Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ισπανία - καρέ του άσσου by desperado

311 Καρταγένα - Ρεάλ Γιουνιόν 1 (1,60)

339 Βιγιαρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (1,70)

386 Λεβάντε - Θέλτα 1 (2,10)

415 Τενερίφη - Μαγιόρκα 1 (2,25)

Γερμανία - Πάμε Ταμείο by frappenburg

233 Αννόβερο - Βέρντερ Βρέμης 2 (1,70)

319 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-1 (ημίχρονο-τελικό) (1,75)

392 Άιντραχτ - Φράιμπουργκ U (1,70)

Bailing out Greece

Preston North End v Blackpool (1) 2.10

Reading v West Brom (2) 2.35

Middlesboro v Peterboro (1) 1.45

Sporting Gijon v Valencia (2) 1.70

A1, ACB, Lega A: ο άγιος Βαλεντίνος στο ταμείο

Μέρες αποκριάς και μ' αυτό το πνεύμα κι άρα χωρίς πολλές αναλύσεις θα δώσουμε τα προγνωστικά μας γι' αυτό το σαββατοκύριακο. Παρά τη δυσκολία των αναμετρήσεων, υπάρχουν δύο δελτία ως συνήθως, το πρώτο με τρία ματς από Α1 και ACB και το δεύτερο με τέσσερα παιχνίδια από το ιταλικό πρωτάθλημα. Από τα εφτά ματς, τα έξι διεξάγονται την Κυριακή, ημέρα του καθολικού αγίου Βαλεντίνου, οπότε ευελπιστούμε σ' ένα "ερωτικό" ραντεβού και με το ταμείο...


(+6,5) Ηλυσιακός - Πανελλήνιος --> 2
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος και χρειάζονται επειγόντως τη νίκη, όμως αυτό δε θα 'ναι καθόλου εύκολο απέναντι στον πολύ ανώτερο Πανελλήνιο, ο οποίος προέρχεται από 4 σερί ήττες μετά από μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια (από 9-2, 9-6!) κι έτσι δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας ήττας. Παρά τη μαχητικότητα του Ηλυσιακού, το παιχνίδι εξαρτάται από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λογικά θα επικρατήσουν σχετικά εύκολα.


Παναθηναϊκός - Άρης (+13,5) --> 2
Δεν έκανε το ξέσπασμα που ήθελε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ούτε έδωσε σημάδια ότι μπορεί να το κάνει άμεσα. Εξακολουθεί να είναι αρκετά κακός για τα δεδομένα του (αν και στην Α1 παρουσιάζεται καλύτερος) και μ' αυτό το πρόσωπο θα δυσκολευθεί πολύ απέναντι στον αρκετά ανεβασμένο Άρη. Αναμένουμε από τον ΟΠΑΠ να μειώσει σήμερα τη διαφορά που δίνει στο παιχνίδι, αφού είναι αρκετά υψηλή και μόνο μ' ένα ...ξέσπασμα του Παναθηναϊκού θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να καλυφθεί.


Μανρέσα - Αλικάντε (+6,5) --> 1
Ντέρμπι για τις μικρομεσαίες θέσεις της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, έχοντας κάποιες θετικές εμφανίσεις, ειδικά στην έδρα τους, στα τελευταία παιχνίδια, ενώ απ' την άλλη, η Αλικάντε είναι μάλλον η πιο χαρακτηριστική ομάδα "έδρας" στην ACB, έχοντας 8-2 εντός και 0-11 εκτός. Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να πάμε με τον άσσο, παρόλο που οι δυο ομάδες είναι πάνω κάτω ισάξιες.


Στην Ιταλία,

Αβελίνο - Ρόμα (+0,5) --> 2
Έχουμε ξαναπεί για την αφύπνιση της Ρόμα τον τελευταίο μήνα με τους περισσότερους παίκτες ν' αποδίδουν πλέον αρκετά καλά και να οδηγούν την ομάδα τους σε άνετες επικρατήσεις ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η Αβελίνο βέβαια είναι από τις καλές ομάδες της λίγκας και μάλιστα πολύ δυνατή στην έδρα της (7-2), όμως αυτή τη φορά θα δυσκολευθεί πολύ απέναντι στους φιλοξενούμενους που έχουν πάρει φόρα για τα καλά και γι' αυτό θα πάμε μαζί τους.


Μοντεγκρανάρο - Καντού (+4,5) --> 1
Μια επίσης πολύ φορμαρισμένη ομάδα είναι η Μοντεγκρανάρο, που "χαλάει" κόσμο στη Lega A, με τις εμφανίσεις της στα τελευταία ματς. Ούτως ή άλλως, είναι πολύ ισχυρή εντός και παρ' ότι δε διαθέται κάποιο φοβερό ρόστερ θα την εμπιστευθούμε απέναντι στη σοβαρή και πάντα επικίνδυνη Καντού.


Μπιέλα - Βαρέζε (+5,5) --> 2
Οι γηπεδούχοι φαίνεται να περνούν μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης, αφού τα τελευταία αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας δεν είναι θετικές στο σύνολό τους, μένοντας έτσι πίσω στη βαθμολογία. Εκεί καιροφυλακτεί η ανεβασμένη Βαρέζε, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φαίνεται πως σιγά σιγά το αρκετά αξιόλογο ρόστερ της αποδίδει αυτά που μπορεί και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα αρκούν για να επιλέξουμε το 2.


Σκαβολίνι - Μπενετόν (+3,5) --> 1
Η Σκαβολίνι έχει βρει για τα καλά τον εαυτό της, πραγματοποιώντας πολλές συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, ενώ η Μπενετόν δεν έχει αποδώσει ακόμα αυτά που μπορεί (και λόγω τραυματισμών), παρά την παρουσία του Ρέπεσα στον πάγκο της. Η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση ήττας μένει πολύ πίσω (έχει 8-9 προς το παρόν) και την πιστεύουμε γενικά για τη συνέχεια, όμως απέναντι σε μια αρκετά επιθετική ομάδα, που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη από το τρίποντο (χαρακτηριστικά, είχε 14/18 με την Αβελίνο δυο εβδομάδες πριν) τα πράγματα θα είναι σκούρα για την κακή άμυνά της, γι' αυτό και το προβάδισμα πάει στους γηπεδούχους.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάδα, Σκωτία, Και πάλι μαζί...

Μετά από απουσία μιας εβδομάδας λόγω υποχρεώσεων είμαι πάλι εδώ για να δώσω τα προγνωστικά μου για το Πάμε Στοίχημα. Πάμε στα παιχνίδια μας...

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου

17:00 279 Χάμιλτον - Μάδεργουελ 2 (2.35)
Απορώ πραγματικά γιατί ασχολούμαι ακόμα με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Οι ομάδες εμφανίζονται ασόβαρες και είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Θα προτιμήσω αυτό το παιχνίδι πιστεύοντας πως η Χάμιλτον θα συνεχίσει την κακή της πορεία (παρά την πρόσφατη νίκη που σημείωσε εκτός έδρας)σε αντίθεση με την Μάδεργουελ που είναι φορμαρισμένη.

19:00 307 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 2 (1.90)
Λασπομαχία μέρος 2ο, στον βούρκο των Ιωαννίνων. Αυτήν τη φορά πιστεύω πως θα έχουμε άλλον νικητή από την αναμέτρηση των 2 ομάδων για το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ περισσότερο υποψιασμένος και με τον Βλάνταν Ίβιτς στην 11άδα (αλλά χωρίς τον Π.Γκαρσία) πιστεύω θα πάρει τη νίκη. Το under είναι η 2η και πιο ασφαλής επιλογή γι' αυτό το παιχνίδι.


Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου

16:45 374 Άρης - Εργοτέλης 1 (1.50)
Μπορεί να είναι κουρασμένοι οι Θεσσαλονικείς από την δύσκολη αναμέτρηση μεσοβδόμαδα στην Ξάνθη, ωστόσο 2η αποτυχία εντός έδρας δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα συγχωρεθεί εύκολα. Ανώτερη ομάδα από τον Εργοτέλη και με την προσθήκη του πολύ ποιοτικού Μεριέμ πιστεύω το παιχνίδι είναι άσος.

19:00 394 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2 (1.55)
Ακόμα ένα "ασφαλές" σημείο για την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός πάει να τριτώσει το καλό με τις νίκες και πιστεύω θα κάμψει την αντίσταση της, μαχητικής φέτος Τρίπολης. Διπλό.

Αυτήν την τετράδα είχα για το Σαββατοκύριακο. Προτίμησα να αποφύγω τα Πανιώνιος - Ηρακλής και Ξάνθη - Λάρισα καθότι είναι πολύ επικίνδυνα αμφότερα. Ειδικά το δεύτερο μυρίζει Χ2!! Να ευχηθώ καλό τριήμερο και καλά κέρδη σε όλους. Τα λέμε από βδομάδα!!

Γαλλία, Πορτογαλία και άλλα

Έχω ένα περίεργο αίσθημα ότι θα είναι πολύ καλό αυτό το σαββατοκύριακο και είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτώ αυτή τη θετική ενέργεια για να πάμε ταμείο. Είναι αλήθεια ότι χθες ξόδεψα αρκετή ώρα για να βρω τα προγνωστικά που θα προτείνω σε Γαλλία και Πορτογαλία αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, καθώς έχω βρει αρκετά καλά κομμάτια! Μια 4αδα υψηλότατου ρίσκου στη Γαλλία, και 7 από τα 8 Πορτογαλικά ματς συνθέτουν τις επιλογές μου για το τριήμερο.

Γαλλική 4άδα

Valenciennes-Nice 2(3,45) Η Νice δεν είναι τόσο κακή ομάδα και κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και θα αρχίσει τη βαθμολογική ανάκαμψη. Πιστεύω ότι το παιχνίδι αυτό προσφέρεται για διπλό, λόγω απόδοσης αλλά και λόγω της πολύ μέτριας έδρας της Valenciennes που προσφέρεται για κάθε φιλοξενούμενο(3 νίκες σε 13 ματς)

Le Mans-Sochaux 1(2,20) Καίγονται οι γηπεδούχοι που μπορούν να πάρουν πόντους μόνο εντός, χαλαροί οι φιλοξενούμενοι προς το παρόν. Άσος η Ligue 2 για την Le Mans.

Monaco-Marseille 1(2,65) Eίχα υποτιμήσει τη Monaco και αυτή με αντάμειψε με απανωτούς κουβάδες. Καιρός να την εμπιστευτώ σε ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην ασταθέστατη Marseille. 'Ασος.

Nancy-PSG 2(2,75) Διπλό για τους Παριζιάνους που μάταια τις τελευταίες αγωνιστικές προσπαθούν να ανέβουν λίγα βαθμολογικά. Καλή η απόδοση στο 2,75. Λίγα πράγματα η ομάδα της Λοραίνης, ειδικά εντός έχει 6 ήττες σε 11. Καλή 7η.

Πορτογαλία-1η τετράδα

Pacos ferreira-Sporting 2(1,90) Πιστεύω ότι είναι καλη ευκαιρία για ανάκαμψη των Λιονταριών της Λισαβόνας σήμερα.Ποια Pacos, τελειώνετε και πάρτε το διπλό. Εντάξει, σας έσφαξε ο διαιτητής την Τρίτη αλλά Sporting είσαι.

Leixoes-Porto 2(1,40) Διπλό και εδώ για τους δράκους, που είναι στο κυνήγι του τίτλου και δε μας έχουν συνηθίσει σε χαζές απώλειες. Η Leixoes είναι ομάδα-παράρτημα και δύσκολα θα αντέξει.

Academica-Olhanense 1(1,80) Σε πορεία ανόδου η τρομερά συμπαθητική Academica Coimbra-πατρίδα του Sergio Conceicao, πιστεύω ότι έχει στο χέρι της τέτοια παιχνίδια και εύκολα η πιο εύκολα θα κερδίσει την μικρή Olhanense.

Braga-Maritimo 1(1,45) Η Braga είναι εκπληκτική φέτος. 1 πόντο πίσω από τη Benfica με αγώνα λιγότερο και πάει φουλ για πρωτάθλημα! Αυτό το ματς είναι βέβαιο ότι το'χει, απέναντι σε μια πολύ μέτρια ομάδα. Στο γήπεδο αυτό άλλωστε, λύγισαν άλλοι κι άλλοι απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης...

Πορτογαλία-3άδα ρίσκου

Leiria-Setubal X(3,20)
Nacional-Rio Ave 1(1,90)
Naval-Guimaraes X(3,00)

Αυτά από εμένα...Πλέον μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook
Όσο για την 5άδα που θα παίξω... μπορεί όποιος θέλει να με ρωτήσει και αν θέλω θα του την πω!!! Καλό σαββατοκύριακο!!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

2 μήνες Κουβαδιστάν... Προγνωστικά για το καλό!

Σήμερα είναι μια επετειακή μέρα και το team του Κουβαδιστάν αποφασίσαμε να δώσουμε τα προγνωστικά μας για ένα ταμείο, όχι τόσο μεγάλης απόδοσης, αλλά η νίκη μετράει!

Αυτά είναι:

183 Ντενιζλισπόρ-Μανίσασπορ 1Χ 1,35
185 Νασιονάλ-Κουένσα 1 1,30
186 Σανταντέρ-Ατλέτικο 1Χ 1,31
189 Μπλούμινγκ-Ουνιβερσιτάριο Χ2 1,50

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

NBA 10/2

10 παιχνίδια σήμερα,εμείς θα επιλέξουμε 5 με σκοπό τι άλλο?Το ταμείο!

Atlanta Hawks-Miami Heat

Οι Hawks έχουν εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της Ανατολής και μάχονται με Orlando και Boston για το Νο2.Οι Heat μετά από 1 σερί ηττών χθες διέλυσαν με 99-66 τους Rockets και δείχνουν να συνέρχονται.Τα πράγματα όμως στην Atlanta θα είναι δύσκολα και για αυτό θα προτιμήσουμε τον άσσο. 1 (-8.5)

New Jersey Nets-Milwaukee Bucks

Οι Nets παρόλο που βρίσκονται στον πάτο του ΝΒΑ με τραγικό ρεκόρ,τελευταία παλεύουν τα παιχνίδια τους απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως οι Celtics και χθες οι Cavaliers.Οι Bucks από την άλλη παίζουν καλό μπάσκετ τον τελευταίο καιρό,απέχουν 2 νίκες από το Νο8 της Ανατολής και θα παλέψουν να το κατακτήσουν.Μεγάλο ρίσκο ο αγώνας αλλά θα πάμε με τους Nets ελπίζοντας να κάνουν επιτέλους μια νίκη. 1 (+5.5)

New Orleans Hornets-Boston Celtics

Οι Hornets πάνω που βρήκαν ρυθμό και μπήκαν στην τροχιά για play-off έχασαν τον Chris Paul.Ο rookie Daren Collison κάνει ότι μπορεί αλλά απέναντι στον νέο All-star Rajon Rondo δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο.Όπως δεν θα έχει και η ομάδα του.Θα εμπιστευθούμε τους Κέλτες.2 (-4.5)

Chicago Bulls-Orlando Magic

Οι Bulls είναι εξαιρετικοί το τελευταίο διάστημα και αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο Νο6 της Ανατολής.Δυνατό match αλλά με την διαφαινόμενη άνοδο του VC και τον τραυματισμό του Joakim Noah (πιθανού αντιπάλου του Howard) οι Magic έχουν μια ελπίδα παραπάνω για την νίκη.2 (+4.5)

Utah Jazz-Los Angeles Lakers

Μια από τις πιο καυτές ομάδες του ΝΒΑ με 9 συνεχόμενες νίκες είναι αυτή την στιγμή η Utah και από εκεί που πάλευε για τα play-off έχει φτάσει στο Νο3 της Δύσης.Απέναντι τους σήμερα όμως θα βρουν τους πρωταθλητές οπότε αυτομάτως η συνέχεια του σερί τους είναι δύσκολη.Αν στηριχτούμε στην φόρμα των 2 ομάδων και στο γεγονός ότι ο Kobe είναι αμφίβολος τότε έχουμε έναν ωραίο άσσο! 1 (-4.5)

Καλή τύχη!

Euroleague - ελληνικές προβλέψεις

Σπουδαία ντέρμπι περιλαμβάνει η 3η αγωνιστική του TOP 16 και ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, το σίγουρο είναι ότι θ' απολαύσουμε μπάσκετ. Όσον αφορά τις προβλέψεις μας, δεν ξεχωρίσαμε κάποια παιχνίδια, οπότε ο διαχωρισμός των δελτίων θα γίνει βάσει ημέρας.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Πρόκομ (+10,5) --> 2

O ΟΠΑΠ μείωσε το πλεονέκτημα της Πρόκομ κατά 3 πόντους για να το φέρει στο τρέχον, "αναγνωρίζοντας" έτσι τελευταία στιγμή ότι η πολωνική ομάδα είναι σε φοβερή κατάσταση και δύσκολα θα μπορούσε να ηττηθεί από κάποια ομάδα με αυτή τη διαφορά. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ στην έδρα της είναι το μεγάλο φαβορί, όμως η πορεία των φιλοξενουμένων το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετική (με αποκορύφωμα την 20άρα μέσα στη Μάλαγα την περασμένη εβδομάδα) κι έτσι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το σημείο του παιχνιδιού θα είναι το 2.


Ολυμπιακός - Τσιμπόνα (+21,5) --> 1

Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και ειδικά στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται ν' αντιμετωπίσει προβλήματα. Η ήττα από το εκπληκτικό Μαρούσι στο πρωτάθλημα ίσως να φέρει μια νευρικότητα στους παίκτες της ομάδας στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά όσο κι αν προσπαθήσει ν' αντισταθεί η φιλότιμη Τσιμπόνα (έχασε στις λεπτομέρειες από την Ταού την προηγούμενη αγωνιστική), τα πάντα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των ερυθρολεύκων, οι οποίοι λογικά θα κάνουν πάρτυ.


Μάλαγα - Ζαλγκίρις (+12,5) --> 1

Οπωσδήποτε νίκη χρειάζεται η Μάλαγα για να διατηρήσει σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ, μετά τη συντριβή της από την Πρόκομ. Η αλήθεια είναι ότι η παντελώς ασταθής τελευταία, ισπανική ομάδα έχει τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα (-8 από Παρτιζάν, -16 από Ορλεάν) κι έτσι έχει σχεδόν καταστρέψει το εντυπωσιακό ξεκίνημά της και κάποιες σπουδαίες εκτός έδρας νίκες. Όντας τώρα με την πλάτη στον τοίχο, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει και θα επικρατήσει άνετα, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που απογοητεύει στο TOP 16 (μάλλον αναμενόμενα, μετά τον τραυματισμό του Γουότσον, ο οποίος ίσως παίξει σήμερα) και θα έχει στον πάγκο τους βοηθούς προπονητές της, μετά την απόλυση του Μπουτάουτας.


Στο δεύτερο δελτίο:

Μαρούσι - Παρτιζάν (+3,5) --> 1

Πρόκειται για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά. Απίστευτη η πορεία και των δύο, το Μαρούσι έχει κερδίσει στη σειρά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έχει περάσει τόσα και τόσα εμπόδια απ' την αρχή της χρονιάς και με αρκετά προβλήματα τραυματισμών μάλιστα, ενώ απ' την άλλη, ο τραυματισμός του Μάριτς όχι μόνο δεν επηρέασε την Παρτιζάν, αλλά φαίνεται πως τώρα είναι που πήρε μπρος όλη η ομάδα συνολικά (κερδίζοντας αντίστοιχα Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα). Η λογική λέει ότι θα γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι, αλλά η δική μας εκτίμηση είναι ότι τελικά το Μαρούσι θα υπερισχύσει αισθητά του αντιπάλου του και θα πάρει αρκετά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.


Μακάμπι - Εφές Πίλσεν (+5,5) --> 1

Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά στο TOP 16 κι έδειξαν ότι θα είναι τουλάχιστον ισάξιοι αντίπαλοι και διεκδικητές της πρόκρισης με τα δύο φαβορί του ομίλου, Ρεάλ και Σιένα. Ειδικά η Εφές είναι άλλη ομάδα στους δύο τελευταίους αγώνες και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Στο γήπεδό της όμως, η Μακάμπι είναι σχεδόν πάντα το φαβορί κι έχει ένα, όχι ιδιαίτερα ισχυρό βέβαια, προβάδισμα για τη νίκη. Εφόσον μάλιστα οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ κι έχουν παίκτες ικανούς γι' αυτό, θεωρούμε πιο πιθανό να καλυφθεί και η διαφορά που δίνεται.


Ταού - Κίμκι (+5,5) --> 2

Το πλεονέκτημα σε πρώτη φάση φαίνεται μικρό, ακόμη και με τα προβλήματα τραυματισμών που έχει η Ταού στη frontline (ο Μπάρατς πάντως έχει πιθανότητες να παίξει), ωστόσο, ειδικά η Κίμκι μπορεί να ισχυροποιήσει αυτό το μειονέκτημα των Βάσκων προς όφελός της. Έχει δύο τεράστια κορμιά, τον Γιαφτόκας και τον Μοζγκόφ, που ξέρουν να παίζουν κάτω από το καλάθι και αναμένεται να τροφοδοτηθούν πολύ, ελλείψει αντίπαλου δέους. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι, παρά την ήττα με μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ, έδειξαν ικανοί να χαμηλώσουν το ρυθμό στο παιχνίδι, κάτι που θα είναι ο στόχος τους και αύριο, ενώ οι Ισπανοί Καμπέθας και Λόπεζ που θα επιστρατευθούν και γι' αυτό, έχουν εμπειρία από παιχνίδια στην Φερνάντο Μπουέσα. Στην έδρα της βέβαια η Ταού έχει τον πρώτο λόγο, αλλά τα παραπάνω στοιχεία μας κάνουν να εμπιστευθούμε το διπλό, παρ' ότι φαίνεται να έχει υψηλό ρίσκο.


Σιένα - Ρεάλ (+1,5) --> 1

Οι "Ιταλοί" μέχρι στιγμής δεν τα πάνε καλά στο TOP 16, με τον McIntyre να παρουσιάζεται αγνώριστος, όμως όπως έχουμε ξαναπεί στην έδρα τους δε χάνουν εύκολα. Για την ακρίβεια, ο αντίπαλος πρέπει να προσεγγίσει το τέλειο για να κερδίσει. Επίσης έχουμε αναφέρει ξανά πως δεν περιμένουμε ακόμα από τη Ρεάλ να πραγματοποιήσει ...ιστορικές εμφανίσεις, παρά την ποιότητα και την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ως εκ τούτου, θα ποντάρουμε στον άσσο. Τα πράγματα πάντως ίσως αλλάξουν, αφού ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς συνεχίζει να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού (θα υπάρξει ενημέρωση αν χρειαστεί), αλλά ακόμα κι έτσι λογικά θα επιμείνουμε στο αρχικό σημείο. Ναι, για πρώτη φορά τα αδέρφια Λαβρίνοβιτς θα βρεθούν αντιμέτωπα (όπως και οι αγαπημένοι μου Bullock και McIntyre)!


Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (+6,5) --> 2

Ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς σε όλη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός παίζει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην καλύτερη ομάδα ως τώρα, αλλά και η Μπαρτσελόνα δε βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, αφού αν χάσει θα βρεθεί αυτή με τη σειρά της σε πολύ δυσχερή θέση και ασφαλώς, με λιγότερα περιθώρια. Έχοντας δεδομένη την απόδοση των γηπεδούχων, θα λέγαμε ότι τα πράγματα εξαρτώνται περισσότερο από την ελληνική ομάδα και το τι πρόσωπο θα παρουσιάσει, αφού μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν αρκετά κακός, ωστόσο φαίνεται πως κάτι έχει αρχίσει ν' αλλάζει, ειδικά στην ψυχολογία της ομάδας. Ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια ματς, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που δε θέλεις να βρεθείς στο δρόμο του (όπως η Σιένα πέρυσι στα πλέι οφ) αφού έχει και λόγω εμπειρίας, μια τεράστια ικανότητα ν' αφυπνίζεται, τη στιγμή που πρέπει. Αυτό βέβαια δε θα είναι καθόλου εύκολο τώρα κι αν δεν το κάνει μπορεί να χάσει και με μεγάλη διαφορά, εμείς όμως θα τον εμπιστευθούμε θεωρώντας ότι θα πάρει τη νίκη στο Παλάου Μπλαουγκράνα.


Στο δελτίο με τα ακριβή σκορ (όπου προκύπτει μια ιδιαίτερα μεγάλη απόδοση, σε περίπτωση επιτυχίας):

051 Μαρούσι - Παρτιζάν --> 113 Μαρούσι 11-15  πόντοι (απόδοση 8)

Όπως είπαμε, θεωρούμε πιθανό το Μαρούσι να κερδίσει πιο εύκολα απ' ότι λένε τα προγνωστικά γιατί παίζει εντός και φαίνεται πως είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από τους Σέρβους, για τους οποίους κάποτε - πιθανόν αύριο - θα φανεί η απουσία του Μάριτς (ο οποίος αναμένεται σύντομα).


052 Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός --> 122 Παναθηναϊκός 6-10 πόντοι (απόδοση 9)

Ασφαλώς, πιθανή είναι και μια νίκη της Μπαρτσελόνα με 15+, αλλά όπως εξηγήσαμε, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε τον Παναθηναϊκό και στις πιθανότητες που έχει να πάρει ένα σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη. Αν το κάνει μάλιστα, θα το κάνει και (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) σχετικά χαλαρά.


Let there be devotion...

American Capitalist teaches the Greeks how to make money!!!

West Ham v Birmingham (2) 2.70

Bayern Munich v SV Greuther Furth (1) 1.30

Bordeaux v AS Monaco (1) 1.55

Lans v Marseille (2) 1.95

France 10/02/2010

Μετά την απροκάλυπτη, αισχρή σφαγή της Sporting από τη σιχαμερή ομάδα-παράγκα της Πορτογαλίας, και τον άδικο κουβά που αυτή μας επιφύλαξε, αισθάνομαι υποχρεωμένος να δώσω 4 σημεία για αύριο, Τετάρτη, ώστε να καταφέρω να πάω ένα ταμείο και να πιάσω και εγώ τα 3(ωχ, κάπως ακούστηκε αυτό)!!!

Τα σημεία αυτά είναι:

St Etienne-Vannes 1 (1,50)
Bordeaux-Monaco 1 (1,55)
Bolivar-Alliansa Lima 1 (1,75)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

The race to 3 wins

Carlyle v Leeds United (2) 1.75

West Brom v Scunthorp (1) 1.35

Cardiff v Petersboro v (1) 1.45

Preston v Sheffield United (1) 2.25

Πορτο-Γαλλία: Κύπελλα, Λιγκ Καπ και άλλα

Στην τελική ευθεία πλησιάζουν οι εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου, με το Κύπελλο Γαλλίας να έχει φτάσει στους 16 και το Λιγκ Καπ της Πορτογαλίας(το οποίο δεν δίνει θέση στην Ευρώπη, παρά μόνο οικονομικά οφέλη)να έχει αισίως αγγίξει την ημιτελική του φάση. Στο κουπόνι της ΟΠΑΠ ΑΕ έχουμε μόνο 5 από τα 8 Γαλλικά ματς διαθέσιμα, καθώς και τους 2 ημιτελικούς στο Carlsberg Cup. Τα παιχνίδια που είναι εκτός κουπονιού γίνονται όλα σήμερα και είναι τα: Beauvais-Sochaux, Quevilly-Rennes, Vesoul-PSG, και αυτό γιατί έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και έτσι κι αλλιώς δε θα βλέπαμε μεγάλες αποδόσεις. Θα ασχοληθούμε με κάποια από τα 7, προσπαθώντας να βγάλουμε μια τριάδα με λογική απόδοση. Πάμε λοιπόν:

Sporting-Benfica 1(2,85) Εδώ θα εμπιστευτώ πιο πολύ το προαίσθημα μου, που μου λέει πως μια ομάδα που δεν έχει στόχο πλέον στο πρωτάθλημα, παρά μόνο την έξοδο στην Ευρώπη μπορεί να κερδίσει τη διεκδικήτρια του τίτλου. Ίσως η Sporting το θέλει πιο πολύ για να σώσει και τη χρονιά. Το σίγουρο είναι ότι παίζει στο γήπεδό της, είναι πιο προσηλωμένη σε αυτόν τον ημιτελικό και πιστεύω ότι στην τιμή του 2,85 αξίζει ένα ποντάρισμα. Άσος για τους Sportinguistas!

Toulouse-Brest 1(1,50) Την Κυριακή πίστεψα ότι η Toulouse θα έχανε από τη Lyon, καθώς κουβαλούσε κούραση και απογοήτευση από την Τετάρτη και τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ. Κατάφερε να μη χάσει όμως και αυτό ήταν ένα ψυχολογικό ανέβασμα για όλους στην ομάδα. Τώρα, μην έχοντας άλλο στόχο, κοιτάει το Κύπελλο. Η Brest είναι μια πολύ καλή ομάδα που λογικά του χρόνου θα τη δούμε στα σαλόνια της League 1 αλλά την Τετάρτη πιστεύω θα αποκλειστεί... Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων!...

St Etienne-Vannes 1(1,50) Η Saint-Etienne άρχισε να ανεβαίνει και αυτό τη βοήθησε να ξεφύγει 7 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, και λογικά να δει με άλλο μάτι τον αγώνα του κυπέλλου. Η Vannes είναι μια μέτρια ομάδα της Β'Γαλλίας και δε νομίζω να μπορέσει να πάρει κάποιο αποτέλεσμα στο Geoffroi Guichard.

Δε θα ασχοληθώ με το ματς Porto-Academica, καθώς και με τα: Boulogne-Guingamp(Κάτοχος του τίτλου), Lens-Marseille και Bordeaux-Monaco. Περιμένω από αυτά όμως την ανάκαμψη της Bordeaux, ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ Lens και Marseille και μια επικράτηση της Porto απέναντι στην (TPOMEPA) συμπαθητική Academica.

Eurocup - ώρα για αποδείξεις

Τρία παιχνίδια για σήμερα, για να μην αιφνιδιάσουμε και προκαλέσουμε ανυπολόγιστες ζημιές στον ΟΠΑΠ, ενόψει  των μεγάλων αναμετρήσεων στην Ευρωλίγκα. "Αποδείξεις" θα πρέπει να δώσουν στο παρκέ η Ούνικς και ο Άρης, ώστε να μη βρεθούν σε πολύ δυσχερή θέση, παρά τις υψηλές φιλοδοξίες τους και η Μπιλμπάο για να συνεχίσει να είναι η κορυφαία (βάσει αποτελεσμάτων) ομάδα στο Eurocup, ειδικά απ' τη στιγμή που το F4 θα διεξαχθεί ουσιαστικά στην έδρα της. Αναλυτικότερα:


Ούνικς Καζάν - Χάποελ Ιερουσαλήμ (+6,5) --> 1

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια, η ρωσική ομάδα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες, όταν μάλιστα η Χάποελ βρίσκεται στο 2-0, έχοντας κερδίσει μέσα στη Βαλένθια. Οι ισραηλινοί βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και σε περίπτωση νίκης, ουσιαστικά αφήνουν τους άλλους να "σφαχτούν" για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Δύσκολα πάντως η ομάδα από το Καζάν θα χάσει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς και μάλιστα όταν είναι τέτοιας κρισιμότητας, ενώ ούτως ή άλλως, τη θεωρούμε γενικά καλύτερη από τη Χάποελ, άσχετα από το αν δε βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Η διαφορά είναι επικίνδυνη, αλλά ελπίζουμε πως οι βασικοί της Ούνικς και κυρίως ο Πόποβιτς δε θα κάνουν δεύτερο μέτριο παιχνίδι κι έτσι η νίκη δε θα έρθει ιδιαίτερα δύσκολα.


Άλμπα - Άρης (+4,5) --> 2

Ασφαλώς σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται η Άλμπα, που έχει ξεκινήσει με δύο νίκες, ενώ αντίθετα ο Άρης έχει δύο ήττες, με συνολικό παθητικό τριών πόντων! Η γερμανική ομάδα είναι αρκετά ποιοτική κι έχει ανάλογη έδρα, όμως πολύ ποιοτικός είναι και ο Άρης, που παραδόξως, τα αποτελέσματα στο Eurocup με τον Μπλατ, είναι χειρότερα απ' ότι πριν. Η εικόνα της ομάδας όμως είναι βελτιωμένη (όπως και αυτή του Μάιλς) και στη Γερμανία θα παίξει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση, μετά την οδυνηρή ήττα από τη Λε Μαν στο Αλεξάνδρειο. Αναμένεται μεγάλο ντέρμπι και δίνουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Άρη, ο οποίος έχει παίκτες πολύ έμπειρους σε τέτοιες καταστάσεις. Το πλεονέκτημα μάλιστα που δίνεται, φαντάζει ...μεγάλο, όχι μόνο για ματς του Άρη, αλλά και γι' αγώνα του ομίλου γενικότερα.


(+1,5) Μπάμπεργκ - Μπιλμπάο --> 2

Η ανάθεση του F4 (ή Finals, όπως θέλησε η ULEB να το ονομάσει και να το διαφοροποιήσει) της διοργάνωσης στη Βιτόρια, στην έδρα της Ταού, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τη γειτονική Μπιλμπάο, η οποία μέχρι στιγμής είναι αήττητη στη διοργάνωση. Αντίθετα με την ACB, η ισπανική ομάδα τα πάει περίφημα στο Eurocup και αυτή τη φορά αντίπαλός της θα είναι μια ομάδα που όπως έχουμε αναφέρει, δε μας γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι ότι κάνει για τα πλέι οφ. Ο Κατσικάρης βέβαια δεν υποτιμά καθόλου την Μπάμπεργκ, γνωρίζοντας το πάθος και την ένταση που βγάζουν οι παίκτες της στην έδρα της, ωστόσο στο συγκεκριμένο αγώνα έχουμε ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό δεν είναι άλλο από την πλούσια Μπιλμπάο.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Για το ρεφάρισμα....

Μας καψανε οι γερμανικές και η απρόσμενη 5άρα της Οσέρ...Δεν πειράζει...Προχωράμε...

370 Μάιτνζ - Γκλάντμπαχ 1 (1,95)...Η Μάιντζ στηρίζεται στην έδρα της όπου εχουν γονατίσει πολλές ομάδες....νομίζω πως εύκολα ή δύσκολα θα κάμψει την αντίσταση της Γκλάντμπαχ...

378 Τσέλσι - Άρσεναλ over...Πιστέυω θα γίνει ένα ανοιχτό ματς και θα μπουν αρκετά γκολ οπότε το over είναι το καλύτερο σημείο...

385 Οσασούνα - Τενερίφη 1 (1,70)...Προερχόμεμη απο εκτός έδρας 3ποντο στην Βιγιαρεάλ με 0-2,η Οσασούνα παραμένει αήτητη 3σερι ματς και η Τενερίφη είναι στα χαμηλά της βαθμολογίας προερχόμενη απο εντός έδρας ήττα απο την Σαραγόσα...

Trying to recover from Saturday's disaster.

Osasuna v Tenerife (1) 1.70

Maritimo v Leiria (1) 1.95

Genoa v Cheivo (1) 1.75

Real Zargoza v Sevilla (2) 2.00