Σάββατο 17 Απριλίου 2010

A1, ACB, Lega A + special guest: Eurocup: περικυκλώνοντας το ταμείο...

Πανδαισία πρωταθλημάτων αυτό το σαβ/κο, ό,τι πρέπει δηλαδή μετά από ένα ακόμα διάλειμμα στα μέσα της εβδομάδας. Δεν είχαμε συνηθίσει έτσι και πλέον θα πέσουμε με τα μούτρα σε ότι μπορούμε να ποντάρουμε. Εν τάχει όμως τελικά, αφού ο χρόνος είναι λίγος. Πάμε στα τρία (ή τέσσερα τελικά) δελτία:


Τρίκαλα - Καβάλα (+1,5) --> 1

Οι φιλοξενούμενοι είναι ομάδα με καλύτερο ρόστερ, όμως η ομάδα των Τρικάλων στην έδρα της είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική (όπως συμβαίνει εξάλλου με κάθε ομάδα που κινδυνεύει σοβαρά να πέσει στις τελευταίες αγωνιστικές) και θα την εμπιστευθούμε, παρά τ' ότι οι εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι.


Βαλένθια - Πανελλήνιος (+8,5) --> 2

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον Πανελλήνιο και απέναντί του θα βρει μάλλον την καλύτερη ομάδα που συμμετέχει σ' αυτό το Final 4. Οι Ισπανοί θα παίζουν στη χώρα τους, φαντάζομαι πως θα έχουν και αρκετούς φιλάθλους, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τους στηρίζουν και οι φίλοι της Μπιλμπάο, οπότε ίσως και να προκύψει μια απρόσμενη βοήθεια για την ελληνική ομάδα. Ασφαλώς, αποτελούν το πρώτο φαβορί για τη διοργάνωση, αλλά ένας πλήρης Πανελλήνιος πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει πολλά από αυτή την (πολύ καλή) ομάδα (με την οποία ακούγεται ότι θ' αγωνιστεί με ένεση τελικά ο Ντε Κολό). Θα τον προτιμήσουμε (πέρα από τη θέλησή μας να περάσει ασφαλώς και να κατακτήσει το τρόπαιο) αφού αν παίξει όπως μπορεί σίγουρα δεν είναι οι 8,5 πόντοι η διαφορά που χάνει απ' τη Βαλένθια. Αν χάνει...
Τ' ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν υπάρχει ελληνικό κανάλι που θα δείξει τον αγώνα καλύτερα να το αφήσουμε ασχολίαστο.


(+6,5) Άλμπα - Μπιλμπάο --> 2

Η αρχική μου εκτίμηση για το ματς πήγαινε προς τον άσσο, αλλά μαθαίνοντας για διάφορα προβλήματα τραυματισμών της Άλμπα, η πρόβλεψη αλλάζει και πάει με την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη που θα 'χει τη συμπαράσταση 4000+ χιλιάδων φίλων της. Η Μπιλμπάο ουσιαστικά παίζει εντός έδρας και θέλει πολύ το τρόπαιο αυτό, αν και απέναντί της θα έχει μια ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες, οπότε διόλου απίθανο το ενδεχόμενο να γίνει ένα κλειστό ματς μέχρι το τέλος. Όπως είπαμε όμως, θα είμαστε "Βάσκοι".

Πρόβλεψη για ειδικά στοιχήματα δε θα δώσουμε. Πάντως είναι πολύ μεγάλη και η απόδοση της Άλμπα και του Πανελληνίου για την κατάκτηση του Eurocup, οπότε ίσως αξίζουν έναν ελαφρύ στοιχηματισμό. Κι αν όχι η Άλμπα που θα 'χει τραυματίες, το 9,00 του Πανελληνίου δεν είναι διόλου απίθανο να βγει. Δεν το θεωρούμε το πιο πιθανό σενάριο, αλλά είναι το καλύτερο value bet.
Δε χάνουμε και τίποτα (τρόπος του λέγειν), οπότε ας υπάρξει κι επίσημα η πρόταση:

Νικητής διοργάνωσης: Πανελλήνιος (9,00)


3o δελτίο (προβλέψεις με το υψηλότερο ρίσκο):


Μάλαγα - Εστουντιάντες (+7,5) --> 1

Φαίνεται πως έχει ξαναβρεί το δρόμο της η ομάδα του Ρενέσες τον τελευταίο μήνα (βρίσκεται πλέον στην 6η θέση) κι έχει και την πρόσφατη παράδοση στην έδρα της απέναντι στην Εστουντιάντες.


