Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ισπανία - It's Spain Time!..

Καλησπέρα μάγκες,

Μετά τον ακατανόητο αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ από το θεσμό του κυπέλλου ο οποίος μας έστειλε αδιάβαστους, ενώ πιάσαμε Χετάφε και το Χ ανάμεσα σε Ντεπορτίβο και Βαλένθια,θα προσπαθήσουμε σήμερα να εκμεταλλευτούμε το θετικό μομέντουμ(!) και να ξορκίσουμε τον γωνιακό,πλαστικό 'δαίμονα' κάθε προποτζίδικου, τον γνωστό και ως κουβά!..

185 - Μπέτις - Σαλαμάνκα 1 (1,75)
Ένα αρκετά δυνατό σημείο,κατά την αποψή μου, παρά την βαθμολογική θέση των 2 ομάδων που τις βρίσκει να ισοβαθμούν με 27 πόντους.Οι Μπέτικος θα στερηθούν τις υπηρεσίες του ικανότατου χαφ Α.Εμανά που έχει υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα καθώς και του ενίοτε βασικού μέσου Άρθου.Η απουσία του Οντόνκορ δεν αναμένεται να επηρεάσει κάτι.Από την άλλη η Σαλαμάνκα στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο γνωστός,απ' την πολύ σύντομη θητεία του στον Άρη, Χουάν Κάρλος Ολίβα απέσπασε 1-1 στην έδρα της Ρεάλ Γιουνιόν,όντας χειρότερη στο μεγαλύτερο μέρος του μάτς.Τιμωρημένος ο βασικός φορ Σεβίγια με 16συμ. και 5 γκολ.Πιστεύω ότι η Μπέτις έχει την εμπειρία να ξεπεράσει την 3άρα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Νουμάνθια αλλά και το υλικό να ξεκινήσει την προσπάθεια κάλυψης των 5 βαθμών που τη χωρίζουν απ΄τις προνομιούχες θέσεις της ανόδου.

227 - Ατλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 2 (1,50)
Θα εμπιστευτώ τους μαδριλένους σήμερα,βασιζόμενος κυρίως στην επιθυμία τους να πάνε στο el classico του Μπερναμπέου χωρις αλλες απώλειες που θα κάνουν την διαφορά των 2 βαθμών απ΄την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να αυξηθεί.Το Σαν Μαμές είναι απ'τις δυνατές ισπανικές έδρες,όμως πιστεύω ότι οι Βάσκοι δεν θα προβάλλουν τρομερή αντίσταση απ΄τη στιγμή που η Βασίλισσα κατεβαίνει με Ρονάλντο-Κακά-Μπενζεμά στην ενδεκάδα της,και τον Σέρχιο Ράμος να επιστρέφει.Μοναδικό αρνητικό η απουσία του φορμαρισμένου φορ Ιγκουαίν.

Αυτά για τα Σαββατιάτικα μάτς..Ακολουθούν ακόμα 2 προβλέψεις για να κλείσει αξιοπρεπώς ένα πιθανό δελτίο(το δικό μου σίγουρα) με παιχνίδια της Κυριακής..

288 - Ατλέτικο Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Χιχόν 1 (1,55 )

295 - Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 1 (1,75 )

Ο συντελεστής για την πιο πάνω 4άδα είναι 7,12 και πιστεύω πως είναι δυσανάλογος του ρίσκου που εμπεριέχουν τα συγκεκριμένα μάτς παρόλο που θα ήθελα να δω τη Ρεάλ σε ελαφρώς μεγαλύτερες αποδόσεις(1,70-1,75)

Καλή τύχη!..

England-Premier League-By King Kouba-No

16/17-1-2010 22η Αγωνιστική

1.Μπολτον-Αρσεναλ
2.Πορτσμουθ-Μπερμιγχαμ
3.Μαντσ.Γιουν.-Μπερνλι
4.Μπλακμπερν-Φουλαμ
5.Τοτεναμ-Χαλ
6.Τσελσι-Σαντερλαντ
7.Αστον Βιλα-Γουεστ Χαμ
8.Γουλβς-Γουιγκαν
9.Στοουκ-Λιβερπουλ
10.Εβερτον-Μαντσ.Σιτι

1.Μπολτον-Αρσεναλ
Ανοιχτά πάντα τα παιχνίδια της Αρσεναλ με πολλά γκολ.Πρόταση OVER

2.Πορτσμουθ-Μπερμιγχαμ
Αναβλήθηκε

3.Μαντσ.Γιουν.-Μπερνλι
Δεν έχει και πολλά περιθώρια για ήττα η Γιουναιτεντ και σίγουρα δεν θέλει να χάσει ξανά από την Μπέρνλι.Πρόταση 1

4.Μπλακμπερν-Φουλαμ
Δύσκολο παιχνίδι η Μπλακμπερν προέρχεται από ήττα στην έδρα της από την Αστον Βιλλα για το Λιγκ Καπ.Καλύτερη γενικά η Φουλαμ αλλά η Μπλακμπερν θα παλέψει πολύ σε αυτό το παιχνίδι.Πρόταση 2

5.Τοτεναμ-Χαλ
Η Τοτεναμ έχει σχετικά εύκολο παιχνίδι με την Χαλ στην έδρα της.Πρόταση 1

6.Τσελσι-Σαντερλαντ
Η Τσελσι θα παραταχτεί χωρίς Ανελκά,Ντρογκμπά,Καλού,Εσιέν,Μίκελ,Ντέκο και Μποσίνγκουα.Χωρίς τους βασικούς της επιθετικούς λοιπόν.Με ρίσκο το παιχνίδι αυτό.Πρόταση UNDER κ Χ

7.Αστον Βιλα-Γουεστ Χαμ
Θεωριτικά εύκολο παιχνίδι για την Αστον Βιλλα που κυνηγάει την έξοδο στο Τσαμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.Πρόταση 1

8.Γουλβς-Γουιγκαν
Πολύ δύσκολο ματς καθώς και οι δύο ομάδες είναι κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.Αναμένεται δυνατό παιχνίδι.Πρόταση Χ

10.Εβερτον-Μαντσ.Σιτι
Η Εβερτον έδειξε κόντρα στην Αρσεναλ ότι είναι σε φόρμα το ίδιο όμως δείχνει τον τελευταίο καιρό και η Σιτι.Πρόταση OVER

Γαλλία - Κάθε αρχή και δύσκολη...

Ντεμπούτο σήμερα για τον νεαρό αργεντίνο με γαλλικές ρίζες και όπως κάθε αρχή έτσι και η δικιά μας εδώ αναμένεται δύσκολη..Θα το παλέψουμε όμως..Βασική ενασχόλησή μου θα είναι το πρωτάθλημα της γαλλίας αναμένοντας ταυτόχρονα και το clausura της αργεντινής για να δέσει κάπως το γλυκό..Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια μπαίνοντας κατευθείαν στο ζουμί,ελπίζοντας σε ξεκίνημα με το δεξί..
1) 234 Μονακό-Σοσό 1 (1,85) Η Μονακό υποδέχεται στο Louis II τη μέτρια-και φέτος-Σοσό και ελπίζει βάσιμα στο τρίποντο που θα τη διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία..Προέρχεται από μεσοβδόμαδη νίκη με 4-0 επί της καλής Μονπελιέ την ώρα που την ίδια μέρα η Σοσό κατόρθωσε(??) να αποσπάσει ισοπαλία επί της-μονίμως ντεφορμέ τους τελευταίους μήνες- Μπουλόν εκτός έδρας..Καταλαβαίνετε οτι για να αποκτήσει αξία η μεσοβδόμαδη νίκη της ομάδας του πριγκηπάτου <<πρέπει>> και μπορεί να κερδίσει τη Σοσό,από τη στιγμή μάλιστα που είναι δυνατή εντός σε συνδυασμό με την εκτός έδρας αδυναμία της Σοσό και την πιθανή απουσία του-καλύτερού της-φορ Σβέρκος..
2) 235 Μονπελιέ-Νις 1 (1,60) Μονπελιέ εναντίον Νις στο-φρούριο φέτος-Μοσόν..Η Μονπελιέ κερδίζει σε αναλογία 2 από τα 3 ματς που δίνει φέτος εκεί και σε συνδυασμό με την λίγο-πολύ ανυπαρξία της Νις εκτός αλλά και τις 8(!!!!) απουσίες βασικών παικτών μας οδηγούν-λανθασμένα-σε έναν φαινομενικά εύκολο άσσο..Το ματς το πιστεύω,αλλά λέω φαινομενικά εύκολο αφού η Μονπελιέ είναι.....Μονπελιέ και όχι Μπορντό..Οπότε τα 1,60 του άσσου είναι μεν δίκαια αλλά να μην παραβλέπουμε το γεγονός οτι η Μονπελιέ είναι νεοφώτιστη και δεν μπορεί εύκολα να <<σηκώσει>> τέτοιες αποδόσεις..Άσσος μεν,με ρίσκο και επιφύλαξη δε..
3) 236 Νανσί-Λυών 2 (1,90) Η Νανσί υποδέχεται τη Λυών,σε μία έδρα πάντως που κάθε άλλο παρά τρομάζει πάντως..Μπορντό και Μαρσέιγ περάσανε σίφουνες με 0-3 αμφότερες από το Μαρσέλ Πικό(έδρα της Νανσί) και δε βρίσκω το λόγο να μην περάσει και η Λυών από κει και μάλιστα σε πολύ καλή απόδοση..Και αν όχι με 0-3,και το 0-1 με Λισάντρο μας αρκεί..
4) 238 Ρεν-Λανς 1 (1,60) Ρεν-Λανς το επόμενο ζευγάρι που θα μας απασχολήσει,με τη Ρεν να ανακάμπτει το προηγούμενο σάββατο στο κύπελλο(2-0 την Καέν) μετά την εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τη Σοσό..Αντίπαλός της η.......Ξάνθη της Γαλλίας Λανς που έχει σαν στοιχείο της τη δύναμη,τον τσαμπουκά και την έδρα,αλλά από μπάλα και κυρίως εκτός έδρας δεν....Μοναδική απουσία για τη Ρεν ο εξαιρετικός φορ και 1ος της σκόρερ Γκίαν που λείπει στο Κόπα Άφρικα αλλά με την ενίσχυση του ταλαντούχου πιτσιρικά φορ Μπριάν που επιστρέφει ύστερα από πολύμηνη απουσία..Η εντός έδρας συγκομιδή της Ρεν σε σχέση με την αντίστοιχη κακή εκτός της Λανς και κάποιες απουσίες της φιλοξενούμενης μας οδηγούν στον-κατά τα άλλα όχι εύκολο-άσσο..
5) 204 Ανζέ-Γκινγκάμπ 1 (2,10) Β'Γαλλίας το τελευταίο ματς του σημερινού μενού με την Ανζέ να υποδέχεται την περσινή κάτοχο(!!) του κυπέλλου Γαλλίας..Η Ανζέ περνάει φεγγάρι φόρμας όντας αήττητη 3 αγώνες(2 νίκες,1 ισοπαλία) και φιλοξενεί στη δυνατή έδρα της την εκτός φόρμας Γκινγκάμπ,που έχει να νικήσει 3 αγώνες(2 ισοπαλίες,1 ήττα)..Διαμετρικά αντίθετες λοιπόν οι πορείες τους,με την Γκινγκαμπ να έχει σαν μείον τις πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών(9 !! τον αριθμό) και οτι έπαιξε 2 ματς σε 3 μέρες σε χιονισμένο τερέν..Ε,τί άλλο θέλει ο-1ος σκόρερ της Ανζέ και της κατηγορίας-Μοντέστ(13 σε 16 ματς) για να σμπαραλιάσει την κουρασμένη αντίπαλη άμυνα?? Με ρέγουλα πάντως αφού όλη η Β'Γαλλίας χθες ήρθε ανάποδα..

ΣΟΥΜΑ

Βασικό ποντάρισμα
Λυών 2,Μονακό 1,Ανζέ 1

Με ρίσκο
Ρεν 1,Μονπελιέ 1

Σκοράκι
Οσέρ-Μπουλόν 2-0

A1 - Lega A: φουλ του άσσου

Τρία παιχνίδια για την Α1 αυτό το σαβ/κο, θα τα προτείνουμε όπως και την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με ένα δεύτερο δελτίο με ιταλικά παιχνίδια. Ελπίζουμε να είμαστε λιγότερο άτυχοι από την προηγούμενη εβδομάδα όπου είχαμε "δοκάρια" και στα δύο δελτία. Ταμείο βέβαια πήγαμε μεσοβδόμαδα στην Ευρωλίγκα, παρά την άσχημη αγωνιστική, οπότε δε φοβόμαστε τίποτα.


Πανιώνιος - Τρίκαλα (16,5) --> 1
Ο γηπεδούχοι έχουν σαφώς ποιοτικότερο ρόστερ και ειδικά εντός έδρας παρουσιάζονται πολύ ισχυροί. Μετά από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών, ήρθε η ώρα ν' ανέβουν στη βαθμολογία, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους όπως τα Τρίκαλα και ο Ηλυσιακός, ομάδες αξιοσέβαστες για την προσπάθεια που κάνουν, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν φόβητρο. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έχουν κάποια προβλήματα αυτό διάστημα, ενώ σίγουρα δεν παρουσιάζουν και την καλύτερη δυνατή εικόνα στα τελευταία ματς. Απ' την άλλη ο Πανιώνιος που θα στερηθεί ξανά των υπηρεσιών του Παπανικολάου (επιστρέφει όμως ο Μπράιαντ) βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και είναι στο χέρι του να καθαρίσει άνετα και με μεγάλη διαφορά το παιχνίδι.


Πανελλήνιος - Μαρούσι (4,5) --> 2
Το ντέρμπι της αγωνιστικής, με δύο ομάδες που παίζουν εξαιρετικά ως τώρα και βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι "ολυμπιονίκες" άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη, ιδιαίτερα με την υποδειγματική άμυνά τους, αν και επιθετικά δε βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα, εκτός του MVP της αγωνιστικής Ντέβιν Σμιθ, που έκανε το ματς να φαίνεται ακόμη πιο εύκολο. Ωστόσο, το Μαρούσι είναι ασφαλώς πιο έτοιμη ομάδα από τον Άρη, μπορεί να βρίσκει πιο ...οργανωμένα το δρόμο προς το καλάθι και να αντιμετωπίσει καλύτερα το παιχνίδι του Πανελληνίου, οπότε περιμένουμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι και η διαφορά των 4,5 πόντων μοιάζει ασφαλής για να την εμπιστευτούμε, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την ψυχολογία που θα έχει η ομάδα του Αμαρουσίου μετά την ιστορική της πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας (αν και καμιά φορά αυτό γυρίζει μπούμερανγκ και η ομάδα "ξεφουσκώνει").


(12,5) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός --> 1
Λόγω της τιμωρίας από το ματς με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δε θα έχει τη στήριξη των φιλάθλων της, αλλά θα έχει μαζί της τον Πεδουλάκη, ο οποίος θα δίνει τις οδηγίες από τον πάγκο αυτή τη φορά. Απ' την άλλη, Διαμαντίδης και Πέκοβιτς θα είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού και ο δεύτερος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κανονικά από τον Ομπράντοβιτς. Ο Διαμαντίδης λογικά δε θα είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ ο Σπανούλης είναι εκτός. Όλοι αυτοί (ή σχεδόν όλοι) είναι παράγοντες που ευνοούν τους φιλοξενούμενους, ωστόσο θα στηρίξουμε την ΑΕΚ, καθώς παρουσιάζεται σκληρό καρύδι σε όλα τα ματς που δίνει (αρκεί να θυμηθούμε τις δύσκολες ήττες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Μαρούσι και τη νίκη επί του Άρη) και όπως έχουμε ξαναπεί, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν είναι η ομάδα που θα κατατροπώσει κάποιον αξιόλογο αντίπαλο. Αν υπήρχε και ο κόσμος και δεν επέστρεφαν κάποιοι από τους τραυματίες των φιλοξενουμένων θα μιλούσαμε για σίγουρο σημείο.




Πάμε και στη Ιταλία ...για ένα δεύτερο ταμείο.


Βανόλι - Βαρέζε (4,5) --> 1
Οι γηπεδούχοι μετρούν ένα σερί πέντε συνεχόμενων ηττών, μετά το 4-4 με το οποίο ξεκίνησαν και έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Δεν είναι φοβερή ομάδα και στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στους Αμερικανούς Ρόουλαντ, Μπελ, Φορμπς και Μπράουν (με τον Βαγγέλη Σκλάβο να έχει επίσης κάποια συνεισφορά), ωστόσο έχουν μια πολύ καλή παρουσία στην έδρα τους και στην οποία αναμένεται να στηριχθούν για να κερδίσουν τη Βαρέζε (6-7), η οποία προέρχεται μεν από μια μεγάλη νίκη επί της Καντού με 15 πόντους, δε βρίσκεται όμως γενικά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (και δεν είναι επίσης η φοβερή ομάδα), έχοντας χάσει τα προηγούμενα ματς με μεγάλες διαφορές, όπως τα κερδίζει συνήθως και η Βανόλι, επί όχι ισχυρών αντιπάλων στην έδρα της, οπότε αναμένουμε τη διαφορά να καλυφθεί.


(1,5) Μοντεγκρανάρο - Ολύμπια Μιλάνο --> 1
Ερωτηματικό είναι το πως θα παρουσιαστεί η Μιλάνο (9-4) μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Σίγουρα ήταν ένα σενάριο που ούτε θα είχαν σκεφτεί, μετά τις κινήσεις που έκαναν το καλοκαίρι. Τον άσσο στο ματς αυτό το θεωρούσαμε ένα καλό σημείο, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πέρα την κακή ψυχολογική κατάσταση  της Μιλάνο (η οποία σε κάποιες περιπτώσεις συσπειρώνει βέβαια), η Μοντεγκρανάρο έχει την πέμπτη καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος (σαν γενικότερη εικόνα) μετά από Σιένα, Καζέρτα, Μιλάνο και Τεράμο,  με 5-1 (6-7 συνολικά). Ωστόσο, η απόκτηση του Σάνι Μπετσίροβιτς από τους φιλοξενουμένους ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, δε θα φύγουμε απ' την αρχική μας εκτίμηση, ελπίζοντας ο Σάνι να μην κάνει όργια στην πρώτη του ουσιαστικά συνάντηση με τους νέους του συμπαίκτες κι ελπίζοντας ότι η Μοντεγκρανάρο θα θέλει, εκτός των άλλων να κυνηγήσει και τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Κυπέλλου (περνούν οι 8 πρώτοι).


Καζέρτα - Φερράρα (10,5) --> 1
Μετά από την αναμενόμενη ήττα στη Σιένα, η δεύτερη του πρωταθλήματος Καζέρτα (9-4) αναμένεται να επιστρέψει στα επιτυχή αποτελέσματα απέναντι σ' έναν αντίπαλο που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Φερράρα (3-10) πάντως κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική τη Μπενετόν με 102-95, σ' ένα ματς που (μας έστειλε κουβά και που) η κάθε ομάδα είχε 17/30 τρίποντα, ενώ ενισχύθηκε με τον Σάροντ Φορντ, ο οποίος θα σχηματίσει μια "φονική" τριπλέτα μαζί με τους Γκράντι και Τζάκσον. Την περιμένουμε ν' ανέβει βαθμολογικά στη συνέχεια, όμως τώρα παίζει απέναντι σε μια ομάδα που μοιράζει 20άρες εντός στα τελευταία παιχνίδια και αυτό μας βοηθά πολύ στο να επιλέξουμε τον άσσο, αν και περιμένουμε τη διαφορά μικρότερη αυτή τη φορά.


Μπιέλα - Αβελίνο (3,5) --> 1
Ματς "κυπέλλου", με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να ισοβαθμήσουν με την Αβελίνο (8-5) στη βαθμολογία και να εξασφαλίσουν επί της ουσίας τη συμμετοχή τους στην οχτάδα. Βρίσκονται σε καλή (όχι και φοβερή όμως) κατάσταση, ενώ απ' την άλλη, η Αβελίνο έχει πολύ καιρό να κάνει κάτι καλό εκτός έδρας (χάνει με πάνω από 20 πόντους μ.ο. στα τρία τελευταία ματς). Διαθέτει βέβαια τις δυνατότητες να κάνει το διπλό (μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε με έξι νίκες το πρωτάθλημα), εξάλλου η Μπιέλα δεν έχει και την πιο δυνατή έδρα μέχρι στιγμής, ωστόσο παρουσιάζεται πιο αξιόπιστη αυτό το διάστημα και θα την εμπιστευθούμε, χωρίς μεγάλη δυσκολία.


Μπενετόν - Τεράμο (5,5) --> 2
Μετά και την ήττα από την Φερράρα, η Μπενετόν (6-7) έχει μείνει αρκετά πίσω και θέλει οπωσδήποτε νίκη για να ελπίζει σε συμμετοχή της στο Κύπελλο, αλλά αυτό δε θα είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα που αποδίδει πολύ καλά, μετά από ένα σχετικά νωθρό ξεκίνημα. Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, η Τεράμο (7-6), αναμένεται να δυσκολέψει πολύ το έργο της ομάδας του Τρεβίζο (ή οποία θα παραταχθεί χωρίς τον Χούκιτς). Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για εντός έδρας νίκη για την Μπενετόν (κάτι που έχει να συμβεί από τις 8 Νοεμβρίου), αλλά με διαφορά μικρότερη του πλεονεκτήματος που δίνεται.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

3άδα και σκορ....

Την προηγούμενη βδομαδα μας έκλεισε το σπίτι ο Pienaar που εκανε το 1-2 μέσα στην Arsenal...όντας το μοναδικό σκορ της 3αδας που δεν πετύχαμε...κ φυσιολογικα πήγαμε.....κουβά!Αυτή την αγωνιστική θα ξανατολμήσω να μαντέψω σκορ,αλλα θα δώσω και μία 3άδα...Ας αρχίσουμε με την 3άδα:
1)
208 Ηρακλής - ΑΕΚ 2 (1.95).......Η ΑΕΚ παρα την εντός έδρας ισοπαλία παίζει καλή μπάλα μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη και μπορεί να εκμεταλευθεί τα προβλήματα του Γηραιού.

265 Φιορεντίνα - Μπολόνια 1 (1.40)....Με φόρα έρχονται οι Viola και η Μπολόνια δεν είναι το φόβητρο....

236 Νανσί - Λυών 2 (1.90)....Επιτακτική ανάγκη το διπλό για την Λυών που έχει μείνει πολύ πίσω στο κυνήγι του τίτλου...περιμένοντας στραβοπάτημα της Μαρσέιγ στην έδρα της Μπορντό..

2) Η 3άδα για πιθανά σκορ είναι:

208 Ηρακλής - ΑΕΚ: 0-1, 1-1 και 1-2

273 Μπόλτον- Άρσεναλ : 0-3 ,0-2 και 1-2

117 Στόουκ- Λίβερπουλ: 0-1, 1-0 και 1-1

Serie A-20a giornata

Φτάσαμε λοιπόν, αισίως στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στο Campionato. Οι ομάδες είναι έτοιμες(η όχι?) να μας εντυπωσιάσουν με τα κατορθώματά τους στο γήπεδο και να κυνηγήσουν την τελική επίτευξη των στόχων τους, είτε είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε η έξοδος σε μία από τις 2 ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε είναι η παραμονή στη Serie A(Κάνει πολύ στήσιμο εκεί στη Serie B). Θα παρουσιάσουμε σύντομα όλα τα παιχνίδια και μετά θα πούμε ποιες είναι οι τελικές επιλογές μας για το σαββατοκύριακο.

Σάββατο 19.00

Cagliari-Livorno Στη Σαρδηνία, η πολύ καλή και παραγωγική, ειδικά εντός, Cagliari είναι το φαβορί. Λίγα πράγματα από τους "αριστεριστές" φιλοξενούμενους, οι οποίοι, με τη βοήθεια της καυτής έδρας τους αναμένεται να σώσουν την κατηγορία. Δε νομίζω να προβάλλουν κάποια αντίσταση και βλέπω άσο.

21.45

Bari-Inter Η Bari έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την πορεία της μέχρι στιγμής. Είναι αλήθεια ότι τα έχει καταφέρει με τη σκληρή άμυνα και το κυνήγι του αποτελέσματος. Απέναντι στην Inter, από την οποία απέσπασε ισοπαλία στον πρώτο γύρο, δεν ξέρω αν μπορεί να τα καταφέρει ξανά. Οι Μιλανέζοι δεν έχουν διαθέσιμο τον Eto'o ο οποίος είναι στο κοπα αφρικα. Και πάλι όμως είναι το φαβορί. Διπλό.

Κυριακή 16.00

Atalanta-Lazio Δύο απογοητευτικές ομάδες, με το ιδίωμα ότι η μεν Atalanta θέλει περισσότερο τους βαθμούς(ούσα κάτω από τη ζώνη), η δε Lazio είναι πολύ καλύτερη σαν υλικό και αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της θα κερδίσει. Είναι βέβαια κουρασμένη από την Πέμπτη όπου έπαιξαν βασικοί. Ισως under.

Chievo-Juventus Κάποια στιγμή πρέπει η Γιούβε να αρχίσει την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα. Είναι η ευκαιρία της απέναντι σε μια κακή εντός ομάδα από τη Βερόνα, ντεφορμέ και κουρασμένη. Διπλό.

Milan-Siena Δεν ασχολούμαι με τόσο μικρές αποδόσεις. Ας κερδίσει και 6-0 η Milan.

Parma-Udinese Ένας αγώνας μιας ομάδας έκπληξη, που είναι ντεφορμέ τελευταία, εναντίον της underachieving Udinese, η οποία δεν έχει πάρει διπλό σε 9 αγώνες. Ίσως ήρθε η ώρα. Μπορεί όμως να χάσει και 3-0. No bet.

Roma-Genoa H εκπληκτική εντός Roma, που βρίσκεται σε άνοδο, προσπαθώντας να διεκδικήσει τη 2η θέση, υποδέχεται την τραγική εκτός Genoa, που θα δοκιμάσει ένα καινούριο σύστημα 4-3-3 προσπαθώντας να καλυφθεί πίσω. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει κάτι και ο Luca Toni θα πετύχει τα πρώτα του γκολ στη Serie A. 1

Sampdoria-Catania Τρίτο ματς σε 7 μέρες στο Luigi ferraris της Γένοβας για την catania. Η Samp είναι σε κακή κατάσταση αλλά είναι δυνατή εντός. Πάντα επικίνδυνοι οι Σικελιανοί, έχουν κερδίσει σε πολύ δυνατότερες έδρες από την Sampdoria(Juventus,genoa-κύπελλο). Η λογική λέει να μη ρισκάρουμε στο 1,60.

Fiorentina-Bologna Ο άσος είναι σχεδόν δεδομένος σε αυτό το παιχνίδι, αλλά το 1,40 δε με ψήνει να ασχοληθώ. Τα έχει όλα η Fiorentina, σε αντίθεση με την αντίπαλό της που έχει μόνο έναν Di Vaio.

21.45

Napoli-Palermo Εξαιρετική φέτος η γαλάζια ομάδα-σύμβολο του Ιταλικού νότου. Οι Hamsik,Quagliarella είναι το λιγότερο εντυπωσιακοί και ξεκουράστηκαν την Τετάρτη. Η πολύ μέτρια εκτός Palermo, χωρίς Bresciano, αλλά με το δίδυμο Cavani-Miccoli μπροστά είναι μια καλή ομάδα αλλά δε θα αντέξει στην ανωτερότητα της Napoli και στην πίεση των 60.000 φιλάθλων της. Ασος.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1

Caglari-Livorno.............1..................1,65
Chievo-Juventus...........2..................2,05
Napoli-Palermo.............1..................1,95

ΠΡΟΤΑΣΗ 2

Bari-Inter.....................2.................1,80
Atalanta-Lazio............under............1,50
Roma-Genoa................1.................1,50

Δε θα ασχοληθώ καθόλου με τα παιχνίδια της Fiorentina και της Milan, λόγω χαμηλής απόδοσης, και με αυτά των Sampdoria,Parma, που είναι πολύ επικίνδυνα. Καλό ταμείο κι άλλο κακό(coppa italia, serie B) να μη μας βρει.

Ελλάδα, Σκωτία: Αμφίρροπες αναμετρήσεις

Με προβλημάτισε ιδιαίτερα αυτή η αγωνιστική. Αμφίρροπες αναμετρήσεις που κάνουν το έργο μας δύσκολο και το ταμείο να δείχνει μακρινό όνειρο. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε την κατάσταση..

Σάββατο 16 Ιανουαρίου
16:45 133 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1 (1.45)
Η προϊστορία δείχνει… Τρίπολη! Ο ΠΑΟΚ μετράει μια ήττα και μια ισοπαλία εντός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα. Πιστεύω ότι φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά θα καταφέρει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πάρει τη νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση θα νιώσει την ανάσα των ομάδων που τον καταδιώκουν ενώ θα κινδυνεύσει να απομακρυνθεί πολύ από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Εξαιρετικός ο Αστέρας φέτος αλλά πιστεύω ότι θα έχει έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κυρίως λάθη του ΠΑΟΚ. Όσοι έχουν διάθεση για ρίσκο μπορούν να ποντάρουν στην ισοπαλία όμως οι γηπεδούχοι είναι πολύ καλύτεροι σε σχέση με το πώς παρουσιάστηκαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τους Αρκάδες, πιο δεμένοι σαν σύνολο και προερχόμενοι από ένα σερί πολύ καλών εμφανίσεων.

17:00 189 Σεντ Τζόνστον – Αμπερντίν 2 (2.50)
Υψηλά στη βαθμολογία οι φιλοξενούμενοι και σίγουρα με πολύ καλύτερο υλικό. Οι γηπεδούχοι εντός έδρας δεν είναι και η καλύτερη ομάδα. Δύσκολο ποντάρισμα το διπλό. Ελπίζουμε να μας δικαιώσει.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
16.45 268 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης Χ (2.90)
Συνεχίζουμε με διάθεση για ρίσκο και ποντάρουμε στην ισοπαλία σε αυτήν την αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί. Τα έχουμε πει πολλές φορές για τον φετινό Άρη. Αγνώριστη ομάδα σε σχέση με πέρσι, εξαιρετική ανάπτυξη στο γήπεδο, έργο ενός πολύ σπουδαίου προπονητή, και επιθετικούς που σκοράρουν για πλάκα σε κάθε αγωνιστική το τελευταίο διάστημα. Δικαιολογημένα οι φίλοι του Άρη είναι σίγουροι για το διπλό. Όμως σε αυτό το σημείο θέλω να θέσω έναν προβληματισμό. Έχει καταφέρει ο Άρης μέσα σε 3-4 παιχνίδια να γίνει μεγάλη ομάδα με νοοτροπία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε σχέση με τους μικρότερους αντιπάλους του; Η περσινή ομάδα δε θα κατάφερνε να κερδίσει αυτήν την αναμέτρηση. Το ίδιο πιστεύω και για την φετινή. Αν με διαψεύσει η ομάδα των κίτρινων είμαι πολύ περίεργος να δω τι είναι ικανοί να πετύχουν, αλλά τελικά πιστεύω δε θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την περσινή τους πορεία. Να σημειωθεί ότι στον πάγκο των γηπεδούχων θα βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος, που αν και νωρίς ακόμα πιστεύω ότι θα παρατάξει τον ΠΑΣ καλύτερα και θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

19:00 287 Καβάλα – Ολυμπιακός 2 (1.60)
Απογοητεύτηκα με τη μικρή απόδοση που έδινε το διπλό των Πειραιωτών αλλά η νίκη τους είναι σχεδόν σίγουρη στην Καβάλα οπότε θα το προτείνω. Οι γηπεδούχοι θα είναι κουρασμένοι από την 120λεπτη αναμέτρησή τους μεσοβδόμαδα στη Λιβαδειά για το κύπελλο, ενώ είναι σημαντική και η απουσία του τιμωρημένου με κόκκινη κάρτα Ντομπρασίνοβιτς. Απουσία για τους ερυθρόλευκους ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Είχα διάθεση να προτείνω το παιχνίδι Over αλλά νομίζω αρκετά ρισκάραμε για σήμερα.



Αυτά για τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου. Θα επιστρέψω την Κυριακή με προγνωστικά έκπληξη! Μέχρι τότε καλά ταμεία σε όλους!

My picks for Saturday

Portsmouth v Birmingham (2) 2.35

PAOK v Asteras Tripoli (1) 1.45

Bari v Inter (2) 1.80

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

NBA 14/1

2 μόλις αγώνες σήμερα ελπίζουμε να είναι και τυχεροί αφού προερχόμαστε από μεγάλο κουβά!

Boston Celtics-Chicago Bulls

Ξανά αντίπαλες οι 2 ομάδες.Αν γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω θα δούμε τρομερές μονομαχίες Rondo-Rose για την πρόκριση στα Play-off που τελικά πήραν οι Κέλτες.Οι Celtics μετά από μια μικρή κοιλιά άρχισαν σιγά σιγά να επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα και περιμένουν τον Kevin Garnett.Οι Bulls....αλλοπρόσαλοι!Όλα είναι ανοιχτά αν και λογικά οι Celtics θα πάρουν μία εύκολη νίκη.1 (-7.5)

Utah Jazz-Cleveland Cavaliers

Η Utah μάχεται για το ρεκόρ που θα της εξασφαλίσει την είσοδο στα play-off ενώ το Cleveland έχει το 2ο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ και 1ο στην Ανατολή.Δύσκολη πρόβλεψη,αφού από την μία έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατή έδρα (και ένα εκπληκτικό Williams βεβαίως) και από την άλλη ποιον άλλον?Τον βασιλιά Lebron James.Ο ΟΠΑΠ δίνει 1.5 πόντο πλεονέκτημα στους γηπεδούχους,πράγμα που δεν βοηθάει ιδιαίτερα αφού μας βάζει κατά κάποιο τρόπο να επιλέξουμε τον νικητή.Μπορεί η επιλογή μας να μοιάζει ρίσκο αλλά θα πάμε με τους Μορμόνους!1 ( +1.5)


Ας ελπίσουμε αυτήν την φορά να είμαστε τυχεροί...!

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Euroleague - Η ώρα της αλήθειας

Τελευταία αγωνιστική για τη Regular Season στην Ευρωλίγκα και πολλά είναι τα σενάρια που υπάρχουν για τις ομάδες που θα προκριθούν και τη θέση που θα έχουν τελικά στον όμιλο. Οπότε, αυτό θα είναι και το βασικότερο κριτήριο με το οποίο θα προβλέψουμε τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Να σημειώσουμε πως η θέση στον όμιλο παίζει ρόλο για το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα βρίσκονται οι ομάδες στην κλήρωση για το TOP 16 (ο 1ος ομίλου μπαίνει στο 1ο γκρουπ, ο 2ος στο 2ο κοκ).
Οι βασικές μας επιλογές είναι οι εξής:


Λιέτουβος Ρίτας - Μάλαγα (6,5) --> 1
Οι γηπεδούχοι (4-5) απέχουν μια νίκη από την Εφές Πίλσεν (υστερούν στην ισοβαθμία) και θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Σ' αυτή την περίπτωση θα βγουν 4οι, καθώς το -30 μέσα στην Παρτιζάν την προηγούμενη εβδομάδα τους φέρνει από κάτω, στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους Σέρβους. Μπορούν να περάσουν και με ήττα, αρκεί η Ορλεάν να κερδίσει τους Τούρκους στη Γαλλία. Από την άλλη πλευρά, η Μάλαγα (6-3) με νίκη δεν κερδίζει κάτι βαθμολογικά, ενώ με ήττα βγαίνει 3η, μόνο αν η Παρτιζάν κερδίσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν το περιμένει, αν σκεφτούμε την κατάρρευσή της στο ματς με την Ορλεάν, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού). Πέρα από τα σενάρια όμως, η Λιέτουβος είναι μια ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στην έδρα της (έχουμε ξαναπεί πόσο καυτοί είναι παίκτες όπως ο Πόποβιτς και ο Γκεσεβίτσιους στη Siemens Arena) και ως τώρα έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στην παράταση. Από την άλλη, η Μάλαγα εξακολουθεί να έχει αρκετά προβλήματα (αποδεσμεύτηκε και ο Σαμόντ Ουίλλιαμς - τη θέση του πήρε ο γνωστός μας Χουάν Ντίξον, αλλά δεν παίζει), ενώ δεν είναι και σε καλή κατάσταση γενικότερα. Ενδεικτικές οι ...απογοητευμένες δηλώσεις του Ρενέσες, ο οποίος ίσως βέβαια δε βάζει ψηλά τον πήχη για διώξει την πίεση από τους παίκτες του. Ακόμη κι έτσι όμως, το κίνητρο της Λιέτουβος είναι μεγαλύτερο και σε συνδυασμό με την έδρα, πιστεύουμε πως θα μπορέσει να πάρει χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία το ματς.

(10,5) Όλντενμπουργκ - Παναθηναϊκός --> 1
Οι "Γερμανοί" δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο η παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες για το τελευταίο ματς της διοργάνωσης ίσως τους δώσει κάποιο έξτρα κίνητρο. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει πρώτος αν κερδίσει στη Γερμανία και χάσει η Ρεάλ στο Μιλάνο, αλλά στην προσπάθεια αυτή δε θα έχει μαζί του τους Διαμαντίδη, Πέκοβιτς και Σπανούλη, οπότε το έργο του δυσκολεύει. Παραμένει βέβαια το φαβορί για τη νίκη, αλλά θεωρούμε τη διαφορά των 10,5 πόντων αρκετά ασφαλή για να επιλέξουμε τον άσσο (αν και με ευρωπαϊκή ομάδα που απαρτίζεται ως επί των πλείστων από Αμερικανούς παίκτες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μεγάλες διαφορές εκτός έδρας ως τώρα).


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάχα Λαμποράλ(Ταού) (3,5) --> 1
Το ματς που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν και οι δύο 7-2, με την ΤΣΣΚΑ να έχει κερδίσει στη Βιτόρια στον πρώτο γύρο. Σε περίπτωση ήττας, η Ταού παραμένει δεύτερη, ενώ η ΤΣΣΚΑ θα πέσει τρίτη, αν η Μακάμπι κερδίσει το Μαρούσι. Ο Σισκάουσκας επιστρέφει για τους Ρώσους, ενώ οι Βάσκοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Όλεσον και ίσως (πιθανότερο να παίξουν) των Ελιάχου, Σαν Εμετέριο και Σίνγκλετερι. Οι ομάδες είναι σε καλή κατάσταση και το ματς αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, εκτός κι αν η ΤΣΣΚΑ επιβάλλει εξ' αρχής το ρυθμό της, κάτι που δεν είναι διόλου απίθανο. Ακόμη κι αν δε γίνει έτσι όμως, έχει την εμπειρία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και η διαφορά των 3,5 πόντων είναι αρκετά καλή, ώστε να επιλέξουμε το σημείο 1.


Ουλκέρ Φενερμπαχτσέ - Ζαλγκίρις (6,5) --> 1
Ο Τάνιεβιτς ακόμη ψάχνεται και δεν έχει καταλάβει γιατί η Ουλκέρ (3-6) αποδίδει τόσο άσχημα στην Ευρωλίγκα. Το ίδιο κι εμείς. Ομάδα με πλούσιο ρόστερ (και προβλήματα τραυματισμών βέβαια), κινδυνεύει να βρεθεί εκτός TOP 16. H Ζαλγκίρις (2-7) με τη νίκη της επί της Τσιμπόνα την προηγούμενη αγωνιστική ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης και σε περίπτωση νίκης μπορεί να την πάρει (είτε θα ισοβαθμεί με την Ουλκέρ και θα πρέπει να έχει κερδίσει με 7 πόντους, είτε θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία με τις Τσιμπόνα και Βιλερμπάν όπου πολλά θα εξαρτηθούν κι από τις διαφορές των παιχνιδιών αυτής της αγωνιστικής). Ενισχύθηκε με τον Τσάπιν στη θέση του πλέι μέικερ και τον Ντάλας (που έκανε φοβερές εμφανίσεις με τους μικρούς το καλοκαίρι), ωστόσο, θα είναι χωρίς τον καλύτερο παίκτη της στην κανονική διάρκεια, Τράβις Γουότσον, ο οποίος τραυματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική. Ενισχυμένη είναι και η Ουλκέρ με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Και οι δύο ομάδες ήταν μάλλον απογοητευτικές ως τώρα, ωστόσο η ποιότητα των γηπεδούχων και ο τραυματισμός του Γουότσον δε μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον άσσο, παρόλο που οι Τούρκοι δεν έχουν κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων κάποιο ματς ως τώρα.


Μπαρτσελόνα - Σιένα (10,5) --> 2
Ντέρμπι κορυφής, με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά... 1 ήττα! Οι Καταλανοί είχαν περάσει άνετα από την Ιταλία με το εντυπωσιακό (και μη αναμενόμενο) 65-84 και μπορούν να είναι ήσυχοι για την πρωτιά του ομίλου, ακόμη κι αν ηττηθούν. Ναβάρο και Μόρις είναι αμφίβολοι (θ' αποφασιστεί αύριο η συμμετοχή τους). Η Σιένα προέρχεται από εκκωφαντική νίκη επί της Φενερμπαχτσέ Ουλκέρ την προηγούμενη αγωνιστική (101-58), ενώ το σαβ/κο επικράτησε άνετα της δεύτερης ομάδας του ιταλικού πρωταθλήματος (100-75) και φαίνεται πως επιστρέφει, μετά από ένα διάλειμμα ίσως όχι τόσο καλών, στις εντυπωσιακές εμφανίσεις με τις οποίες ξεκίνησε τη χρονιά. Αν και η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, η διαφορά των 10,5 πόντων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ποντάρουμε στο διπλό (εξάλλου και η Σιένα δεν πάει πίσω), ειδικά αν δεν αγωνιστούν τελικά Ναβάρο και Μόρις.


Για το δεύτερο δελτίο:


Ολυμπιακός - Παρτιζάν (19,5) --> 2
Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για το παιχνίδι, αλλά μέσα στο ΣΕΦ θα θέλει σίγουρα να παίξει καλό μπάσκετ και να ικανοποιήσει τον κόσμο του. Αυτό έχει κάνει μέχρι τώρα στην κανονική διάρκεια, επικρατώντας όλων των ομάδων με μεγάλες διαφορές (15-24 πόντοι). Η Παρτιζάν έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση και την τρίτη θέση, ενώ μπορεί να πάρει και τη δεύτερη εφόσον επικρατήσει στον αγώνα και η Μάλαγα ηττηθεί στη Λιθουανία (τα μεταξύ τους ματς έληξαν και τα δύο 64-72, αλλά οι Σέρβοι έχουν +2 καλύτερη συνολική διαφορά πόντων). Ο Βουγιόσεβιτς δε θα χει στη διάθεσή του τον MVP ως τώρα στην Ευρωλίγκα Μάριτς, όμως ο πανύψηλος Βρέινς τα πάει περίφημα μέχρι τώρα ως αντικαταστάτης του στη βασική πεντάδα. Παρόλο που οι γηπεδούχοι θα θέλουν να πάρουν τη νίκη και για λόγους ...εκδίκησης για την ήττα τους στον πρώτο γύρο, η διαφορά των 19,5 πόντων είναι αρκετά μεγάλη για ομάδα που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε θα στηριχθούμε στο διπλό, φέρνοντας στο νου και το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λε Μαν.

(3,5) Ορλεάν - Εφές Πίλσεν --> 2

Οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα (έχουμε ξαναπεί πως οι ήττες τους ήταν με μικρές διαφορές), αλλά ... μάλλον άργησαν. Μπορούν ωστόσο να πάρουν την 5η θέση του ομίλου (που δε σημαίνει τίποτα) αν κερδίσουν το παιχνίδι με 14 πόντους διαφορά. Απ' την άλλη οι Τούρκοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού έχοντας ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ (αθροιστικά), έχουν μόλις 3 νίκες σε 9 ματς και χρειάζονται απαραιτήτως τη νίκη, αλλά και την ήττα της Λιέτουβος από τη Μάλαγα για να περάσουν. Θα δούμε όμως το συγκεκριμένο αγώνα μεμονωμένα και όχι σε συνάρτηση με το ματς της Λιθουανίας. Έτσι, προτείνουμε τη νίκη των Τούρκων (η διαφορά των 3,5 πόντων είναι μικρή, ίσως καθαρίσουν πολύ άνετα το ματς). Διαφορετικά, βάσει της πρόβλεψής μας για το Λιέτουβος - Μάλαγα, η Εφές ίσως παρατήσει το ματς, εφόσον δει ότι δεν προκρίνεται, αλλά αυτό είναι ...σενάριο στο σενάριο, οπότε θα το αποφύγουμε. Στα "συν" της Εφές και το μεγάλο πρόστιμο που πήραν οι παίκτες της, κάτι που συνήθως λειτουργεί θετικά σε μια ομάδα.



Πρόκομ - Κίμκι (5,5) --> 1
Η Πρόκομ θέλει νίκη της Ρεάλ στο Μιλάνο (μαζί με τη δική της φυσικά) για να πάρει την πρόκριση, οπότε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, αν και δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η Κίμκι είναι σίγουρα τρίτη στον όμιλο (και σίγουρα καλύτερη ομάδα από τους γηπεδούχους), οπότε ενδιαφέρεται μόνο για το "καλό μπάσκετ". Η διαφορά των 5,5 πόντων είναι λίγο επικίνδυνη, αλλά θα στηριχθούμε στην αρκετά καλή παρουσία των Πολωνών (και κυρίως Αμερικανών) εντός - οι οποίοι έχουν ενισχυθεί και με τον Βάρντα - και στο μεγαλύτερο κίνητρό τους. Παίκτες όπως ο Γουντς και ο Γιούιν βέβαια δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι, αλλά βάσει και της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικά η ομάδα, ίσως η νίκη έρθει και με μεγάλη διαφορά.

(4,5) Μιλάνο - Ρεάλ --> 2

Νίκη για σίγουρη πρόκριση θέλουν οι Ιταλοί (διαφορετικά πρέπει να κερδίσει η Πρόκομ στην Πολωνία), αλλά απέναντί της θα έχουν μια Ρεάλ που επίσης θέλει πολύ τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Διαφορετικά, πρώτος θα βγει ο Παναθηναϊκός, εφόσον κερδίσει την Όλντενμπουργκ. Η Ρεάλ είναι ασφαλώς καλύτερη ομάδα, αν και με κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, ωστόσο και η Μιλάνο είναι αρκετά σκληρό καρύδι εντός έδρας. Από το κρισιμότερο ματς της χρονιάς όμως, θα λείψει ο Μόρις Φίνλει (μ.ο. 33 λεπτά) και σε συνδυασμό με την ήδη γνωστή απουσία του Άκερ, μειώνεται δραματικά το rotation στην περιφέρεια. Μπουλέρι και Μορτέντε θα έχουν πολλή δουλειά σήμερα και απέναντι στη γεμάτη περιφέρεια της Ρεάλ μάλλον θα έχουν αρκετά προβλήματα. Δεν αποκλείεται πάντως η Μιλάνο ν' ανακοινώσει την απόκτηση παίκτη από στιγμή σε στιγμή για ν' αντικαταστήσει τον Φίνλεϊ. Ο Μεσίνα μάλλον δε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας στο ματς, οπότε πιστεύουμε σε μια ...ζόρικη (λόγω έδρας) νίκη των φιλοξενουμένων.

Ρόμα - Ολύμπια (12,5) --> 2

Οι Ιταλοί κατάφεραν να κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός επόμενης φάσης, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους. Χρειάζονται νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ήττα του Αμαρουσίου από την Μακάμπι για να περάσουν μπροστά με μία νίκη. Διαφορετικά, σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερεί η ελληνική ομάδα. Χωρίς να παρουσιάζει κάποια φοβερή εικόνα, η έλευση του νέου προπονητή φαίνεται να έχει φτιάξει κάπως την ψυχολογία της ομάδας (η νίκη με 101 πόντους απέναντι στο εφηβικό της Νάπολι δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε σ' αυτό...), η οποία πάλεψε στα ίσια για 25 λεπτά το ματς στο Γιαντ Ελιάου απέναντι στη Μακάμπι την περασμένη εβδομάδα. Απ' την άλλη η Ολύμπια δεν έχει να κερδίσει κάτι βαθμολογικά από το παιχνίδι, αφού έχει ήδη αποκλειστεί κι έτσι αποδέσμευσε και τον Μπετσίροβιτς (υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιό του), ωστόσο αναμένεται να το παλέψει αρκετά, όπως έκανε εξάλλου και με την ΤΣΣΚΑ εντός έδρας την Πέμπτη (έχασε στην παράταση, όπως και το σαβ/κο στην αδριατική λίγκα). Γενικότερα, έχουμε ξαναπεί πως δε χάνει με μεγάλες διαφορές και ούτε η Ρόμα δείχνει ικανή να πάρει με μεγάλη διαφορά το παιχνίδι, οπότε θα προτείνουμε το διπλό.

Μαρούσι - Μακάμπι (1,5) --> 1

"Νυν υπέρ πάντων ο αγών" για το Μαρούσι, που με νίκη γράφει ιστορία και μπαίνει στο TOP 16 για πρώτη φορά στην ιστορία του (εξάλλου πρώτη φορά συμμετέχει στην Ευρωλίγκα) και μάλιστα, έχοντας παίξει προκριματικούς. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται απόλυτα έτοιμοι (ούτως ή άλλως πραγματοποιούν μια πάρα πολύ καλή σεζόν) και σίγουρα δε θα φοβηθούν τη Μακάμπι, που με νίκη της και ήττα της ΤΣΣΚΑ βγαίνει δεύτερη. Οι φιλοξενούμενοι σίγουρα έχουν καλύτερο ρόστερ, αλλά το Μαρούσι παίζει υποδειγματικά ως τώρα κι αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα άγχους και πίεσης θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση πιο εύκολα απ' ότι υπονοούν οι 1,5 πόντοι πλεονέκτημα στη Μακάμπι. Άσσος γιατί το πιστεύουμε και το θέλουμε.

Τσιμπόνα - Βιλερμπάν (4,5) --> 1

Το πιο δύσκολο ματς για την αγωνιστική. Με νίκη με 4+ πόντους, οι Κροάτες παίρνουν την πρόκριση (εφόσον η Ουλκέρ κερδίσει τη Ζαλγκίρις) από τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό δε θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες (που να μην είχε τραυματιστεί και ο Μπόγκαρτ, θα ήταν άνετα 3η τότε). Η Τσιμπόνα δεν είναι το ίδιο καλή, αν και όπως αναφέραμε σε προηγούμενο post μας παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο, έχει μια πολύ δυνατή έδρα που της δίνει μάλλον, ελαφρώς, τον τίτλο του φαβορί. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την ψυχολογία των γαλλικών ομάδων σε κρίσιμα ματς, οι Κροάτες, που θα στερηθούν των υπηρεσιών του Ρόζιτς, αλλά θα έχουν μαζί τους τον Γκόρντον, αποκτούν ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, που μας οδηγεί στο να προτείνουμε τον 1, με αρκετές επιφυλάξεις όμως.


Εφόσον υπάρχουν και ειδικά στοιχήματα για διαφορές πόντων, θα κάνουμε κι ένα τρίτο δελτίο με τα δύο παιχνίδια που υπάρχουν.

051 Μιλάνο - Ρεάλ --> 122 Ρεάλ 6-10 πόντοι (απόδοση: 4,00)

Ο ΟΠΑΠ μείωσε τις αποδόσεις της Ρεάλ (ενώ αύξησε το 3,5 σε 4,5 στο πλεονέκτημα της Μιλάνο), οπότε επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο τις προβλέψεις μας. Είπαμε για ζόρικη νίκη της Ρεάλ, κάτι που μεταφράζεται σε διαφορά 6-10 πόντων (με μικρότερη εξάλλου έχουμε ξεκάθαρο ντέρμπι και σ' αυτή την περίπτωση η Μιλάνο αναμένεται πιο διψασμένη για να πάρει το ματς).

052 Μαρούσι - Μακάμπι --> 112 Μαρούσι 6-10 πόντοι (απόδοση: 5,5)
Ίδια διαφορά και για το Μαρούσι που θεωρούμε φαβορί για τη νίκη, αλλά απ' την άλλη το επίπεδο των παικτών της Μακάμπι δε θα του επιτρέψει να πάρει μεγάλη διαφορά.


let there be devotion...

Adu and Johnson still not cleared to play for Aris.

The new American additions, Freddy Adu and Eddie Johnson, have been included in the roster for Aris' game today with Asteras Tripoli. The unfortunate news is that the required paperwork that will allow them to play has yet to be processed. As all Greek citizens know, paperwork moves at a snails pace. Both Freddie and Eddie may be in Limbo for longer than they expect.

"No one still knows if we can play or not. At this point im not sure if we will be able to today. But you never know" ...was posted on the twitter account of Freddy Adu earlier today.


So..."No one knows".....All I can say is welcome to Greece Freddy.

4άδα Κυπέλλου....

122 Παναθηναϊκός - Πιερικός 1 (1.30)

125 Καμερούν - Γκαμπόν 1 (1.35)

128 Λυών - Μετς 1 (1.40)

123 Μίλαν - Νοβάρα 1 (1.30)

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΝΒΑ 12/10

Παρά τις σοβαρές μας προσπάθειες δεν έχουμε γλιτώσει από τους απανωτούς κουβάδες...!Ελπίζουμε αυτό να γίνει σήμερα!

Ξεκινάμε λοιπόν..

Washington Wizards-Detroit Pistons

Οι Wizards έχασαν τον Arenas ο οποίος αποφάσισε να κάνει τον Gangster στα αποδυτήρια και οι βλέψεις για play-off εξανεμίστηκαν.Παρόλα αυτά με τον Randy Foye να τον αντικαθιστά επάξια μέχρι στιγμής,παλεύουν τα παιχνίδια και είναι σκληρό καρύδι για όλους τους αντιπάλους τους.Οι Pistons από την άλλη έχουν πέσει στην προτελευταία θέση της Ανατολής με 13 συνεχόμενες ήττες και δεν τους βλέπουμε ούτε σήμερα να σηκώνουν κεφάλι.1 (-5,5)

Charlotte Bobcats-Houston Rockets

Σκληρή ομάδα οι Αγριόγατες που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο Νο 7 της Ανατολής και κυνηγούν την είσοδο στα Play-off για πρώτη φορά στην ιστορία τους.Πολύ δυνατή άμυνα και στην επίθεση Wallace-Jackson και Felton τραβάνε το σκοράρισμα.Αντίπαλοι τους σήμερα οι Rockets που βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση τον τελευταίο καιρό με ρεκόρ 5-5 στα τελευταία 10 ματς.Θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους.1 (-2,5)

Memphis Grizzlies-Los Angeles Clippers

Δυνατό πιαχνίδι μεταξύ 2 πολύ φορμαρισμένων ομάδων.Σχεδόν ίδιο ρεκόρ Ν-Η (18-18/17-18)και όλα είναι ανοιχτά.Randolph-Gasol εναντίον Camby-Kaman στους ψηλούς και Mayo-Gay εναντίον Gordon-Davis στους περφερειακούς μας προιδεάζουν για έναν πολύ καλό αγώνα.Ο ΟΠΑΠ δίνει προβάδισμα 5.5 πόντων στους φιλοξενούμενους κάτι που δυσκολέυει την επιλογή μας,αλλά θα πάμε με τον άσσο.1 (-5,5)

San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers

Οι Spurs είναι οι κλασικοί Spurs κανονικής περιόδου.Δεν εντυπωσιάζουν,ούτε απογοητεύουν.Οι Lakers μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα κάνουν μια μικρή κοιλιά, αφού έχουν 4 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια.Κλασικό δυτικό ντέρμπυ,από αυτά που οι Lakers πρέπει να πάρουν για να επιβεβαιώσουν τη θεωρητική υπεροχή που έχουν για το Νο1 της Δύσης.Ο ΟΠΑΠ μας βοηθάει δίνοντας τους και 3.5 πόντους πλεονέκτημα οπότε επιλέγουμε το 2πλό.2 (+3.5)

Sacramento Kings-Orlando Magic

Πολύς ντόρος γίνεται φέτος για τους Kings και αυτό λόγω του εκπληκτικού rookie Tyreke Evans που φιλοδοξεί να γίνει 1 από τους 4 rookies που τελειώνει την season με 20+,5+,5+ σε πόντους,rebs,assists στην ιστορία του ΝΒΑ.Απέναντι του σήμερα θα βρει τους Magic οι οποίοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση,έστω και να διέλυσαν τους Hawks στο τελευταίο τους παιχίδι.Θα εμπιστευθούμε τους Βασιλιάδες.1 (+4.5)

Copa Del Rey 2010

Το ισπανικό κύπελλο μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς διεξάγονται οι επαναληπτικοί αγώνες της φάσης των 16 του θεσμού.Επιλέγουμε 3 μάτς με βάση όχι μόνο την αγωνιστική εικόνα των ομάδων ή τη βαθμολογική τους θέση αλλά και τη διάθεσή τους να διακριθούν στο συγκεκριμένο θεσμό.

117 - Βιγιαρεάλ - Θέλτα 1 ( 1,35)

137 - Λα Κορούνια - Βαλένθια Χ( 3,20 )

150 - Χετάφε - Μάλαγα 1 (1,50)

να σημειωθει ότι τα σκόρ των πρώτων παιχνιδιών ήταν τα εξής :

Θέλτα - Βιγιαρεάλ : 1 -1
Βαλένθια- Λα Κορούνια: 1-2
Μάλαγα-Χετάφε:2-1

Ο συντελεστής της 3άδας είναι 6,70..αντε καλή αρχή να χουμε φέτος με πολλές πληρωμές!..

Κύπελλο Ελλάδος, ο θεσμός των... φαβορί...

...με κύριους διεκδικητές τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μετά από τον αποκλεισμό-σοκ του Ολυμπιακού στις Σέρρες. Υπάρχουν 4 προτάσεις για αύριο με τις 3 να προέρχονται από τον θεσμό του κυπέλλου. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα...

17:00 119 Άρης - Αστέρας Τρίπολης 1 (1.45)
Για το παιχνίδι του πρωταθλήματος είχα προβλέψει ισοπαλία ενώ τελικά η αναμέτρηση έληξε με νίκη της Τρίπολης. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (μαζί με τον Παναθηναϊκό), με σπουδαίες εμφανίσεις και τους Κόκε, Κάλβο και Κάμπορα να αποτελούν ίσως την καλύτερη επιθετική τριάδα του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως ο Κούπερ ξέρει πως να διαχειριστεί αυτή τη φορά το παιχνίδι, το οποίο εκτιμώ ότι μπορεί να πάρει και διαστάσεις θριάμβου για τους κίτρινους.

17:00 121 Λεβαδειακός - Καβάλα 2 (2.50)
Μπορεί ο Λεβαδειακός να απέσπασε την ισοπαλία στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, αλλά μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα. Τα αστεία λάθη στην άμυνα της Καβάλας δύσκολο να επαναληφθούν ενώ στον Λεβαδειακό σκέφτονται περισσότερο την υπόθεση της παραμονής παρά την διεκδίκηση του κυπέλλου.

17:00 122 Παναθηναϊκός - Πιερικός 1 (1.30)
Δεν ξέρω αν η μικρή απόδοση αξίζει το ρίσκο αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού είναι σχεδόν σίγουρη με διαφορά δύο τερμάτων. Οι πράσινοι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας και ο αντίπαλος δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι οι γηπεδούχοι θέλουν διακαώς φέτος να πετύχουν το νταμπλ.

21.45 146 Χάμιλτον - Ναντί Γιουν 2 (2.15)
Η 4άδα κλείνει με ρίσκο στο διπλό της Νταντί Γιουνάιτεντ που συμπαθώ ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι δεν διακρίνονται για την εντός έδρας σταθερότητά τους ενώ στην Νταντί θέλουν την επιστροφή στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα μετά την πρόκριση του Σαββάτου στο κύπελλο.

Η δύναμη της Ρώμης...

Μετά τον άδικο κουβά που μας επιφύλαξε το σαββατοκύριακο, όπου κάναμε 2 λάθη και η τύχη τα μοίρασε ισόποσα στα δελτία μας, πρέπει να επανορθώσουμε. Οι γιορτές πέρασαν, η οικονομική κρίση μας χτυπάει την πόρτα και εμείς πρέπει την Παρασκευή το πρωί να χτυπήσουμε την πόρτα του πρακτορείου με τη σειρά μας, για να ζητήσουμε τα κέρδη μας.

Η πρόταση θα είναι μια τριάδα που θα αφορά το κύπελλο Ιταλίας, το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και το Κόπα Άφρικα. Προτού όμως παρουσιάσουμε τα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθούμε, ας δούμε λίγο συνοπτικά τα ματς του Coppa Italia, με όλες τις ομάδες να παρουσιάζονται με αλλαγές στις εντεκάδες τους.Όλα τα ματς είναι μονά, και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και ενδεχομένως πέναλτι.

