγικότητα μέχρι τώρα και για τις δύο ομάδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Mundobasket 2010 - Ακρόπολις: Opel με πόσο;

Μια τέτοια διαφήμιση πρέπει να προβλήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ και να έγινε μετά πανικός από τα νεύρα των παικτών που έχασαν την ευκαιρία, δεν εξηγείται αλλιώς. Απίστευτες, πρωτοφανείς (για αγώνα της Εθνικής τουλάχιστον) σκηνές, που ευτυχώς (και άδικα όμως) φαίνεται ότι δε θα μας στοιχήσουν εν όψει Μουντομπάσκετ, αφού δε θα υπάρξουν τιμωρίες. Βέβαια, με τόσο ξύλο που έπεσε, μένει να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, αφού ο Σοφοκλής δέχθηκε ουκ ολίγα βάρβαρα χτυπήματα από έναν κατ' ευφημισμό αθλητή, ο Φώτσης με τον Τεόντοσιτς πάλευαν για ώρα, ενώ το κεφάλι του Μπουρούση άνοιξε. Τον μάτιαξαν αυτόν εκεί στην ΕΡΤ, όταν μπήκε ξανά στο γήπεδο χωρίς το νάρθηκα και το πόσο ενθαρρυντικό ήταν αυτό το γεγονός! Που να φανταστεί βέβαια ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα..."

Το άδικο της μη τιμωρίας πάντως είναι σχετικό, δεδομένου πως η FIBA δεν ήταν η διοργανώτρια του τουρνουά, άρα δεν έχει καμιά δουλειά ν' ασχοληθεί με αυτό και με ενδεχόμενες τιμωρίες, όπως ισχυρίστηκε και ο Γ. Βασιλακόπουλος. Οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα έγραψαν για γενική σύρραξη, απέφυγαν τα ονόματα (να και μια χρήσιμη ιδιότητα των γκρι στο Ακρόπολις), ενώ το βίντεο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο. Το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω, αφού δεν υπάρχει πιο αδιάψευστος μάρτυρας από την ίδια την καταγραφή των γεγονότων. Φαίνεται πως ξέρουν τι κάνουν, αν και η χθεσινή είναι διαφορετική περίπτωση, εφόσον η FIBA εξαρχής δεν έχει οποιαδήποτε δικαιοδοσία. Μα η καρέκλα του Κρστιτς, θα μείνει έτσι; Ε, πέρα από τη μήνυση του Μπουρούση, το πολύ πολύ να τιμωρηθεί με διαχρονικό αποκλεισμό από το Ακρόπολις...

Κανονικά θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να μπορεί να επέμβει η FIBA, η κάποιος άλλος φορέας, ειδικός για τέτοια περιστατικά (ναι προφανώς και δεν υπάρχει). Όσοι συμμετείχαν με θέρμη, να πάνε σπίτια τους γι' αυτό το καλοκαίρι και ο Κρστιτς μόνιμα. Έτσι όμως οι ελπίδες των δυο ομάδων για μετάλλιο θα μειώνονταν απελπιστικά. Χωρίς τους δύο σημαντικότερους παίκτες της η Σερβία (ο Κέσελι είναι απλώς κομμάτι του παζλ), χωρίς το μεγαλύτερο μέρος της frontline μας εμείς. Γλυτώσαμε τα χειρότερα, ευτυχώς δηλαδή, γιατί έχουμε πολλές ελπίδες για μετάλλιο φέτος. Κι ίσως όχι μόνο... Ας ελπίσουμε αυτό το περιστατικό να μην επηρεάσει το κλίμα μέσα στην ομάδα και την προσήλωσή τους στο στόχο. Ακολουθεί και το φιλικό με τις ΗΠΑ (τους φαντάζομαι να μπαίνουν εντελώς ψαρωμένοι στο παρκέ για το τζάμπολ, αν τελικά όντως γίνει το ματς, μετά από τα χθεσινά), υπάρχουν και αρκετές μέρες, ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά...

