Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς πολλές επιλογές...

Βλέποντας χτες τα παιχνίδια των εθνικών, χωρίς διάθεση για στοιχηματισμό, καταλαβαίνω ότι σήμερα είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές μας. Μια τριάδα από τη Βραζιλία περιλαμβάνει το μενού, με τα 3 σημερινά ματς. Και ότι γίνει.

Corinthians-Goias 1 (half time) 1,55- Τρομακτικό σερί το 9-0-0 εντός για την Κορίνθιανς, θα καθαρίσει πολύ πολύ σύντομα και τη σημερινή της αντίπαλο..

Botafogo-Gremio X (half time) 2,00- Δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές, παρά μόνο στη βαθμολογία. Πλασματική η θέση και των 2... Πλύ κλειστό παιχνίδι αναμένεται, με την ισοπαλία στο ημίχρονο να έχει τον πρώτο λόγο..

Ceara-Vasco 2 3,00 - Ο αήττητος πρώην προπονητής της Σεάρα είναι στη Βάσκο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα μυστικά της παλιάς του ομάδας. Σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση των γηπεδούχων και την αντίστοιχη άνοδο των φιλοξενούμενων, αξίζει ένα ρίσκο στο διπλό.

Συνολική απόδοση 9,15!

Mundobasket 2010 - 4/9

Τώρα αρχίζουν τα σπουδαία για το Μουντομπάσκετ. Η τελευταία αγωνιστική έφερε κάποια πολύ περίεργα ζευγάρια, όπως το Ελλάδα - Ισπανία, ή το Ρωσία - Νέα Ζηλανδία, αλλά και διασταυρώσεις, αφού οι ΗΠΑ θα πάνε περπατώντας μέχρι τα ημιτελικά, παίζοντας αρχικά με την Αγκόλα και μετά λογικά με τη Ρωσία. Η έκπληξη έγινε και με την Ακτή Ελεφαντοστού κι έτσι αντί να δούμε το Πόρτο Ρίκο απέναντι στη Λιθουανία, θα "καμαρώσουμε" τους Κινέζους.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Ρωσία, δε θα μπω στη λογική αν ήταν ηθικό, ή όχι. Γενικά δε συμφωνώ με το να κάθεται να χάνει κάποιος, για προφανείς λόγους, αλλά κι επίσης γιατί χαρίζει καλή ψυχολογία στον αντίπαλο. Όμως το πρόβλημα δεν ήταν αυτό. Όταν απέναντί σου είναι ένας τόσο μέτριος αντίπαλος όσο η Ρωσία και θέλει και ο ίδιος να χάσει το παιχνίδι (γεια σας κύριε Μπλατ), τότε για να τα "καταφέρεις" πρέπει να παίξεις τραγικά. Όπως και κάναμε. Παρουσιαστήκαμε άθλιοι κι αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο. Οι πιο πολλοί παίκτες περπατούσαν, για άμυνα ούτε να το συζητάμε, ενώ είχαμε και τον Μπουρούση που στο τρίτο δεκάλεπτο παρέδωσε μαθήματα Kobe-ισμού στην επίθεση και χάους στην άμυνα. Δεν είχε και τόσο άδικο ο Τάνιεβιτς στην ουσία των πραγμάτων κι ας βγαίνουν από τα ρούχα τους οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, όχι μόνο δικαιολογώντας το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνιση της Εθνικής, για χάρη του σκοπού, κάτι που ως ένα βαθμό είναι θεμιτό, αλλά και κατηγορώντας όσους απογοητεύτηκαν από αυτό το παιχνίδι ως "ηθικολόγους" και εχθρούς της Εθνικής. Προφανώς υπάρχουν κι αυτοί, που απλώς έψαχναν αφορμή να τα "χώσουν" σε μια ομάδα αψεγάδιαστη ως τώρα, πρότυπο για όλους, αλλά διάολε, δεν μπορείτε να παρουσιάζετε το μαύρο άσπρο μόνο και μόνο για να συμμαζεψτε τα ασσυμάζευτα. Οι αυτοσχεδιασμοί στην ερμηνεία των δηλώσεων των παικτών και οι αφορισμοί των όσων διαφωνούν με τις δογματικές αυτές ερμηνείες ήταν ό,τι πιο άθλιο αυτό το διήμερο. Αλλά βέβαια, τελικά ο στόχος "ήταν" ν' αποφύγουμε τις ΗΠΑ στους 8 κι όχι την Ισπανία, αφού αυτό δε θα μπορούσε να γίνει (η Γαλλία εφόσον έπαιζε πιο μετά θα διάλεγε Ρωσία ούτως ή άλλως, αλλά κι αυτοί αποδείχθηκαν, παραδοσιακά, βλάκες), όπως οι περισσότεροι κουτοπόνηροι συνειδητοποίησαν, αρκετά αργά πια, μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής.

Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε σε αρκετά δύσκολη θέση, όπως και οι Ισπανοί εξάλλου, αφού ο τελικός του 2006 θα γίνει πλέον στη φάση των 16. Παταγώδης αποτυχία για όποιον χάσει και ειδικά για εμάς, αφού εμείς ήταν που προσπαθήσαμε να επιλέξουμε αντίπαλο και να τους αποφύγουμε, ενώ έχουμε και το αρνητικό σερί απέναντί τους. Αυτό δυστυχώς τονώνει την ψυχολογία των Ισπανών κι επί της ουσίας δείχνει ότι μάλλον δεν είμαστε (ψυχολογικά τουλάχιστον), έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Ας ελπίσουμε όλο αυτό το νταβαντούρι μετά την παρωδία με τη Ρωσία να λειτουργήσει θετικά στους διεθνείς, να τους πεισμώσει περισσότερο και να λειτουργήσει ο πληγωμένος εγωισμός τους, ώστε να τα καταφέρουμε, αφού αγωνιστικά, ούτε η μια, ούτε η άλλη ομάδα έδειξε κάτι φοβερό στην πρώτη φάση, ίσα ίσα, εκτός βέβαια κι αν υπήρξε απλώς συντήρηση. Μακάρι να δούμε τους παίκτες μας να μπαίνουν στο παρκέ με γυαλισμένο μάτι κι αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο. Αν πάλι ακόμα τους φοβόμαστε, δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε.

Στοιχηματικά, το πλεονέκτημα που μας δίνεται είναι 6,5 πόντοι, αλλά προτιμότερη ως value bet είναι η απλή νίκη μας που δίνει 3,5. Ούτως ή άλλως, δε θα έδινα πάνω από 55% στους Ισπανούς για να κερδίσουν, αν και μας είναι άγνωστο το τι θα δείξουν οι ομάδες τελικά. ¨Οσον αφορά το συνολικό σκορ, ένα τέτοιο ματς συνήθως είναι σκληρό και χωρίς το μεγάλο θέαμα, όπως δήλωσε και ο Σκαριόλο, οπότε λογικά μιλάμε για under 151,5. Αν όμως μια ομάδα ανοίξει το ρυθμό και η άλλη θελήσει ν' ακολουθήσει (και οι δύο μπορούν να βρεθούν σε κάθε μια από αυτές τις θέσεις), τότε θα δούμε κάτι διαφορετικό και οι 151,5 πόντοι θα ξεπεραστούν, οπότε θα το αποφύγουμε. Αν πάντως κάποιος θέλει οπωσδήποτε να ποντάρει σ' αυτό, ας προτιμήσει το under. Για τον πρώτο σκόρερ (στο γενικό στοίχημα ο Σκόλα πάει φουλ για πρωτιά, κρίμα που προτιμήσαμε τελικά τον Ντελφίνο, ενώ πίσω του είναι οι υπόλοιπες επιλογές μας!), δεν μπορεί να γίνει κάποια αξιόπιστη πρόταση, Προφανώς Ναβάρο και Σπανούλης είναι τα βαριά πυροβολικά των δύο ομάδων, αλλά σ' ένα τόσο μεγάλο ματς μεταξύ δύο ομάδων με τεράστιο βάθος πάγκου, μια τέτοια πρόβλεψη μόνο εύκολη δεν είναι. Τον Μπουρούση πάντως δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν με ευκολία έξω ούτε ο Γκασόλ, ούτε ο Ρέγιες (παραδοσιακά μας κάνει ζημιά), αλλά και ποιος δικός μας έχει τα αθλητικά προσόντα του Φερνάντεζ;

Στο άλλο ματς της ημέρας, έχουμε επίσης ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Σερβίας και Κροατίας. Οι 9,5 πόντοι στους Κροάτες είναι ένα αρκετά καλό πλεονέκτημα. Η ομάδα του Ίβκοβιτς είναι καλύτερη και μπορεί να καλύψει τη διαφορά, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα, αλλά και της τρέλας των σουτέρ της Κροατίας (Πόποβιτς, Τόμας) που μπορούν να εκμηδενίζουν διαφορές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα προτιμήσουμε το διπλό. Όσον αφορά το συνολικό σκορ, οι 155,5 πόντοι που δίνονται μας φαίνονται πολλοί, οπότε θα πάμε με το under.

Κάτι με το οποίο θ' ασχοληθούμε κάποια άλλη μέρα, αλλά μας έκανε εντύπωση είναι το πλεονέκτημα 2,5 πόντων στην Αργεντινή απέναντι στη Βραζιλία. Το οποίο μάλιστα μεταφράζεται σε αποδόσεις 2,15 και 1,60 αντίστοιχα για απλή νίκη. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που έχουν υπάρξει στον ΟΠΑΠ. Ασφαλώς δεν μπορεί να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό το επίπεδο το προβάδισμα το έχουν οι Αργεντίνοι, παρά τις απουσίες τους.

Συνοπτικά κάποιες προτάσεις:

Ισπανία - Ελλάδα --> 2 (3,50)

Σερβία - Κροατία (+9,5) --> 2, Τουρκία - Γαλλία (+10,5) --> 2 (3,00)

Σερβία - Κροατία under 155,5 (1,75) μαζί με κάποιο ποδοσφαιρικό, ή κάποιο απ' όλα αυτά, αν μπορεί να συνδυαστεί, πχ το under στο Ελλάδα - Ισπανία με το οποίο μπορούμε να έχουμε και επίσημη πρόταση (3,00).

Αργεντινή - Βραζιλία --> 1 (2,15)

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνικές..πρεμιέρες 3/9/10

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τα εθνικά συγκροτήματα ποδοσφαίρου, των προκριματικών του Euro 2012. Παράλληλα για πολλές εθνικές ομάδες αυτή η αρχή σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια αλλαγή σελίδας είτε λόγω κορεσμού( Ελλάδα), ή λόγω "αμαρτωλού" παρελθόντος ( Γαλλία, Ιταλία ) και πίστη μου είναι ότι σ'αυτή την πρεμιέρα δε θα λείψει το κίνητρο ακόμα και στις αναμετρήσεις τύπου Δαβίδ-Γολιάθ. Οι αποδόσεις μικρές , η εικόνα των περισσότερων ομάδων αίνιγμα αλλά όταν ασχολείσαι με μπάλα και Οπαπ ταυτόχρονα η κάτάσταση αυτή γίνεται κάτι παραπάνω από συνήθεια!
Συγκεκριμένα :

224- Εσθονία-Ιταλία 2(1,25)
231 - Ελλάδα - Γεωργία 1(1,30)
236- Αγγλία - Βουλγαρία over(1,55)
237- Γαλλία - Λευκορωσία 1-1ημ-τελ(1,70)

Με συντελεστή στο 4,3 για το μεροκάματο..

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Mundobasket 2010 - 2/9

by gambler

Ισπανία - Καναδάς Άσσος
Ελλάδα - Ρωσία Άσσος
Βραζιλία - Κροατία Άσσος

και το +26 της Ελλάδας αν οι Ρώσοι αποφασίσουν να σφυρίξουν κλέφτικα σήμερα

by Capitano

Aγκόλα - Αυστραλία Άσσος
Νέα Ζηλανδία - Γαλλία Άσσος
Αργεντινή - Σερβία Άσσος

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

September 1, 2 ...Brazil

Οι προβλέψεις μου για την 18η αγωνιστική του Brasileirao:

Vitoria Bahia-Internacional 2(2,50)
Gremio-Guarani 1(1,55)
Santos-Avai 1(1,60)

Συγνώμη για την καθυστέρηση.. Καλό ταμείο!

Μουντομπάσκετ 2010 - 4η αγωνιστική

Λόγω ενός προβλήματος σύνδεσης δεν είχαμε χθες απολογισμό (οχτώ στα δώδεκα) και σήμερα θα έχουμε και πάλι μόνο τα σημεία - προβλέψεις κι αυτά όχι όλα, με τα πλεονεκτήματα του ΟΠΑΠ πάντα

1ο

Καναδάς - Νέα Ζηλανδία --> Διπλό
Γερμανία - Αγκόλα --> Άσσος
Λίβανος - Ισπανία --> Διπλό

2ο
Κίνα - Ρωσία --> Διπλό
Ακτή Ελεφαντοστού - Ελλάδα --> Διπλό
Ιράν - ΗΠΑ --> Διπλό
Βραζιλία - Σλοβενία --> Διπλό

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Mundobasket 2010 - 31/8

By Gambler

Πρώτο δελτίο
700) Nέα Ζηλανδία - Λίβανος +4.5 Άσσος
703) Πόρτο Ρίκο- Κίνα +5.5 Άσσος
702) Γαλλία - Καναδάς +13.5 Άσσος

Δεύτερο Δελτίο

705) Ισπανία - Λιθουανία +14.5 Διπλό
704) Ελλάδα - Τουρκία +1.5 Άσσος
701) Ρωσία - Ακτή Ελεφαντοστού +19.5 Διπλό

Και μόνη της την νίκη 11-15 πόντους της Ελλάδας που δίνει απόδοση 12

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Επανεμφάνιση για Pautasso

391 ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΙΝΤΕΡ 2 (1.50)


392 ΝΑΒΑΛ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. 2 (1.70)


393 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ 1 (1.45)



Mundobasket 2010 - 2η αγωνιστική part 1: 30/8

1ο

Σλοβενία - Κροατία (+2,5) --> 1

Κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, θα περιμέναμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα ώστε να πάμε με τους Κροάτες, όμως έτσι θα εμπιστευτούμε τη Σλοβενία, που θεωρούμε, έστω και λίγο καλύτερη ομάδα.

Αυστραλία - Γερμανία (+2,5) --> 1

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ανοιχτά στον Α' Όμιλο, μετά τη νίκη της Γερμανίας επί της Σερβίας. Οι δύο παρατάσεις λογικά θα έχουν κουράσει αρκετά τους Γερμανούς, γι' αυτό και θα πάμε με την ανώτερη (στα χαρτιά μόνο, προς το παρόν) Αυστραλία.


(+4,5) Τυνησία - Ιράν --> 2

Χωρίς πολλά σχόλια, λογικά το Ιράν θα το πάρει το ματς.


2ο

(+24,5) Ιορδανία - Σερβία --> 1

Με τον Μίλος Τεόντοσιτς πλέον στη σύνθεσή της, η Σερβία δε βλέπει σε τίποτα άλλο από τη νίκη. Η θετική εικόνα της Ιορδανίας με την Αυστραλία, οι δύο παρατάσεις της Σερβίας και το μεγάλο πλεονέκτημα μας οδηγούν, μ' επιφύλαξη βέβαια, στον άσσο.


(+20,5) Αγκόλα - Αργεντινή --> 2

Δύο δύσκολα ματς πήρε μέχρι στιγμής η Αργεντινή και ίσως ήρθε η ώρα να "ξεμπουκώσει" απέναντι σ' έναν αντίπαλο που φαίνεται να κυνηγά τα ματς στα οποία έχει πιθανότητες να κερδίσει.


ΗΠΑ - Βραζιλία (+22,5) --> 1

Οι Βραζιλιάνοι έχουν παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ των Αμερικανών, οπότε αν οι ΗΠΑ δεν κλειστούν κατάλληλα θα έχουν εύκολο έργο, παρόλο που η αντίπαλός τους φαίνεται αρκετά ανταγωνιστική για το σημερινό ματς.

Mundobasket 2010 - Απολογισμός 2ης ημέρας (29/8)

7/12 σήμερα, αλλά πάλι με 2/3 στο βασικό δελτίο και χωρίς ταμείο. Δεν απογοητευόμαστε, εξάλλου έχουμε αναγνωρίσει αρκετές παγίδες κι αργά, ή γρήγορα θα μας κάτσει.


Α' Όμιλος

Ιορδανία - Αγκόλα 65-79 link
Η Αγκόλα επιβεβαίωσε την εμπειρία της, γκρεμίζοντας τις πολύ αρνητικές εντυπώσεις της πρώτης ημέρας και στέλνοντάς μας στον κουβά.

Σερβία - Γερμανία 81-82 link
Στο ματς της ημέρας, η Γερμανία μετά από δύο παρατάσεις έκαμψε την αντίσταση της Σερβίας. Και γι' αυτό το αποτέλεσμα σας είχαμε προϊδεάσει, αν και πιστεύαμε περισσότερο σε μια δύσκολη νίκη των Σέρβων.

Αργεντινή - Αυστραλία 74-72 link
Άλλο ένα ντέρμπι για την Αργεντινή, απέναντι στη μαχητική, όπως την περιμέναμε, Αυστραλία, με τον Σκόλα να κάνει πάρτυ.


Β' Όμιλος

Σλοβενία - ΗΠΑ 77-99 link
Οι Σλοβένοι δυσκόλεψαν αρκετά περισσότερο τους Αμερικανούς σήμερα (απ' ότι οι Κροάτες χθες), επιβεβαιώνοντας ότι τους είχε δοθεί μεγάλο πλεονέκτημα.

Κροατία - Ιράν 75-54 link
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Κροατία μας διέψευσε για λίγους (4) πόντους.

Βραζιλία - Τυνησία 80-65 link
Όπως και χθες, έτσι και σήμερα η Βραζιλία επικράτησε εύκολα, χωρίς όμως την τεράστια διαφορά, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψή μας.


Γ' Όμιλος

Κίνα - Ακτή Ελεφαντοστού 83-73 link
Χωρίς να καταφέρει να ξεφύγει υπερβολικά, αλλά ούτε και ν' απειληθεί ιδιαίτερα, η Κίνα πήρε τη νίκη με σωστή, για εμάς, διαφορά.

Πόρτο Ρίκο - Ελλάδα 80-83 link
Με την άνοδο της απόδοσής της στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα γλύτωσε τα χειρότερα από το επικίνδυνο Πόρτο Ρίκο. Για το 14+ ούτε λόγος.

Τουρκία - Ρωσία 65-56 link
Στη μάχη της ζώνης, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν καλύτεροι, λίγο περισσότερο απ' όσο θα τους θέλαμε (+7,5 το πλεονέκτημα).


Δ' Όμιλος

Λιθουανία - Καναδάς 70-68 link
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λιθουανία γλύτωσε τα χειρότερα και κέρδισε το ζόρικο, όπως περιμέναμε, Καναδά.

Λίβανος - Γαλλία 59-86 link
Κανένα πρόβλημα για τους Τρικολόρ (το +9,5 ήταν μάλλον αστείο) που δείχνουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι στα φιλικά.

Ισπανία - Νέα Ζηλανδία 101-84 link
Ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο οι Ίβηρες κι έτσι επικράτησαν εύκολα τελικά, χωρίς ωστόσο την επιθυμητή για εμάς διαφορά.


Στους σκόρερ, άσχημη βραδιά για τον Ντελφίνο με 7 πόντους (και 4 φάουλ πολύ νωρίς) που έμεινε πολύ πίσω:

1. 58 Πένι
2. 52 Γι
3. 51 Σκόλα
4. 47 Σπανούλης
5. 45 Μπαρέα
6. 45 Κλέιζα
7. 43 Ελ Κατίμπ
8. 43 Χανταντί
9. 38 Γουάνγκ
10. 37 Ράσιτς
...
17. 34 Ντελφίνο

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Mundobasket 2010 - 2η αγωνιστική 29/8

1ο:

Ιορδανία - Αγκόλα (+7,5) --> 1

Εξαιρετική πρεμιέρα για την Ιορδανία, που λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στους Αυστραλούς, ενώ η Αγκόλα ηττήθηκε με 50 πόντους από τη Σερβία. Και μόνο η πρώτη μέρα, αρκεί για να δείξουμε την προτίμησή μας στον άσσο, ενώ και στην προετοιμασία, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν καλή παρουσία. Η Αγκόλα βέβαια έχει μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία, οπότε τα πράγματα ίσως να μην είναι όσο εύκολα φαίνονται.


(+9,5) Λίβανος - Γαλλία --> 2

Και οι δύο πέτυχαν δύο πολύ σπουδαίες νίκες, αλλά όλα τα φώτα πέφτουν δικαίως, πάνω στους Γάλλους. Δεν είναι η πιο αξιόπιστη ομάδα βέβαια, αλλά απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Λίβανος, όσο καλός κι αν παρουσιαστεί, σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει και να καλύψει και τη διαφορά που δίνεται.


Σερβία - Γερμανία (+10,5) --> 2

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική όπως την περιμέναμε, ήταν η Γερμανία απέναντι στην Αργεντινή, αλλά δεν κατάφερε τελικά να κάνει την έκπληξη. Σήμερα θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία της, απέναντι στην ελλιπή (δίχως Τεόντοσιτς και Κρστιτς) Σερβία και διόλου απίθανο να τα καταφέρει, αν και η ομάδα του Ίβκοβιτς έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο.


2ο:

(+26,5) Σλοβενία - ΗΠΑ --> 1

Για ένα δεκάλεπτο μόνο τα βρήκαν σκούρα οι Αμερικανοί απέναντι στους Κροάτες κι έπειτα ακολούθησε το πάρτυ. Τελικά κέρδισαν με 28 πόντους, αν και η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Απέναντι στους Σλοβένους, που κέρδισαν εύκολα την Τυνησία, αναμένεται ν' αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσκολίες, γι' αυτό και η διαφορά που δίνεται είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στον άσσο.


(+13,5) Πόρτο Ρίκο - Ελλάδα --> 2

Καλύτερη άμυνα θα χρειαστεί η Ελλάδα, αν δε θέλει να περάσει ένα πολύ δύσκολο απόγευμα απέναντι στον Μπαρέα και την παρέα του (!). Εφόσον οι επιθετικές αρετές των αντιπάλων είναι μεγαλύτερες, λογικά θα υπάρξει και μεγαλύτερη συγκέντρωση σ' αυτό τον τομέα, ενώ αν απουσιάσει τελικά ο τραυματίας Αρόγιο τα πράγματα απλοποιούνται για τους διεθνείς μας. Να σημειωθεί βέβαια ότι δεν παίζουν ξανά Σόφο και Φώτσης, άρα ίσως να υπάρξει θέμα με τους "δεινόσαυρους" του Πόρτο Ρίκο.


Τουρκία - Ρωσία (+7,5) --> 2

Κρίσιμο ματς για τις δύο ομάδες, με φόντο τη δεύτερη τουλάχιστον θέση. Οι Ρώσοι χθες πήραν στο τέλος μπρος και ξεπέρασαν το εμπόδιο του Πόρτο Ρίκο, αλλά η ήττα της Ισπανίας μάλλον δεν τους άρεσε, αφού υπάρχει ακόμα το σενάριο να συναντηθούν στο πρώτο νοκ άουτ. Γι' αυτό και ο Μπλατ θα θελήσει να πάρει μια μεγάλη νίκη, όμως τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα είναι. Οι Τούρκοι είναι το φαβορί, χθες δεν έδειξαν να έχουν κάποιο ιδιαίτερο άγχος, ή πίεση, αλλά σήμερα πιστεύουμε πως η Ρωσία δε θ' αφήσει να ξεφύγει το ματς


Αργεντινή - Αυστραλία (+7,5) --> 2

Δυσκολεύτηκαν πολύ και οι δύο ομάδες χθες απέναντι σε Γερμανία και Ιορδανία αντίστοιχα και μια ...παρόμοια δυσκολία αναμένουμε και σήμερα για την Αργεντινή, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο των σκληροτράχηλων "καγκουρό". Αν το ξεπεράσει. Ελπίζουμε μόνο να μη παρουσιαστούν το ίδιο κακοί με χθες οι Αυστραλοί.


3ο:

Κίνα - Ακτή Ελεφαντοστού (+14,5) --> 2

Η Ακτή Ελεφαντοστού άντεξε (σχετικά) για τρία δεκάλεπτα στην πρεμιέρα απέναντι στην Τουρκία, για να καταρρεύσει πλήρως στη συνέχεια. Το θετικό στοιχείο είναι ότι κατάφεραν ν' ανταποκριθούν στη μεγάλη πίεση των γηπεδούχων, μετά το αρχικό μούδιασμα και να μείνουν σε μια ανεκτή διαφορά για αρκετή ώρα. Απ' την άλλη, η ζώνη απέναντι στην Ελλάδα είχε αποτέλεσμα για την Κίνα, όμως σήμερα θα πρέπει αυτή ν' αναλάβει τα ηνία του αγώνα, απέναντι σε πιο αθλητικούς αντιπάλους. Είναι ικανή να καλύψει τη διαφορά, αλλά δίνουμε περισσότερες πιθανότητες στο διπλό.

Λιθουανία - Καναδάς (+15,5) --> 2

Δε δυσκολεύτηκαν οι Λιθουανοί απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ ο Καναδάς γνώρισε την ήττα από το Λίβανο και θα πρέπει να την "αναπληρώσει" αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Τα προγνωστικά είναι δύσκολα όταν στο ματς υπάρχει αυτή η ομάδα, αλλά θα την εμπιστευτούμε άλλη μια φορά, πιστεύοντας πως θα μπορέσει να κάνει λίγο (ή περισσότερο) δύσκολη τη ζωή των Λιθουανών. Μια συντριβή βέβαια, δεν αποκλείεται...

Κροατία - Ιράν (+17,5) --> 2

Θετική εικόνα είχε χθες το Ιράν, το οποίο δε συνετρίβη από τη Βραζιλία (έχασε με 16), κάτι το οποίο όμως υπέστη η Κροατία απ' τις ΗΠΑ. Το σημερινό παιχνίδι η χώρα της Αδριατικής θα το πάρει και μάλλον εύκολα, αλλά η διαφορά μας ικανοποιεί ώστε να πάμε με το διπλό.

Ισπανία - Νέα Ζηλανδία (+24,5) --> 1

Μετά την απρόσμενη ήττα από τη Γαλλία, που πιθανώς να θέσει τους Ισπανούς εκτός πρωτιάς (κι εντός καλύτερων διασταυρώσεων), ο πληγωμένος εγωισμός τους επιτάσσει μια επιβλητική εμφάνιση σήμερα. Το θέμα βέβαια είναι αν μπορούν, ή αν όντως έχουν αγωνιστικά προβλήματα. Όπως και να 'χει, η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας δεν πείθει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε τέτοια μας, οπότε θα δώσουμε τις πιθανότητες στον άσσο, ειδικά αν περιοριστεί ο Πένι.

Βραζιλία - Τυνησία (+27,5) --> 2

Σαφώς ανώτεροι οι Βραζιλιάνοι, θα πάρουν εύκολα το ματς, αλλά το πολύ μεγάλο μέγεθος της διαφοράς μας και τα χθεσινά δείγματα μας οδηγούν στο διπλό.

Προβλέψεων συνέχεια...

Οι χθεσινή αποτυχία στις προβλέψεις ολοκληρώθηκε με την "ροπαλιά" του Ηρακλή στον Ολυμπιακό, που μόνο ως ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα δεν αγωνίστηκε. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο για τον αγώνα, παρά μόνο να πω ότι ντρέπομαι που παρακολουθώ ένα πρωτάθλημα που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τελικά, ο τίτλος θα πάει τον Μάιο σε έναν από τους δύο "αιωνίους", ενώ τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι δεν αξίζουν κάτι τέτοιο... Στα δικά μας όμως:



15.30 284 Μπόλτον – Μπέρμιγχαμ 1 (1.90)
Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει δυνατή αρχή στο πρωτάθλημα αλλά ο παράγοντας έδρα θα κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση και θα ποντάρω στην νίκη των γηπεδούχων.

18.00 303 Άστον Βίλλα – Έβερτον Over (1.80)
Η Άστον Βίλλα δείχνει να μην πηγαίνει καλά φέτος με άσχημες εμφανίσεις (και στην Ευρώπη) και τραγικό απολογισμό στην άμυνα. Σίγουρα θέλει να πετύχει την νίκη, αλλά αυτό είναι δύσκολο καθώς η Έβερτον μπορεί να εμφανίζεται μέτρια , διαθέτει ωστόσο ποιοτικό ρόστερ. Πολύ πιθανό να δούμε αρκετά γκολ.

18.15 315 Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 1 (2.00)
Δύο από τις ομάδες που είναι πολύ πιθανό να παλέψουν για την σωτηρία τους φέτος στο πρωτάθλημα. Δίνω προβάδισμα για νίκη στους γηπεδούχους καθώς το ρόστερ των φιλοξενούμενων δείχνει αποδυναμωμένο φέτος, με σημαντικές αποχωρήσεις παιχτών από την ομάδα. Η αναμέτρηση είναι πολύ δύσκολη και τα πάντα θα κριθούν στα 90 λεπτά του αγώνα.

Αυτά τα ολίγα από εμένα. Θα τα ξαναπούμε από βδομάδα. Καλά κέρδη!!

Mundobasket 2010 - Απολογισμός 28/8

Μέτρια (κι εκ του αποτελέσματος κακή) στοιχηματικά ημέρα, που όμως στο τέλος κάνει το ποτήρι να φαίνεται γεμάτο, αφού είχαμε προειδοποιήσει δις (τόσο στο πρόσφατο preview, όσο και στις πρώτες σκέψεις που είχαμε κάνει, ήδη από τις 14 Αυγούστου) ότι η νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας μόνο σίγουρη δεν ήταν. Κατά τ' άλλα, στο πρώτο δελτίο χάθηκε μόνο η Ελλάδα (2/3), στο δεύτερο πιάσαμε μόνο τη Σλοβενία (1/4) και στο τρίτο 3/5. Ο Ντελφίνο πέτυχε 27 πόντους και βρίσκεται στην τρίτη θέση των σκόρερ, μαζί με τον Κλέιζα, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι υπόλοιποι παίκτες που θεωρήσαμε πιθανούς. Προγνωστικά για τα σημερινά παιχνίδια θα υπάρξουν αναγκαστικά λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας, αφού τότε θα έχουν βγει τα πλεονεκτήματα.

Αναλυτικά τα χθεσινά ματς, με link με στατιστικά, φωτογραφίες βίντεο και πολλά άλλα καλούδια του fiba.com:


Α' Όμιλος

Αυστραλία - Ιορδανία 76-75 link
Στο τέλος κατάφεραν να επικρατήσουν οι Αυστραλοί σε μια παραλίγο μεγάλη έκπληξη. Τέτοια νίκη δεν την περιμέναμε σε καμιά περίπτωση.

Αγκόλα - Σερβία 44-94 link
Πολύ άνετα οι Σέρβοι, παρά τις απουσίες, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Γερμανία - Αργεντινή 74-78 link
Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά τα κατάφερε η Αργεντινή, όπως περιμέναμε.


Β' Όμιλος

ΗΠΑ - Κροατία 106-78 link
Για ένα δεκάλεπτο ζόρισαν για τα καλά τους Αμερικανούς, αλλά δεν άντεξαν περισσότερο, όπως πιστεύαμε.

Τυνησία - Σλοβενία 56-80 link
Αναμενόμενα εύκολο βράδυ για τους Σλοβένους.

Ιράν - Βραζιλία 65-81 link
Δε χρειάστηκε να πατήσει παραπάνω το γκάζι η Βραζιλία κι έτσι δεν κέρδισε με τη διαφορά που θα θέλαμε.


Γ' Όμιλος

Ελλάδα - Κίνα 89-81 link
Η 40λεπτη ζώνη των Κινέζων μας κράτησε μακριά από το ταμείο.

Ρωσία - Πόρτο Ρίκο 75-66 link
Ο τραυματισμός του Αρόγιο και το άναρχο παιχνίδι βοήθησαν τους καλούς σήμερα Ρώσους να μας διαψεύσουν.

Ακτή Ελεφαντοστού - Τουρκία 47-86 link
Κανένα πρόβλημα για τους γηπεδούχους, όπως ήταν αναμενόμενο.


Δ' Όμιλος

Νέα Ζηλανδία - Λιθουανία 79-92 link
Επιβεβαιώθηκε ότι ήταν το πιο δύσκολο ματς, αφού κρίθηκε στον πόντο, βάσει πλεονεκτήματος. Είμασταν τυχεροί και βρήκαμε τη σωστή πλευρά.

Καναδάς - Λίβανος 71-81 link
Έγινε η έκπληξη, αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι και ο Λίβανος βλέπει ...Ελλάδα (θέλουμε).

Γαλλία - Ισπανία 72-66 link
Το μεγάλο μπαμ της πρεμιέρας, για το οποίο όμως είχαμε κάνει λόγο δις.


TOP 10 Σκόρερ:

1. 37 Πένι (-->Η απόδοση του "άλλος παίκτης" έπεσε από το 15 στο 5!)
2. 31 Ελ Κατίμπ
3. 27 Ντελφίνο
4. 27 Κλέιζα
5. 26 Γι
6. 25 Μπαρέα
7. 23 Μάριτς
8. 22 Ράσιτς
9. 22 Άντερσεν
10. 21 Μπουρούσης
11. 21 Ζήσης

... (ενώ για τους άλλους που είχαμε αναφέρει)
13. 20 Σκόλα
22. 17 Ναβάρο
38. 14 Ντουράντ
43. 13 Μπαρμπόσα


Ligue 1, Liga Sagres ... August 29

2/3 στη χτεσινή μας τριάδα, καθώς μόνο η πεταμένη Λιόν κατάφερε να μας προδώσει και να μας στερήσει το ταμείο. 3 προβλέψεις έχει και για αύριο το μενού, με την πρόκληση του ταμείου να είναι μπροστά μας. Οι επιλογές είναι οι παρακάτω

Lille-Nice 1(1,55) - Μπλοκαρισμένη δείχνει η Λιλ στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες από τους βαθμούς που άσκοπα σπαταλούν οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου. Στον αγώνα με τη Βασλούι έκανε την πρώτη της νίκη για φέτος, κάτι που πιστεύω θα κάνει και εντός συνόρων. Η Νις έκανε ένα διπλό στη Λοριάν, αλλά δεν είναι για μεγάλα πράγματα φέτος, ενώ ποτέ οι εκτός έδρας νίκες δεν ήταν το φόρτε της.

Monaco-Auxerre 1(2,10) - Περιμένω άσο από την βελτιωμένη φέτος Μονακό, απέναντι στην πολύ κουρασμένη-και γεμάτη ψυχολογικά- από τη μεσοβδόμαδη υπερπροσπάθεια Οσερ.

Beira Mar-Academica 2(2,45) - Νεοφώτιστοι αντιμετωπίζουν την ομάδα που έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα. Η Ακαντέμικα είναι αυτή, που κέρδισε τη Μπενφίκα στη Λισσαβώνα. Γιατί να μην το κάνει και τώρα; Παίζει εκπληκτικά την αντεπίθεση και αν, όπως φαντάζομαι, οι γηπεδούχοι πάνε επιθετικά για να κερδίσουν, πράγμα που δεν το΄χουν, το διπλό μπορεί να έρθει.

Καλή τύχη!