Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Περί σκύλων, β' μέρος: cartoon races

Η φρενίτιδα με τους σκύλους συνεχίζεται κι αυτή τη φορά ασχολούμαστε με τα τετράποδα που όλοι έχουμε αγαπήσει, μέσα από την τηλεόραση, ή τα περιοδικά. Η παρακάτω παρουσίαση αναλύσει τα δυνατά και αδύνατα σημεία των είκοσι κλασικότερων σκυλιών (ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κάποιο), σε μια φανταστική κούρσα μεταξύ τους. Η διάθεση ασφαλώς (πέρα από το κάρβουνο που μυρίζει από χιλιόμετρα), είναι χιουμοριστική για όλες αυτές τις χαρακτηριστικές φιγούρες.


Astro

Το χαζό αυτό σκυλί από τους Jetsons, ίσως να μην είναι τόσο χαζό όσο δείχνει. Μπορεί να μην είναι πρώτη μούρη ανάμεσα στις διασημότητες των σκύλων-καρτούν, ανατομικά όμως στέκει καλά (η γλώσσα έξω είναι κόλπο) και έχει καλές πιθανότητες για πλασάρισμα σε μια από τις κορυφαίες θέσεις.

Backyard Dog

Πρόκειται για τον σκύλο που βασανίζει ο Foghorn Leghorn, στο αγρόκτημα που κανείς δε βαριέται ποτέ. Από τους πλέον ανταγωνιστικούς διεκδικητές, έχει περάσει τόσες αντιξοότητες, που η κούρσα θα του φανεί παιχνιδάκι. Αρκεί βέβαια να μη χαθεί, όπως στην εικόνα...







Buck Bundy

Σύμφωνοι, πρόκειται (ή μάλλον, επρόκειτο) για πραγματικό σκύλο, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα, φανταστικά σκυλιά. Το κατοικίδιο του Αλ Μπάντι, δύσκολα να καταφέρει κάτι καλό, εκτός αν αντί για λαγό, βάλουν τον ίδιο τον Αλ να τρέχει με τα λεφτά να τρέχουν από τις τσέπες, επομένως, ποτέ...




Droopy

Το άκρον άωτον της βαρεμάρας (ο Μπακ πάνω δεν πιάνει μία μπροστά του), θα προσπαθήσει να διατηρήσει το απαράμιλλο στυλ του, εφόσον όντως δεν κάνει πλάκα και πάρει μέρος στην κούρσα. Διαφορετικά, θα δώσει το σήμα έναρξης.




Goofy

Ό,τι και να πούμε γι' αυτό το χαζό σκύλο είναι λίγο. Ο ιδιαίτερα συμπαθής κατά τ' άλλα ανθρωπόμορφος σκύλος είναι ο μοναδικός, μαζί με κανά δυο άλλους, που στέκονται σούζα στην επιβλητική φωνή του Μίκυ. Οποιοσδήποτε είναι στα 10 μέτρα γύρω του κινδυνεύει από την απύθμενη αφέλειά του.




Super Goofy

Η κατάσταση βέβαια δε σώζεται ούτε αν γίνει Σούπερ Γκούφυ. Όσα φυστίκια κι αν φάει, στο τέλος θα την κάνει την κουτσουκέλα του κι από πρώτος θα καταλήξει  κάπου μπλεγμένος σε πανό, στις εξέδρες των θεατών. Ειδικά αν είναι αποφασισμένος για τη νίκη, όπως εδώ.




Indiana Gοofy

Η αλήθεια είναι ότι ο ξάδερφός του είναι σε καλύτερη μοίρα. Μπορεί κι αυτός να είναι ολίγον αφελής, όμως διακρίνουμε μια ελαφρά δόση μεθοδικότητας στις κινήσεις του κι ίσως αυτό του βγει σε καλό. Εξάλλου, ας μην κοροϊδευόμαστε, παίζουνε χαζοί μεταξύ χαζών...




Brian Griffin

Ο σκύλος με ονοματεπώνυμο, από το Family Guy, έχει τη δική του, ασύγκριτη νοοτροπία. Μην περιμένετε να μπει στη διαδικασία να τρέξει. Το πιθανότερο είναι ν' αράζει ήδη στον καναπέ του, με το αγαπημένο του κοκτέιλ και ν' απολαμβάνει τη νίκη του, όταν ο δεύτερος θα πλησιάζει στη γραμμή τερματισμού...


Intefix

Ο χαριτωμένος σκύλος του χοντρομπαλά Οβελίξ μπορεί να μη γεμίζει το μάτι, έχει όμως το know-how για να φέρει σε πέρας τις αποστολές του. Από τα καλά αουτσάιντερ της κούρσας, ειδικά αν δε φοβηθεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος λαγό.




Milou

Άλλη μια "σιγανοπαπαδιά", αυτή τη φορά από το Βέλγιο (το 'χει η περιοχή εκεί στην Ευρώπη φαίνεται), που χωρίς πολλά πολλά δείχνει ικανό να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις της κούρσας. Το πιθανότερο όμως να το εκτοπίσουν οι ογκωδέστεροι αντίπαλοί του.

