Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

A1, ACB, Lega A - playoffs παντού

Δύο αγώνες σήμερα, αλλά η τριάδα που θα οδηγήσει ξανά στο ταμείο είναι έτοιμη με τη συμβολή του tsirao santos για τον αυριανό ημιτελικό της ACB που διεξάγεται νωρίς το μεσημέρι.


Πανελλήνιος - Μαρούσι (+5,5) --> 2

Δύο μάλλον αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα υπήρξαν στα τελευταία παιχνίδια με τις ομάδες να κερδίζουν άνετα στην έδρα του αντιπάλου τους. Δύσκολα να επαναληφθεί παρόμοιο σκηνικό, θα επανέρθουμε στην πρόβλεψή μας πριν το δεύτερο ματς, ότι λογικά θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι κι έτσι θα πάμε με το πλεονέκτημα κι άρα με το Μαρούσι, που ασφαλώς δεν αποκλείεται και να τελειώσει τη σειρά.


(+13,5) Καντού - Σιένα --> 1

Η Καντού, παρόλο που ηττήθηκε με ...30 πόντους, ήταν αρκετά ανταγωνιστική χθες με τη Σιένα ως το ημίχρονο, αλλά μετά οι γηπεδούχοι πήραν μπρος, ενώ υπήρχε έντονο πρόβλημα και με τα φάουλ. Στην έδρα της την περιμένουμε ιδιαίτερα μαχητική κι ακόμη κι αν δεν "ταιριάζει" με τη Σιένα (όπως πχ η Μπενετόν), ίσως να διεκδικήσει το ματς μέχρι τέλους.


Κάχα Λαμποράλ - Ρεάλ (+2,5) --> 1


Μουντιάλ: το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Μουντιάλ από τη "Μάρκα". Εξαιρετικό, ό,τι πρέπει για homepage αυτές τις μέρες...

http://www.marca.com/deporte/futbol/mundial/sudafrica-2010/calendario-english.html


Segunda Division 5/6/10

Κακός κουβάς τις προάλλες με 3/4 αφού η Ισπανία κέρδισε με 3-2(!) τους Σαουδάραβες,κάτι που στοιχηματικά μεταφράστηκε σε Χ.. 3/3 όμως στα ματς της Segunda, κάτι που με ικανοποιήσε και με ώθησε να δώσω και σήμερα την πρότασή μου για τα ματς της κατηγορίας(πιθανότατα η τελευταία μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ)..

227 - Καντίθ - Σοσιεδάδ Χ(2,85)
Η Καντίθ καίγεται για βαθμούς στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία και ειδικά στην έδρα της στόχοσ είναι το 3ποντο με οποιονδήποτε αντίπαλο.. Η Σοσιεδάδ,όμως, δεν είναι η οποιαδήποτε αλλά η μόνιμη πρωτοπόρος της βαθμολογίας που όμως η ισοβαθμία της με τη Λεβάντε και η κοντινή απόσταση των Μπέτις και Χέρκουλες δεν της επιτρέπουν να εφησυχάζει 3 στροφές πριν το φινάλε..Μέγα πάθος απ'τους γηπεδούχους, μεγάλη κλάση(για την κατηγορία) στους φιλοξενούμενους νομίζω θα αντισταθμιστούν και στο τέλος της μέρας θα "συμβιβαστούν" αμφότεροι με το Χ-νάρι..

228 - Λας Πάλμας - Χιρόνα 1(1,70)
Ματς που δίνει στη νικήτρια την επικύρωση, και τυπικά, στην κατηγορία. Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες όμως οι γηπεδούχοι εκτός από την έδρα έχουν και καλύτερη ομάδα και εκεί είναι που στηρίζω τον άσσο. Οι νησιώτες είχαν υλικό για καλύτερα πράγματα φέτος και έστω και τώρα έχουν ανάγκη τις νίκες τόσο για την σίγουρη παραμονή τους, όσο και για την ικανοποίηση των φιλάθλων τους, που έφαγε πολλές πίκρες φέτος..

233 - Μπέτις - Νουμάνθια 1(1,35)
Εντάξει, σύμφωνοι. Η Νουμάνθια είναι καλή ομάδα και για να την κοντράρεις με "λάφυρο" το 1,35 απαίτείς ως αντίπαλο μια πολύ αξιόλογη και σταθερή ομάδα.. Το 1ο το έχουν οι Μπέτικος,για το 2ο όμως υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις!..Μόνο και μόνο, το γεγονός να είναι 3 στροφές πριν το φινάλε στην 4η θέση, φανερώνει την παροιμιώδη φετινή της παρουσία με αρκετές πολύ καλές εμφανίσεις και σπουδαία αποτελέσματα αλλά και πολλές απαράδεκτες που είχαν ως συνέπεια τη βαθμολογικά της "καθίζιση"..Το να μην έχεις το πάνω χέρι στην υπόθεση-άνοδο με παίκτες όπως οι Emana, S. Grarcia, Sunny, Pavone, Mehmet Aurelio, Melli φαντάζει με κατόρθωμα, όμως τώρα μιλάμε για τον υπερ πάντων αγώνα..Σε συνδυασμό με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής(σ.σ Καρταγένα-Χέρκουλες) οι πράσινοι έχουν μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσουν με νίκη τους στην προνομιούχο 3άδα της ανόδου.. Άσσος παλούκι από Θεσσαλονίκη μέχρι το στάδιο "Manuel Ruiz de Lopera" της Σεβίλλης..

Πάμε για μια τελευταία μπάζα πριν το Μουντιάλ, γαμώ!..

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ACB, Lega A, RS - playoffs: έδρα once more

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κίμκι (+9,5) --> 1

Μιλήσαμε χθες γι' αυτό, οπότε σήμερα δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Στον πρώτο αγώνα η ΤΣΣΚΑ διέλυσε την αντίπαλό της με 89-58 και περιμένουμε και σήμερα μια νίκη, προφανώς όχι το ίδιο εκκωφαντική, αλλά και πάλι με διψήφια διαφορά.


Ρεάλ Μαδρίτης - Κάχα Λαμποράλ (+6,5) --> 1


Καζέρτα - Ολύμπια Μιλάνο (+4,5) --> 1

Η Μιλάνο έσπασε την έδρα και τώρα έχει αυτή το πλεονέκτημα. Δύσκολα να το επαναλάβει όμως, σ' αυτή την έδρα. Ούτως ή άλλως η Καζέρτα θα έχει την ανάγκη να νικήσει κι άρα αυξημένο κίνητρο, ενώ δεν ξέρουμε κατά πόσο οι Μονρόε και Άρνολντ θα πραγματοποιήσουν δεύτερη συνεχόμενη εκπληκτική εμφάνιση (όχι ότι δεν μπορούν, αλλά λόγω του χρόνου που βρίσκονται στην ομάδα).

Μουντιάλ: οδηγίες για τις γυναίκες

Το χιουμοριστικό βίντεο του Ράδιο Αρβύλα για το Μουντιάλ! Έτσι για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Lega A, NBA, RS: (semi) Finals

Τρία ματς για σήμερα, χωρίς πολλά πολλά (άλλωστε αυτά τα είδαμε στο χθεσινό αποτροπιαστικό τελικό της Α1).


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κίμκι (+8,5) --> 1

Η Κίμκι έχασε με αρκετή άνεση στην έδρα της Ούνικς, οπότε τώρα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Η ΤΣΣΚΑ ασφαλώς παραμένει το μεγάλο αφεντικό στη Ρωσία κι ελπίζουμε να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Τώρα αν κι εκεί παρουσιαστούν στο παρκέ 2-3 συμπαίκτες παραπάνω (μιας και πολλά ακούγονται τελευταία για σκάνδαλα στο ρωσικό μπάσκετ), σήμερα δε θα μας χαλάσει ιδιαίτερα.


Σιένα - Καντού (+21,5) --> 2

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν από πολύ νωρίς το πρώτο ματς, πήραν μια πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά στο τέλος άφησαν το γκάζι για να κερδίσουν με 27 (100-73). Σήμερα δεν περιμένουμε απαραίτητα διαφορετικό σκηνικό, αλλά εφόσον η Σιένα δεν καίγεται και για να συντρίψει μεγαλοπρεπώς τον αντίπαλο και η Καντού είναι μια αξιόλογη ομάδα, πιστεύουμε ότι περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μην καλυφθεί δις αυτό το αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα.


Λος Άντζελες Λέικερς - Μπόστον Σέλτικς (+5,5) --> 2

Λογικά ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι, οπότε πάμε σε μικρές διαφορές.

Brazil 3/6

Καλημέρα σε όλους, εκτός από μερικά σιχαμένα ζώα... Όχι ότι αξίζετε ενημέρωσης, αλλά σήμερα έχω να πω ότι θα επιλέξω 2 παιχνίδια ώστε να τα συνδυάσω με 1-2 μπασκετικά και να κάνω ένα καλό δελτίο. Αυτά είναι ο άσος της Vasco και ο άσος της Gremio. Το Corinthians-Internacional το φοβάμαι. Καλό απόγευμα σε όλους, ακόμα και στα ηλίθια γουρούνια που ενδεχομένως να με διαβάζουν.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Καλό μήνα- Brazil 2/6

Προτελευταία αγωνιστική στη Βραζιλία και παρουσιάζω συνοπτικά τις σκέψεις μου για τα σημερινά παιχνίδια.

Atletico Paranaense-Botafogo - Δεν είναι άξια εμπιστοσύνης η Paranaense ακόμη
... Η Botafogo είναι σε πτώση στα τελευταία παιχνίδια. Πρός τον άσο πάει, λόγω της αλλαγής προπονητή στους γηηπεδούχους. Δε θα έβαζα χρήματα όμως.

Prudente-Atletico Goianiense - Οι γηπεδούχοι σίγουρα έχουν δείξει καλύτερα δείγματα, αλλά δεν είναι για 1,60 απέναντι σε κμια ομάδα που παρά τη βαθμολογική της θέση παλεύει όλα τα παιχνίδια. Στην άκρη.

Fluminense-Vitoria Bahia - Σε πολύ καλό φεγγάρι οι γηπεδούχοι, έχουν φτάσει πανάξια στην τρίτη θέση. Λογικό είναι να κοιτάνε πιο ψηλά... Πιστεύω ότι το έχουν το αποψινό, είναι αδύναμοι οι άλλοι εκτός. Το 1,45 είναι λίγο αλλά θα βγει.

Ceara-Avai - Οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει όλα τα εντός 1-0 και έχουν φέρει 5/5 under! Έχω όμως μια αίσθηση ότι το σημερινό θα είναι over, κάτι που σαφώς θα ευνοήσει την Avai. Όμως είναι πολύ καλή η Ceara για να την κοντράρω. Απλά θα ποντάρω στο πρώτο της Over...

Goias-Sao Paulo - Μας έκαψε η SP την Κυριακή και σήμερα παίζει πανομοιότυπο παιχνίδι. Δε θα την εμπιστευτώ. Ας κερδίσει και 0-4. Έχουμε πόλεμο.

Cruzeiro-Santos - Αγώνας μεταξύ 2 ομάδων που δείχνουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν αλλά οι κακές τους άμυνες τις κρατάνε πίσω. Και τα 3 σημεία παίζουν. Το Over σε πολύ χαμηλή απόδοση... Καλύτερα να το αφήσουμε.

Palmeiras-Flamengo - Σε ουδέτερη έδρα οι γηπεδούχοι, μιας και χτίζουν καινούριο γήπεδο. Αυτό τους στοιχίζει σε εξοικείωση με το γήπεδο αλλά και σε κόσμο. Δεν είναι σε τόσο καλό φεγγάρι όμως η Fla και δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε στην περίπτωσή της. Και εδώ μακριά.

Όπως καταλάβατε, είναι πολύ δύσκολοι οι αγώνες σήμερα. Οι 2 επιλογές που προκύπτουν είναι:
Fluminense(1,45)
Ceara-Avai over(1,75)

Τα αυριανά παιχνίδια φαντάζουν ευκολότερα και θα ασχοληθούμε περισσότερο. Μέχρι τότε... Au revoir!

A1, ACB, Lega A, TBL: τα πάντα όλα

Τέσσερα ματς από τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα αποτελούν τις επιλογές μας για σήμερα. Ντεμπούτο για τον tsirao santos με την ACB! Τα καλύτερα μόλις ξεκίνησαν...


Ουλκέρ Φενέρμπαχτσέ - Εφές Πίλσεν (+4,5) --> 1

Η σειρά βρίσκεται στο 3-2 και η Ουλκέρ έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο σπίτι της. Στο προηγούμενο παιχνίδι η Εφές κέρδισε στην έδρα της δύσκολα με 83-79, αλλά χρειάζεται άλλες δύο νίκες και μάλλον δύσκολα να πετύχει τρεις συνεχόμενες, έχοντας μάλιστα τις απουσίες των Θόρντον και Τουνσερί (στα τελευταία παιχνίδια δεν αγωνίστηκαν). Έτσι, θα πάμε με τους γηπεδούχους, οι οποίοι λογικά ετοιμάζουν καυτή ατμόσφαιρα.


Καζέρτα - Ολύμπια Μιλάνο (+4,5) --> 1

Μετά από σχετικά αρκετό καιρό οι δύο ομάδες επανέρχονται στην αγωνιστική δράση. Και οι δύο πέρασαν με 3-0 από Ρόμα και Μοντεγκρανάρο αντίστοιχα, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Σίγουρα, μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η Καζέρτα αφού απέκλεισε μια ομάδα με μεγάλο potential, χάρη βέβαια και στην εκπληκτική εμφάνιση του Τζουμέιν Τζόουνς μέσα στη Ρώμη με 50 αξιολόγηση! Η Καζέρτα επιβεβαίωσε το status της τη φετινή χρονιά και ειδικά στην έδρα της γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δυνατή. Απ' την άλλη πλευρά, η Μιλάνο διαθέτει αρκετά πιο γεμάτο και δυνατό ρόστερ, αλλά δε δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κι έτσι θα πάμε με τον άσσο. Ακόμα δηλαδή κι αν οι Μονρόε και Άρνολντ προσφέρουν αυτά που μπορούν, πάλι θεωρούμε ιδιαίτερα ικανή την Καζέρτα για τη νίκη.


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (+7,5) --> 2

Αντιστροφή της εικόνας των δύο ομάδων είχαμε στο δεύτερο τελικό, στο ΣΕΦ, όπου ένας μέτριος προς καλός Ολυμπιακός κέρδισε σχετικά εύκολα έναν πολύ κακό Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έδωσε σημάδια ζωής και σίγουρα δεν περιμένουμε το ίδιο αποκαρδιωτική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Απ' την άλλη, τα νεύρα των παικτών του Παναθηναϊκού για την ήττα ...αποτυπώθηκαν στα αποδυτήριά του ΣΕΦ, κάτι που απ' τη μια φανερώνει ότι και οι ίδιοι συνειδητοποίησαν ότι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία ν' αποτελειώσουν τον αντίπαλο, ο οποίος ίσως ξύπνησε κι απ' την άλλη ότι θα είναι ιδιαίτερα αποφασισμένοι σήμερα. Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα ματς, περιμένουμε ένα πιο κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι και γι' αυτό θα επιλέξουμε το διπλό. Ούτως ή άλλως, το τρίτο παιχνίδι προσφέρεται συνήθως για ...σασπένς και συγκινήσεις. Τώρα για πρώτο σκόρερ του ματς, καλή επιλογή ίσως αποτελεί ο Πέκοβιτς (ήταν στο δεύτερο ματς), αφού ο Γιαννάκης μερικές φορές προτιμά (σωστά κατά την προσωπική μου άποψη) να τον αφήνει πιο ελεύθερο (δε βλέπουμε δηλαδή double ή και triple-team όπως στον Σχορτσανίτη), κλείνοντας περισσότερο στην περιφέρεια. Ειδικά στο ΟΑΚΑ αυτό είναι μια σχεδόν αναγκαστική τακτική.


tsirao santos speakin'...

Γειά σας και πάλι,να η πρόβλεψη μου για τα ημιτελικά της Iσπανικής acb

Real Madrid-Caja Laboral(5.5)........1

Προβλέπεται ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.Η σειρά βρίσκεται ήδη στο 2-0 υπέρ της Κάχα και οι Μαδριλένοι χρειάζονται επειγόντως νίκη,γιατί αν χάσουν...χάνονται! Θεωρώ ότι η καλή εμφάνιση της "Βασίλισσας" στην χώρα των Βάσκων-παρά την ήττα- θα έχει και συνέχεια και έτσι η Ρεάλ θα κερδίσει και μάλιστα με διαφορά πάνω από 5 πόντους.Αυτό μάλιστα θα γίνει ακόμα πιο εφικτό,αν καταφέρει να σταματήσει τον Σπλίτερ και τον Τελέτοβιτς,που στο προηγούμενο παιχνίδι έκαναν "θραύση".Με όπλο λοιπόν το "καυτό" Vistallegre και τη μεγαλύτερη θέληση των γηπεδούχων,πιστεύω πως το καταλληλότερο σημείο για το ματς είναι ο "άσος"

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

A1, ACB, Lega A: ημέρα των φαβορί

Νέα μπασκετική εβδομάδα και θα εξετάσουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά πάλι για κάθε μέρα. Για σήμερα έχουμε μια τριάδα.


Μαρούσι - Πανελλήνιος (+6,5) --> 1

Το Μαρούσι είναι στο 2-0 και θέλει άλλη μια νίκη για να πάρει την τρίτη θέση. Αυτό βέβαια δε λέει απαραίτητα πολλά, αφού απ' ότι φαίνεται τόσο ο τρίτος, όσο και ο τέταρτος της Α1 θα βρίσκονται στα προκριματικά της Ευρωλίγκας της επόμενης περιόδου (αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή). Όπως και να 'χει, η ψυχολογία είναι σίγουρα με το μέρος του, μετά την επιβλητική του νίκη με 72-90 μέσα στην Κυψέλη, ενώ ούτως ή άλλως, έχει δείξει ότι παρόλο που βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, στα χαρτιά τουλάχιστον, τον Πανελλήνιο τον "έχει".


(7,5) Μάλαγα - Μπαρτσελόνα --> 2

Η Μάλαγα προσπάθησε αρκετά μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά πάντα οι Καταλανοί είχαν ένα τρομερό δεκάλεπτο που έπαιρναν τη διαφορά και μετά όλα γίνονταν πιο εύκολα. Στο σημερινό ματς οι γηπεδούχοι αναμένεται να τα δώσουν όλα, αλλά κι αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο αρκεί. Αν η Μπαρτσελόνα κάνει το παιχνίδι της, τότε η διαφορά δεν έχει και τόση σημασία, αφού μπορεί να την εκτινάξει ανά πάσα στιγμή. Κι εδώ που τα λέμε, δύσκολο να μην το κάνει, έστω και για ένα δεκάλεπτο...


Σιένα - Καντού (+20,5) --> 1

Πρώτος ημιτελικός, με τη Σιένα να περνάει όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το 3-0 την Μπενετόν, ενώ η Καντού να χρειάζεται πέντε παιχνίδια για να περάσει το εμπόδιο της Βίρτους Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν ίσως την καλύτερη ομάδα (μετά την αντίπαλό τους βέβαια) στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αφού έχουν επιδείξει εντυπωσιακή βελτίωση, βασιζόμενοι στην ομαδική λειτουργία και χωρίς να υπάρχει κάποιος παίκτης-σταρ, όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό μπροστά σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Ίσως να λειτουργήσει και αρνητικά, αφού η Σιένα δε θα μπορέσει να τους υποτιμήσει. Στον πρώτο αγώνα με την Μπενετόν η ομάδα του Νίκου Ζήση έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις της (118-79) και φανταζόμαστε πως θα θέλει να κόψει τον αέρα της Καντού επίσης από νωρίς. Τ' ότι είναι στις δυνατότητές της, είναι δεδομένο.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

A1, TBL finals, RS semifinal: point of no return

Χωρίς πολλές επιλογές σήμερα κι αυτή την ώρα πλέον (ήδη το ισπανικό πήγε παράταση, όπου κέρδισε η Ταού), ίσα ίσα που συμπληρώνεται μια τριάδα, με έναν ελληνικό τελικό, έναν τούρκικο κι ένα ρώσικο ημιτελικό. Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση-ανέκδοτο, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάμε σ' ένα 4ο, την τελευταία εβδομάδα ταμείο. Μπορεί να μην έχουμε τη συμβολή του εκλεκτού Μύστη, όμως υπάρχουν και οι φοβερές και τρομερές προβλέψεις του Capitano10, ο οποίος τα έχει σαρώσει όλα. Εγώ πάντως είναι πιθανότερο να παίξω τις δικές του προτάσεις, παρά τις δικές μου, αν και το πιθανότερο είναι να τις συνδυάσω. Αρκετά με τους προλόγους, πάμε στο ψητό (Κυριακή κιόλας σήμερα)...


Κίμκι - Ούνικς Καζάν (+5,5) --> 1

Οι φιλοξενούμενοι "στραγγάλισαν" στο προηγούμενο ματς τον αντίπαλό τους (προηγήθηκαν και με 40-19 λίγο πριν το ημίχρονο) και κράτησαν μια καλή διαφορά ως το τέλος (65-53). Ισοφάρησαν έτσι σε 2-2 και πλέον η συμμετοχή στον τελικό, όπου ήδη περιμένει η ΤΣΣΚΑ θα κριθεί στο 5ο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η Κίμκι μάλλον απογοήτευσε στα δύο πρόσφατα ματς (ειδικά στο τελευταίο), όπως επίσης όμως ότι είναι ομάδα έδρας (τουλάχιστον έτσι τη θυμόμαστε στην Ευρωλίγκα, για τη Ρωσία δεν γνωρίζουμε και δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να μάθουμε, αρκετά δεδομένα). Περιμένουμε λοιπόν να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο (και κυρίως, να ευστοχήσει από την περιφέρεια) και να πάρει τη νίκη-πρόκριση. Τώρα αν ο Μάρκο Πόποβιτς έχει άλλη γνώμη, χαλάλι του...


Εφές Πίλσεν - Ουλκέρ Φενέρμπαχτσέ (+6,5) --> 1

Η Ουλκέρ κατάφερε να γυρίσει τον προηγούμενο τελικό στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 31-17) για να πάρει τελικά τη νίκη με 85-79. Δεύτερη φορά σε τέσσερα παιχνίδια που η έδρα φαίνεται να μιλάει στο τελευταίο δεκάλεπτο (η προηγούμενη φορά στο δεύτερο παιχνίδι, στην Εφές). Η σειρά βρίσκεται στο 1-3 και οι σημερινοί γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα. Έτσι, αναμένονται ιδιαίτερα αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη, ενώ η Ουλκέρ ξέρει ότι θα ξαναγυρίσει "σπίτι" της και θα έχει κι άλλη (άλλες) ευκαιρία. Γι' αυτό το λόγο δεν προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα και με τη διαφορά, αν και, το 'χουμε πει, οι τελικοί της Τουρκίας μπορούν να είναι ιδιαίτερα περίεργοι.


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (+2,5) --> 1

Για πρώτη φορά φέτος βλέπουμε και τον Ολυμπιακό διαθέσιμο για στοιχηματισμό στην Α1. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μην υπάρξει πρόβλεψη σημείου, αλλά αυτό τελικά γίνεται για να ...συμπληρωθεί τριάδα. Αλλιώς, θα πρότεινα τελική διαφορά πόντων. Ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποια νέα πρόταση (εξάλλου η ενότητα είναι διαθέσιμη ως "μονό αποδεκτό"), είτε για την τελική διαφορά πόντων, είτε για τον πρώτο σκόρερ του αγώνα, αλλά δεν εγγυόμαι τίποτα. Για τον αγώνα τώρα, είδαμε στον πρώτο τελικό έναν Ολυμπιακό σε πλήρη αποσύνθεση, λόγω κυρίως των εσωτερικών προβλημάτων που υπάρχουν στην ομάδα εδώ και καιρό και κάνουν όλο και πιο έντονα την εμφάνισή τους, ενώ απ' την άλλη ο Παναθηναϊκός έδειξε πανέτοιμος γι' αυτή τη σειρά των αγώνων. Μπορεί να μην είναι σε top φόρμα, φάνηκε όμως ότι ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Στο ΣΕΦ βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά και πάντα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, σε μια έδρα που παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται περισσότερο από κάθε άλλη. Επίσης, τέτοια εμφάνιση λίγο δύσκολο να ξαναδούμε από τον Ολυμπιακό. Κάτι οι πιέσεις των προέδρων, κάτι η παρουσία του κόσμου, κάτι ο εγωϊσμός των παικτών και προπονητή που θα θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να σβηστεί η "ντροπή" του πρώτου ματς, θα συμβάλλουν στο να δούμε έναν κανονικό τελικό... Μην περιμένετε 0/23. Απ' την άλλη βέβαια, η πλευρά του Παναθηναϊκού δηλώνει αρκετά αισιόδοξη για την έκβαση όχι μόνο της σειράς, αλλά και του σημερινού αγώνα. Φαίνεται πως ξέρουν και σήμερα τι ακριβώς να κάνουν και πως να το κάνουν και σ' αυτές τις περιπτώσεις η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι εγγύηση. Πάντα. Μόνο μια εξαίρεση υπάρχει κι αυτό τυγχάνει να είναι το ΣΕΦ, όπως προαναφέραμε. Τί συμπέρασμα βγαίνει απ' όλα αυτά; Κανένα... Υπάρχει το σενάριο ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός, με μεγάλη δίψα και αποφασιστικότητα μπροστά στο θερμό κοινό του και να παίξει στο κόκκινο για 40 λεπτά, όπως υπάρχει και το σενάριο ο Παναθηναϊκός να τον βραχυκυκλώσει για άλλη μια φορά και να περάσει μια άνετη βραδιά στο ΣΕΦ (ειδικά όσο οι μουρμούρες για τον Γιαννάκη και τους παίκτες θα πληθαίνουν σ' αυτή την περίπτωση). Γι' αυτό και προτιμούσα τα ειδικά στοιχήματα με την τελική διαφορά, με νίκη του Ολυμπιακού με 11-15 πόντους, ή νίκη Παναθηναϊκού με 16-20. Προς το παρόν, θα εμπιστευθούμε την έδρα και θα επιλέξουμε τον άσσο.

Ανανέωση: τελικά θα βάλουμε και νίκη του Παναθηναϊκού με 16-20 πόντους (απόδοση 40,00), ως δεύτερη επιλογή, σε ξεχωριστό δελτίο.

Brazil 30/5

Καλημέρα σε όλους!

Επιβεβαιωθήκαμε με το να μην ποντάρουμε χτες, καθώς ήρθαν 3 ισοπαλίες...πράγμα περίεργο για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας! Σήμερα υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Τα παιχνίδια είναι τα παρακάτω:

Atletico Mineiro-Fluminense - Πολύ καλή η Atletico εντός και αντίθετα πολύ κακή η Flu εκτός, αλλά οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι που δεν ξέρω πως μπορεί να επιδράσει στην απόδοσή τους. Καλύτερα να μην ασχοληθούμε.

Guarani-Sao Paulo - Δε νομίζω να μπορούν οι παίκτες της Guarani να αντιπαλέψουν την εξαιρετική ποιότητα των "tricolores". Η φόρμα τους με βοηθά να επιλέξω το διπλό.

Internacional-Atl.Paranaense - Χωράει τρίτη εντός έδρας ήττα για την Inter? Η απάντηση νομίζω είναι όχι. Έπαιξα τον άσο και αισθάνομαι πολύ ασφαλής. Λίγα πράγματα η Paranaense, ειδικά τώρα που διανύει περίοδο κρίσης.

Corinthians-Santos - Τοπικό ντέρμπι κορυφής, τι να λέμε τώρα... Όσοι έχετε τη δυνατότητα δείτε το....

Botafogo-Vasco da Gama - Περίμενα απόδοση 1,60 για την Fogo. Τώρα που είδα 1,90 ακόμα καλύτερα! Είναι βέβαια τοπικό ντέρμπι, αλλά τον άσο ενισχύουν η επιθετική ποιότητα των γηπεδούχων, η θετική αύρα που βγάζουν και η κούραση της Vasco μετά την επική ανατροπή με την Internacional. Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι θα έχει θετική ψυχολογία η Vasco, αλλά πιστεύω πιθανότερο είναι να έχουν χαλαρώσει.

Atl.Gioaniense-Goias Έντονα- Τοπικό ντέρμπι ουραγών. Μακριά.

Ceara-Cruzeiro - Η ομάδα-έκπληξη αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα εκτός έδρας(πέρυσι). Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να γίνει. με σειρά προτίμησης...2-1-Χ.

Η τριάδα συνοπτικά:
Sao Paulo (1,90)
Internacional(1,50)
Botafogo(1,90)

Καλή επιτυχία!!!