Ο Ντούντα, που προηγουμένως τα είχε ψάλλει για τα καλά στον ατάραχο, μετά όμως τις δύο τεχνικές ποινές, Χριστοδούλου, ανέφερε πως οι διαιτητές είχαν την πρωταρχική ευθύνη. Δε θα διαφωνήσω απόλυτα (εξάλλου, οι γκρι ήταν τραγικοί σε όλο το τουρνουά, ας θυμηθούμε και τις διαδοχικές τεχνικές ποινές σε Ντράγκιτς και Μπετσίροβιτς από το ίδιο δίδυμο - μέχρι και οι σχολιαστές της κρατικής ΕΡΤ το σχολίασαν αρνητικά), αλλά προφανώς έχουν υπάρξει κι άλλοι αγώνες που οι διαιτητές χάνουν τον έλεγχο, ή αφήνουν το σκληρό παιχνίδι χωρίς ν' ανοίξει μύτη στη συνέχεια. Ας είχαν οι παίκτες σας κύριε Ίβκοβιτς τη δική σας νηφαλιότητα, όταν τα χώνατε μπροστά στη γραμματεία και ίσως να μη βλέπαμε τίποτα...

Όχι, δε φταίνε μόνο οι "κακοί" Σέρβοι, αν και αυτοί πρωταγωνίστησαν. Φαίνεται πως πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν βεντέτα με τον Τεόντοσιτς, η αλήθεια είναι όμως ότι ο Τεό πρωταγωνιστεί συνεχώς σε τέτοια περιστατικά (Διαμαντίδης, ΑΕΚ θυμάμαι ενδεικτικά). Όσο μεγάλος παίκτης κι αν γίνει, φαίνεται πως έχει ένα θέμα να λύσει. Γιατί καλό το καουμποϊλίκι, αλλά ακόμα και πολλοί μετρ του είδους ήξεραν ότι σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, ή έστω ένας σκοπός. Ο Φώτσης θυμήθηκε παιδικές του ασθένειες, όταν τα βαζε ... με συμπαίκτες του στις μικρές εθνικες κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, αν και από την πρώτη στιγμή είχε χέρια από τρεις Σέρβους στο κεφάλι του, πέραν του Τεόντοσιτς.. Για το δίδυμο Κέσελι-Τσαρτσαρή, η κάμερα δείχνει τον πρώτο να κάνει την αρχή, χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, αλλά δεν ξέρουμε αν είχε προηγηθεί κάτι άλλο. Όσο για τον Σοφοκλή, τόσα χρόνια τον βλέπουμε στα παρκέ, πρώτη φορά τον καμαρώσαμε τόσο κυρίαρχο! Πραγματικά τρομακτικός! Διάβασα πως κάτω χτυπούσε τον Μπιέλιτσα (αν και είδα πιο πριν να έχουν πέσει ο Φώτσης με τον Τεόντοσιτς εκεί - δεν έχω σκοπό να ξαναδώ το βίντεο). Αν χτυπούσε απ' την αρχή βέβαια. Σ' αυτή την περίπτωση δεν ήταν τόσο αδικαιολόγητες οι γροθιές του μαινόμενου Κρστιτς από πάνω (με τη "λογική" της σύρραξης πάντα), ειδικά αν το άτομο που χτυπούσε ήταν ο Τεόντοσιτς, ο οποίος τον συγκρατούσε πιο πριν! Ο Σόφο βέβαια βράχος, δεν κατάλαβε τίποτα κι όταν σηκώθηκε, ο Κρστιτς αναθεώρησε ξαφνικά. Η καρέκλα αργότερα είπε στο δικαστή ότι του γλύστρησε(!), αλλά ευτυχώς δεν είχε ...γλυστρήσει και ο Μπουρούσης που την πλήρωσε τελικά, για να αφήσει τον Σέρβο σε ένα μονό με τον Σόφο, όπως έγραψε κι ένας συνάδελφός τους (στο μπάσκετ), στο facebook... Ευτυχώς, γιατί μπορεί να είχαμε πολύ χειρότερα.

Τώρα γι' αυτούς που τα ρίχνουν αποκλειστικά στους μεν, ή στους δε και ακόμα περισσότερο, ανάγουν την κόντρα σε Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, καλύτερα ας αφήσουν το Μουντομπάσκετ κι ας ξαναδούν μπάσκετ στους τελικούς της Α1. Φανατισμένοι κομπλεξικοί, που χαίρονται όταν ο "ήρωάς" τους δίνει ξύλο, αλλά στην αντίθετη περίπτωση, τα βάζουν με όλους και με όλα. ΟΚ, οι Σέρβοι ήταν οι βασικοί υπεύθυνοι, αλλά πάντοτε δύο πλευρές μαλώνουν. Ακούσαμε και το άλλο βέβαια, ότι οι Έλληνες παίκτες υπήρξαν οι "μάγκες" και το παράκαναν... Αλλά τί περιμένουμε όταν στην πρεμιέρα του τουρνουά και σ' ένα σπουδαίο παιχνίδι όπως το Σερβία-Σλοβενία πηγαίνουν μόνο ...συγγενείς και φίλοι (ενώ μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, το εισιτήριο είναι ημέρας!), ή όταν άλλοι βρίζουν τον Σπανούλη. Κατάπτυστοι, μείνετε στη μιζέρια σας κι αρκετά ασχοληθήκαμε...