Muttle

Ο μοχθηρός αυτός χοντρούλης από το Wacky Races μπορεί να κάνει τα πάντα, για να φτάσει στο στόχο του. Αλίμονο σ' αυτούς που θα βρεθούν στο διάβα του, καθώς το πιθανότερο είναι να βρεθούν άμεσα εκτός αγώνα...


Napoleon & Lafayette

Το δίδυμο "Νιόνιου και Διονύσιου", σύμφωνα με την ελληνική απόδοση της ταινίας "Αριστόγατες", δείχνει έτοιμο για τρελά γκάζια. Μπορεί να είναι εξίσου χαζό με τους αφελέστερους των ανταγωνιστών, όμως πρόκειται για καθαρόαιμα λαγωνικά και ουσιαστικά παίζουν "εντός έδρας". Αν πάρουν και τη βέσπα, δεν έχουν αντίπαλο.





Oddie

Κι εκεί που λες, εντάξει, έχουμε δει ό,τι πιο χαζό υπάρχει, εμφανίζεται ο Όντι, που απορούμε πως ζει ακόμα, δίπλα στον τεράστιο Γκάρφιλντ. Μεγάλη καρδιά μάλλον ο τελευταίος, φαίνεται εξάλλου. Μην τον υποτιμάτε πάντως, γιατί όπως λέει και το ρητό, όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια (ή γλώσσα και αυτάρες, εν προκειμένω).




Pluto

Ναι, πρόκειται για τον έτερο σκύλο που υπακούει στον κεφάλα Μίκυ. Μόνο που αυτός παίρνει στα σοβαρά ακόμα και τον Γκούφυ. Προφανώς, με τέτοιες περγαμηνές, δύσκολα να κάνει κάτι καλό. Ίσως μόνο να πάρει το βραβείο Fair Play. 

Rantanplan

Και ναι, όπως υποδηλώνει και η εικόνα, το βαρέλι της βλακείας δεν έχει πάτο. Επειδή όμως διαπιστώνουμε πως τελικά λίγοι είναι οι σοβαροί συμμετέχοντες, σ' έναν αγώνα με χαμηλό iq, ίσως τελικά να έχει τον πρώτο λόγο. Εμείς πάντως τον στηρίζουμε και λόγω του ...εκπαιδευτή του.




Rolly

Φυσικά θ' αναρωτηθείτε τι δουλειά έχει αυτός ο πιτσιρικάς μπούλης, ανάμεσα σε θρύλους των σκύλων καρτούν. Το ίδιο αναρωτιόμαστε κι εμείς. Το πιθανότερο είναι να μην καταλάβει ότι πρέπει να τρέξει και να υπερασπίζεται με υπερηφάνεια τη θέση εκκίνησής του.




Sam the Sheepdog

Από τους πλέον τυπάδες της κούρσας, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και μπορεί να περιποιηθεί οποιονδήποτε του πουλήσει μούρη. Το κακό είναι ότι μάλλον πρόκειται για μείξη σκύλου με πρόβατο και σε τέτοιες κούρσες δε συγκεντρώνουν πολλή τύχη. Ίσως όμως να είναι ο ανεπίσημος referee.


Scooby Doo

Ο πιο διάσημος, μετά τον Γκούφυ, από όλη αυτή την παλιοπαρέα, θα βασιστεί για μια ακόμη φορά στην ξακουστή κωλοφαρδία του για να τρέξει πιο γρήγορα από τους άλλους. Αν μάλιστα βάλουν κάποιο φάντασμα να τον κυνηγήσει, τότε γίνεται αυτομάτως το ακλόνητο φαβορί, ειδικά αν δε σταματήσει να κάνει hamburger το λαγό, εφόσον τον πιάσει.


Snoopy

Ο τρίτος ασπρόμαυρος μικρός της συμμορίας. Ως γνωστόν, πρόκειται για γνωστή κουφαλίτσα και σίγουρα θα σκαρφιστεί κάτι. Όσο οι άλλοι πίσω του θα σφάζονται μεταξύ τους, αυτός θα τερματίζει πρώτος με την αντίστοιχη χάρη...
Spike

Ο μπρατσαράς σκύλαρος από το Τομ και Τζέρι μπορεί να μην έχει την ταχύτητα άλλων ανταγωνιστών του, όμως στις στροφές θα βγάλει εκτός μάχης 5-6 αντιπάλους του, από τις συγκρούσεις κι έτσι θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Ειδικά αν τον αγριέψουν.




That's all folks!

2 σχόλια :

  1. το σκύλο του αστυνόμου Σαΐνη τον ξέχασες! κι είναι κι αγαπημένος μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλες 3-4 τέτοιες παραλήψεις να βρούμε, έτοιμο το β' μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή