Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ACB, Lega A: Χωρίς φόβο και πάθος

Η πρώτη αγωνιστική έχει ήδη ξεκινήσει σε Ισπανία και Ιταλία, με τα περισσότερα παιχνίδια να διεξάγονται σήμερα. Παρακάτω είναι κάποια ματς που θα μπορούσα να στοιχηματίσω, καθώς σε γενικές γραμμές οι ομάδες (είναι λογικό ακόμη να) ψάχνονται κι έτσι καλό είναι να ποντάρουμε σ' αυτά τα παιχνίδια ...διακριτικά. Για τους ξενύχτηδες πάντως, που δε θα προλάβουν κάποιο ισπανικό και θέλουν σώνει και καλά να συμπληρώσουν μπασκετική τριάδα, δίνεται στο τέλος ένα τρίτο ιταλικό, με ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά όμως... 


(+4,5) Σαραγόσα - Κάχα Λαμποράλ --> 2 (1,75)

Για τους γηπεδούχους μιλήσαμε και στο σούπερ καπ. Δεν έχουν εντυπωσιάσει καθόλου στην προετοιμασία, ενώ στον ημιτελικό με τη Ρεάλ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διαφορές της τάξης των 20 πόντων για να μειώσουν εν τέλει στους 8. Διαθέτουν πάντως καλή έδρα και πρόκειται να βάλουν δύσκολα στην αρκετά ανανεωμένη Κάχα Λαμποράλ, η οποία έχει πολλούς νέους παίκτες και σίγουρα ο Ιβάνοβιτς δε θα δει αυτά που θέλει από σήμερα. Έχει όμως περισσότερες προσωπικότητες και ταλέντο με τις μεταγραφές της (Νοτσιόνι, Κοσέρ, Καμπέθας) κι ας έφυγε ο Τελέτοβιτς για ΝΒΑ. 


Εστουδιάντες - Κανάριας 1939 (+9,5) --> 1 (1,75)

Μια παραδοσιακά δυνατή έδρα κι ένα πιο πλούσιο ρόστερ απέναντι στα νεοφώτιστα Κανάρια. Αρκετό δύσκολο το πρώτο τεστ για τους φιλοξενούμενους, θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν την περιφέρεια της Εστουδιάντες, στην οποία εκτός των άλλων υπάρχει και ο αγαπημένος μας, από την περσινή χρονιά με το Louisville, Kyle Kuric. Αν βρουν ρυθμό οι γηπεδούχοι, κάτι αρκετά πιθανό, λόγω έδρας, θα σπάσουν τη διαφορά.


Μπρίντιζι - Βαρέζε (+1,5) --> 2 (1,75)

Οι γηπεδούχοι έχουν ήδη ένα παιχνίδι στα χέρια τους, την ήττα με 92-65 μέσα στη Σιένα. Το ματς που ακολουθεί δε θα είναι επίσης εύκολο, καθώς η Βαρέζε διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ και στα φιλικά προετοιμασίας εντυπωσίασε. Πιθανώς ο ΟΠΑΠ να έδινε το πλεονέκτημα στην Μπρίντιζι, αν δεν ήταν τόσο σημαντικός ο παράγοντας έδρας στην Ιταλία, αλλά, εν τέλει, αυτό είναι κάτι που μας αρέσει κιόλας.


(+8,5) Ρετζιάνα Εμίλια - Σιένα --> 1 (1,75)

Ξέσπασε στην Μπρίντιζι η νέα Σιένα, μετά την απώλεια του σούπερ καπ, όμως απέναντί της σήμερα θα βρει έναν αντίπαλο, κατά την προσωπική μου άποψη ανώτερο (της Μπρίντιζι), που έχει αποκτήσει μερικούς καλούς παίκτες και η παρουσία του στην προετοιμασία μόνο άσχημη δεν ήταν. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε με μεγάλη σιγουριά για τη Σιένα, στο παιχνίδι αυτό ο άσσος μου κάθεται πολύ πιο καλά ως σημείο (και με λίγη φαντασία και ο καθαρός άσσος, αλλά ξεφεύγουμε...).


Ντιναμό Σάσαρι - Μπιέλα (+8,5) --> 2 (1,80)

Μετά και την περσινή εκπληκτική της πορεία, η Ντιναμό διατήρησε τον κορμό της κι ενισχύθηκε κι άλλο και σίγουρα αποτελεί το φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Απέναντί της όμως θα βρει την Μπιέλα, μια ομάδα που, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, είναι από τις λίγες που δεν καταλαβαίνει από έδρες στην Ιταλία (είτε αντιπάλων, είτε ..τη δική της) και διαθέτει και μερικούς ταλαντούχους ή και αρκετά έμπειρους παίκτες. Το +8,5 μου φαίνεται ικανοποιητικό, αν και τελικά μάλλον δε θα χωρέσει στο δικό μου δελτίο.