Τι μένει λοιπόν; Τ' ότι γλυτώσαμε τις τιμωρίες, αλλά επίσης και ο πόνος από τις γροθιές (και την καρέκλα) όπως και το εύθραυστο πλέον κλίμα. Ας ελπίσουμε να θεωρηθεί το συμβάν άμεσα λήξαν. Γενικότερα, ολόκληρη η εικόνα της εθνικής και ειδικότερα και κάποιων παικτών αμαυρώθηκε, πρωτοφανώς θα έλεγα, αν και ο Τύπος τα ρίχνει ήδη στους Σέρβους, εκτός των άλλων και για την προστασία του προίόντος της Εθνικής. Δεν είναι άσχημο αυτό (είπαμε, με τους φανατικούς δεν ασχολούμαστε), αλλά όπως και να 'χει, πόσα παιδιά θα πήγαιναν μετά το τέλος ενός φυσιολογικού αγώνα να πάρουν αυτόγραφα όπως πχ με τη Σλοβενία, αν σήμερα τελείωνε το τουρνουά; Νομίζω αυτό είναι το σημαντικότερο.

Κρίμα εκτός των άλλων και γιατί ήταν το πιο ενδιαφέρον τεστ που είχαμε δώσει μέχρι σήμερα, όπου βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία απέδειξαν ότι τελικά είμαστε θνητή ομάδα και όχι η νέα Dream Team, όπως είπε και ο Καζλάουσκας. Για τον συγκεκριμένο Κύριο και την υπερηχητική Εθνική προοριζόταν το σημερινό κείμενο, αλλά ας όψεται ο Τεόντοσιτς και όποιος άλλος συμμετείχε... Τα αγωνιστικά θα τα δούμε σύντομα, στο επόμενο.

ΥΓ1. Ο αγώνας διακόπηκε στο 74-73. Άρα κερδίσαμε.. Μπορώ ν' αρχίσω να πανηγυρίζω που κατακτήσαμε άλλο ένα Ακρόπολις; Το πήραμε!!

ΥΓ2. Αστειεύομαι φυσικά, αλλά για να κάνω και ένα διάσημο δικηγόρο: μια φορά να μπαίναμε έτσι στο παρκέ με τους Ισπανούς κι ας τους πλακώναμε κιόλας αν το "απαιτούσε" η περίσταση. Χαλάλι...

ΥΓ3. Για να μείνουμε και στο κλίμα του blog, η απόδοση της Ελλάδας πέφτει συνεχώς, ειδικά μετά τους 74 στον Καναδά.. Εμείς σας το είχαμε πει από το 18,00! Προλαβαίνετε ακόμα πάντως...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Mundobasket 2010

Γειά σας και πάλι....Μια εβδομάδα και κάτι έμεινε για την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ και οι ομάδες αρχίζουν να παίρνουν την τελική τους μορφη εν όψει του μεγάλου "ραντεβού". Ο συνάδελφος κουβανός gambler έκανε την ανάλυση του,η οποία γενικα με βρισκει σύμφωνο,ωστόσο,θα ήθελα να πω και εγώ τη γνωμη μου περι "φαβορί" και "κομπάρσων".

