Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Brazil-Day 3

Εδώ είμαστε λοιπόν! Λίγες μέρες πριν το μουντιάλ... Έχω καιρό να γράψω κείμενο και νομίζατε ότι γλιτώσατε,ε? Όχι λοιπόν, επανήλθα, καθάρματα! Θα σας δώσω 3 παιχνίδια που νομίζω πως έχουν πολύ καλές πιθανότητες να βγουν, 1 σήμερα και 2 αύριο. Ξέρω, είναι κλειστά σήμερα τα πρακτορεία, αλλά αν έχετε μυαλό, μπορείτε να συνδυάσετε τα 2 αυριανά με κάποια άλλη πρόβλεψη από το site! (είναι όλοι τους καλοί και έξυπνοι σε περίπτωση που ψάχνετε γαμπρό για την κόρη σας)

Οι επιλογές από τη χώρα του καφέ είναι:

Atletico Goianiense-Santos 2(2,10) - πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη της ομάδας του Pele, στη μέτρια νεοφώτιστη ομάδα της Atletico....

Corinthians-Fluminense 1(1,70) - Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ronaldo(που τραυματίστηκε) και την παρέα του, οι φιλοξενούμενοι δεν πείθουν. Ποντάρω στο 3/3 των "Κορίνθιων"

Flamengo-Prudente 1(1,50) - Επίσης εδώ βλέπω την πρώτη νίκη της λαοφιλέστερης ομάδας της Βραζιλίας. Προσφέρεται η-γεμάτη ψυχολογικά- Prudente για κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Όσον αφορά τον τελικό του Champions League, απλά θα τον παρακολουθήσω, δεν αξίζει να ποντάρεις σε τέτοια ματς.. Χάνεις την απόλαυση! Μακάρι να πάει Γερμανία ο τίτλος όμως.(αν και το βλέπω λίγο δύσκολο)

Υ.Γ.2 Καλό ταμείο!

ACB, Lega A, TBL: Playoffs, Game 2 + ΝΒΑ

Ο πυρετός των playoffs συνεχίζεται και σήμερα έχουμε την "πρώτη" σειρά παιχνιδιών, από Ισπανία και Ιταλία. Πλέον, ξεκινάμε και με τους τελικούς της Τουρκίας, οι οποίοι φαίνεται πως θα είναι για μια ακόμη φορά ξεχωριστοί, ενώ υπάρχει και συμμετοχή από το ΝΒΑ. Ταμείο here we come...


Εφές Πίλσεν - Ουλκέρ Φενέρμπαχτσέ (+6,5) --> 1

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο ματς κι έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας, με εμφατικό μάλιστα τρόπο (62-78), όμως δύσκολα μια ομάδα που έχει Σμιθ, Ρακόσεβιτς, Θόρντον, Σούμπερτ και Αρσλάν να επαναλάβει ποσοστό 1/15 στα τρίποντα. Ούτως ή άλλως, δεν έχει πολλά περιθώρια (αν και είναι στις τέσσερις νίκες η σειρά), οπότε θα στηρίξουμε την Εφές.

Σιένα - Μπενετόν (+22,5) --> 2

Στο πρώτο ματς η Σιένα έκανε πάρτυ (118-79!) και αυτή τη φορά η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα θα φροντίσει να είναι πιο προσεκτική στην άμυνα. Αν μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν τόσο καλές σχέσεις όσο ακούγεται, τότε δύσκολα οι γηπεδούχοι να διασύρουν ξανά τους "φίλους" τους. Ή τουλάχιστον δε θα προσπαθήσουν ιδιαίτερα γι' αυτό.

(+5,5) Σεβίλλη - Ρεάλ --> 2

Ματς δίχως αύριο για τη Ρεάλ αυτό, αφού με ήττα η σεζόν τελειώνει πρόωρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως οι μεγάλες ομάδες ανταποκρίνονται στο σκοπό τους, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι περιφερειακοί της τα έσπασαν από τα 6,25μ. προχθές (Τζουλ 1/9, Μπούλοκ 1/5), κάτι που ασφαλώς είναι δύσκολο να επαναλάβουν.


2o δελτίο:

Ολύμπια Μιλάνο - Μοντεγκρανάρο (+7,5) --> 1

Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη το πάλεψε αρκετά προχθές, αλλά δεν κατάφερε τελικά να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Δεν περιμένουμε να κοντράρει στα ίσια για δεύτερη συνεχή φορά τη Μιλάνο στην έδρα της, αν και η αλήθεια είναι ότι και οι γηπεδούχοι δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (ενώ Μονρόε και Άρνολντ θέλουν λίγο χρόνο).


Καντού - Βίρτους Μπολόνια (+5,5) --> 1

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε για σκορ 1-1 μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, αλλά οι απουσίες και τα προβλήματα της Βίρτους μας οδηγούν για μια ακόμη φορά στον άσσο. Στον πρώτο αγώνα, η Καντού είχε σταθερά το προβάδισμα απ' την αρχή του αγώνα, χωρίς ν' απειληθεί καθόλου. Οι φιλοξενούμενοι θα 'χουν την ευκαιρία τους στο 5ο ματς, αν υπάρξει...


Μπόστον Σέλτικς - Ορλάντο Μάτζικ (4,5) --> 1

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν οι Μάτζικ, και μάλλον τους έκαναν κακό τα δύο σκουπίσματα στους προηγούμενους γύρους. Οι Σέλτικς αποδείχθηκαν μπαρουτοκαπνισμένοι, και λογικά δεν θα αφήσουν την σημερινή ευκαιρία να κλειδώσουν την σειρά στο Γκάρντεν, για αυτό επιλέγουμε τον άσσο.





Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ACB, Lega A: Playoffs, Game 1, μέρος 2ο

Δεύτερη μέρα των playoffs σε Ισπανία και Ιταλία και άλλα τέσσερα ζευγάρια ξεκινούν την περιπέτειά τους στο δρόμο προς την καταξίωση. Για τα ισπανικά μιλήσαμε στη χθεσινή ανάρτηση και δεν έχει αλλάξει κάτι στις προτιμήσεις μας, οπότε το μόνο που μένει είναι το ιταλικό. Υπάρχουν διαθέσιμα και τα παιχνίδια του Σαββάτου και ίσως να είναι καλύτερος ένας συνδυασμός των δύο ημερών, με επιλογή των καλύτερων σημείων, αλλά θα προτιμήσουμε, για την ώρα τουλάχιστον, να κοιτάμε τις μέρες ξεχωριστά.

Κάχα Λαμποράλ - Εστουντιάντες (+8,5) --> 2

Βαλένθια - Μάλαγα (+5,5) --> 2

Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια (+18,5) --> 1

Καζέρτα - Ρόμα (+4,5) --> 1

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πριν λίγες μέρες με τους γηπεδούχους να επικρατούν εύκολα με 85-69, όμως από τη Ρόμα έλειπε ο Χάτσον. Ιδιαίτερα αξιόπιστη εντός έδρας, η Καζέρτα θέλει ν' αξιοποιήσει το πλεονέκτημα και την πολύ καλή πορεία της όλη τη χρονιά, αλλά απέναντί της είναι μια ιδιαίτερα ικανή αντίπαλος, "με μεγαλύτερο βάθος πάγκου", όπως τονίζουν και οι δυο πλευρές. Πιστεύουμε πως η Ρόμα θα καταφέρει να κάνει το break σ' ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά για σήμερα θα προτιμήσουμε την πρόσφατη καλή μαρτυρία των γηπεδούχων και τον άσσο.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ACB, Lega A: Playoffs, Game 1

Έναρξη των playoffs σε Ισπανία και Ιταλία σήμερα, που αναμένονται να μας κρατήσουν συντροφιά αρκετές μέρες, ελπίζουμε και με αρκετά ταμεία. Σήμερα ξεκινούν επίσης και οι τελικοί στην Τουρκία ανάμεσα σε Εφές Πίλσεν και Φενέρμπαχτσέ, αλλά θεωρούμε προτιμότερο να μην ασχοληθούμε απ' το πρώτο παιχνίδι (αν και προσωπικά μου χαμογελάει ο άσσος)...


Ισπανία-1ο:

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (+10,5) --> 1

Ο Μεσίνα για μια ακόμη φορά "μαγειρεύει" το ρόστερ, αλλάζοντας συνεχώς βασικούς και αναπληρωματικούς, ρόλους και ότι άλλο μπορεί, με αποτέλεσμα η Ρεάλ μάλλον να ψάχνεται στα τελευταία παιχνίδια. Η μεταγραφή του Άλμοντ (αντί του Καουκένας) προς το παρόν δεν έχει βγει και σε συνδυασμό με τα κλειστά γενικά παιχνίδια της Καχασόλ στο πρωτάθλημα (μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, όπως και της Ρεάλ εξάλλου), φαίνεται πως πάμε μάλλον σε μικρή διαφορά... Ωστόσο, οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα (με 20 πόντους έκαστο) κι έτσι φανταζόμαστε πως εφόσον ο Μεσίνα ξέρει τον τρόπο, δε θα είναι τόσο δύσκολο τελικά...


Ιταλία - 2ο:

Καντού - Βίρτους Μπολόνια (+4,5) --> 1

Αναμέτρηση 4ου-5ου, άρα και η πιο αμφίρροπη στα χαρτιά. Έτσι είναι, αφού πρόκειται για δύο ισοδύναμες πάνω κάτω ομάδες, όμως τα προβλήματα της Βίρτους (στους ήδη τραυματισμένους, μερικοί εκ των οποίων έχουν επανέλθει - όχι πλήρως, προστέθηκαν νέοι), μας οδηγούν ξεκάθαρα στον άσσο. Οι φιλοξενούμενοι βέβαια έχουν δείξει χαρακτήρα μεγάλης (αναλογικά πάντα) ομάδας, σήμερα όμως θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο.


Ολύμπια Μιλάνο - Μοντεγκρανάρο (+7,5) --> 1

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πρόσφατα, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα (και μετά συνετρίβησαν από την Μπενετόν). Έχουν ενισχυθεί σημαντικά με τους "δικούς" μας Μονρόε (ΠΑΟΚ) και Άρνολντ (Περιστέρι), παίκτες που ανεβάζουν κι άλλο την ποιότητα της ομάδας, άσχετα αν δεν έχουν προσαρμοστεί. Απ' την άλλη, η Μοντεγκρανάρο φαίνεται να έχει ξεφουσκώσει αρκετά το τελευταίο διάστημα κι αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στον άσσο της πιο έμπειρης Μιλάνο.


Σιένα - Μπενετόν (+17,5) --> 2

Η απρόσμενη ήττα από την Μπενετόν στην έδρα της πριν λίγες εβδομάδες φαίνεται πως αφύπνισε τη Σιένα, αφού έκτοτε ...γύρισε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ήτοι, σκορπάει κάθε αντίπαλο. Σίγουρα θα έχει κι έναν ελαφρώς πληγωμένο εγωισμό απέναντι στην ομάδα που την κέρδισε στην έδρα της, όμως κι απ' την άλλη, η Μπενετόν φαίνεται πως είναι red-hot, με αρκετούς παίκτες της να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, οπότε πιστεύουμε πως θα μπορέσει ν' ακολουθήσει σ' ένα πολύ υψηλό σκορ και τουλάχιστον να μη συντριβεί.


Εν αναμονή και των υπόλοιπων παιχνιδιών από την ACB, τα οποία δεν έχουν βγει ακόμα...

Ανανέωση: μιας και δεν υπάρχει προκοπή:

Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια: Προφανώς θα υπάρξει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, το οποίο πιστεύουμε πως η Μπαρτσελόνα θα σπάσει.

Κάχα Λαμποράλ - Εστουντιάντες: μ' ένα μέτριο πλεονέκτημα στους "φοιτητές" (περί 7,5 πόντους), τους δίνουμε το προβάδισμα, μιας και δείχνουν σε αρκετά καλή κατάσταση (όχι ότι η Ταού είναι σε άσχημη).

Βαλένθια - Μάλαγα: Μικρό πλεονέκτημα στη Μάλαγα (γύρω στο 4,5), η οποία έχει ανέβει αρκετά (παίζει και χωρίς τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς) και τη θεωρούμε ικανή όχι μόνο για να κρατήσει την όποια διαφορά της δίνεται, αλλά να πάρει και το διπλό.

Εφόσον αυτά βέβαια δεν μπορούν να είναι επίσημες προτάσεις, το μοναδικό μας δελτίο αποτελείται από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

MLS Midweek

Dallas v Los Angeles

Dallas' defense has registered two shutouts in the last 3 games and only gave up a goal after the 90th minute in their last game. Los Angeles will now be without their top offensive talent Landon Donovan and Edson Buddle. The pair are at the US World Cup camp training for this summer's tournament. Look for a low scoring game.

New York v Columbus

Columbus is the better team, but, they will be without scorer and playmaker, Guillermo Barros Schelotto. He was suspended by the league after video evidence surfaced of an elbow he delivered to an opposing players head last week. Add that to the fact that Columbus will be without Robbie Rogers and Chad Marshall who are at camp with the US team and we find ourselves liking the home teams chances in this game.


Triada
Dallas v Los Angeles UNDER 1.65
New York v Columbus (1) 2.05
Athletico Madrid v Seville (1) 2.50

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Βραζιλία-NBA

Ο Capitano απολαμβάνει τις ελληνικές παραλίες αλλα δεν παρέλειψε να μας εξασφαλίσει τις προτάσεις του και για σήμερα, οι οποίες και θα συνδυαστούν με το μονάδικο σημερινό match του ΝΒΑ επιλογή του Gravedigger.

Santos-Ceara 1 (ημίχρονο)

Sao Paulo-Botafogo 1

Orlando Magic-Boston Celtics 1 (-6.5)

Καλή τύχη!

Lega A: τελευταία αγωνιστική

Δεν προλάβαμε τα παιχνίδια της ACB (αν και πολλά βέβαια ήταν αδιάφορα), οπότε συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα αποκλειστικά με Lega A.


(+12,5) Βίρτους Μπολόνια - Σιένα --> 2

Ούτως ή άλλως τα πράγματα εξαρτώνται από τη διάθεση των φιλοξενουμένων και με τις απουσίες των Κοπόνεν, Μος και Βούκσεβιτς τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τη Βίρτους.


Καζέρτα - Ρόμα (+4,5) --> 1

Θα στηρίξουμε την "παραδοσιακή" για φέτος έδρα της Καζέρτα (με νίκη εξασφαλίζει δεύτερη θέση) απέναντι σε μια βελτιωμένη, αλλά με αρκετά προβλήματα Ρόμα (εκτός Χάτσον, Τονόλι, όχι 100% έτοιμοι Τζάαμπερ, Ουάσινγκτον)


Μοντεγκρανάρο - Τεράμο (+7,5) --> 1

Αλλεπάλληλες ήττες για τους γηπεδούχους (κι όχι πλέον ...δικαιολογημένες), αλλά σ' αυτό το ματς αυτοί είναι που έχουν το κίνητρο (με νίκη είναι τουλάχιστον έβδομοι, ίσως και έκτ0ι, ενώ με ήττα κινδυνεύουν να μείνουν όγδοοι και να πέσουν πάνω στη Σιένα), τη στιγμή που η Τεράμο έχει σωθεί και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.