Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Spain again..

352 - Χέρκουλες - Λας Πάλμας 1 (1,60)

396 - Βιγιαρεάλ - Χερέθ 1 (1,30)

398 - Τενερίφη - Εσπανιόλ Χημ. (1,80)

401 - Σαλαμάνκα - Σοδιεδάδ Χ (2,85)

Συντελεστής στο 10,7
Καλή τύχη!..

ACB, Lega A - Μέρα των γηπεδούχων

Χωρίς Α1 αυτό το σαβ/κο, λόγω του All Star Game που διεξάγεται στο Ηράκλειο κι έτσι, με μόλις δυο ματς σήμερα από τα πρωταθλήματα που ασχολούμαστε, έχουμε να προτείνουμε δύο τριάδες από τα αυριανά ματς. Παραδόξως, πιο εύκολα παρουσιάζονται τα ισπανικά από τα ιταλικά παιχνίδια, αν και ίσως να υπάρχει απλά μεγάλη εμπιστοσύνη στην έδρα. Αναλυτικά:

(+3,5) Εστουντιάντες - Κάχα Λαμποράλ --> 1

Η έδρα είναι το σήμα κατατεθέν και φέτος για τους "φοιτητές", η οποία πιστεύουμε πως θα επικρατήσει ...once again, στο παιχνίδι απέναντι σε μια περίεργη, εξακολουθούμε να το λέμε, Ταού.


Ομπραντόιρο - Μπρούεσα (+4,5) --> 1

Απαραιτήτως νίκη θέλουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κόντραραν τη Ρεάλ στην έδρα της την προηγούμενη αγωνιστική (με τον Μάσεϊ να κάνει ...αναμενόμενα, όργια) και σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο στο γήπεδό τους, απέναντι στην Μπρούεσα που έδωσε μεν σημάδια ζωής μετά το πολύ αρνητικό σερί, όμως αυτά ήταν οι νίκες στην έδρα της έναντι αδύναμων αντιπάλων κι άρα μάλλον είναι το αουτσάιντερ του αγώνα.


Γκραν Κανάρια - Μανρέσα (+6,5) --> 1

Άλλη μια νίκη έδρας περιμένουμε από τα Κανάρια, τα οποία παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατά εντός. Απ' την άλλη, η Μανρέσα είναι μια καλή ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά, όμως τον πρώτο λόγο τον έχουν οι (ούτως ή άλλως, καλύτεροι) γηπεδούχοι.



Και μια δεύτερη τριάδα, με κάπως πιο αμφίρροπα παιχνίδια (αν ήταν να επιλέξουμε ένα πάντως για να συμπληρώσουμε τετράδα με τα τρία παραπάνω, αυτό θα ήταν το ισπανικό):


Μπιλμπάο - Μούρθια (+12,5) --> 1

Σε πολύ καλή κατάσταση η Μπιλμπάο στην ACB πλέον, αρκετά δύσκολο να ξυπνήσει η τελευταία Μούρθια σ' αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει άλλα περιθώρια βέβαια, αλλά μήπως έχει η Μπιλμπάο;


Μπενετόν - Βανόλι (+8,5) --> 1

Έχουμε αναφερθεί ήδη στην (καθυστερημένη σχετικά) αγωνιστική άνοδο της Μπενετόν στα τελευταία παιχνίδια. Απέχει αρκετά βέβαια ακόμη από το επιθυμητό σημείο, αλλά θα την εμπιστευθούμε, ακόμη και μ' αυτή την αρκετά επικίνδυνη διαφορά απέναντι στη Βανόλι.


(+0,5) Φερράρα - Αβελίνο --> 1

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν τόσο κακή ομάδα, όσο δείχνει η βαθμολογική τους θέση (προτελευταίοι με 5-15), αλλά αντιθέτως, είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Απέναντι στην αρκετά καλή, αλλά όχι εκτός έδρας Αβελίνο, θα τους εμπιστευθούμε, αφού, εκτός των άλλων, δεν έχουν κι άλλα περιθώρια.

Premier League - by King Kouba-no

Μπέρμιγχαμ - Έβερτον: Over (2,00)

Μπόλτον - Γουίγκαν: 1 (1,90)

Στόουκ - Άστον Βίλα: 2 (2,20)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ: 1 (1,15)

Χαλ - Άρσεναλ: Over (1,45)


Συνολική απόδοση: 13,9


Saturday Picks

Hannover 96 v Eintracht Frankfurt OVER 1.80

Bochum v Borussia Dortmond (X) 3.10

Braga v Rio Ave (1) 1.35

Ώρα.. μηδέν για Σεβίλλη!

Καλημέρα κουβανοί,

Πολύ δυνατές αναμετρήσεις διεξάγονται αυτό το Σαβ/κο στο πλαίσιο της 26ης και 27ης αγωνιστικής σε Primera και Segunda Division αντίστοιχα. Σήμερα θα επιλέξω 3 παιχνίδια, κάνοντας μια μίνι-παράθεση ορισμένων στοιχείων αφού ο τελευταίος λόγος για την επιλογή ενός ματς, πάντα ανήκει στον παίκτη..

318 - Βαγιεκάνο - Βιγιαρεάλ β 1 ( 1,95 )
Με μια πρόχειρη ματιά στη βαθμολογία θα νόμιζε κανείς πως το παιχνίδι είναι αδιάφορο.Με μια προσεκτικότερη όμως ανάγνωση, το πρωτάθλημα θέλει 15 αγωνιστικές ακόμη και η Βαγιεκάνο είναι μόλις 4 βαθμούς πάνω απ'την επικίνδυνη ζώνη(34β.-27αγ.).Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ β,απαλλαγμένη απ'το άγχος παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, που την αφήνει όμως αρκετά ευάλωτη στα μετόπισθεν.Με βάση το γεγονός ότι η Βαγιεκάνο σκοράρει σχεδόν 2 γκολ/αγώνα στην έδρα της(27 γκ-13 αγ.),το ισχυρότερο κίνητρο των γηπεδούχων και τις μόνιμες απουσιές των 3 βασικών παικτών της Βιγιαρεάλ(καθιέρωση στην 1η ομάδα) ο άσσος στο 1,95 έχει στοιχηματική αξία και θα ποντάρω σ'αυτόν.

322 - Ρεάλ Γιουνιόν - Μπέτις 2 (2,15 )
Κομβικό παιχνίδι για τους Μπέτικος, με τη νίκη να κρίνεται επιτακτική αν θέλουν να μη μείνουν ξανά πολύ πίσω απ'τις προνομιούχες θέσεις.Χθές η Καταργένα επικράτησε και έφτασε τους 48 βαθμούς, 6 περισσότερους απ'τους πράσινους που βρίσκονται ακριβώς κάτω στην 4η θέση με 42.Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Βίκτορ Φερνάντεθ, η Μπέτις παίζει σαν Μπέτις και είναι αήττητη σε 6 μάτς με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες(το καλύτερο σερί της κατηγορίας).Απ'την άλλη η Ρεάλ Γιουνιόν είναι φιλότιμη,ειδικά τελευταία,προσπαθόντας να αποφύγει τον υποβιβασμό(26 β.-27 αγ.) ευρισκόμενη στην 21η θέση.Με δεδομένο το ισχυρότατο κίνητρο και στις 2 πλευρές, θα ποντάρω στο 2πλό της Μπέτις αφού στο 2,15 απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας ομάδες δύσκολα θα την ξαναβρούμε.Οι Μπέτικος έχουν παίκτες-πολυτέλεια για την κατηγορία(Εμανά,Παβόνι,Βέγκα,Άρθου) και περιμένω να μας δικαιώσουν απόψε..

341 - Σεβίλλη - Λα Κορούνια 1 ( 1,60 )
Ο 1ος απ'τους 2 τελικούς για τους Σεβιγιάνους,όπως δήλωσε ο προπονητής τους Μανόλο Χιμένεθ(ο άλλος με την ΤΣΣΚΑ μεσοβδόμαδα για το Ch.League).Την προηγούμενη αγωνιστική επιχείρισαν να "κλέψουν" το ματς στο Μπερναμπέου με 2 γκολ στο 60' έχοντας ένα σουτ στην εστία του Ίκερ Κασίγιας!..Αποδόθηκε όμως δικαιοσύνη για την τρομερή εμφάνιση της Ρεάλ και το 0-2 έγινε 3-2 με τη συμπλήρωση 92 λεπτών αγώνα.Πλέον η Σεβίλλη δεν έχει περιθώρια απωλειών με την μετριότατη εκτός Λα Κορούνια,αφού η Μαγιόρκα έχει δείξει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την 4η θέση,όπου και βρίσκεται ισόβαθμη, με τους γηπεδούχους.Η Ντεπορτίβο είναι φυσικά και αυτή στο κόλπο με μόλις 2 βαθμούς λιγότερους στην 6η θέση, μην πείθοντας όμως με τις εμφανίσεις της,κυρίως στα εκτός, όπου ο Λοτίνα την κατεβάζει ταμπουρωμένη για το 0-0 και άγιος ο θεός!..Πολύ σημαντική η επιστροφή του παικταρά Ρενάτο για τους γηπεδούχους, με πιθανή την επανεμφάνιση και του goleador Λ.Φαμπιάνο..Αν βρει ρυθμό η ομάδα του Χιμένεθ,το Ρομαρέδα θα γείρει επικίνδυνα και ο άσσος θα έρθει φυσιολογικά..

Ligue 1- 13/3/2010

Μακριά από τη Θεσσαλονίκη αυτό το ΣΚ, αλλά έτοιμος να επιστρέψω άμεσα, έχω κάποια προγνωστικά από το Γαλλικό πρωτάθλημα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας( άλλωστε είναι γνωστό το πόσο καλοί φίλοι είμαστε, έτσι?). Οι αγώνες ξεκινούν με το κυρίως μενού το Σάββατο και ολοκληρώνονται με άλλους 3 την Κυριακή. Πάμε λοιπόν.

Le Mans-Nice Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τις 2 ομάδες να μάχονται πραγματικά για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Nice βολεύεται και με την ισοπαλία, ενώ οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά. Πιστεύω ότι το ματς θα είναι πολύ κλειστό αρχικά και θα παίξω Χ ημίχρονο(1,75).

Lorient-Lens 2 ομάδες που σωθηκαν και τώρα κοιτούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην λίγκα. Βλέπω ανοιχτό ματς και Over(2,10)

Toulouse-Marseille Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού μετά τα τελευταία στραβοπατήματα των Γιρονδίνων βλέπει πολύ δυνατά τον τίτλο. Το σίγουρο είναι πως το έχει το ματς και θα τους εμπιστευτώ. Διπλό και 2,00

Αυτή είναι η τριάδα μου και για να είμαι ειλικρινής βλέπω και το Χ στο ματς Valenciennes-Rennes αλλά δε θα ποντάρω κάτι την ώρα που παίζει η ομάδα μου! Για γούρι...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ελλάδα, Ολλανδία, με δυο κουπόνια...

...ένα για κάθε πρωτάθλημα αυτήν την εβδομάδα. Πάμε να δούμε τις προτάσεις:

1ο Δελτίο

333 Φένλο - Ουτρέχτη Χ Ημίχρονο (1.95)
370 Βίλεμ - Σπάρτα Ροτ. Χ Ημίχρονο (1.95)
372 Φίτεσε - Χέρενφεν 1 (2.25)


2ο Δελτίο

315 ΑΕΚ - Καβάλα 2-3 Γκολ (1.80)
383 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2Ημιχ-2Τελ (2.10)
384 Λάρισα - Εργοτέλης 1 (1.65)

Καλά κέρδη σε όλους!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Europa League- Tον 1ο λόγο στους "πικραμένους"..

Στην τελική ευθεία πλέον η διοργάνωση, με αρκετές απ'τις ομάδεςπυ έχουν απομείνει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ακόμη και την κατάκτηση της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωκούπας!.. Στα αποψινά ματς θα εμπιστευτώ ομάδες που δεν έχουν και την καλύτερη πορεία στα πρωταθλήματά τους βλέποντας το Europa ως ευκαιρία να "σώσουν¨τη χρονιά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο..

164 - Ατλέτικο Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Λ. 1 ( 1,65 )

167 - Βαλένθια - Βέρντερ Βρέμης 1 (1,70 )

169 - Μπενφίκα - Μαρσέιγ Χ(3,25)

Καλά κέρδη να 'χουμε..

Euroleague - TOP 16: day VI

Τελευταία αγωνιστική για το TOP 16 στην Ευρωλίγκα και θ' ασχοληθούμε με τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.


Παναθηναϊκός - Μαρούσι (+3,5) --> 2

Το παιχνίδι αυτό είναι ακόμα φραγμένο, υποθέτω πως θα μειωθεί κι άλλο το πλεονέκτημα, ή ίσως να αντιστραφεί και να πάει 0,5 στον Παναθηναϊκό. Όπως και να 'χει, οι απουσίες των γηπεδούχων είναι πάρα πολλές (μια ολόκληρη πεντάδα - Διαμαντίδης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Πέκοβιτς), αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη νίκη (εξάλλου, παίκτες όπως οι Νίκολας και Χάισλιπ έχουν ανέβει αρκετά). Το Μαρούσι σαν να έχει αρχίσει να πέφτει, όμως έχει τεράστιο κίνητρο και οι περιστάσεις το ευνοούν ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη και μαζί και την πρόκριση. Το πιστεύαμε όταν όλα ήταν εναντίον του, δε θα το κάνουμε τώρα;


Ταού - Τσιμπόνα (+10,5) --> 1

Ακόμα και με μια μόλις νίκη, οι φιλοξενούμενοι που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στο TOP 16 με τη βοήθεια των εξαιρετικών Γκόρντον και Τόμας, μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση. Μαζί τους όμως δε θα είναι ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής Μπογκντάνοβιτς κι έτσι οι ήδη περιορισμένες λύσεις τους γίνονται λιγότερες. Απ' την άλλη, η Κάχα Λαμποράλ διανύει μια περίεργη περίοδο χωρίς τον Σπλίτερ. Αν και στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός τη σκόρπισε και δε δείχνει να είναι φόβητρο, θα την εμπιστευτούμε για μια εύκολη επικράτηση, καθώς πιο πριν, σε ματς do-or-die, έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε εύκολα μέσα στη Ρωσία την Κίμκι.


Κίμκι - Ολυμπιακός (+2,5) --> 2

Οι γηπεδούχοι καίγονται για τη νίκη και είναι αρκετά δυνατοί στην έδρα τους, ενώ ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Παρ' όλα αυτά, ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ασφαλώς και δε θα δει ως αγγαρεία το ματς, αλλά θα το διεκδικήσει όπως όλα τα υπόλοιπα. Το κίνητρο της Κίμκι βέβαια σαφώς και δε συγκρίνεται, αλλά αν η ελληνική ομάδα δείξει διάθεση για άμυνα τότε θα καπαρώσει το διπλό και το 6-0 στο TOP 16. Διαφορετικά και το πλεονέκτημα που δίνεται δεν είναι άσχημο.


Μπαρτσελόνα - Παρτιζάν (+15,5) --> 2

Μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου. Η Μπαρτσελόνα είναι το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά η Παρτιζάν έδειξε ικανή (κι όχι μόνο στο μεταξύ τους ματς) να "κοντρολάρει" ανώτερες ομάδες και να διεκδικεί τα ματς μέχρι τέλους. Πέραν του ότι το πλεονέκτημα είναι αρκετά καλό (αν και είδαμε τους Καταλανούς να περνάνε "αέρα" από το ΟΑΚΑ με το Μαρούσι), η απουσία του Ντονγκ πιστεύω πως θα είναι αρκετά σημαντική για τους γηπεδούχους, δεδομένου πως απ' την άλλη υπάρχουν τα θηρία Μάριτς και Βράνιες. Ο Βιουγιόσεβιτς βέβαια ανησύχησε για τ' ότι θα σφυρίξουν δύο Έλληνες διαιτητές, αλλά ελπίζουμε να μην υπάρξει νευρικότητα από την ομάδα του στις ενδεχόμενες άσχημες στιγμές.


Σε ξεχωριστό δελτίο, απλώς για το σκορ:

Ρεάλ - Μακάμπι: Μακάμπι 6-10 πόντοι (απόδοση: 12)


Επίσης αγώνας που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν από 3-2. Γενικά η Ρεάλ είναι δυνατή εντός, ενώ η Μακάμπι δεν είναι το ίδιο φοβερή μακριά από την έδρα της, έχω όμως την εντύπωση πως ο Πίνχας θα χαμογελάσει τελικά και θα κάνει την έκπληξη στη Μαδρίτη. Οι γηπεδούχοι ως τώρα δεν είναι η πλέον αξιόπιστη ομάδα στα 40' στο παρκέ (νίκη στο τέλος με Εφές και Σιένα εντός - παραλίγο ήττα από την Εφές εκτός), ενώ ώρες ώρες η Μακάμπι (κυρίως στην έδρα της βέβαια), τρομάζει. Αν και δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λογική, η δεδομένα, προτείνω νίκη των φιλοξενούμενων με μικρή διαφορά (που ενδεχομένως να προκύψει κι από τις βολές σ' ένα κλειστό παιχνίδι).

Περί Ρεάλ Μαδρίτης..

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται και φυσικά θα γίνει,θέλησα και εγώ να σχολιάσω το χτεσινό μάτς των μερένγκες αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία τους φέτος..
Χτες η Λυών πήρε μεν παλικαρίσια πρόκριση μέσα στο Μπερναμπέου όντας απούσα στο 1ο ημίχρονο,όπου η Ρεάλ έκανε κυριολεκτικά ό, τι ήθελε και το γεγονός ότι σκόραρε μόλις ένα τέρμα θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό τεκμήριο της φράσης του Ίβιτσα Όσιμ για τη μπάλα και την 'ιδιότητά' της..Στο 2ο ημίχρονο οι Γκον έκαναν ακριβώς ότι έπρεπε για να πάρουν το εισιτήριο των 8 της διοργάνωσης. Ανέβασαν ταχύτητα ώστε να εκμεταλλευτούν την κούραση των Μαδριλένων από το 1ο ημίχρονο όπου επέβαλλαν έναν γρήγορο ρυθμό, και φυσικά απ'το Σαββατιάτικο ματς με τη Σεβίλλη όπου ήρθε η μεγάλη ανατροπή για τους παίκτες του Πελλεγκρίνι με κατάθεση ψυχής αλλά και ιδρώτα,κλείνοντας τους χώρους στα χαφ και εκμεταλλευόμενοι τον ακούραστο Ντελγκάδο και τον παικταρά Πιάνιτς. Ο Κλωντ Πιέλ με τη διπλή αλλαγή στο ημίχρονο( Γκοναλόν, Σέλστρομ αντί των Μπουμσόνκγ και Μακούν) δίδαξε προπονητική αφού πήρε για πλάκα τη μεσαία γραμμή όπου υπήρχαν ήδη ο Πιάνιτς και ο πολύ καλός απ'το 1ο ημίχρονο Τουλαλάν, απ'τον 'λίγο' Ντιαρά, τον κουρασμένο Γκούτι και τον άπειρο και 'σοφτ' Γκρανέρο.. Εφόσον οι Γκαλάκτικος δεν έκαναν το 2-0 στο 1ο ημίχρονο στις απίστευτες ευκαιρίες του Ιγκουαίν, με τα πόδια βαριά στο β' ημίχρονο, περίμεναν να 'κλέψουν' το παιχνίδι με κάποια ατομική ενέργεια είτε του Κριστιάνο ή του Κακά ή και του Ιγκουαίν, αφού δεδομένα η Λυών δε μπορούσε να είναι χειρότερη ειδικά μετά τις εμπνεύσεις του προπονητή της. Για να μην τρελαθούμε δεν είδαμε καμια μπαλάρα από τη Γαλλική ομάδα αφού οι μόνες της κλασσικές ευκαιρίες ήταν στο 1-1 και σε χρόνο όπου τα πάντα είχαν κριθεί με τους μαδριλένους να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα με την ευκαιρία του Κρις και μια κεφαλιά του Γκοναλόν να καταγράφονται μέχρι τότε ως καλές στιγμές για τους Γκον.Είδαμε όμως ένα πολύ συγκροτημένο,γρήγορο παιχνίδι απ'τους Γάλλους που με το ρεσιτάλ 'ποδοσφαιρικού κυνισμού' που έδωσαν χτες, γιγάντωναν την αίσθηση που είχε ακόμα και ο πιο αδαής ποδοσφαιρόφιλος, ότι δηλαδή η Ρεάλ θα το φάει, το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να το βάλει η Λυών..
Όσο για την μεταγραφική πολιτική των Μερένγκες, την βρίσκω ορθή,εφόσον υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, πλην της διατήρησης στο ρόστερ του Φαν ντε Φάαρτ αντί του Σνέιντερ και της μη απόκτησης ενός πιο έμπειρου κεντρικού αμυντικού απ'τον Γκαράι ώστε να πλαισιώσει τον Αλμπιόλ, στον οποίο δε λείπει η ικανότητα δεν έχει όμως την ψυχολογία και την εμπειρία να σηκώσει στις πλάτες του ακόμα το ασήκωτο φορτίο που λέγεται "άμυνα της Ρεάλ" με έναν πολύ μέτριο, ως τώρα, παίκτη στο πλάι του που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ούτε σε στοιχειωδώς επικίνδυνες φάσεις. Πήρε τον Κ. Ρονάλντο και τον Κακά και ξόδεψε αστρονομικά ποσά.Ωραία. Μπορούσε και το έκανε.Υπάρχει ομάδα που θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει και δεν θα το έκανε, έχοντας εμφανείς ελλείψεις απ'την πρηγούμενη σεζόν? Υπάρχει οπάδός που δεν θα ήθελε να τους δει με τα χρώματα της ομάδας του? Σάμπως απ'την τσέπη του θα βγάλει τα λεφτά και θα τα δώσει..? Εύκολο να κρίνεται εκ του αποτελέσματος ο Πέρεθ, κατά τη γνώμη μου όμως έκανε πολύ σωστές,σε γενικές γραμμές κινήσεις,απλά η μπάλα είναι μπάλα και ο Πελεγκρίνι ανίκανος..

Sorry αν κούρασα Κουβανοί..!..
Προσεχώς προβλέψεις!..

Europa League-Μαγκιά η ανοησία?

Κάθομαι και καίγομαι τέτοιες ώρες και κατάλαβα πως το μυαλό μου είναι πιο παραγωγικό τώρα και πως είναι καλύτερο τα κείμενά μου να τα γράφω ξημερώματα...

Περιμένοντας λοιπόν το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, στην πόλη που ζει για αυτό, καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία να δει ένα πρωτάθλημα μετά απο 25 χρόνια... Ο αγώνας την Κυριακή στις 7 θα κρίνει πολλά, και αν και δε θα παρευρεθώ εκεί, θα ήθελα να έχω την επιλογή και την ευχέρεια να το κάνω, μαζί με τους συνοπαδούς μου....

Πέρα από αυτό, είδαμε την Τρίτη και την Τετάρτη 4 αγώνες για τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου. 4 ομάδες σφράγισαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Η Arsenal παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο υπέταξε την Porto και απόλυτα δίκαια, προκρίθηκε. Η Bayern πέρασε μετά τη σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας στον πρώτο αγώνα σε βάρος της Fiorentina... H Man Utd Κατάφερε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να διαλύσει μεσα-εξω τη Milan... Η μεγάλη έκπληξη έγινε όμως στη Μαδρίτη... όπου η Lyon με ένα διαστημικό δεύτερο ημίχρονο που μπορούσε να σκοράρει και άλλα γκολ, ισοφάρισε τη Real και απέδειξε ότι στο ποδόσφαιρο με το χρήμα και μόνο δε γίνεσαι βασιλιάς... Απλά και μόνο έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα γίνεις, κάτι που συνεχώς αναβάλλεται. Έτσι το σωματείο της Μαδρίτης θα μείνει άλλη μια χρονιά άτιτλο. ΤΙ ΚΡΙΜΑ.

Πάμε και συνοπτικά στην πρότασή μας για αύριο στο Europa League...

163 Hamburg-Anderlecht 1(1,50)
167 Valencia-Werder 1(1,70)
031 Panathinaikos-Standard-
ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ-ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΑΝΤΑΡ(κωδ. 132) απόδοση: (3,00)

Απόδοση 3άδας 7,65. Καλά κέρδη!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

I need a win this week...

I am going with a few of the bigger teams and one upset in England.

Real v Lyon (1) 1.20

Besiktas v Buyuksehir (1) 1.40

Bordeaux v AJ Auxerre (1) 1.50

Reading v Derby County (2) 3.75

3αδα

Bordeaux-Auxerre 1(1,50) Νίκη για τους επίδοξους(για δεύτερη συνεχόμενη φορά) πρωταθλητές.

Real-Lyon 1(ημ)-1(τελ) (1,70) Εύκολη πρόκριση για τους Μαδριλένους.

Once Caldas-Monterrey X2(1,81) Καλύτερη η Μοντερέι, δε θα χάσει...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Eurocup - Last 16: the end

Μπενετόν - Μπάμπεργκ (+6,5) --> 1
Αδιάφορο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι βλέπουν το παιχνίδι ως άλλο ένα τεστ για να βελτιωθούν περαιτέρω και θα το κυνηγήσουν έτσι περισσότερο (και λόγω έδρας φυσικά). Απ' την άλλη, η Μπάμπεργκ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πρέντραγκ Σούπουτ κι έτσι αποδυναμώνεται αρκετά. Στο πρωτάθλημα πάντως κέρδισε με 15 στην έδρα της Άλμπα, αλλά εξακολουθούμε να μην την πολυπιστεύουμε.


Πανελλήνιος - Μπιλμπάο (+5,5) --> 2
Ενδιαφέρον μόνο αν ο Πανελλήνιος μπορεί να κυνηγήσει διαφορά 20 πόντων ώστε να βγει πρώτος, κάτι μάλλον απίθανο. Ο Ζούρος φαίνεται να μην περιμένει πολλά από αυτό το ματς (τουλάχιστον για πρωτιά, λόγω κούρασης και τραυματισμών) και οι Βάσκοι του Φώτη Κατσικάρη είναι ικανοί για το διπλό (νίκησαν εξάλλου και μέσα στη Μάλαγα το σαβ/κο). Δεν είναι και το πιο σίγουρο, αλλά το πιστεύουμε αρκετά το διπλό.


(+1,5) Λε Μαν - Άρης --> 2
Ο Άρης έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά θέλει τη νίκη για να βγει πρώτος (διαφορετικά, είναι σίγουρα δεύτερος). Οι Γάλλοι έχουν καλή ομάδα και καλούς παίκτες και θα θέλουν να πάρουν μια νίκη εντός στο τελευταίο ματς στην έδρα τους για το Last 16, αλλά δεν εμπνέουν ιδιαίτερα και δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα αποτελέσματα ως τώρα. Απ' την άλλη, ο Άρης έχει πάρει μπρος τις τελευταίες εβδομάδες και γενικά έχει πολύ καλό πρόσωπο στη διοργάνωση και θεωρούμε πως έχει τον πρώτο λόγο.


Να σημειώσουμε πως προγνωστικά για την Ευρωλίγκα θα υπάρξουν την Πέμπτη, αφού αύριο διεξάγεται μόνο ένα, αδιάφορο ματς, μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις.

Tuesday Picks

West Brom v Sheff Wed (1) 1.35

Kilmarnock v Rangers (2) 1.30

Peterboro v Sheff United (2)2.10

Ipswich v Cardiff (2) 2.80

NBA 9/3

Μετά από 1 μικρό διάλλειμα λόγω υποχρεώσεων, επιστρέφουμε με 1 4άδα.

Indiana Pacers-Philadelphia 76ers

Καμία από τις 2 ομάδες δεν έχει βλέψεις για play-off αφού και οι 2 απογοήτευσαν αν και χτυπήθηκαν από τραυματισμούς.Αδιάφορο λοιπόν το match, θα στηριχτούμε στον οίστρο του Danny Granger που έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του.1 (-2.5)

Washington Wizards-Houston Rockets

Οι Wizards παρόλο που έχασαν όλα τους τα αστέρια,παλεύουν τα match και με την βοήθεια του Blatche και των καινούριων παιχτών γίνονται σκληρά καρύδια για οποιοδήποτε.Οι Rockets κινούνται στην μετριότητα και πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω μήπως τελικά καταφέρουν και πάρουν μια από τις τελευταίες θέσης τις 8αδας.Θα εμπιστευθούμε τους πρωτευουσιάνους.1 (+4.5)

Charlotte Bobcats-Miami Heat

Ντέρμπι Play-off αυτός ο αγώνας.Και οι 2 ομάδες βρίσκονται μέσα-έξω από την 8αδα της Ανατολής και οι νίκες είναι πολύτιμες.Ο Wade επέστρεψε αγριεμένος όμως οι Bobcats και η άμυνα τους δεν αστειέυεται.Δύσκολη η επιλογή μας εδώ αλλά θα προτιμήσουμε τον άσσο.1 (-3.5)

Portland Trailblazers-Sacramento Kings

Ο Brandon Roy επέστρεψε εδώ και περίπου 2 βδομάδες και οι Blazers προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος από μία περίοδο αγωνιστικής κοιλιάς.Οι φιλοξενούμενοι παίζουν για τον εαυτό τους αφού στόχοι δεν υπάρχουν πλέον.Η διαφορά είναι μεγάλη αλλά μπορεί να καλυφθεί.1 (-8.5)

Καλή τύχη!

Uefa Champions' League-Σεντόνι με..παγίδες!

Καλησπέρα Κουβανοί,

Μετά το 3ο συνεχόμενο ταμείο της Κυριακής,πιστεύω πως υπάρχει το budget να τολμήσουμε ένα ποντάρισμα στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, παρά τον αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, αφου "δε λέει" να μείνουμε αδρανείς στοιχηματικά ως το επόμενο Σαββατοκύριακο..Πάμε όμως στα ματς..

103 - Άρσεναλ - Πόρτο 1 ( 1,50 )

104 - Φιορεντίνα - Μπάγερν Μ. Χημ.( 1,85 )

153 - Μαντσεστερ Γ. - Μίλαν Χ2 ( 1,90 )

154 - Ρεάλ Μ. - Λυών 1 ( 1,25 )

Το ματς της Βασσίλισας φυσικά και στοιχηματικά δεν έχει αξία αφού μόνο γέλιο προκαλούν τέτοιες αποδόσεις απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλή ποιότητα υλικού,όχι ανάλογη με της Ρεάλ, αλλά σίγουρα ικανή να προκαλέσει ανησυχίες.Το δίνω όμως λόγω της πίστης μου, απ' το ξεκίνημα της σεζόν ότι οι Μερένγκες θα φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου μέσα στο σπίτι τους..Ας μη με διαψεύσουν,έστω την Τετάρτη..

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Θα σπάσει επιτέλους η γκαντεμιά???????

Έχω 3 αγώνες για σήμερα και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα από τις προηγούμενες φορές που είναι αλήθεια ότι με απογοήτευσαν... Καλή τύχη!

Colchester-Brighton....................over......1.80
Laval-Metz................................X........2.80
Guimaraes-Nacional Madeira..........1.........1.85

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

NBA 7/3

Πολύς κουβάς τελευταία... Ας κάνουμε άλλη μια (γρήγορη ) προσπάθεια σήμερα, αν και τα παιχνίδια είναι ιδιαιτέρως δύσκολα

808) (+2.5)Detroit Pistons Vs Houston Rockets   Διπλό

809) Βoston Celtics Vs Washigton Wizards (+12.5) Διπλό

810) (+3.5)Sacramento Kings Vs Oklahoma City thunder Διπλό

811) Denver Nuggets Vs Portland Blazers (+7.5) Διπλό


Στα γρήγορα...

378 Παλέρμο - Λιβόρνο 1 (1,40)

393 Μαρσέιγ - Λοριάν 1 (1,40)

408 Μπιλμπάο - Βαγιαδολίδ 1 (1,60)

Χωρίς πολλά-πολλά..

Μετά τις τελευταίες ανεπιτυχείς προβλέψεις δεν υπάρχει ούτε όρεξη αλλά ούτε και χρόνος για αναλύσεις..Έτσι πάμε στα γρήγορα στα σημερινά ματς:
1)Σιένα 1,Μπάρι 1,Χιμνάσια 1,Ατλ.Τουκουμάν 1
2)Μπολόνια-Νάπολι 0-0

Sunday Picks

Sampadoria v Lazio (1) 2.00

Hoffenheim v Mainz (1) 1.55

Belenenses v Sporting Lisbon (2) 1.50

Inter v Genoa OVER 1.55

Ισπανία..Vamos Beticos!

Το Σάββατο η ατυχία έκανε την εμφανισή της με έμφαση με το 1-1 στο μάτς Θέλτα-Ουέλβα, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι απ το 1ο λεπτό της αναμέτρησης,να σημειώνουν γκολ,να κρατάνε το αποτέλεσμα αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες(απ.Παπαδόπουλος) και να δέχονται ένα τέρμα στο 87' ,ενώ από το 80' και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10, σε μια τουλάχιστον παράξενη φάση αφού 3 αμυντικοί ολιγώρησαν σε "γιόμα" από στημένη φάση .. Σε ό,τι αφορά το μάτς της Ρεάλ δε νομίζω ότι μιλάμε για τύχη με τη Βασσίλισσα να κάνει όργια στο 2ο ημίχρονο με 3 δοκάρια και 3 κλασσικές ευκαιρίες,εκτός των 2 τερμάτων που ήδη είχε σημειώσει, να παίρνει εν τέλει τους 3 βαθμούς στο 92' με τον Φαν ντερ Φάαρτ. Η Σεβίλλη με 1 ευκαιρία δε γινόταν να πάρει τέτοιο μάτς όπου ειδικά στο 2ο ημίχρονο απλά δεν κατέβηκε στο γήπεδο. Με 2/3 λοιπόν δεν ήρθε το χρήμα, ήρθε όμως το πείσμα για Κυριακάτικο come-back με τολμηρές προτάσεις..

394 - Εσπανιόλ - Βιγιαρεάλ Χ(3,25)

399 - Μούρθια - Λεβάντε Χ(2,80)

400 - Μπέτις - Βαγιεκάνο 1 (1,70)

Καλά κέρδη μάγκες..