Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Vamos με τρέλα...

Πρεμιέρα χθες για το πρωτάθλημα clausura της Αργεντινής το οποίο και θα μας απασχολήσει για τους επόμενους 3 μήνες,σε συνδυασμό πάντα με την Α' και Β' Ιταλίας.. Δεν ασχολήθηκα με τα χθεσινά παιχνίδια,αρχή είναι ακόμα άλλωστε και θέλουμε το χρόνο μας για να ''μάθουμε'' τις ομάδες,με κάποια ματς ωστόσο να παρουσιάζουν ενδιαφέρον..
394 Ρίβερ Πλέιτ-Μπάνφιλντ 1 (1,85) Περασμένα μεγαλεία για την ιστορική ομάδα του Μπουένος Άιρες,παρέπαιε σε όλη τη διάρκεια του Apertura και τα περίμενε όλα από τις παλιοσειρές Γκαγιάρδο,Ορτέγκα,Αλμέιδα αλλά και από το νέο μεγάλο της αστέρι Μπουονανότε..Ο τελευταίος τραυματίστηκε σε τροχαίο και χάνει όλο το Clausura-τεράστεια απώλεια για τους μιγιονάριος..Βέβαια,όλα τα προβλήματα ξεχάστηκαν μετά την έντονη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι,αλλά και τις 2 νίκες επί της μισητής Μπόκα στα φιλικά..Η πρωταθλήτρια του Apertura Μπάνφιλντ από την άλλη,προβλημάτισε αρκετά τους φίλους της κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας,όπου και παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο..Και πως να μην παρουσιάσει άλλωστε αφού έχασε τον γκολεαδόρ του Apertura ''Τάνκε'' Σίλβα,στον οποίον οφείλει σε μεγάλο ποσοστό το τρόπαιο του πρωταθλητή.. Η θετική αύρα που βγάζει(μετά από καιρό) η Ρίβερ σε συνδυασμό με τα προβλήματα της Μπάνφιλντ μας οδηγούν στον άσσο..
336 Ράσινγκ Κλουμπ-Ροζάριο Σεντράλ 1 (1,85) Μία άλλη μεγάλη ομάδα της χώρας που έχει τα χάλια της τα τελευταία χρόνια,η Ράσινγκ,ελπίζει σε μία καλή πορεία στο φετινό Clausura.. Απογοήτευσε αφάνταστα τους οπαδούς της με την μπάλα που-δεν-έπαιξε και φέτος,με την διοίκηση της ''ακαδημίας'' να αναγνωρίζει τα λάθη της..Προς την κατεύθυνση αυτή έκανε 3 πολύ ποιοτικές μεταγραφές:τους επιθετικούς Μπίελερ και Άουτσε και τον αριστερό μπακ Λίχτ..Η Ροζάριο από την άλλη παρουσίασε στο Apertura μία ομάδα φρέσκια και νεανική που βασιζόταν στο τρέξιμο και στην ηγετική φυσιογνωμία του αρχηγού της Μέντες,ο οποίος όμως την.....έκανε για την Μπόκα..Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η Ροζάριο μετά τη φυγή του-θα πάρει πάντως λογικά λίγο καιρό να το ξεπεράσει..Πάμε και εδώ με τη δίψα για διάκριση,η Ράσινγκ την έχει αυτή τη στιγμή,άσσος λοιπόν και εδώ..
330 Νάπολι-Τζένοα 1 (1,70) Η Νάπολι υποδέχεται τη Τζένοα στο Σαν Πάολο,σε μία ανμέτρηση με ευρωπαικό φόντο..Μία Νάπολι που είναι αήττητη για 14(!!) σερί ματς στο πρωτάθλημα μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία,είναι για τα καλά στο κυνήγι του Τσου-Λου και φυσικά επιθυμεί-και μπορεί-να το επεκτείνει με νίκη..Συν τοις άλλοις έχει και την επιστροφή από τιμωρία του παιχταρά φορ Κουαλιαρέλα,με τον χοντροΛαβέτσι πάντως να παραμένει σταθερά στα''πιτς''..Η ομάδα του Παπασταθόπουλου από την άλλη πήρε νίκη ψυχολογίας την περασμένη Κυριακή απέναντι στην φορμαρισμένη τελευταία Αταλάντα..Δεν έκανε και κανένα κατόρθωμα,τουλάχιστον όμως έσπασε το αρνητικό της σερί..Έχει και κάποιες καλές επιστροφές,παραμένει όμως μια κακή εκτός έδρας ομάδα..Σε συνδυασμό μάλιστα με την εντός έδρας δυναμική αλλά και την φόρμα των παρτενοπέι οδηγούμαστε στον άσσο..
365 Πάρμα-Ίντερ 2 (1,80) Και το ντεφορμάρισμα συνεχίζεται..4η ήττα σε 5 ματς μετά τη διακοπή για την Πάρμα που το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν πατάει καλά στα πόδια της..Τουλάχιστον αδιάφορη,έχει πάρει προβάδισμα στο κυνήγι της παραμονής από πολύ νωρίς,ωστόσο αν συνεχίσει έτσι θα μπλέξει..Θα μπορούσε άνετα να χάσει και με 5-0 από την Κατάνια το σάββατο..Η ομάδα του special one από την άλλη δείχνει χαρακτήρα εκεί που πρέπει παίρνοντας 2 μεγάλες νίκες:2-0 τη Μίλαν στο τοπικό ντέρμπι με 9 παίκτες για το πρωτάθλημα και νίκη-ανατροπή-πρόκριση στο κύπελλο επί της παραπαίουσας Γιουβέντους στο 88'..Τα αποτελέσματα αυτά έχουν εκτοξεύσει την ψυχολογία των νερατζούρι στα ύψη που είναι για τα καλά μέσα σε όλους τους στόχους τους..Βέβαια υπάρχει και η κούραση,αυτό θα είναι το 3ο ματς σε 7 μέρες,ωστόσο ψυχολογία,φόρμα και......1,80 μας οδηγούν στο διπλό...
366 Ρόμα-Σιένα Over (1,50) H πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας υποδέχεται την χειρότερη του πρωταθλήματος...Ρόμα εναντίον Σιένα λοιπόν,ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί που δεν αξίζει να παιχτεί στον άσσο..Η φόρμα όμως της ομάδας της πρωτεύουσας,η ανάγκη της Σιένα για βαθμούς(έχει σχεδόν πέσει...) και η νοοτροπία του Μαλεζάνι να ''ανοίγει'' τις ομάδες του μας οδηγούν σε ένα λογικό-στα χαρτιά-overάκι..Στα + οτι απουσιάζει το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας της Τοσκάνης...
362 Κατάνια-Ουντινέζε Χ (3,00) Νότιοι εναντίον Βόριων το συγκεκριμένο ζευγάρι,ένα παιχνίδι απ'αυτά που αποκαλούμε εξάποντα..Η Κατάνια βρίσκεται σε φουλ-για τα κυβικά της-φόρμα,παίζει ωραία μπάλα,σκορπίζοντας την περασμένη αγωνιστική με 3-0 την Πάρμα στην έδρα της..Αυτή τη φορά φιλοξενεί στο Άντζελο Μασιμίνο την παραπαίουσα Ουντινέζε,η οποία κατάφερε πραγματικά να χάσει από τη Σαμπντόρια,έχοντας την ευκαιρία να την προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα..Αν δεν υπήρχαν τα μεσοβδόμαδα ματς κυπέλλου το ματς θα ήταν άχαστος άσσος,όμως τα δεδομένα άλλαξαν..Η Κατάνια έχασε εντός έδρας από την Ρόμα παίζοντας μάλιστα για μεγάλο διάστημα με 9 παίκτες και η Ουντινέζε έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Μίλαν στο Σαν Σίρο..Έτσι η Κατάνια θα έχει μεγαλύτερη κούραση και μια σχετική απογοήτευση(αν και η ήττα ήταν ''εντός προγράμματος'') και η Ουντινέζε πήρε μεγάλη ψυχολογική τόνωση και βλέπει με άλλο μάτι την από δω και στο εξής πορεία της..Εκτός των άλλων έχει και καλύτερες μονάδες από την Κατάνια..Κλειστό ματς,η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν,ωστόσο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης...
363 Κιέβο-Μπολόνια Χ (3,10) Σε αντίθεση με την παραπάνω αναμέτρηση,η ισοπαλία εδώ βολεύει αμφότερες τις 2 ομάδες..Με ισοπαλία λοιπόν η Κιέβο διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού,ενώ η Μπολόνια,όποια και αν είναι τα υπόλοιπα αποτελέσματα μένει εκτός διακεκαυμένης ζώνης..Χειρότερη ομάδα είναι άλλωστε,δεν τη χαλάει σε καμία περίπτωση,..Κλειστό ματς,έχει και κάποιες απουσίες η γηπεδούχος,η ισόπαλία και εδώ τον πρώτο λόγο..

ΣΟΥΜΑ

Βασικό ποντάρισμα
Ίντερ 2,Νάπολι 1,Ρόμα over

Με ρίσκο
1)Κιέβο-Μπολόνια Χ,Ράσινγκ 1
2)Κατάνια-Ουντινέζε Χ,Ρίβερ 1

A1, ACB, Lega A: αμφίρροπες αναμετρήσεις

Ντέρμπι σε κάθε πρωτάθλημα και βαθμολογικό επίπεδο περιλαμβάνουν οι επιλογές μας για το σαββατοκύριακο. Δύο δελτία, το πρώτο με τρία σημερινά παιχνίδια (Α1 και ACB) και το δεύτερο, "διήμερο" με 4 αναμετρήσεις από Lega A και ACB. Ας ελπίσουμε να σπάσει επιτέλους η γκίνια (4 ματς στον πόντο μεσοβδόμαδα) και ν' αποφύγουμε το στραπάτσο της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ηλυσιακός - Κολοσσός Ρόδου (+2,5) --> 1
Οι γηπεδούχοι παίζουν άλλον έναν τελικό στην προσπάθειά τους για παραμονή στην κατηγορία, ίσως όμως αυτή τη φορά το ματς είναι λιγότερο "ζωής, ή θανάτου", σε σχέση με το προηγούμενο, όπου η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη. Αυτή ήρθε εντυπωσιακά πάντως, επί της ΑΕΚ, επιβεβαιώντας έτσι τη δύναμη του Ηλυσιακού στην έδρα του (θυμίζουμε πως οι ήττες έχουν προέλθει από πολύ ισχυρούς αντιπάλους). Ο Κολοσσός μπορεί να μην καίγεται τόσο, αλλά σίγουρα είναι ένα ματς που θέλει να πάρει για να κοιτάει καλύτερα στα πλέι οφ. Εκτός έδρας πάντως χάνει αρκετή από τη δύναμή του, άσχετα αν έχει βελτιωθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι από πέρυσι (όπως τουλάχιστον λένε οι παίκτες της ομάδας) κάτι που μας βοηθάει να επιλέξουμε τον άσσο, ειδικά μετά το 79-61 του Ηλυσιακού την προηγούμενη αγωνιστική.

Τρίκαλα - ΑΕΚ (+4,5) ---> 1
Μεγάλο ματς στα Τρίκαλα, με τις δύο ομάδες (και ειδικά την ΑΕΚ) να "καίγονται" για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο κι έχουν μια αρκετά αξιόλογη έδρα (εξάλλου, έκαναν περίπατο με το Περιστέρι μια βδομάδα πριν), όμως ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα, τα οποία βέβαια, προς το παρόν, δεν έχουν οδηγήσει σε νέες αποχωρήσεις παικτών, αφού συμφώνησαν να παραμείνουν (μέχρι νεωτέρας) για να βοηθήσουν. Αυτή η συσπείρωση λειτουργεί συνήθως θετικά για μια ομάδα. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η ΑΕΚ, με τους Αμερικανούς της να πληρώνονται τελευταία στιγμή και να βρίσκονται στη διάθεση του νέου προπονητή της ομάδας, Μηνά Γκέγκου. Μπορεί η ΑΕΚ να θέλει όσο τίποτα το παιχνίδι, όμως οι δύο συνεχόμενες πολύ άσχημες εμφανίσεις και η καλή κατάσταση των Τρικάλων μας οδηγεί στον άσσο, παρά τους 4,5 πόντους στους φιλοξενούμενους.

Εστουντιάντες - Μπανταλόνα (+3,5) --> 1
Ένα από τα ιστορικότερα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι "φοιτητές" έχουν μια από τις ισχυρότερες έδρες όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά στην Ευρώπη γενικά (σε σχέση και με την αξία της ομάδας τους βέβαια) και μετά από τα πρώτα ατυχή αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς (όπου ξεκίνησαν με 0-5 εξάλλου), έχουν δείξει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα στη Μαδρίτη. Κάτι τέτοιο αναμένουμε να συμβεί και τώρα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει ζημιές φέτος (και είναι δυο βαθμούς πάνω), αλλά βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση.


Στο δεύτερο δελτίο:

Μπιέλα - Καζέρτα (+4,5) --> 2
Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από μεγάλες, εκτός έδρας ήττες. Η Καζέρτα γενικότερα, δεν είναι το ίδιο ισχυρή μακριά από το σπίτι της, αν και έχει πάρει κάποια σημαντικά διπλά, ενώ όταν οι ήττες της συνοδεύονται από μεγάλη διαφορά πόντων, συνήθως προέρχονται από τις TOP ομάδες του πρωταθλήματος (όπως την προηγούμενη αγωνιστική από τη Ρόμα). Απ' την άλλη, η Μπιέλα, που ουσιαστικά συνετρίβη από την Φερράρα την Κυριακή, είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δε στηρίζονται στην έδρα τους (ίσως μάλιστα παίζει καλύτερα εκτός) κι έτσι πιστεύουμε πως η Καζέρτα, που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και να "χτυπήσει" το ματς σήμερα.

Μανρέσα - Μούρθια (+7,5) --> 2
Οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται προς τη μέση της βαθμολογίας, με 8-11, ενώ η Μούρθια έχει καταφέρει να βρίσκεται τελευταία, με μόλις 4-15. Λέμε "έχει καταφέρει" διότι διαθέτει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Μίλος Βούγιανιτς, ενώ πρόσφατα ενισχύθηκε με το γνωστό μας Αμάρα Σι και τον Τζος Ασελίν. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δείχνουν ανεβασμένοι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 98-71 της Φουενλαμπράδα την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ όλες τους οι ήττες τον τελευταίο μήνα είναι με αρκετά μικρές διαφορές. Εκτός των άλλων, επιβάλλεται να πάρουν κάποιες σημαντικές νίκες για ν' ανέβουν στη βαθμολογία και θα τους προτιμήσουμε, σε συνδυασμό με το καλό πλεονέκτημα, απέναντι σε μια ομάδα που βέβαια δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αδυναμία (πχ ντεφορμάρισμα) γι' αυτό το ματς, πλην την πιθανή απουσία του Κασγουόρθ.

(+3,5) Βανόλι - Ρόμα --> 2 
Κάποια άλλη στιγμή, το σημείο που θα επιλέγαμε χωρίς πολλή σκέψη θα ήταν ο άσσος, αφού η δύναμη της Βανόλι είναι κυρίως η έδρα της, όπου παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική. Ωστόσο η Ρόμα έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης (όπως και ο φοβερός Τζάαμπερ, αλλά αυτά είναι αλληλένδετα), με κάποιες πειστικές νίκες και τελευταία και καλύτερη αυτή επί της Καζέρτα την περασμένη Κυριακή. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει, αν θέλει ν' ανέβει επιτέλους στη βαθμολογία, κάτι που πιστεύουμε ότι θα γίνει, ανεξάρτητα αν θ' αγωνιστεί ή όχι το νέο απόκτημα της ομάδας, Ντραγκίσεβιτς.

Σκαβολίνι - Αβελίνο (+3,5) --> 1 
H Σκαβολίνι έχασε δικό της ματς μέσα στη Βαρέζε την προηγούμενη αγωνιστική, επιβεβαίωσε όμως και πάλι ότι ...έχει πάρει φόρα και μπορεί να διεκδικήσει κάθε ματς (πλην μερικών εξαιρέσεων ...κορυφής), κάτι βέβαια που επιβάλλεται και να κάνει, αφού έχει μείνει πολύ πίσω. Απ' την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα σε καλές εμφανίσεις και εξακολουθούν να υστερούν εκτός έδρας. Είναι πιθανόν καλύτερη ομάδα, όμως θα εμπιστευθούμε το momentum των γηπεδούχων, που πιστεύουμε πως εξακολουθεί να υπάρχει και μετά την ήττα από τη Βαρέζε.

Ελλάδα, Σκωτία, Εν συντομία...

Πολύ σύντομα αυτό το Σαββατοκύριακο 4 προβλέψεις για το κουπόνι μας,

Ηρακλής - Καβάλα 1 (2.00)
Αμπερντίν - Μάδεργουελ 1 (1.85)
Κιλμάρνοκ - Νταντί Γιουν. 2 (2.20)
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1 (2.35)

Καλά ταμεία σε όλους!!

Saturday Picks

Wigan v Everton (2) 2.10

West Brom v Sheffield United (1) 1.65

Nigeria v Algeria (1) 1.80

PAOK v Atromitos (1) 1.40

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Έλλειψη χρόνου...

Η έλλειψη χρόνου για να ασχοληθώ ενδελεχώς με τα παιχνίδια, μπορεί να με οδηγήσει σε αβίαστα λάθη. Το σίγουρο είναι πως θα με οδηγήσει σε μια πολύ λακωνική παρουσίαση των προγνωστικών μου για αυτό το σαββατοκύριακο. Αυτά είναι 3 αγώνες από Γαλλία και Πορτογαλία.
Ελπίζω να βγουν, ώστε τα ταμεία που έχω οδηγηθεί την περασμένη βδομάδα να φανούν και στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Φυσικά και αυτό το επιδιώκω για να γίνω πιο γνωστός εγώ, όχι για τίποτα άλλο... Λεφτά να έχουμε να περνάμε καλά, και όλα τα άλλα έρχονται.

Πάμε στο συνδυασμό-μηχανή παραγωγής χρημάτων μας για το Σ/Κ...

Nancy-Lorient 1(2,20)
Nacional Madeira-Porto 2(1,70)
Setubal-Rio Ave 1(2,20)

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

NBA 28/12

3 μόλις αγώνες σήμερα αλλά και οι 3 δύσκολοι για προβλέψεις.Ελπίζουμε να πέσουμε μέσα...Ξεκινάμε λοιπόν..

New York Knicks-Toronto Raptors

Οι Knicks όπως προβλέψαμε έκαναν πειστική εμφάνιση μετά την ήττα από το Dallas,απέναντι όμως σε αδύναμη ομάδα (Timberwolves).Μροστά τους σήμερα θα βρουν τους Raptors που χθες κέρδισαν τους Heat παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Dwyane Wade.Οι Καναδοί έχουν καλύτερη ομάδα αλλά θα εμπιστευθούμε τους Knicks λόγω έδρας και ελπίζουμε να μας δικαιώσουν. 1 (-3.5)

Orlando Magic-Boston Celtics

Οι Magic δεν διανύουν και την καλύτερη τους περίοδο, μετρώντας 5 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια.Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Celtics με ακριβώς τις ίδιες ήττες.Η διαφορά όμως ακούει στο όνομα Kevin Garnett.Οι Celtics με τον KG στην σύνθεση τους έχουν 2 συνεχόμενες νίκες και ευελπιστούν να αυξήσουν το ρεκόρ τους σήμερα.Η αποστολή τους είναι δύσκολη όμως εμείς θα τους στηρίξουμε.2 (+3.5)

Phoenix Suns-Dallas Mavericks

1 πόντος.Η αγαπημένη διαφορά των Mavericks.Το κακό για μας είναι οτί αυτό συμβαίνει εντός έδρας για τους Τεξανούς.Εκτός είναι απρόβλεπτοι!Οι Suns ξεφουσκώνουν και αυτή την στιγμή δεν είναι καν στην 8αδα της Δύσης αφού έχουν 2 συνεχόμενες ήττες και 7 στα τελευτάια 10 match.Ο ΟΠΑΠ δίνει 2.5 πόντους πλεονέκτημα στους Mavericks και αυτή θα είναι και η επιλογή μας.2 (+2.5)

Καλή τύχη!


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

27/1 NBA Καρέ του δύο συν ένα ακόμα για καβάτζα

718) Tornto Raptors Vs Miami Heat 

Οι ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 2 φορές μέσα στην σεζόν με το αποτέλεσμα να είναι 1-1 μέχρι στιγμής , ωστόσο ο Wade βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση για αυτό θα κρατήσουμε τους 3.5 πόντους πλεονέκτημα του Μαϊάμι. Διπλό

720) Detroit Pistons Vs Memphis Grizzlies

Το Μέμφις τρέχει ένα σερί 6-1 , σκοράροντας ακατάπαυστα, από την άλλη το Ντιτρόιτ συνεχίζει να απογοητεύει. Θεωρητικά το Μέμφις θα κερδίσει παραπάνω από το +2.5 των γηπεδούχων, Διπλό

724) Houston Rockets Vs Denver Nuggets

Ακόμα και χωρίς το πρώτο βιολί τους , τον Μέλο, οι Νάγκετς κέρδισαν εύκολα την Σάρλοτ πριν 2-3 μέρες και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα παίξει δεν παίξει αυτός. Διπλό

719) Νew jersey Nets Vs Los Angeles Clippers

Με τον Χάρις εκτός για τους Νέτς , το +5.5 που τους δίνει ο οπαπ, προσωπικά το θεωρώ δωράκι . Διπλό απο το Νιου Τζέρσει μέχρι εδώ 

725) Portland Blazers Vs Utah Jazz

Η Γιούτα παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ τελευταία, πάει τα παιχνίδια της σε ψηλά σκόρ και κερδίζει σχετικά άνετα, και με τον ρόι  απόντα , το ίδιο θα γίνει και σήμερα . Διπλό

Euroleague - operation TOP 16

Έναρξη του TOP 16 για την Ευρωλίγκα και τώρα αρχίζουν τα σπουδαία. Τα λάθη δε συγχωρούνται, κάθε καλάθι μετράει σαν γκολ και όλες, ή σχεδόν όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να πολεμήσουν για κάθε φάση και να διεκδικήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη που θα τις φέρει στην καλύτερη δυνατή θέση εν' όψει πλέι οφ. Υπάρχουν φαβορί που διψούν για την καταξίωση, αουτσάιντερ που καιροφυλακτούν και παιχνίδια που θα μείνουν στην ιστορία. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε...

Και μετά από αυτή την εντυπωσιακή εισαγωγή, ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Θα χωρίσουμε τα παιχνίδια σε δύο δελτία. Ένα πρώτο για να σπάσει, ελπίζουμε, η γκίνια των τελευταίων ημέρων κι ένα δεύτερο με τις υπόλοιπες, αμφίρροπες, η μη αναμετρήσεις. Υπάρχουν άλλα δύο, για ειδικά στοιχήματα.


Παναθηναϊκός - Παρτιζάν (+17,5) --> 1
Οι γηπεδούχοι αρχίζουν ν' ανεβάζουν στροφές, παραδοσιακά, εν' όψει TOP 16 κι έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία (εγχώρια βέβαια) παιχνίδια με διαφορές μεγαλύτερες των 30 πόντων. Η Παρτιζάν εξακολουθεί να είναι χωρίς τον MVP της Regular Season Μάριτς, ο οποίος απ' ότι μαθαίνουμε αναμένεται ν' αργήσει περισσότερο απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά και χάνει έτσι πολλή από τη δύναμή της. Στον αδιάφορο Ολυμπιακό αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο δύο εβδομάδες πριν, τελικά όμως έχασε με 21. Τον Παναθηναϊκό πάντως γενικά τον δυσκολεύει σαν ομάδα, αλλά αυτή η στιγμή μάλλον δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι θα παραταχθούν χωρίς Μπατίστ και Τσαρτσαρή (αλλά με τον ανέτοιμο Χάισλιπ). Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο είναι οι καλές σχέσεις του Ζοτς με την πρώτη του ομάδα, διαφορετικά η διαφορά μπορεί να έρθει και εύκολα..

Κίμκι - Τσιμπόνα (+10,5) --> 1
Προβλέποντας ...τα πλεονεκτήματα των αγώνων της αγωνιστικής, πέσαμε σε όλα, πλην ενός, μέσα, ή δίπλα. 1 πόντος, 2 πόντοι, ακριβώς... Στο συγκεκριμένο ματς μας προξενεί εντύπωση το μικρό μπόνους στην Τσιμπόνα. Οι Κροάτες μπορεί να μην παρουσιάζουν το χάλι των πρώτων αγωνιστικών και είναι γενικότερα ανταγωνιστικοί από τη φύση τους, έχοντας κάνει ζημιές άλλες χρονιές στο TOP 16, αλλά το ρόστερ τους είναι αρκετά φτωχό (χωρίς μάλιστα Ρόζιτς και Πρινς) για να συγκριθεί με αυτό της Κίμκι, ειδικά στην έδρα της. Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό έχουν δοθεί 10,5 πόντοι στην Τσιμπόνα, το δώρο όμως αυτό είναι καλοδεχούμενο. Εξάλλου, για την Κίμκι αυτό θα είναι το μόνο πολύ εύκολο ματς στη φάση και θα πρέπει να το καθαρίσει οπωσδήποτε. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε φαινόμενα Πανελληνίου...

Πρόκομ - Ζαλγκίρις (+5,5) --> 1
Έχουμε πει για τη δύναμη της Πρόκομ στην έδρα της, οι Αμερικανοί της φαίνεται πως έχουν σταθεροποιήσει γενικά την απόδοσή τους και παρουσιάζουν συνήθως το καλό τους πρόσωπο, ενώ και πέρα από αυτούς, η ομάδα έχει λύσεις για να βοηθήσουν σημαντικά σ' έναν αγώνα. Από την άλλη η Ζαλγκίρις παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη, πήρε τα δύο τελευταία ματς της RS κι έτσι την πρόκριση στο νήμα, έχει όμως μεγάλο απών τον Τράβις Γουότσον (ενώ αμφίβολος είναι και ο Κλιμαβίτσιους), κάτι που δεν μπορεί ν' αναπληρώσει. Χωρίς αυτόν βέβαια πήρε το διπλό στην Ουλκέρ, αλλά οι Τούρκοι υπήρξαν η μεγαλύτερη απογοήτευση της κανονικής περιόδου. Ιστορικά πάντως, το TOP 16 δεν της πάει της Ζαλγκίρις... Εφόσον ο Γουντς και η παρέα του βρεθούν σε καλό βράδυ (δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν), η Πρόκομ θα κερδίσει και μάλλον εύκολα.


Στο δεύτερο δελτίο...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάλαγα (+7,5) --> 2
Οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε το ματς για να μην έχουν μπλεξίματα στη συνέχεια με την πρώτη θέση. Έχουν ενισχυθεί με τον Μπόνσου και στην έδρα τους έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Η Μάλαγα πάντως είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα, έχει πάρει σημαντικά διπλά εώς τώρα (Λιέτουβος, Εφές, Παρτιζάν) και όπως δήλωσε και ο Ρενέσες, όταν παίζει ως αουτσάιντερ συνήθως αποδίδει καλύτερα. Έχει ενισχυθεί μάλιστα με τον Ντίξον (στη θέση του Ντιν) ο οποίος ξεκίνησε φουριόζος στην ACB και δύσκολα μπορεί να περιοριστεί. Επειδή η ΤΣΣΚΑ εν μέρει διαφέρει, ακόμα τουλάχιστον, από την ομάδα που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, θα στηριχθούμε στο πλεονέκτημα που δίνεται.

Ρεάλ Μαδρίτης - Εφές Πίλσεν (+11,5) --> 2  
Ένα ματς που επίσης θέλουν οπωσδήποτε οι γηπεδούχοι για να έχουν καλή συνέχεια. Μετά και την απόκτηση του Άντε Τόμιτς, έχουν βάθος και στη γραμμή των ψηλών. Για την περιφέρεια ούτε λόγος, αν και Χάνσεν και Βιντάλ είναι αμφίβολοι. Παρομοίως γεμάτη είναι στην περιφέρεια και η Εφές, ειδικά μετά την απόκτηση του Πόποβιτς από τη Λιέτουβος και σε συνδυασμό με τους πολλούς επικίνδυνους γκαρντ που έχει, μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη σε οποιαδήποτε έδρα. Ακόμα κι αν οι Τούρκοι παρουσιάσουν το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της κανονικής περιόδου, θεωρούμε τη διαφορά τσιμπημένη, γι' αυτό και θα επιλέξουμε το διπλό. Ασφαλώς, δε θεωρούμε απίθανο ένα κανονικό διπλό...

Σιένα - Μακάμπι (+9,5) --> 1
Δεδομένο 1: Η Σιένα δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Μακάμπι.
Δεδομένο 2: Ο Γκέρσον που ξέρει να παίζει με την ψυχολογία θα προσπαθήσει να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους, δεδομένου ότι η νίκη είναι μονόδρομος γι' αυτούς.
Δεδομένο 3: Οι ομάδες που έχουν περάσει νικηφόρα από την έδρα της Σιένα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ κάποια φορά). Το ρεκόρ είναι συντριπτικά υπέρ των "Ιταλών".
Δεδομένο 4: Η Μακάμπι δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Δεδομένο 5: Η διαφορά είναι τσιμπημένη.
Δεδομένο 6: Αν αγριέψει ο McIntyre και οι λοιποί σεσημασμένοι σκόρερ και αμυντικοί, η διαφορά θα φαίνεται μικρή.
Συμπέρασμα: Εμπιστευόμαστε τη σιγουριά της Σιένα στην έδρα της.

Ταού - Ολυμπιακός (+3,5) --> 2
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι Βάσκοι έχουν παραδοσιακά μια πολύ δυνατή έδρα, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί ιδιαίτερα φέτος, αφού σε κανένα παιχνίδι δεν ήταν ...ισοπεδωτικοί. Ομάδα του Ιβάνοβιτς πάντως συνήθως βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και παρότι αναμένεται να στερηθεί των υπηρεσιών του Μπάρατς και του Όλεσον, θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Εξάλλου, ήταν η 2η πιο εύστοχη ομάδα στα τρίποντα στη RS, σημείο που συνήθως πονάει τον Ολυμπιακό, όπως έγινε και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη. H αλήθεια είναι ότι η Ταού δεν έχει πολλούς παίκτες-σημεία αναφοράς ως τώρα (είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω των πολλών αλλαγών σε σχέση με πέρυσι, είτε γενικά λόγω ενός πιο φτωχού σε σταρ τουλάχιστον, ρόστερ) κι έτσι δεν αποτελεί τόσο μεγάλο φόβητρο. Απ' την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έμαθαν να κερδίζουν και εκτός (τα δύο τελευταία ματς στην παράταση) και θα λέγαμε πως το παιχνίδι εξαρτάται περισσότερο από αυτούς κι αν δεν εμφανίσουν το κακό πρόσωπο που συνήθως έχουν εκτός έδρας. Όσο προχωράει η διοργάνωση πάντως, αναμένεται να "μιλήσει" η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών, οπότε δεν πιστεύουμε ότι οι κακές εκτός έδρας εμφανίσεις θα συνεχιστούν ως φαινόμενο, άσχετα αν η Φερνάντο Μπουέσα αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Θα στηριχθούμε στην ποιότητα της ελληνικής ομάδας και στο ιστορικό της, στο TOP 16 (όπου εκτός των άλλων, κέρδισε το αντίστοιχο, πιο κρίσιμο ματς, πέρυσι).

Μπαρτσελόνα - Μαρούσι (+18,5) --> 2
Μετά την ήττα από τη Βαλένθια για το πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι θα έχουν έναν ελαφρώς πληγωμένο εγωισμό και αναμένεται να παρουσιαστούν τουλάχιστον το ίδιο καλοί, όπως μέχρι τώρα και τα πράγματα θα είναι ζόρικα για το Μαρούσι, που πρώτη ίσως φορά δεν μπορεί να κοιτάξει τον αντίπαλό του στα μάτια (τουλάχιστον αν κρίνουμε από το πνεύμα των δηλώσεων που έγιναν). Παρ' όλα αυτά, επειδή η ομάδα των Βορείων Προαστίων παίζει εξαιρετικά όλη τη χρονιά θα την εμπιστευθούμε για μία ακόμη φορά. Το πλεονέκτημα είναι ικανοποιητικό για μια ομάδα όπως το Μαρούσι (συνήθως η Μπαρτσελόνα συντρίβει με πολύ μεγάλες διαφορές τους αντιπάλους της στο Παλάου Μπλαουγκράνα).


Το παιχνίδι μεταξύ Ταού και Ολυμπιακού προσφέρεται και για ακριβές σκορ, οπότε, ως μονό αποδεκτό,

051 Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός: 122 Ολυμπιακός 6-10 πόντοι (απόδοση 5,00)
Μια σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι το ματς θα πάει παράταση, όπως συνέβη με τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού, αλλά σε κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν μπορούμε να ποντάρουμε. Το ματς είναι αρκετά ανοιχτό (πχ αν μπουν τα τρίποντα των Βάσκων μπορούν να πάρουν και διαφορά), αλλά πιστεύοντας πως ο Ολυμπιακός θα φύγει με το διπλό από τη Βιτόρια, θεωρούμε πιθανό αυτό να γίνει είτε μετά από μεγάλο ντέρμπι, είτε με κάποια σχετικά άνετη επικράτηση, με τη διαφορά να βρίσκεται σε διψήφιο ορισμό. Συνεπώς, θα καταλήξουμε στο ενδιάμεσο διάστημα σκορ, για να μπορούμε να είμαστε μέσα σε αρκετά ενδεχόμενα.




Επίσης, έχουν βγει αποδόσεις για τις πρώτες θέσεις των ομίλων του TOP 16. Να πω την αλήθεια, δε με συγκινεί ένα ποντάρισμα που μπορεί να βγει (ή όχι) κάποιο καιρό μετά, ωστόσο, ας δώσουμε μια πρόβλεψη με ...ποδοσφαιρικές αποδόσεις.

Όμιλος Ε:  Παναθηναϊκός (2,25)
Ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός. Οι Καταλανοί παίζουν σπουδαίο μπάσκετ, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, αλλά τώρα θα έχουν έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο απέναντί τους. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κάθε χρονιά ξεκινάει να παίζει ουσιαστικά από το TOP 16 και ήδη δείγματα αυτής της αγωνιστικής ανόδου έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι την 3η και την 4η αγωνιστική, οπότε αναμένεται να έχει επιστρέψει ο Μπατίστ για τους πράσινους, ενώ έχουν ήδη αποκτήσει τον Χάισλιπ. Ισορροπημένη μονομαχία, αλλά θα εμπιστευθούμε τον winner χαρακτήρα της ελληνικής ομάδας περισσότερο, από τη φοβερή παρουσία της Μπαρτσελόνα ως τώρα.

Όμιλος ΣΤ: Σιένα (2,60)
Ο πιο αμφίρροπος και συναρπαστικός όμιλος του TOP 16. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για την πρωτιά, αλλά τον πρώτο λόγο φαίνεται πως έχουν Ρεάλ και Σιένα. Σ' αντίθεση με τον 5ο όμιλο, εδώ δε θα παίξουν ρόλο μόνο τα μεταξύ τους ματς, αλλά και το που θα έχουν στραβοπατήσει στο μεταξύ. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, παρόλο που αποτελείται από πολλούς και πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουν τι θα πει TOP 16, είχε ως τώρα κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της κι έτσι θεωρούμε πιο πιθανό να την "πατήσει" σ' ένα ματς παραπάνω, απ' ότι η Σιένα, η οποία αναμένεται να είναι η κλασική πολύ δυνατή ομάδα, που δεν καταλαβαίνει τίποτα, ειδικά στην έδρα της. Έτσι, ένα ελαφρύ κι εδώ προβάδισμα, για τους "Ιταλούς".

Όμιλος Ζ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1,45)
Τυχερή η ΤΣΣΚΑ (και μάλλον ο 1ος του επόμενου ομίλου), που βρέθηκε στον πιο αδύναμο όμιλο. Ο μοναδικός αντίπαλος που θα έχει για την πρωτιά θα είναι η περίεργη Μάλαγα (που την έχουμε ικανή και ν' αποκλειστεί), ομάδα που τα πάει μια χαρά ως τώρα στη διοργάνωση, σ' αντίθεση με την ACB. Οι Ρώσοι, παρόλο που κατέκτησαν την 1η θέση του ομίλου τους στη RS, φάνηκαν επηρεασμένοι από τις απουσίες σημαντικών παικτών και του Μεσίνα και δεν είναι η ομάδα που θα "στραγγαλίσει" τον αντίπαλό της (αν κι εδώ που τα λέμε, και η "προηγούμενη" ΤΣΣΚΑ από το TOP 16 ξεκινούσε τις ...βιαιότητες). Ενισχύθηκαν πάντως με τον εντυπωσιακό Ποπς - Μένσα Μπόνσου. Αν πάντως κάποιος θέλει να ποντάρει στη Μάλαγα, ας το κάνει άφοβα, αρκεί να σκεφτεί τον προπονητή που έχει στον πάγκο της, τα διπλά που πήρε στην πρώτη φάση, τον παίκτη που απέκτησε πρόσφατα και βάζει 20άρες και τ' ότι το πρώτο ματς γίνεται μέσα στη Μόσχα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Εμείς πάντως, θα μείνουμε στα "σίγουρα".

Όμιλος Η: Ολυμπιακός (1,65)
Ο Ολυμπιακός δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα, αλλά βρίσκεται σ' ένα όμιλο χωρίς άλλο μεγαθήριο. Ταού και Κίμκι είναι σίγουρα πολύ υπολογίσιμες ομάδες και μπορούν να του κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή, αλλά η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι, δεδομένου ότι ως τώρα στην έδρα της συντρίβει κάθε αντίπαλο. Στα συν του Ολυμπιακού τ' ότι πήρε όποιο ματς χρειάστηκε επειγόντως, στα τελευταία δύο (και όχι μόνο) TOP 16.

Συνολική απόδοση: 14


let there be devotion...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΝΒΑ 26/1

Μετά το 1ο μας ταμείο μας έχει ανοίξει η όρεξη και ελπίζουμε με το παρακάτω κουπόνι να γεμίσουν ξανά οι τσέπες μας!

Washington Wizards-Los Angeles Lakers

Οι Wizards χωρίς τον Arenas κακά τα ψέμματα,αλλά δεν τραβάνε.Τους εμπιστευθήκαμε με τους Clippers και μας διέψευσαν.Οι Lakers βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση αφού έχουν 5 ήττες στα τελευτάι 10 ματς αλλά σήμερα δεν αναμένεται να δυσκολευτούν.2 (-8.5)

New York Knicks-Minnesota Timberwolves

Οι Knicks μετά την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τους Mavericks πρέπει κάπως να σηκώσουν ξανά κεφάλι και ο αντίπαλος είναι ο κατάλληλος για να γίνει κάτι τέτοιο.Η ομάδα με το 2ο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, που μπορεί βέβαια να κάνει ζημιές αλλά δεύτερη σερί ντροπιαστική ήττα δεν θα ήταν και ότι καλύτερο για τους Νεουορκέζους.1 (-7.5)

Dallas Mavericks-Milwaukee Bucks

Η απουσία του Kidd δεν φάνηκε καθόλου στο match με τους Knicks και αν είναι να παίζουν τέτοιο μπάσκετ οι Τεξανοί καλύτερα να τον αφήνουν συνέχεια εκτός!Στο σοβαρό κομμάτι τώρα το match είναι δύσκολο.Η λογική λέει άσσο αλλά οι Mavs μας έχουν δείξει ότι φτύνουν αίμα για να κερδίσουν εντός έδρας ενώ συνήθως μετά από μεγάλη νίκη ακολουθεί χαζή ήττα.Παρόλα αυτά λέμε να τους εμπιστευθούμε.1 (-7.5)

Phoenix Suns-Charlotte Bobcats

Οι Suns ξεκίνησαν εντυπωσιακά αλλά όπως ήταν φυσικό ξεφούσκωσαν,και τώρα παλεύουν για μια θέση στα play-off. Χθες ηττήθηκαν σε 1 πολύ ωραίο match από τους Jazz παρά το ρεκόρ καριέρας του Goran Dragic με 32 πόντους. Από την άλλη, οι Bobcats, με εκπληκτικό 2010 μέχρι στιγμής προέρχονται από 3 συνεχόμενες ήττες αλλά με δύσκολους αντιπάλους.Άλλο 1 δύσκολο παιχνίδι για αυτούς αλλά θα ρισκάρουμε και με οδηγό την διαφορά θα ποντάρουμε στο διπλό.2 (+6.5)

Sacramento Kings-Golden State Warriors

Οι Kings προέρχονται από 7 συνεχόμενες ήττες και ο Kevin Martin δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του αφού δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες άσχημες εμφανίσεις.Για τους Warriors τα γνωστά περίεργα αποτελέμστα.Τρελή ομάδα με 1 καυτό,πολύ καυτό, Corey Maggette.Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο match είναι η απουσία του βιονικού Monta Ellis, πρώτου σε λεπτά συμμετοχής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.Οπότε θα επιλέξουμε τον άσσο.1 (-4.5)

Καλή τύχη!

Eurocup - με το δεξί...

Έναρξη σήμερα για το Last 16 του Eurocup, με τη διοργάνωση να μπαίνει πλέον στο στοίχημα. Το επίπεδο είναι υψηλό, δεν υπάρχει κάποιο τρανταχτό φαβορί και όλα είναι ανοιχτά. Υπό αυτό το πρίσμα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες ...αναγνωριστικές προβλέψεις για μερικά από τα ματς της ημέρας, ελπίζοντας πως θα μας δικαιώσουν.





(0,5) Γαλατασαράι - Ούνικς Καζάν --> 2
Η τουρκική ομάδα είναι ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της και στηρίζεται αποκλειστικά σε τέσσερις πολύ καλούς παίκτες (Ουάσινγκτον, Γιασάιτις, Ράντσικ και Ουίλκινσον) που πρωταγωνιστούν σε πολλές στατιστικές κατηγορίες μέχρι στιγμής. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν για την Ούνικς ποιους παίκτες πρέπει να περιορίσει κι η αλήθεια είναι ότι η ρωσική ομάδα έχει τις ικανότητες να τα καταφέρει, ως ένα βαθμό βέβαια, αφού διαθέτει ένα πολύ καλό και σίγουρα πιο γεμάτο ρόστερ (στην παρέα των Πόποβιτς, Λίντει και Στομπέργκας ήρθε να προστεθεί και ο Λάμπε, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Μακάμπι). Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου και θα πρέπει να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα για να μην έχουν προβλήματα στη συνέχεια, καθώς είναι σε αρκετά δύσκολο όμιλο και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουν.

Πανελλήνιος - Μπάμπεργκ (9,5) --> 1
Οι γηπεδούχοι είναι ομάδα με ανώτερο υλικό και ως τώρα πραγματοποιούν μια πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Απ' την άλλη, η Μπάμπεργκ δε φαντάζει ομάδα που θα προχωρήσει πολύ στη διοργάνωση και δεν μπορεί να τρομάξει τον Πανελλήνιο, παρ' όλο που δε θα έχει στη σύνθεσή του σήμερα τον τραυματία Χαραλαμπίδη. Η ελληνική ομάδα είχε σημειώσει τρεις άνετες εντός έδρας νίκες στην πρώτη φάση και κάτι ανάλογο πιστεύουμε πως θα συμβεί και τώρα.
Trivia: Μπλάκνεϊ και Γκαβέλ, δυο από τους πολυτιμότερους παίκτες της κάθε ομάδας συναντήθηκαν ξανά πέρυσι, στο Άρης -  Τουρκ Τέλεκομ. Ο Σλοβάκος είχε "βάλει χειροπέδες" στον Μπλάκνεϊ που μέχρι τότε έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, φέτος όμως έχει ένα σαφώς πιο σύνθετο ρόλο από τις αμυντικές αποστολές...

Βαλένθια - Χάποελ Ιερουσαλήμ (10,5) --> 1
Η Βαλένθια προέρχεται από μια σπουδαία (έγκυρη, ή μη) νίκη επί της (καλύτερης ομάδας ως τώρα στην Ευρώπη) Μπαρτσελόνα στην ACB και αναμένεται να έχει πολύ ανεβασμένη ψυχολογία στη σημερινή αναμέτρηση. Αποτελεί κι αυτή ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και δε θέλει να σκέφτεται τίποτα άλλο από τη νίκη. Βέβαια, η Χάποελ είναι επικίνδυνη ομάδα και σίγουρα υπολογίσιμη σε κάθε έδρα, δε διαθέτει όμως το βάθος του ρόστερ (ίσως το μεγαλύτερο στο Eurocup) της αντιπάλου της κι ένας Τζέτερ (ο πιο γρήγορος - quickness - παίκτης που παίζει στην Ευρώπη) δε φέρνει την άνοιξη. Η διαφορά είναι ίσως λίγο τσιμπημένη, αλλά όχι αρκετή για να μας αποτρέψει από τον άσσο.

Μπανταλόνα - Άρης (5,5) --> 2
Δυο ομάδες που έχουν πολύ υψηλούς στόχους στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι σχεδόν πάντα έχουν τον πρώτο λόγο στην έδρα τους, ειδικά με ομάδες που δεν είναι σαφώς ανώτερες, όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα είναι πιθανό να παραταχθούν χωρίς Τρίπκοβιτς και Μπουένο, δυο σημαντικά επιθετικά - και όχι μόνο -  όπλα. Απ' την άλλη, μετά την έλευση του Μπλατ ...υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη, ο οποίος βέβαια τα είχε πάει ούτως ή άλλως πολύ καλά στην πρώτη φάση κι έχει το μέγεθος για να πετύχει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Αναμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι (αν και οι Ισπανοί αν αρχίσουν μετά δεν τους πιάνεις) και η διαφορά των 5,5 πόντων παίζει σημαντικό ρόλο στο να καταλήξουμε στο διπλό.

Γκραν Κανάρια - Τουρκ Τέλεκομ (7,5) --> 2
Παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο του Last 16, με τους γηπεδούχους να έχουν στηριχθεί αρκετά στην έδρα τους και να παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί εκεί, δε διαθέτουν όμως τη φοβερή ποιότητα σαν ομάδα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Τουρκ Τέλεκομ, που μπορεί βέβαια να μην έχει φέτος παίκτες όπως ο Ουίλλιαμς, ο Ράιτ και ο Μπλάκνεϊ, ωστόσο εξακολουθεί να διαθέτει ένα αρκετά καλό ρόστερ, κατά την ταπεινή μας άποψη, καλύτερο των Ισπανών. Ο πήχης για τους Τούρκους έχει μπει ψηλά στο Eurocup και ανεξαρτήτως αν δε μας γεμίζουν το μάτι για κάτι πολύ καλό, για το συγκεκριμένο ματς θα τους εμπιστευθούμε, μαζί με τη διαφορά των 7,5 πόντων.


Ακολουθεί αύριο η ανάλυση της Euroleague. Είχαμε προβλέψει ...τα πλεονεκτήματα πριν βγουν και δυστυχώς, πέσαμε μέσα σε όλα, πλην ενός. Υπάρχει ένα ματς που "κάνει μπαμ" και θ' αποτελέσει το βασικό σημείο που θα στηριχθούμε για να πάμε ταμείο. Περισσότερα αύριο...

Χιόνια, Διπλά και Λιγκ Καπ

Καλοί μου φίλοι, καλημέρα σας από το χιονισμένο τοπίο στο χωριό μου(που ναι, έχω Internet)! Με αυτό το τοπίο να με περιτριγυρίζει και να με εκφράζει (ως άσπρη μέρα), κάτι που μπορώ να πω είδα και την Κυριακή, μετά την τεράστια νίκη της μεγαλύτερης ομάδας της Θεσσαλονίκης μέσα στο γήπεδο των εκφραστών της λέξης δυναστεία στο ποδόσφαιρο, και την ανείπωτη χαρά που αυτή μου προσέφερε καθώς και την πίστη ότι αυτή η ομάδα θα αλλάξει πολλά και θα ταρακουνήσει το σαθρό κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είμαι έτοιμος να χαρίσω τα αισιόδοξα προγνωστικά μου στους οπαδούς μου!

Έχουμε 4 ματς για το Λιγκ Καπ Γαλλίας, το σημερινό για τη φάση των 16 και τα αυριανά για τους προημιτελικούς. Ο νικητής του σημερινού αγώνα θα βρει αντίπαλο του τη Σεντάν. Όλα τα παιχνίδια είναι νοκ-αουτ.

Le Mans-Bordeaux 2(1,70) Πολύ καλύτεροι και με περισσότερες λύσεις οι φιλοξενούμενοι, δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τη λε Μαν, που έχει πλέον σαν στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Lorient-Lyon 2(2,00) Κουρασμένες και απογοητευμένες και οι 2, καθώς είχαν οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο. Είναι ο τελευταίος τίτλος που μπορεί να διεκδικήσει η Λιον φέτος και πιστεύω εύκολα η δύσκολα θα κερδίσει.

Guingamp-Toulouse 2(2,10) Η Γκινγκάμπ είναι Β'Γαλλίας, είναι κουρασμένη και μάχεται για να μην υποβιβαστεί. Τι άλλο θες ρε Τουλούζ για να μας πληρώσεις με μια εύκολη πρόκριση?

Marseille-Lille 1(1,95) Το ντέρμπι των προημιτελικών, με δεδομένο ότι ο τίτλος δεν αφήνει αδιάφορη καμία από τις 2 ομάδες. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι που θα ήθελα να παρακολουθήσω. Εμπιστεύομαι την έδρα της Μαρσέιγ και ελπίζω να με δικαιώσει!

Η πρότασή μου είναι τα 3 διπλά, σε μια δυνατή τριάδα.

Αυτά για σήμερα, περισσότερο κράξιμο στο κατεστημένο από Παρασκευή

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σκωτία, 3άδα ρίσκου...

Με κίνδυνο τα ποσοστά μου να πέσουν στα Τάρταρα δίνω μια τριαδούλα από Σκωτία

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

21:45 135 ΧΑΜΙΛΤΟΝ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ 1 (2,10)


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

21:45 157 ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ. - ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ 1 (1,55)

21:45 161 ΧΑΡΤΣ - ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ Χ (3,20)

Καλά κέρδη! Τα λέμε Παρασκευή!

Μια τριάδα για χαλαρό παίξιμο, σήμερα

Χωρίς πολλά λόγια...

Ζάμπια-Νιγηρία 2(1,60)
Μετς-Καεν 1(2,20)
Ρέιθ-Έρντρι 1(1,70)

Καλή επιτυχία!

25/1 NBA

806) Miami Heat - Cleveland Cavaliers

Η μάχη του ντράφτ του 2003. Wade Vs James.  Σίγουρα ενδιαφέρον παιχνίδι , ( ο οπαπ ουσιαστικά με το 0.5 , απλά μας αφήνει να προβλέψουμε τον νικητή), και θα πάμε με την ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα του Lebron.  Διπλό


810) Houston Rockets - Atlanta Hawks

Ομάδες με παρόμοιο ρεκόρ, παρόμοια αστάθεια , αλλά με εμφανώς καλύτερο ρόστερ οι φιλοξενούμενοι , αναμετρούνται  σήμερα στο Χιούστον. Ο οπαπ δίνει πλεονέκτημα στην Ατλάντα 1,5 πόντο, την οποία και θα εμπιστευτούμε... Διπλό


808) Memphis Grizzlies - Orlando Magic

Και οι δύο ομάδες έχουν ΜΟ 100+ πόντους στη επίθεση, αλλά στην άμυνα εμφανώς πλεονεκτούν οι φιλοξενούμενοι, και μάλλον εκεί θα κριθεί και το παιχνίδι.  Θα επιλέξουμε να κρατήσουμε το πλεονέκτημα του Ορλάντο ... Διπλό

809) Denver Nuggets  -  Charlotte Bobcats


Δύσκολο παιχνίδι μιας και έχουμε best offence - best defence ματς, με τον οπαπ να εμπιστεύται εμφανώς την επίθεση , δίνοντας 5.5 πλεονέκτημα την Σάρλοτ, η οποια ξεκινάει μια περιοδεία 6 παιχνιδιών με αυτό το παιχνίδι σήμερα.  Θα επιλέξουμε τον Άσσο, μιας και οι γηπεδούχοι σπάνια να πέσουν κάτω από τους 100 πόντους , ενώ οι φιλοξενούμενοι το κάνουν μόλις μια φορά κάθε 4 παιχνίδια τους.


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

NBA 24/1

Χτές μοιράσαμε τα πρώτα λεφτά , και προσδοκούμε να διώξαμε από πάνω την γκίνια τόσο καιρού. Σήμερα ξεκινάνε νωρίς τα παιχνίδια (20:00), για αυτό έχουμε και τις αποδόσεις νωρίτερα

802) New York Knicks Vs Dallas Mavericks

Οι Μάβερικς εκτός έδρας δείχνουν να κερδίζουν τα   παιχνίδια, πιο εύκολα από ότι εντός. Σήμερα τελειώνουν το τουρ τους στην Ανατολή και αναζητούν το θετικό πρόσημο (2-2 μέχρι στιγμής).  Πιστεύω ότι θα το πάρουν το παιχνίδι αν και η διαφορά των 3.5 πόντων υπέρ των Νίκς είναι οριακή . Διπλό

803) Washigton Wizards Vs Los Angeles Clippers

Οι γηπεδούχοι παλεύουν όλα τους τα παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσεως , και ας μην έχουν τον καλύτερό τους παίκτη.Οι φιλοξενούμενοι, έχουν πολύ καλό ποσοστό απέναντι στις ομάδες της ανατολής και η λογική  θα υπαγόρευε το διπλό , ωστόσο θα επιλέξουμε το προαίσθημα και παρά το +2.5 των Καλιφορνέζων , θα ποντάρουμε στον άσσο...


804)  Toronto Raptors Vs Los Angeles Lakers

Παιχνίδι που  οι lakers , πρέπει να καθαρίσουν καθώς μέσα στις επόμενες 8 μέρες θα δώσουν σύνολο 6(!!!!) παιχνίδια., οπότε καλό θα ήταν για αυτούς όσο είναι ξεκούραστοι να μην έχουν απώλειες.  Ο οπαπ δίνει 3.5 πόντους στο Τορόντο, αλλά εμείς σταθερά... ΔΙΠΛΟ

Κυριακή με βλέψεις..

Κάτι πάει να γίνει, λοιπόν, με 2/3 το Σάββατο και περιμένω σήμερα την Εσπανιόλ να πάρει τη νίκη για να κλείσει μια 3άδα, μεσαίου ρίσκου είναι η αλήθεια..Επειδή όμως το να μείνω στοιχηματικά αδρανής τη συγκεκριμένη μέρα τουλάχιστον με ξενίζει,θα δώσω την 3άδα που θα εμπιστευτώ σήμερα για το colpo grosso..

260 - Μούρθια - Χιρόνα Χ (3,00)

259 - Κόρδοβα - Καστεγιόν 1(1,70)

271 - Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης 1(2,30)

Ο συντελεστής είναι 11,7 περίπου..Καλά κέρδη..!

(Vamos Espanyol..)..