Roma-Triestina: Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, πολύ μικρή η απόδοση. Κρίσιμο παιχνίδι για τους gialorossi την Κυριακή με αντίπαλο τη Genoa.
Milan-Novarra: Δεν ασχολούμαστε με παιχνίδια που προσφέρονται με πλεονέκτημα. Ναι, θα κερδίσει η Milan. Και?
Genoa-Catania: Επανάληψη του αγώνα της Κυριακής. Όμως με τελείως διαφορετικές τις δύο ομάδες. Πιστεύω ότι και πάλι άσος θα βγεi.
Juventus-Napoli: Οι bianconeri μετά το διασυρμό από την παρέα του Ronaldinho, είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχοληθούν με το κύπελλο, κάτι που δεν είναι σίγουρο αν θα το κάνουν και οι αντίπαλοί τους. Μακριά...
Fiorentina-Chievo: Μεγαλύτερο κίνητρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έχουν προφανή στόχο στο πρωτάθλημα... Πολύ καλύτερη ομάδα οι Viola. Για έκπληξη το βλέπω.
Udinese-Lumezzane: 2 κατηγορίες διαφορά και το κίνητρο για τη σωτηρία μας αποτυχημένης χρονιάς νομίζω ότι αρκούν στην Udinese να το καθαρίσει...

Προχωράμε λοιπόν, στην πρόταση για Τετάρτη και Πέμπτη

Ζάμπια-Τυνησία 2 (1,70) Ποια Ζάμπια τώρα. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Εύκολα οι Τυνήσιοι με το δεξί στη διοργάνωση.

Trofense-Braga 2(1,70) Πολύ καλή απόδοση στο διπλό συγκριτικά με την Ευρώπη(1,50-1,55). Αν η Braga δεν κερδίσει, ουσιαστικά αποχαιρετά το League Cup.

Lazio-Palermo 1 (2,20) Οι λατσιάλι, για ακόμη μια χρονιά δεν πηγαίνουν καλά στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουν να σώσουν τη σεζόν με μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Η Palermo θα ξεκουράσει πολλούς παίκτες, καθώς έχει στόχο την έξοδο στο Champions League, και έτσι το κύπελλο είναι δευτερεύον για αυτούς. Θα μιλήσει η δυναμική της Lazio σε τέτοια παιχνίδια...

Μια δεύτερη τριάδα που θα προτείνω είναι:

Genoa-Catania 1(1,60)

Newcastle-Plymouth 1(1,35)

Leiria-Sporting 2 (1,90) Στη Sporting πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται για να σώσουν τη χρονιά με το κύπελλο και το Λιγκ καπ, καθώς στο πρωτάθλημα είναι ήδη πολύ πίσω. Μικρό μέγεθος η Leiria μπροστά στο κίνητρο της Sporting.


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

11/1 NBA

Indiana Pacers Vs Toronto Raptors


Ο Γκρειντζερ γυρισε, ιδιαιτερως ορεξατος , και νωριτερα απο οτι τον περιμεναν, αλλα η ομαδα του εχει χασει και τα 2 παιχνιδια(εκτος εδρας βεβαια) που εχει παιξει. Ο οπαπ δινει 1,5 πλεονεκτημα στους ιδιαιτερα αξιομαχους φιλοξενουμενους , αλλα λιγο οτι παιζουν ξανα χωρις ξεκουραση μετα το χτεσινο ματς με τους σελτικς, λιγο οτι ειναι το πρωτο ματς του γκρειντζερ εντος, θα πονταρουμε στον Ασσο.


Philadelphia 76ers Vs New Orleans Hornets

Η Νεα Ορλεανη τρεχει ενα σερι 6-0 , με τον πολ να ειναι σε δαιμονιωδη φορμα . Απο την αλλη οι Σιξερς, παρουσιαζουν παροιμιωδη ασταθεια μη μπορωντας να τρεξουν ενα μεγαλο σερι. Δυσκολα θα καταφερουν κατι σημερα, και μιας και οι Χορνετς εχουν και το πλεονεκτημα θα παρουμε το διπλο.


Boston Celtics Vs Atlanta Hawks


Σελτικς και Χωκς , συναντιουνται μεσα σε 3 μερες δευτερη φορα( την πρωτη ειχαν κερδισει σε κλειστο παιχνιδι οι γηπεδουχοι τοτε χωκς). Οι Σελτικς συνεχιζουν να παιζουν χωρις τον Γκαρνετ, και αυτο τους εχει στερησει καποια ματς, ενω οι Χωκς προερχονται απο μια μεγαλη ηττα(32 ποντων) απεναντι στους Ματζικ. Πονταροντας στην ασχημη ψυχολογια των δευτερων, θα επιλεξουμε τον ασσο, παρα το προβαδισμα των 4,5 ποντων


Oklahoma City Thunder Vs New York Knicks


Εξαιρετικη σεζον για την νεανικη ομαδα απο την οκλαχομα, με τον Ντουραντ να σκοραρει με ρυθμους μυδραλιοβόλου , η λογικη λεει οτι θα βρει προσφορο εδαφος και σημερα αυτο και ετσι θα εχουμε αλλον εναν ασσο..

Phoenix Suns Vs Milwaukee Bucks

Οι Bucks δεν τα κατάφεραν στο Los Angeles απέναντι στους Lakers και μάλιστα έμειναν στους 77 πόντους με κακά ποσοστά.Με μία ομάδα όπως το Phoenix που τρέχει και σουτάρει καλά,είναι δύσκολα τα πράγματα.Ο ΟΠΑΠ δίνει 10.5 πόντους πλεονέκτημα στα ελάφια και θεωρούμε πως δεν είναι αρκετό.Άσσος.


και αυτο θα ηταν το δελτιο μας για σημερα.

Στα πιο ''δυσκολα'' ματς θα φτιαχναμε ενα δευτερο δελτιο με

Denver Nuggets Vs Minnesota Timberwolves 2

Utah Jazz Vs Miami Heat 1

Chicago Bulls Vs Detroit Pistons 2

Golden State Warriors Vs Cleveland Cavaliers 1


2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ!ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ....

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μακρυά από τα γκέτο!..

Δεν δόθηκαν προβλέψεις για τα σημερινά μάτς της Primera και της Segunda Division αφού χτεσινές υπερωρίες στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη δεν επέτρεψαν ένα σωστό ξύπνημα για μελέτη και αξιολόγιση των παιχνιδιώνε βεβαίως βεβαίως..

Ζητάμε συγγνώμη και κατανόηση,την επόμενη φορά δε θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη..(Θα πάμε λιμάνι!)..

ΝΒΑ 10/1

Οι CubaNBAeiros επιστρέφουν μετά από μακρά περίοδο διακοπών (ξυσίματος) και είναι εδώ για να σας ρίξουν στον κουβά!

Ξεκινάμε λοιπόν

Los Angeles Clippers-Miami Heat

Οι Clippers έχουν αρχίσει να ρολάρουν και μπένουν δυνατά στην διεκδίκηση μιας θέσης για τα Play-off.Οι Heat προέρχονται από μεγάλη νίκη μέσα στο Phoenix με σούπερ Wade.Ο αγώνας λογικά θα είναι derby αλλά θα στηρίξουμε τους Καλιφορνέζους αφού η διαφορά είναι πολύ μικρή.1

San Antonio Spurs-New Jersey Nets

Αγωνία για τον νικητή σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει.Οι Spurs θα κερδίσουν και θα διευρύνουν το σερί ηττών των Nets.Το θέμα μας φυσικά είναι η διαφορά.Ο ΟΠΑΠ δίνει 14.5 πόντους πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους και θα πάρουμε το ρίσκο να το επιλέξουμε.Η χρονιά για τους Nets είναι τραγική αλλά επιμένουμε ότι δεν είναι τόσο κακοί όσο δείχνουν.Πάλεψαν το match στην Νέα Ορλεάνη,ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και σήμερα.2

Portland Trailblazers-Claveland Cavaliers

Τι να πει κανείς για τους Blazers...Ακόμα και αποδεκατισμένοι δεν τα παρατάνε..Ο Roy έχει ανεβάσει στροφές και με την βοήθεια όλης της ομάδας έχουν πάρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα που τους κρατάνε γερά στις προνομιούχες θέσεις.Ο Lebron και η παρέα του όμως δεν αστειέυονται.Και αυτοί σε ανοδική πορεία και με ένα από τα καλύτερα ρεκόρ του πρωταθλήματος.Το ντέρμπυ λοιπόν της βραδιάς,με τον ΟΠΑΠ να δίνει 5.5 πόντους πλεονέκτημα στους Blazers.Και εμείς μαζί τους!1

Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks

Οι Lakers κάνουν την κοιλιά τους,αλλά δύσκολα θα χάσουν το παιχνίδι.Οι Bucks παλεύουν για μια θέση στα play-off και προέρχονται από πολύ σημαντική νίκη απέναντι στο Chicago με super Bogut.H διαφορά των 10.5 πόντων που έχουν οι Bucks είναι μεν μεγάλη αλλά κάποια στιγμή οι Lakers θα ξεσπάσουν.Ίσως λοιπόν αυτό γίνει σήμερα.1

Έτοιμη λοιπόν η σημερινή μας τετράδα, ελπίζουμε να συνδυαστεί με ταμείο.

Καλή τύχη!