Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάμε!

Αρχή της στοιχηματικής σεζόν στο μπάσκετ με τα σούπερ καπ σε Ιταλία και Ισπανία. Σαφή εικόνα των ομάδων δεν έχουμε, οπότε θα πορευτούμε με τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε.

Σιένα - Καντού (+5,5) --> No bet

Πολύ περίεργο ματς, καθώς και οι δύο ομάδες διαφέρουν πολύ από πέρυσι. Η μεν Σιένα άλλαξε όλο το ρόστερ, αν και οι παίκτες που απέκτησε δεν είναι αμελητέοι, ενώ και η Καντού έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, διατηρώντας ωστόσο ένα βασικό κορμό και τον ίδιο προπονητή. Στην προετοιμασία, η Σιένα είχε αρκετά καλή παρουσία, με πολύ δυνατές ομάδες, ενώ η Καντού επίσης είχε θετικά αποτελέσματα, με ιταλικούς όμως κυρίους αντιπάλους, ενώ στο πρόγραμμά της ακολουθούν τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Στο δια ταύτα, αν έπρεπε να ποντάρω κάπου οπωσδήποτε σε μια ομάδα, αυτή θα ήταν η Σιένα, αλλά οι ιδιαιτερότητες του αγώνα και ..ως διοργάνωση και ως πρώτο επίσημο ματς, μαζί με τα πολλά ερωτηματικά της εικόνας δύο νέων ομάδων καθιστούν τον αγώνα αυτό απαγορευτικό.


Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (+8,5) --> 2

Ημιτελικός του σούπερ καπ Ισπανίας, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί δύο φορές στην προετοιμασία και τη Βαλένθια να επικρατεί και τις δύο με πολύ μικρές διαφορές. Δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα φαίνεται πιο πίσω από άποψη ετοιμότητας, αν και σίγουρα υπερέχει σε ρόστερ, θα πάμε με το πλεονέκτημα και το διπλό. Για τους Καταλανούς που έχουν πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και κυρίως στο 5 (με Τόμιτς και Τζαβάι), θα απουσιάσει ο Γιασικεβίτσιους, ενώ απών από τα φιλικά της προετοιμασίας ήταν ο Ναβάρο και η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως ούτε αυτός θα αγωνιστεί.


(+7,5) Σαραγόσα - Ρεάλ --> 2

Η Σαραγόσα φιλοξενεί το σούπερ καπ, επομένως αναμένεται να έχει την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου της. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί, απέναντι σε μια ενισχυμένη (Ρούντυ, Σλότερ, Ντράπερ) Ρεάλ, που είναι αήττητη στα φιλικά. Αντιθέτως, η Σαραγόσα κάθε άλλο παρά ενθουσίασε και θα πρέπει να πιάσει πολύ καλό momentum για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Μοναδικό αστεράκι στο διπλό της Ρεάλ η αμφίβολη συμμετοχή του Σλότερ, κάτι που θα περιορίσει αισθητά τις επιλογές στους ψηλούς, με τους Μπέγκιτς, Ρέγιες και Μίροτιτς να πρέπει να μοιραστούν 80 λεπτά, με τη βοήθεια ίσως κάποιου τριαριού της ομάδας.