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Ξεκινώντας από την κάτοχο Ισπανία,παρά την πάροδο των 4 χρόνων από την "χρυσή" ομάδα της Ιαπωνίας,λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Και αυτά δεν είναι ικανά να αμφισβητήσουν την απόλυτη κυριαρχία της,τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο. Με "πυραυλοκίνητη" περιφέρεια που μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε αμυντική προσαρμογή και με μια ισχυρή γραμμή ψηλών δείχνει ικανή για το "repeat". Παρά το τεράστιο πλήγμα της απουσίας του Pau Gasol,η Ισπανία είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου, με το 4.00 που δίνει ο ΟΠΑΠ να είναι μία αρκετά καλή απόδοση για κάποιον που θελει να ποντάρει στους "φούριας ρόχας"
Συνεχίζοντας με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, φαίνεται ότι το μετάλλιο δεν είναι μακρινός στόχος. Ειδικά αν αναλογιστούμε τις εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στα φιλικά, που αν μη τι άλλο είναι καθ'όλα πειστικές. Με μεγάλη πληρότητα σε κοντούς και ψηλούς και δυνατή χημεία, το μυαλό όλων μας σκέφτεται "γιατί όχι?". Και όχι άδικα, γιατί με την επιστροφή των Διαμαντίδη,Τσαρτσαρή η εθνική φαίνεται να βρίσκει αυτό που της έλειπε από το περσινό Ευρωμπάσκετ. Είναι,λοιπόν, ικανή για το βήμα παραπάνω και η απόδοση 18.00 που προσφέρει ο ΟΠΑΠ ενδείκνυται για στοιχηματισμό.
Όσον αφορά τις Η.Π.Α. τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα. Η ομάδα έχει αλλάξει σε ποσοστό 100% σε σχέση με το ρόστερ τους ολυμπιακούς αγώνες(έμεινε μόνο ο Σιζέφσκι)και το κακό (γι αυτούς) ειναι οτι έχει χασει πολύ σε ποιότητα,αλλα και εμπειρία.Με ηγέτες τους Rajon Rondo,Chancey Billups και Kevin Durant, εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο φαβορί, ωστόσο καμία σχέση με την ομάδα-φόβητρο των προηγούμενων ετών.Φυσικά το 1.35 του ΟΠΑΠ είναι σκέτη κοροιδία...
Θα επανέλθω σύντομα,με τις υπόλοιπες ομάδες...

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Play offs και μια ψιλή από Νότια Αμερική

Μετά το ταμείο των βραζιλιάνικων επιλογών μας, αισθάνομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Πιο έτοιμος από ποτέ για τις προβλέψεις που θα κάνουν το 2 in a row! Πολλά παιχνίδια έχει το πρόγραμμα μας... Για να τα δούμε, ανά διοργάνωση...

Champions League-Play offs

Τελευταίο σκαλοπάτι πριν τους ομίλους. Οι 10 αγώνες διεξάγονται σήμερα και αύριο. Τα ζευγάρια είναι τα παρακάτω:
Zenit-Auxerre
Young Boys-Tottenham
Dinamo Kiev-Ajax
Rosenborg-Kopenhagen
Sparta Prague-Zilina
Basel-Sheriff
Werder-Sampdoria
Braga-Sevilla
Partizan-Anderlecht
Salzburg-Hapoel Tel Aviv

Θα ασχοληθώ με τον αγώνα που γίνεται στην Αγία Πετρούπολη. Η Zenit είναι σαφώς ισχυρότερη ομάδα από την Auxerre. Σε συνδυασμό με την έδρα και την πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, πιστεύω πως θα επικρατήσει. Άσος και 1,55 για τους Ρώσους.

Europa League-Play offs

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι 3 αγώνες των ελληνικών ομάδων. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Fenerbahce. Ο Άρης σήμερα υποδέχεται την Austria ενώ η ΑΕΚ πηγαίνει στη Σκωτία για να παίξει απέναντι στην Dundee United. Από αυτούς τους αγώνες δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερη επιλογή. Απλά η προσωπική μου επιθυμία είναι μια καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ!
Η πρόταση από τα παιχνίδια της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το διπλό της Porto(1,80) στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στην έδρα της Genk. δράκοι έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν την πρόκριση από τώρα, και με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται συντήρηση δυνάμεων, θα πάρουν μια καθαρή νίκη.

Sudamericana

Το σημείο που θα συμπληρώσει τη βασική μας τριάδα είναι ο άσος της Palmeiras(1,65) για το sudamericana. Η Vitoria δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στις ορέξεις της ομάδας του Scolari. Βέβαια έχει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει η Palmeiras να προκριθεί, αλλά ο άσος πιστεύω πως θα έρθει, με δεδομένη τη διάθεση των γηπεδούχων να κυνηγήσουν τη διοργάνωση.

Αυτή είναι η τριάδα μου (Zenit-Porto-Palmeiras) λοιπόν. Θα τη συνδυάσω στο δικό μου δελτίο με τον άσο του ΠΑΟΚ(2,10) και τον άσο της Nantes(1,85). Καλή μας επιτυχία!

Mundobasket 2010: οδηγός ...προετοιμασίας!

Μερικά πολύ χρήσιμα links για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα...

Το πρόγραμμα των αγώνων (προσοχή στη διαφορά ώρας):

Τα ρόστερ των ομάδων (ανανεώνεται καθημερινά, μέχρι ν' ανακοινωθούν τα τελικά):

Τα φιλικά των ομάδων: