Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Με το στανιό..

Αντιστοιχηματικό Σ/Κ αυτό που διανύουμε σε Ιταλία και Αργεντινή,σήμερα δεν ασχολήθηκα καθόλου με το άθλημα και για αύριο βρήκα 3-4 ματσάκια χωρίς ωστόσο να αποτελούν στοιχηματικές ευκαιρίες..Με ρέγουλα λοιπόν και με χαλαρά πονταρίσματα,για την τιμή των όπλων και μόνο..Πάμε..
420 Χιμνάσια-Ρίβερ 1 (2,30) Στην Λα Πλάτα διεξάγεται δευτέρα βράδυ το πιο ενδιαφέρον-στοιχηματικά-παιχνίδι του Clausura...Η ομώνυμη Χιμνάσια υποδέχεται τη ''μεγάλη'' Ρίβερ σε ένα ματς ζωής ή θανάτου για τη γηπεδούχο..Η Χιμνάσια βγάζει πάθος και θέληση σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και οι παίκτες της δείχνουν αν μη τι άλλο αποφασισμένοι να σώσουν την ιστορική ομάδα..Αποτέλεσμα αυτού να έχει το απόλυτο(2 στα 2) εντός και με όλους τους παίκτες της διαθέσιμους είναι πανέτοιμη για άλλη μία μάχη..Αντίπαλός της η Ρίβερ η οποία είναι το φάντασμα της άλλοτε ομαδάρας και μοιάζει να κάνει αγγαρεία σε όλα της τα παιχνίδια..Μία ομάδα που δεν έχει τίποτα το θετικό να επιδείξει:οι μεταγραφές δεν έπιασαν τόπο,το κουπί τραβάνε οι Αλμέιδα-Ορτέγκα-Γκαγιάρδο,δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό ματς μέχρι τώρα και ο κόουτς Αστράδα δικαίως αμφισβητείται έντονα..Μία ομάδα λοιπόν που βγάζει τρομερή συσπείρωση απέναντι σε μία άλλη της οποίας το κλίμα είναι τουλάχιστον άρρωστο,μου τη δίνουν στο 2,30..Ε,θα την τιμήσω δεόντως και ας την χάσω..
376 Νάπολι-Ρόμα 1 (2,30) Περνάμε τώρα στη Νότια Ιταλία και τη Νάπολι,όπου στο Σαν Πάολο η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρόμα,σε ένα ματς το οποίο θα παρακολουθήσουν 60.000 φίλαθλοι(sold out)..Η δυσκοιλιότητα καλά κρατεί στους παρτενοπέι,4 0-0 στα τελευταία 6 ματς,κάτι το οποίο θα πρέπει να ανησυχήσει τον κόουτς Ματσάρι από τη στιγμή μάλιστα που έχει την τύχη να διαθέτει μπροστά τη φονική τριπλέτα Χάμσικ-Λαβέτσι-Κουαλιαρέλα..Και το περίεργο είναι οτι φάσεις δημιουργεί αλλά λίγο η ατυχία,λίγο η θολούρα των παιχτών της μπροστά από τα αντίπαλα καρέ της δημιουργούν ένα-ψυχολογικό κυρίως-πρόβλημα..Στα + οτι επιστρέφει ο βιονικός χαφ Γκαργκάνο με τρομερή δουλειά στα χαφ..Για τη Ρόμα τώρα τί να πεις? Το γεγονός και μόνο οτι δέχτηκε 6 γκολ σε 2 ματς με τον Παναθηναικό τα λέει όλα..Κάπου θα σταματούσε άλλωστε το ''ψεύτικο'' σερί της με τις συνεχείς επιτυχίες εντός συνόρων χωρίς όμως να συνδυάζονται με πειστικές εμφανίσεις..Επιπλέον,οι απουσίες των Πιζάρο,Τόνι,του μπλαζέ Τότι και του εσχάτως βασικού Ζ.Σέρτζιο είναι τουλάχιστον σημαντικές και πάλι καλά που υπάρχει ο ''animale'' Bούσινιτς ο οποίος παίρνει κυριολεκτικά μόνος του τα παιχνίδια..Η Νάπολι χρωστάει ένα μεγάλο ματς καιρό τώρα και καταλληλότερο αντίπαλο από την κουρασμένη και απογοητευμένη Ρόμα δε θα βρει..
379 Τζένοα-Μπολόνια 1 (1,55) Στη Γένοβα διεξάγεται ένα από τα λίγα ενδιαφέροντα ματς στη Serie A,με τη σταθερά καλή εντός Τζένοα να υποδέχεται τη σταθερά κακή εκτός Μπολόνια..Σε καλό φεγγάρι οι γηπεδούχοι,προέρχονται από την πολύ άνετη νίκη με 3-0 επί της Ουντινέζε και τα όνειρα για ευρωπαικό εισητήριο συνεχίζονται..Aπέχει μακροχρόνια ο καλός χαφ Γιούριτς ο οποίος είναι και ο μοναδικός απών για τη γηπεδούχο..Η Μπολόνια από την άλλη έχει μία απουσία και καλή:Μάρκο Ντι Βάιο,ο Mr.Goal της ''ομαδάρας''..Φυσική συνέπεια αυτού να ηττηθεί από τη Γιούβε εντός μη έχοντας ιδιαίτερες λύσεις μπροστά,παρ'όλο που θα μπορούσε κάτι καλύτερο..Αν είχε μάλιστα τον Ντι Βάιο στη σύνθεσή της ίσως και να κέρδιζε.. Άσσος λοιπόν εδώ,με πετσοκομμένη φυσικά απόδοση,αλλά αυτά έχουμε αυτά παίρνουμε..Με 2 γκολ της Τζένοα το ματς τελείωσε..
378 Πάρμα-Σαμπντόρια Ακρ.Σκορ 0-0 (9,00) Ας τζογάρουμε πραγματικά εδώ..Κλειστό ματς αναμένεται στο Ένιο Ταρντίνι,μεταξύ μίας μονίμως ντεφορμέ ομάδας(Πάρμα) και μίας ομάδας η οποία επέστρεψε στις κλασικές κακές εμφανίσεις της(Σαμπ)..Για την Πάρμα τα λόγια είναι περιττά..9 σερί ματς χωρίς νίκη συνοδευόμενα από άθλιες εμφανίσεις..Η Σαμπ είχε για 60' λεπτά την Ίντερ με 10 παίκτες και δεν έκανε ούτε φάση..Συν τοις άλλοις από τη γηπεδούχο λοίπουν ο καλός φορ Παλόσκι και ο νεοσύλλεκτος-δημιουργικός χαφ Χιμένες και από τη φιλοξενούμενη και οι 3 φορ που διαθέτει(Πατσίνι,Πότσι,Κασάνο)..Ο ένας θα φοβάται τον άλλο(λογικά),η ισοπαλία τον πρώτο λόγο και το 0-0 τον τελευταίο..Έτσι για να μην κουραστούμε κιόλας..

ΣΟΥΜΑ

Βασικό ποντάρισμα
Νάπολι 1,Χιμνάσια 1,Τζένοα 1

Με ρίσκο
Πάρμα-Σαμπντόρια Ακριβές Σκορ 0-0

NBA 27/2

Δύσκολα match σήμερα και λόγω έλλειψης χρόνου θα σας δώσουμε 4 γρήγορες προτάσεις που ελπίζουμε να μας οδηγήσουν στο πολυπόθητο ταμείο!

Indiana Pacers-Chicago Bulls 1 (-3.5)

New York Knicks-Memphis Grizzlies 2 (-2.5)

Minnesota Timberwolves-Portland Trailblazers 2 (-3.5)

Golden State Warriors-Detroit Pistons 1 (-3.5)

Καλή τύχη!

German...time! -by frappenburg

234- Γκλαντμπαχ - Φράιμπουργκ 1 (1,60 )

235- Μάιντζ - Βέρντερ Βρέμης 1Χ(1,67)

326- Λεβερκούζεν - Κολωνία 1-1 ημ.-τελ. (1,90)

361- Καρλσρούη - Καιζερσλάουτερν 2(2,10)

Saturday's Picks

Preston v Cardiff (2) 2.45

Xanthi v PAOK (2) 2.00

Vitesse Arnam v AZ Alkmaar OVER 1.75

Ελλάδα, Μπαίνοντας στην τελική ευθεία

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε προτάσεις μόνο απ το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάμε να δούμε την προτεινόμενη 4άδα μας...

239 Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής Over (2.10)
Η Τρίπολη πείθει επιθετικά στα εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ πιστεύω ότι και ο Ηρακλής θα κυνηγήσει το διπλό. Πιστεύω ότι θα δούμε γκολ...

315 Ξάνθη - ΠΑΟΚ 2 (2.00)
Αν ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι πλέον η κατάκτηση του πρωταθλήματος πρέπει να νικάει τέτοια παιχνίδια όσο δύσκολος και να παρουσιαστεί ο αντίπαλος. Πολύ δύσκολο σημείο αλλά θα ποντάρουμε στη σοβαρή παρουσία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα..

383 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα Over (2.10)
Άλλο ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για την παραμονή στην κατηγορία. Πιστεύω και εδώ θα δούμε γκολ..

404 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 2 (1.50)
Μη σας ξεγελάει το 1.50 απόδοση. Ο Πανιώνιος μπορεί μετά την τελευταία του νίκη στα Γιάννινα να ξέφυγε απ τις τελευταίες θέσεις ωστόσο δε θα θέλει να διακινδυνεύσει στη συνέχεια και θα παρουσιαστεί αξιόμαχος. Πιστεύω όμως ότι το τριφύλλι με τη φόρα από την πρόκριση στη Ρώμη θα πάρει τους 3 βαθμούς που θα το φέρουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίγο σύντομα και περιεκτικά τα είπαμε αυτήν την εβδομάδα. Καλά κέρδη σε όλους!!

A1, ACB, Lega A: Στήριγμα η έδρα

Δύο δελτία, το πρώτο με σημερινά παιχνίδια για την Α1 και το δεύτερο με παιχνίδια της Κυριακής από Ισπανία και Ιταλία. Στα γρήγορα λοιπόν, λόγω έλλειψης χρόνου:


AEK - Κολοσσός (+4,5) --> 1

Πολύ δυνατή η ΑΕΚ εντός, αν και δε θα 'χει τη στήριξη των φιλάθλων της. Με την παρουσία του Μηνά Γκέκου στον πάγκο της έχει αλλάξει όλο το κλίμα και παίζει πλέον σύμφωνα με τις δυνατότητές της, έχοντας 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς. Επικίνδυνος ο Κολοσσός, αλλά θα προτιμήσουμε το καλό momentum της ΑΕΚ.


Πανιώνιος - Πανελλήνιος (+1,5) --> 1

Ντέρμπι μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων. Ο Πανελλήνιος είναι ανώτερος γενικά, στη Νέα Σμύρνη όμως ο Πανιώνιος είναι συνήθως πανίσχυρος (θυμίζουμε και τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) κι έτσι το φαβορί για τη νίκη.


(+6,5) Τρίκαλα - Άρης --> 2

Ανεβασμένα τα Τρίκαλα, τα οποία ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα μαχητικά στην έδρα τους, αλλά ανεβασμένος και ο Άρης, μετά και την απόκτηση του Ουόλς. Η διαφορά αυξήθηκε και είναι επικίνδυνη, αλλά θα πάμε με τους φιλοξενούμενους, μιας και δεν έχουν ούτε αυτοί περιθώρια για άλλες απώλειες, καθώς έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία κι έτσι θα θέλουν να το καθαρίσουν από νωρίς.


2ο:

Εστουντιάντες - Βαγιαδολίδ (+5,5) --> 1

Μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες η Βαγιαδολίδ, όμως σε πάρα πολύ καλή κατάσταση είναι και η Εστουντιάντες, η οποία διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες στην Ισπανία και γι' αυτό το λόγο θα την εμπιστευθούμε.


Μπιλμπάο - Μπρούεσα (+7,5) --> 1

Ανεβαίνει σταδιακά και στην Ισπανία η Μπιλμπάο (επιβάλλεται εξάλλου) και απέναντί της θα' χει μια ομάδα που δεν τα πάει καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό. Αν δεν παρουσιάσει τα γνωστά συμπτώματά της, η Μπιλμπάο δε θα δυσκολευθεί.


Ομπραντόιρο - Μανρέσα (+3,5) --> 1

Επειγόντως νίκη θέλουν οι γηπεδούχοι (που αποχαιρέτησαν τον Μαρκ Τζάκσον, αλλά πλέον έχουν τον Μάσεϊ στο ρόστερ τους) και γενικά έχουν μια αρκετά καλή έδρα. Απ' την άλλη, καλή, αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό η Μανρέσα, η οποία ενδεχομένως να έχει και απουσίες.


Βαρέζε - Μοντεγκρανάρο (+4,5) --> 2

Σε πολύ καλή κατάσταση και η Βαρέζε, όμως η Μοντεγκρανάρο είναι αυτή που εντυπωσιάζει τον τελευταίο μήνα στο πρωτάθλημα με πέντε σερί νίκες και το πλεονέκτημα που της δίνεται είναι αρκετά καλό για να πάμε με το διπλό.

15 στροφές πριν το φινάλε..

Έγκλημα και τιμωρία μεσοβδόμαδα, όπου Ίντερ και Βόλφσμπουργκ επικράτησαν των αντιπάλων τους δικαιώνοντας την επιλογή μας, με τη Ρόμα να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου ότι δηλαδή δεν είναι ομάδα για αποδόσεις του 1,40-1,30. Ο Παναθηναικός πήρε μεγάλη πρόκριση στο Ολύμπικο,'ξεγυμνώνοντας' κυριολεκτικά τους Τζιαλορόσι και δε μας έστειλε(και καλά έκανε!) ταμείο σ'ένα ματς που τόνισα ότι επιλέχθηκε λόγω ανάγκης συμπλήρωσης μιας αξιοπρεπούς 3άδας..

Ποτέ δεν μένουμε όμως σε τετελεσμένα και το Σαβ/κο που έρχεται θα επιχειρίσω να δώσω τα σωστά σημεία ώστε να πάμε ταμείο 15 στροφές πριν το φινάλε στο πρωτάθλημα της Primera Division και 17 για τη Segunda.

316 - Χετάφε - Σαραγόσα 1 ( 1,75 )
Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με το οποίο ξεκινάει η 24η αγωνιστική στην Primera Division μεταξύ 2 ομάδων με τελείως διαφορετική εικόνα ως τώρα στο πρωτάθλημα. Η Χετάφε στν 8η θέση με 32 β. θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ευρωπαική της έξοδο και δείχνει ικανή να τα καταφέρει λόγω της συνέπειας που δείχνει,κυρίως στην έδρα της με σερί 7-2-2(18-10 γκ). Απ'την άλλη η Σαραγόσα είναι μια θέση και 1 μόλις πόντο πάνω απ'τον υποβιβασμό(17η-21π) κάτι απόλυτα δικαιολογημένο βάσει της συνολικής εικόνας της. Η επιστροφή του ικανότατου και 5ου σκόρερ της κατηγορίας Σολδάδο(12γκολ) για τη Χετάφε δείχνει ιδανική για εντός έδρας αναμέτρηση με χαμηλότερου επιπέδου ομάδα, όπου το σκοράρισμα κρίνεται επιτακτικό.Τιμωρημένος ο αρ.μπακ Μανέ και εκτός ο πολύ καλός εξτρεμ Γκαβιλάν για τους γηπεδούχους,ενώ στη Σαραγόσα στην πολύ κακή ψυχολογία λόγω της εντός έδρας ήττας από τη Χιχόν(1-3) ήρθαν να προστεθούν τα πειθαρχεικά παραπτώματα του ικανότατου Πέναντ και να "δέσει το γλυκό".Πίστη στον άσσο και λόγω πιθανής διάθεσης των γηπεδούχων για εκδίκηση της βαριάς ήττας του 1ου γύρου(3-0).

317 - Αλμπαθέτε - Βιγιαρεάλ β 1 (2,15 )
Αμφίρροπη αναμέτρηση στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Segunda Division ανάμεσα σε 2 ομάδες με τελείως διαφορετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη της παραμονής, ευρισκόμενοι μόλις 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ β, βρίσκεται στην 6η θέση με 37 βαθμούς χωρίς όμως μεγάλες πιθανότητες διεκδίκισης της ανόδου και με σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Πολύ σημαντική παράμετρος είναι η απώλεια των 3 καλύτερων παικτών της ,φέτος, Ρούμπεν(11γκολ), Ματίγια(βασ.μέσος) και του Μουσάτσιο(βασ.στόπερ) οι οποίοι θα ενισχύσουν την 1η ομάδα πλέον. Οι σημαντικότατες αυτές απουσίες των φιλοξενουμένων σε συνδυασμό με το κίνητρο των γηπεδύχων με κάνουν να επιλέξω τον άσσο σε μια αποδεκτή τιμή(2,15).

345- Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 1(1,40) 1(φ)
Γενικά όταν δίνεται γκολ-αβάντζο σε μια απ'τις 2 ομάδες το παιχνίδι δεν έχει πρακτική στοιχηματική αξία. Όταν όμως μπορούμε να παίξουμε τη Μπαρτσελόνα σε 1,40 απέναντι σε μια επιεικώς μέτρια ομάδα της κατηγορίας με 27 πόντους σε 23 μάτς θα το ρισκάρουμε.. 10-1-0 έχουν οι μπλαουκγράνα στο Καμπ Νοου και 32-7 τέρματα δηλαδή 2,9/αγώνα. Η αλήθεια είναι οτι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει ρολλάρει ακόμα στον καλύτερο βαθμό όμως έχει τη δυνατότητα να το κάνει με δεδομένες τις επιστροφές των Τσάβι και Ντάνι Άλβες. Η Μάλαγα είναι σε πολύ καλό φεγγάρι τις τελευταίες αγωνιστικές βάσει αποτελεσμάτων χωρίς όμως να πείθει με τις εμφανίσεις της. Αν ανοίξει στοιχειωδώς το ρυθμό η γηπεδούχος θα πάρει το μάτς με στυλ και άνεση.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πορτο-Γαλλία 26/2-1/3

Το κουπόνι μας αυτό το σαββατοκύριακο αποτελείται από 3 παιχνίδια. Ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να ξεπλύνουμε την άδικη ήττα που μας επιφύλαξε η Roma και η West Brom. Από απόσταση λοιπόν, αφού αυτές τις ημέρες λείπω από τη Θεσσαλονίκη, και ίσως αυτό με βοηθά να δω πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα, παρουσιάζω τις επιλογές μου.

Friday 21.30...Caen-Strasbourg 1(1,60)
Saturday 20.00... Nancy-Grenoble 1(1,60)
Sunday 18.00...Academica-Rio Ave 1(1,95)

Αυτά τα 3, μαζί με τη νίκη της ομάδας μου και τον άσο της Aberdeen θα αποτελέσουν την πεντάδα μου για το σαββατοκύριακο!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Need to get back to winning ways

Fiorentina v Milan OVER 1.90

Inter v Chelsea UNDER 1.45

Aston Villa v Crystal Palace (1) 1.25

Tottenham v Bolton (X) 3.65

Πίστη στα...value bets!

Eπειδή όποιος είδε το μεσοβδόμαδο κουπόνι θα διαπίστωσε ότι αποτελείται κυρίως από δύσκολα, στην πρόβλεψη, μάτς θα προτείνω αγώνες που πιστεύω ότι αξίζουν στοιχηματικά σε συγκεκριμένα σημεία βάσει του ποσοστού που δίνουν..

142 - Ίντερ - Τσέλσι 1 ( 2,45 )
Οι νερατζούρι είναι ξεκάθαρα μπροστά στο Καμπιονάτο και η υπόθεση τίτλος φαντάζει τελειωμένη υπόθεση.Η Ευρώπη είναι που τους 'καίει' πλέον με τους παίκτες του Μουρίνιο να διψάνε για διάκριση στο θεσμό.Η Τσέλσι του Κάρλο Ανσελόττι σαφώς και έχει τον ίδιο στόχο όμως ξέρει ότι φέτος έχει πολύ καλές πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας ως βασική ανταγωνίστρια αυτή τη Γιουνάιτεντ και δεν έχει στο μυαλό της μόνο το Champions' League. Προσωπικά πιστεύω ότι το κίνητρο θα υπερισχύσει εδώ,αφού γνωρίζει και ο ίδιος ο Μουρίνιο ότι αν δε μπούν σήμερα τα θεμέλια της πρόκρισης,στο Στάμφορντ Μπριτζ θα έχει μια αρκούντως δύσκολη νύχτα. Ομάδα με μέταλλο οι μπλε,δεμένη και ποιοτικότατοι οι νερατζούρι, αναμένεται μεγάλη μάχη με το 2,45 όμως στον άσσο να πληρώνει αρκετά καλά ένα πιθανότατο αποτέλεσμα..


162 - Βόλφσμπουργκ -Βιγιαρεάλ 1 ( 2,05 )
Άλλη μια κλασσική περίπτωση value bet κατά την άποψή μου αφού θεωρώ καλό το 2,05 σε άσσο μιας ομάδας που έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση-πρόκριση χωρίς όμως να έχει επικρατήσει κιόλας στην 1η αναμέτρηση( 2-2). Η Βιγιαρεάλ ψάχνεται όχι μόνο με την έλευση του νέου προπονητή αλλά και γενικότερα όλη τη σεζόν και προέρχεται από συντριβή στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης δεχόμενη 6(!) γκολ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν αμυντικές αδυναμίες,όμως δεν είναι καθόλου απίθανο να μην τις πληρώσουν, απέναντι σε μια ποιοτική αλλά αλλοπρόσαλλη ομάδα. Επιπλέον ο Γκραφίτε δεν αστειεύεται συνήθως και το 2,05 είναι δέλεαρ.

158 - Ρόμα - Παναθηναικός 1 ( 1,40 )
Εδώ επέλεξα έναν χαμηλό άσσο μόνο και μόνο για να κλείσω το δελτίο αφού στην πραγματικότητα η Ρόμα δεν είναι ομάδα που θα εμπιστευόμουν ποτέ σε τέτοιες αποδόσεις.Με την άμυνα,φυσικά των πρασίνων όλα είναι πιθανά κάτι που έχει αποδειχτεί φετος και με το παραπάνω..Σημαντική παράμετρος η συμμετοχή ή όχι του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη βασική ενδεκάδα αφού χωρίς αυτόν ο Καντέ με τον Σαρριέγκι θα περάσουν πολύ δύσκολο βράδυ έχοντας μπροστά τους τον γνωστό φετινό Κατσουράνη..

Euroleague - κρίσιμο διήμερο

Πολύ σημαντική αγωνιστική για το TOP 16, με τις ομάδες πλέον να μην έχουν άλλα περιθώρια για λάθη και να μην έχουν άλλο στόχο από τη νίκη. Κρίσιμη αγωνιστική και για εμάς, μετά τα συνεχή ατυχή αποτελέσματα των τελευταίων ημερών.


(+7,5) Τσιμπόνα - Ολυμπιακός --> 2

Οι γηπεδούχοι παρ' όλο που δε διαθέτουν κάποιο πλούσιο ρόστερ, έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στα τρία ματς του TOP 16 μέχρι στιγμής. Ειδικά στην έδρα τους αναμένονται ακόμα πιο επικίνδυνοι, τη στιγμή που οι περιφερειακοί Γκόρντον και Τόμας βρίσκονται σ' εξαιρετική κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι τεράστια κι αν η ομάδα του Πειραία δεν έχει "ξεφουσκώσει" ψυχολογικά μετά την ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου (διαφορετικά θα έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση), δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα.


(+4,5) Ζαλγκίρις - Μάλαγα --> 2

Οι Λιθουανοί έχουν δείξει ένα πολύ κακό πρόσωπο μετά τον τραυματισμό του Γουότσον, ο οποίος βέβαια επανήλθε πρόσφατα, αλλά δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα η κατάσταση. Στον τελικό του κυπέλλου, η Ζαλγκίρις ηττήθηκε από τη Λιέτουβος και μάλιστα όχι δύσκολα. Απ' την άλλη, η Μάλαγα έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ...περίεργη και κυρίως αναξιόπιστη ομάδα, όμως υπερτερεί αρκετά σε ποιότητα του αντιπάλου της. Θέλει επειγόντως τη νίκη, διαφορετικά θα έχει σοβαρότατες πιθανότητες να μείνει εκτός πλέι οφ και αν και επίφοβη, θα την εμπιστευθούμε σε μια δυνατή έδρα (η ΤΣΣΚΑ ζορίστηκε αρκετά, παρά το τελικό +15 τη δεύτερη αγωνιστική), λαμβάνοντας υπόψη κάποια μεγάλα διπλά που πήρε νωρίτερα στη σεζόν και την παρουσία του Ρενέσες στον πάγκο της (ταυτόχρονα με την εκ νέου αλλαγή προπονητή στον αντίπαλο πάγκο).


Παρτιζάν - Μαρούσι (+7,5) --> 2

Η διαφορά είναι σχετική με το +8 που είχε κερδίσει το Μαρούσι στον πρώτο γύρο. Έκτοτε, η ελληνική ομάδα έχει κάνει δύο συνεχόμενες ήττες στην Α1, ωστόσο έχει δείξει εφτάψυχη ως τώρα και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια σημαντική αγωνιστική κάμψη. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ενδεχομένως δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μαυροειδή, ενώ απ' την άλλη, επιστρέφει ο MVP της Regular Season, Άλεξ Μάριτς. Αυτό βέβαια ενισχύει τους ούτως ή άλλως πάρα πολύ επικίνδυνους, στην καυτή τους έδρα, Σέρβους, αλλά απ' την άλλη, κάνει ίσως το παιχνίδι της ομάδας πιο προβλέψιμο. Το φαβορί είναι η Παρτιζάν, αλλά το Μαρούσι δύσκολα χάνει με μεγάλες διαφορές. Το μόνο ανησυχητικό στοιχείο είναι μήπως όντως έχει ξεκινήσει σχετική κοιλιά το Μαρούσι, διαφορετικά το περιμένουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κι ελπίζουμε να μας δικαιώσει για μια ακόμη φορά.


Στο δεύτερο δελτίο:

Εφές Πίλσεν - Μακάμπι (+1,5) --> 1

Διαφορετική ψυχολογία για τις δύο ομάδες, με την Εφές να γνωρίζει ήττες σε κύπελλο και πρωτάθλημα από την Ουλκέρ και τη Μακάμπι αντιθέτως να κατακτά το κύπελλο. Ο Ρακόσεβιτς ξαναμπήκε στο rotation για την Εφές, παρά το επεισόδιο που είχε με τον Αταμάν στο ματς του πρώτου γύρου, ωστόσο η εικόνα της ομάδας μάλλον χειροτέρεψε. Οι Τούρκοι πάντως παρουσιάζονται ιδιαίτερα αποφασισμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι και λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακά δυνατή τους έδρα και την άνετη επικράτηση επί της Σιένα στον πρώτο γύρο, θεωρούμε ότι έχουν το προβάδισμα. Ο Γκέρσον βέβαια είναι πανούργος και ξέρει πως να κυνηγήσει το πρώτο διπλό του ομίλου σε μια περίεργη ατμόσφαιρα (με τις πρόσφατες ήττες), ούτως ώστε να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, αλλά η Μακάμπι δεν είναι η πιο αξιόπιστη ομάδα εκτός έδρας, γι' αυτό και δίνουμε περισσότερες πιθανότητες στον άσσο. Τώρα αν ο καυτός και MVP του πρώτου γύρου του TOP 16 Άντερσον έχει άλλη άποψη, χαλάλι του.


(+6,5) Πρόκομ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας --> 1

Πολύ ενδιαφέρον ματς αναμένεται ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για την πρώτη θέση του ομίλου. Για την Πρόκομ τα έχουμε πει πολλές φορές, όπως και για την ΤΣΣΚΑ εξάλλου. Τα νέα δεδομένα είναι η απώλεια του κυπέλλου από τους Πολωνούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι πιστοποίησαν την περαιτέρω αγωνιστική τους άνοδο στα ματς που έδωσαν ενδιάμεσα και αποτελούν μια από τις 2-3 καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή. Η άμυνα τους άρχισε να σφίγγει, αλλά τώρα θα έχει πραγματικά δύσκολο έργο, απέναντι στους πολύ επικίνδυνους παίκτες της Πρόκομ, πόσο μάλλον όταν το ματς γίνεται στην Πολωνία. Θα εμπιστευθούμε ξανά τους γηπεδούχους (στο πρώτο ματς έχασαν με 11), γνωρίζοντας κιόλας ότι η ΤΣΣΚΑ δεν είναι πάντα πανίσχυρη εκτός.


Κίμκι - Ταού (+3,5) --> 2

Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής. Αν μπορεί να το αποφύγει κάποιος, καλό θα είναι το κάνει. Με νίκη η γηπεδούχοι μπαίνουν πλέι οφ και αφήνουν τους Βάσκους στα κρύα του λουτρού, αφού στη Βιτόρια είχαν επικρατήσει και μάλιστα με 11 πόντους. Η Ταού αυτή τη φορά όντως δεν θα έχει τον Σπλίτερ μαζί της (ενώ προβλήματα έχει και ο Ελιγιάχου) και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Κίμκι διαθέτει μια πολύ καλή έδρα. Μπορεί σαν ομάδα, η φιλοξενούμενη να είναι εμπειρότερη, αλλά οι πιο έμπειροι παίκτες είναι αυτοί της Κίμκι. Ο Ιβάνοβιτς πάντως ανέφερε πως το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν το χειρότερο για την ομάδα του (αν και υπήρξε και ο πρόσφατος ημιτελικός κυπέλλου με τη Ρεάλ και το -28) κι έτσι περιμένουμε την Ταού βελτιωμένη. Αν μάλιστα οι περιφερειακοί της Κίμκι δεν επαναλάβουν την καυτή τους εκείνη βραδιά, τότε το ματς γίνεται ντέρμπι για τα καλά. Η Κάχα Λαμποράλ πάντως έχει κάποιες πολύ καλές εκτός έδρας εμφανίσεις στο ενεργητικό της φέτος (Μακάμπι, Μαρούσι, ΤΣΣΚΑ) και έχουμε την αίσθηση ότι θα τα καταφέρει τελικά (ίσως κιόλας γιατί δεν έχουμε συνηθίσει ν' αποκλείεται από τόσο νωρίς). Με πολλές επιφυλάξεις λοιπόν, διπλό.


Ρεάλ - Σιένα (+5,5) --> 2

Αγώνας ανάλογος των άλλων ομάδων του ομίλου όσον αφορά την ψυχολογία, με τη Σιένα να κατακτά το κύπελλο Ιταλίας και τη Ρεάλ να υφίστανται μεγάλη συντριβή από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό στην Ισπανία (παρά τ' ότι είχε κερδίσει με 28 την Ταού στον ημιτελικό). Οι γηπεδούχοι θέλουν απαραιτήτως τη νίκη, διαφορετικά μένουν πολύ πίσω κι αναμένεται να παρουσιαστούν ιδιαίτερα ψυχωμένοι για να μη χαθεί πρόωρα ο δεύτερος (χρονικά) στόχος της χρονιάς. Οι "Ιταλοί" πάντως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι (ο McIntyre έκανε όργια στο πρώτο ματς), ενώ επιστρέφει, όχι απόλυτα έτοιμος, ο Λαβρίνοβιτς και θεωρούμε πως δύσκολα μπορεί να τους "καθαρίσει" η Ρέαλ. Γενικά, αμφίρροπο παιχνίδι, αλλά τείνουμε πως το διπλό, ίσως μάλιστα και καθαρό.



Για το τέλος, το πιο σπουδαίο...

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα

Το συγκεκριμένο ματς είναι αρκετά ανοιχτό σε προβλέψεις, οπότε θα δώσουμε δύο προτάσεις με διαφορές πόντων, χωρίς να συμπεριλάβουμε το απλό σημείο σε κάποιο δελτίο, καθώς έτσι τρία από τα τέσσερα δελτία θα σχετίζονταν με ένα συγκεκριμένο ματς.

Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς δε σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη που θα τον επαναφέρει στο κυνήγι της πρόκρισης. Διαφορετικά, μένει οριστικά εκτός. Παρ' όλο που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τόσο σαν ομάδα όσο και κάποιοι παίκτες ξεχωριστά, πιστεύουμε πως θα λειτουργήσει το ένστικτο ...της επιβίωσης (μην ξεχνάμε εξάλλου ότι αν θα χαρακτηρίζαμε μια ομάδα winner στη φετινή Ευρωλίγκα, αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός). Απέναντί του βέβαια θα 'χει μια Μπαρτσελόνα που άστραψε και βρόντηξε στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στη Ρεάλ και πλέον η αυτοπεποίθησή της έχει ...ξεπεράσει τα όρια του θράσους, με την καλή, συνήθως, έννοια. Μάχη γιγάντων, σ' ένα ιστορικό ματς (μετά τα παιχνίδια του F4, ίσως το σημαντικότερο), δίνουμε το προβάδισμα στον έμπειρο σε τέτοιες καταστάσεις και με μεγαλύτερο χαρακτήρα, Παναθηναϊκό, γι' αυτό και η βασική μας πρόταση είναι η νίκη του με 6-10 πόντους (ώστε, εκτός των άλλων, να είμαστε κοντά και στα 1-5, 11-15). Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να βρει λύσεις για το παιχνίδι των κυπελλούχων Ισπανίας κι αν η Μπάρτσα κάνει το παιχνίδι της, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με το ματς του πρώτου γύρου, τότε μπορεί να πάρει και μια μεγάλης διαφοράς νίκη. Δυστυχώς, η απόδοση της νίκης με 16-20 πόντους ήταν η διπλάσια, αλλά ακόμη κι έτσι παραμένει αρκετά μεγάλη.

1) Παναθηναϊκός: 6-10 πόντοι (απόδοση 4)

2) Μπαρτσελόνα: 16-20 πόντοι (απόδοση 25)

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

NBA 23/2

Cleveland Cavaliers-New Orleans Hornets

Οι Cavs προέρχονται από 3 συνεχόμενες ήττες (μετά από σερί 13 νικών) πράγμα πρωτόγνωρο για αυτούς.Το νέο τους απόκτημα,ο Antawn Jamison δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμα και αυτό τους έχει κοστίσει.Σήμερα έχουν την ευκαιρία να διακόψουν αυτό το σερί απέναντι σε μια Νέα Ορλεάνη που χωρίς τον Paul δεν τα παρατάει εύκολα και μάχεται για την είσοδο στα Play-off με ηγέτη τον rookie και αντικαταστάτη του CP3, Darren Collison.Οι πρωτοπόροι του ΝΒΑ λογικά θα επικρατήσουν όμως η διαφορά είναι μεγάλη οπότε στηρίζουμε τους φιλοξενούμενους. 2 (+11.5)

New Jersey Nets-Portland Trailblazers

Οι Nets με τις μόλις 5 νίκες φέτος απλά περιμένουν να τελειώσει η σεζόν και να δουν σε ποια θέση θα επιλέξουν στο draft.Οι Blazers μάχονται να μείνουν στις προνομιούχες ομάδες της Δύσης και μια ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι απαγορευτική.Μπορεί να έχασαν από τους Jazz, έφτασαν όμως να προηγούνται ακόμα και με 25 πόντους.Η διαφορά είναι περίεργη αλλά θα στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους.2 (-7.5)

Oklahoma City Thunder-Phoenix Suns

Μόλις ξεκίνησε η χρονιά όλοι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Oklahoma,και πόσο ταλέντο έχει και πόσο μέλλον!Τι μέλλον....ΠΑΡΟΝ!9 συνεχόμενες νίκες με τον Durant να είναι καυτός και 5η θέση στην Δύση!Όχι και άσχημα!Δύσκολος αντίπαλος σήμερα,αφού οι Suns είναι πολύ καλοί τελευταία αλλά θα στηρίξουμε το νέο αίμα!1 (-6.5)

Sacramento Kings-Detroit Pistons

Οι Kings ενώ ξεκίνησαν πολύ καλά την χρονιά,όπως ήταν λογικό άρχισαν να ξεφουσκώνουν και τελευταία δεν είναι και στην καλύτερη τους κατάσταση.Το Detroit βρίσκεται σε μια συνηθισμένη μέτρια κατάσταση.Καιρός για τους Βασιλιάδες να επιστρέψουν στις νίκες.1 (-2.5)

Golden State Warriors-Philadelphia 76ers

Η τρελοπαρέα του Golden State προέρχεται από μεγάλη νίκη επί των Hawks.Ο Ellis επέστρεψε,ο Curry συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει και όλα καλά.Θα τρέξουν,θα βάλουν τους πόντους τους και απλά θα εύχονται να μην βάλουν οι αντίπαλοι περισσότερους.Οι Sixers έχουν απομακρυνθεί αρκετά από τις θέσεις των play-off, έχουν ποιότητα όμως ως ομάδα και μπορούν να πάρουν την νίκη.Παρόλα αυτά εμείς θα πάμε με τους πολεμιστές.1 (-0.5)

Αυτά και για σήμερα...Καλή τύχη!

Eurocup - για το repeat

Επανάληψη του ταμείου που μας έφερε η τελευταία αγωνιστική του Eurocup θέλουμε σήμερα, που οι ίδιες ομάδες έρχονται αντιμέτωπες, αυτή τη φορά όμως σε διαφορετική έδρα. Αναλυτικά:


Χάποελ Ιερουσαλήμ - Ούνικς Καζάν (+3,5) --> 2
Δύο νίκες και μια ήττα έχουν οι δύο ομάδες και ο νικητής θα έχει ένα σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Τη προηγούμενη αγωνιστική, οι Ρώσοι επικράτησαν με 7 πόντους, οπότε δευτερευόντως οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν και για τη διαφορά. Αυτό όμως θα είναι δύσκολο απέναντι σε μια, κατά την άποψή μας, καλύτερη ομάδα, παρ' όλο που η Χάποελ αναμένεται να έχει θερμή υποστήριξη από τον κόσμο της στη δυνατή έδρα της. Η Χάποελ κέρδισε μέσα στη Βαλένθια, η Βαλένθια κέρδισε μέσα στην Ούνικς και η Ούνικς περιμένουμε να συμπληρώσει ...τον κύκλο, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη σήμερα. Η διαφορά που δίνεται μας βοηθά στην επιλογή του διπλού.


Νίμπουργκ - Γκραν Κανάρια (+1,5) --> 1
Απαραιτήτως νίκη θέλουν οι γηπεδούχοι(1-2), διαφορετικά μένουν εκτός συνέχειας, αφού θ' απέχουν 2+ νίκες από τη σημερινή τους αντίπαλο(2-1). Στο πρώτο ματς, τα Κανάρια επικράτησαν πολύ εύκολα και θέλουν τώρα να ξαναπάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να τελειώνουν την υπόθεση πρόκριση. Οι Ισπανοί έχουν μεγαλύτερες περγαμηνές και επανέκαμψαν από ένα μικρό διάστημα κρίσης, ωστόσο εξακολουθούν να προβληματίζουν εκτός έδρας, ενώ αντιθέτως, η μεγάλη δύναμη της Νίμπουργκ είναι η έδρα της, στην οποία και θα στηριχθούμε, μαζί με το αίσθημα επιβίωσης που θα τη διακατέχει, για τον άσσο.


Μπιλμπάο - Μπάμπεργκ (+12,5) --> 1
Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε άνετα με 19 πόντους κι αναμένεται να έχει εύκολο έργο και σήμερα. Προέρχεται βέβαια από αποτυχία στο κύπελλο Ισπανίας, στην έδρα της, ωστόσο στο Eurocup τα πάει περίφημα, ενώ πριν τον προημιτελικό κυπέλλου με την Ταού, είχε κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα, πιστοποιώντας έτσι την αγωνιστική της άνοδο. Απ' την άλλη η Μπάμπεργκ είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης με 1-2, όμως δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει αυτό το παιχνίδι.


Μπενετόν - Πανελλήνιος (+4,5) --> 1
Στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς νίκη βρίσκεται η Μπενετόν, ενώ ο Πανελλήνιος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με 2-1. Οι Ιταλοί έχασαν δύσκολα στην Κυψέλη, κέρδισαν αργότερα μέσα στην έδρα της Σκαβολίνι και γενικότερα ανεβαίνουν. Αν θέλουν να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης, η νίκη στο σημερινό ματς είναι μονόδρομος. Η ελληνική ομάδα πάντως είναι καλύτερη, ωστόσο αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών (Τζόνσεν και Ντέιβις εκτός, Σμιθ και ο νεαποκτηθείς Όουενς -που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής- εντός, σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου), ενώ εκτός έδρας δεν παρουσιάζει την ίδια πολύ καλή εικόνα, γι' αυτό και θα πάμε με το ριψοκίνδυνο σημείο του άσσου.

Σεντόνι, Europa League και League 1.....

100 Μπενφίκα - Χέρτα 1 (1,30)....Μετά το εκτός έδρας 1-1 η Μπενφίκα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση που έρχεται απευθείας με λευκή ισοπαλία, αλλά δεν πιστεύω πως θα αρκεστεί σε αυτό αλλά θα κηνυγίσει το γκολ...τιμωριμένος για τους Αετούς είναι ο πολύτιμος Ραμίρες. Από την άλλη η ομάδα του Φάνη Γκέκα μετά την εκτός έδρα με 0-3 στο πρωτάθλημα δείχνει να αφωσιώνεται στην μάχη για την παραμονή στην Bundesliga, αφήνοντας την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα....

101 Ολυμπιακός - Μπορντό 2-3 γκολ....Μέσα στο Καραίσκάκη φέτος ο Ολυμπικός έχει το απόλυτο με 3νίκες αλλά η Μπορντό δεν είναι ούτε Αλκμααρ, ούτε Σταντάρ αλλά ούτε και Άρσεναλ που είχε κατέβει με πιτσιρικάδες...παρά την απουσία του αρχηγού της Αλού Ντιαρά οι Γιρονδίνοι έχουν λύσεις για να δούμε ένα καλό και ανοιχτό ματς..αν και ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα...

109 Λιντς - Όλνταμ 1 (1,45)...Μετά την εντός έδρας ήττα το Σάββατο δεν έχει άλλα περιθώρια για γκέλες...

23,24,25/2... Η Πεντάδα από διάφορες λίγκες

Μπορεί να μη βρήκα μεγάλες αποδόσεις αυτή τη φορά, αλλά μετά απότόσα ταμεία έχω μια έλλειψη έμπνευσης...Ετσι δε θα ρισκάρω αλλά θα δώσω 5 αγώνες αντί για 3. Αυτοί είναι:

133 (Copa libertadores) Deportivo Italia-Velez Sarsfield 2(1,95)

143 (FA Cup) West Bron-Reading 1(1,65)

147 (FA Cup) Tottenham-Bolton 1(1,40)

152 (Copa libertadores) Monterrey-Nacional Asuncion 1(1,45)

158 (Europa League) Roma-Παναθηναϊκός 1(1,40)

Πάμε χωρίς σύστημα για 5/5!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

21/2 NBA διπλά να φάν και οι κότες

742) Orlando Magic Vs Cleveland Cavaliers

Ντέρμπι, περσινών τελικών ανατολής σήμερα στην Disneyworld για τους 2 πρωτοπόρους της περιφέρειας. Το Κλήβελαντ προέρχεται από μια γερή σφαλιάρα από την Σάρλοτ, όπου ο Τζέιμσον έκανε άθλια εμφάνιση για ντεμπούτο, ωστόσο ο Λεμπρόν συνεχίζει να παίζει μόνος του στη στρατόσφαιρα. Από την άλλη το Ορλάντο αρχίζει να βάζει περισσότερο τον Χάουρντ και στην επίθεση, αλλά στο Ντάλας έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, παρά την πολύ καλή του εμφάνιση. Ο Οπαπ δίνει 2.5 πόντους προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, και θα την κρατήσουμε...Διπλό


751) Portland Blazers Vs Utah Jazz

Για την Utah τα έχουμε ξαναπεί, είναι ίσως μαζί με το Κλήβελαντ , η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη το Πόρτλαντ έχει κάνει πολλές ήττες τελευταία (βέβαια με πολλές απουσίες) και κινδυνεύει να μείνει εκτός play off. Θα ποντάρουμε στην παράδοσεη (η γιούτα έχει 3/3 απέναντι στους Μπλέιζερς φέτος), και θα πούμε διπλό, μιας και το πλεονέκτημα του γηπεδούχου ειναι 0.5, 

745) New Jersey Nets Vs Memphis Grizzlies

Το μέμφις έχει μείνει σχετικά πίσω στο κυνήγι για την 8αδα καθώς στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει μόλις 2 νίκες. Πρώτης τάξης ευκαιρίας σήμερα να αρχίσει την ανάκαμψη. +5.5 ο ΟΠΑΠ στους γηπεδούχους, αλλά διαλέγουμε το Διπλό


747)  Minnesota Timberwolves Vs Οklahoma City Thunder

Durantula for president.  Η Οκλαχόμα συνεχίζει ακάθεκτη στο νούμερο 5 της Δύσης και τρέχει ένα σερί 8-0 μετά την χτεσινή τους νίκη μέσα στη Νέα Υόρκη. Η Μινεσότα μετά την αναλαμπή της με τις 4 σερί νίκες, τώρα έχει σερί 5 ήττες. Λογικά θα τις κάνουν 6 σήμερα και με διαφόρα μεγαλύτερη των 4.5 πόντων που δίνει στην Μινεσότα. Διπλό 


748) New Orleans Hornets Vs Houston Rockets

Ανανεωμένοι οι Ρόκετς με την προσθήκη του κέβιν Μάρτιν στην θέση ουσιαστικά του Μαγκρείντι στην ομάδα , γεμίζουν το ρόστερ τους και θα κάνουν τα πάντα να μπουν στην 8αδα. Οι χόρνετς ειναι 9οι και αυτοί 10(με μια νίκη διαφορά), πράγμα που δείχνει την σημαντικότητα του σημερινού αγώνα.  Θεωρώ όχι μόνο ότι θα κρατήσουν τη διαφορά το Χιούστον αλλά και ότι θα το πάρει το ματς . Διπλό

ACB, Lega A, LNB - ΤΕΛΙΚΟΙ

Τελικοί των Final 8 σε Ισπανία και Ιταλία και μαζί μ' αυτούς θ' ασχοληθούμε και με τη Γαλλία για να συμπληρώσουμε την κομβικής αγωνιστικά σημασίας τριάδα.

(+14,5) Βίρτους Μπολόνια - Σιένα --> 1

Σ' εξαιρετική κατάσταση δείχνουν και οι δύο ομάδες, με τη Βίρτους να κερδίζει με διψήφιες διαφορές Καζέρτα και Αβελίνο (στην έδρα της) και τη Σιένα να περνάει από Μοντεγκρανάρο και Μπιέλα με μεγάλες διαφορές. Η ψυχολογία και των δύο ομάδων είναι σε υψηλά επίπεδα κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα χρειάζεται απ' τη μεριά της η Βίρτους, αν θέλει να κοιτάξει στα μάτια την πανίσχυρη, για τα δεδομένα της χώρας και όχι μόνο, αντίπαλό της. Η Σιένα αναμένεται να παραταχθεί ξανά χωρίς τον καλύτερο ψηλό της, Λαβρίνοβιτς, αν και μέχρι τώρα δεν έχει φανεί η απουσία του, χάρη στις πολύ καλές εμφανίσεις από Εζέ, Ρες και Μαρκονάτο (πιο πριν), ενώ χρόνο συμμετοχής με τη Μπιέλα πήρε και ο Σλόκαρ. Η εικόνα της Βίρτους στο Final Eight πάντως είναι πολύ καλή και απ' ότι φαίνεται δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο η ομάδα του Νίκου Ζήση, παρ' ότι κέρδισε με 30 πόντους στο ματς του πρωταθλήματος, λίγες εβδομάδες πριν. Ασφαλώς, η Σιένα παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιου εκκωφαντικού σκορ (εξάλλου, όπως έχουμε πει είναι δυο επίπεδα ανώτερη από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ιταλία), όμως περιμένουμε από την ομάδα του Λίνο Λάρντο να τη ζορίσει αρκετά και γιατί όχι να διεκδικήσει και την έκπληξη.


Βιλερμπάν - Ορλεάν (+3,5) --> 1

Προτιμήσα να συμπληρωθεί η τριάδα μ' αυτό το μεγάλης σημασίας ματς, παρά με κάποιο γερμανικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Εξάλλου, παρόλο που δε γνωρίζω κάτι ιδιαίτερο φέτος για τη Γαλλία, πρόκειται για ομάδες που συμμετείχαν στην Ευρωλίγκα κι έτσι έχω την εικόνα τους. Οι γηπεδούχοι (τυπικά και ουσιαστικά) πέρασαν δύσκολα το εμπόδιο της Γκραβελίν την Πέμπτη και χθες επικράτησαν της Ροάν, ενώ η Ορλεάν κέρδισε Σολέ και Βισί, Παρασκευή και Σαββάτο αντίστοιχα κι έτσι δεν είχε κάποια κενή μέρα για να ξεκουραστεί. Στο πρωτάθλημα η εικόνα της Βιλερμπάν συνεχίζει να είναι πολύ κακή, έχοντας 8-11, ενώ και η Ορλεάν, αν και σε καλύτερη μοίρα, τα έχει βρει σκούρα, με 12-7. Η ποιότητα των δύο ομάδων όμως είναι αρκετά υψηλότερη από αυτή που υποδεικνύει η βαθμολογική τους θέση, με αρκετά καλά ρόστερ, για τα δεδομένα της Γαλλίας. Ειδικά η Βιλερμπάν διαθέτει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες (δεν έπαιξε πάντως ως τώρα ο Ντίξον, για τον Μπόγκαρντ ούτε λόγος) που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, ενώ απ' την άλλη η Ορλεάν φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ως σύνολο, με ξεκάθαρους ρόλους για τους παίκτες. Αυτή η ελαφρώς μεγαλύτερη ποιότητα κάποιων παικτών της Βιλερμπάν, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή του τελικού στην έδρα της (ως κίνητρο περισσότερο) και την αγωνιστική της ανάκαμψη στη Semaine des As μας οδηγεί επιφυλακτικά, όπως εξηγήσαμε στην αρχή, στον άσσο.


Μπαρτσελόνα - Ρεάλ (+4,5) --> 2

Αναμένεται ένας πολύ σπουδαίος τελικός για το Copa del Rey ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ισπανίας. Η Μπαρτσελόνα χωρίς να κάνει περίπατο πήρε την πρόκριση απέναντι σε Καχασόλ και Βαλένθια, ενώ η Ρεάλ μετά το σκόπελο της Μπανταλόνα συνέτριψε χθες την προηγούμενη κάτοχο του τροπαίου Ταού. Οι τυπικά γηπεδούχοι διέσυραν τον αντίπαλο τους μέσα στην έδρα του με 57-79, στον αγώνα του πρωταθλήματος, σε μια περίοδο όμως που η Ρεάλ είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, κάτι που οδήγησε σε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Σήμερα θα είναι παρόντες οι Τζουλ, Γιάριτς, Ρέγιες και Χάνσεν κι έτσι σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα για την Μπαρτσελόνα, η οποία βέβαια, έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτή η παράμετρος ίσως λειτουργήσει θετικά για τους Καταλανούς, στον αντίποδα όμως, υπάρχει η πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση, όχι μόνο γιατί η Ρεάλ φέτος έχει ως μοναδικό στόχο τον τίτλο σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει, αλλά και γιατί πάνε 17 χρόνια από την τελευταία φορά που κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο. Το πρόγραμμα πάντως των Μαδριλένων δεν ήταν βολικό, αφού καλούνται να δώσουν τρίτο παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες, ενώ οι αντίπαλοί τους έπαιξαν στον προημιτελικό την Πέμπτη. Όλα αυτά κάνουν το ματς εξαιρετικά αμφίρροπο και άκρως ενδιαφέρον. Παρόλο που η Μπαρτσελόνα θεωρείται από πολλούς η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι ως εκ τούτου φαβορί σε κάθε παιχνίδι, αντιμετωπίζει προβλήματα όταν δεν ελέγχει αυτή το ρυθμό και δε ...ξεσαλώνει στο παρκέ και όπως αναφέραμε και χθες, η Ρεάλ έχει τα γκαρντ για να κάνουν τη δουλειά που πρέπει. Η απόδοση των συγκεκριμένων παικτών, όπως ο Πριτζιόνι, ο Τζουλ, ο Καουκένας και ο Γιάριτς (ενώ πάντα υπάρχει και ο Μπούλοκ για τις επικίνδυνες καταστάσεις) θα 'ναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς τον αγώνα, έχοντας ως δεδομένη την πολύ καλή παρουσία των αντιπάλων τους. Από εκεί και πέρα, η ψυχολογία και των δύο ομάδων αναμένεται σε υψηλά επίπεδα. Η φετινή Μπαρτσελόνα ...το έχει στο DNA της, ενώ η Ρεάλ λόγω της χθεσινής νίκης της επί της Ταού με 28 πόντους. Πάντως, στη μάχη των πάγκων, ο Μεσίνα έχει πολύ περισσότερες επιτυχίες από τον Πασκουάλ σε τέτοια ματς, ενώ επικράτησε και στον ημιτελικό του F4 του Βερολίνου πέρυσι. Βέβαια, σχεδόν το ίδιο ίσχυε και χθες για Ομπράντοβιτς και Γιαννάκη, όμως ο δεύτερος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Θα εμπιστευθούμε τους περιφερειακούς της Ρεάλ και θα την προτείνουμε, οριακά.

Στα γρήγορα...

382 Μπιλμπάο - Τενερίφη 1 (1,60)....Συνεχίζω να επιλέγω την συμπαθή μου ομάδα...που θα πάει θα κερδίσει....

381 Μαρσέιγ - Νανσί 1 (1,35)....έμεινε πίσω η ομάδα της Μασαλίας στον κυνήγι του τίτλου αλλά η 2η θέση είναι ανοιχτή...

409 Πόρτο - Μπράγκα 1 (1,70).....Μονόδρομος η νίκη...

Sunday Picks

Bologna v Juventus (2) 1.85

Bari v Milan (2) 2.10

Osasuna v Valladolid (1) 1.70