(+11,5) Μπρούεσα - Μπαρτσελόνα --> 2

Μια ξεκούραστη Μπαρτσελόνα λογικά δε θ' αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι σε μια μέτρια ομάδα (που πάντως έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης τελευταία). Δεν παίζει ο καυτός τελευταία Ναβάρο πάντως στην αναμέτρηση των αδελφών Λόρμπεκ.


Μπενετόν - Βίρτους Μπολόνια (+2,5) --> 2

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να μην πατούν καλά και να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, οπότε αυτό είναι άλλο ένα ματς που θέλουν πολύ να κερδίσουν, έχοντας τον Μπόμπι Ντίξον στη θέση του Γκάρι Νιλ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς πάντως σ' αυτό το πολύ αμφίρροπο ματς θα προτιμήσουμε τη Βίρτους, η οποία έχει δώσει δείγματα μεγαλύτερης ομάδας σε αρκετά παιχνίδια φέτος.


Ρόμα - Βαρέζε (+10,5) --> 1

Ανεβασμένη (ή απλώς φυσιολογική) η Ρόμα το τελευταίο διάστημα, αν δεν θυμηθεί τον ...κυκλοθυμικό της εαυτό θα έχει μια εύκολη επικράτηση απέναντι σε μια ομάδα που δε διανύει και την καλύτερη περίοδό της μέσα στη χρονιά.


(+3,5) Μούρθια - Μπανταλόνα --> 1

Επιβεβαίωσε την πολύ καλή της κατάσταση η Μούρθια την περασμένη εβδομάδα και απέναντι στην εντελώς απρόβλεπτη (και κακή εν τέλει) Μπανταλόνα μπορεί να πάρει τη νίκη που έχασε στις λεπτομέρειες τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Βασικά εξαρτάται από το ποια ομάδα θα βάλει τα τρίποντα και ποια θα χτίσει νέο γήπεδο...


4o δελτίο:


Καζέρτα - Αβελίνο (+7,5) --> 1

Για όποιον μας διαβάζει δε χρειάζεται κάποια περαιτέρω ανάλυση. Θέμα έδρας κι απ' τις δυο πλευρές.


Καντού - Φερράρα (+7,5) --> 1

Επίσης όποιος μας διαβάζει γνωρίζει τη "συμπάθειά" μας στην πολύ επικίνδυνη Φερράρα, αλλά η Καντού είναι white-hot κι έχει να χάσει από το Φεβρουάριο.


Το τρίτο ματς θα είναι ο τελικός του Eurocup, άρα θα υπάρξει ενημέρωση της ανάρτησης, ή ενδεχομένως νέα, αύριο.

Ενημέρωση:

(+8,5) Άλμπα - Βαλένθια --> 2

Την Άλμπα την υποτιμήσαμε χθες λόγω παραπληροφόρησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι και πλήρης να παίξει δύσκολα θα τα βγάλει πέρα με τους Ισπανούς, με τους οποίους δύσκολα θα ξανακάνει πάρτυ ο Τσαμπ. Οι "Γερμανοί" μας έχουν κάνει αρκετές ζημιές μέχρι τώρα (ναι, είναι η ίδια ομάδα που ο Άρης κέρδισε δύο φορές), όμως η Βαλένθια φαίνεται πως το' χει...




3άδα Σαββάτου...

222 Οσέρ - Λοριάν 1 (1,80)

223 Ρεν - Νανσύ 1 (1,60)

208 Σεβίλλη - Χιχόν 1 (1,35)

Με το τόπι να καίει..

Δύσκολη μέρα για στοιχηματισμό η σημερινή σχετικά με τα μάτς της Primera και Segunda Division, όμως το κίνητρο σε συνδυασμό με την ως τώρα εικόνα των ομάδων με έκανε να βγάλω μια αξιοπρεπή 3άδα..

208 - Σεβίλλη - Σπόρτινγκ Χιχόν 1(1,35)
Το έχω γράψει πολλές φορές ότι η Σεβίλλη δεν είναι σε καμιά περίπτωση ομάδα που παίζεται σε τέτοιες αποδόσεις.Ασύνδετη και χωρίς φρεσκάδα φέτος,όντας σε κακή φόρμα δεν δείχνει σωστή επιλογή.Όμως με την Μαγιόρκα 1 βαθμό πάνω της,στη μάχη της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions' League, και με εντός έδρας μάτς τη Δευτέρα gia τους νησιώτες, η νίκη είναι μονόδρομος για τους Σεβιγιάνους.Ο Ζοκορά έδωσε σύνθημα συσπείρωσης παικτών και κόσμου και περιμένω επιτέλους από τους δις κυπελλούχους Ευρώπης όχι μόνο τη νίκη αλλά και μια πειστική εμφάνιση..

211 - Ταραγόνα - Καρταγένα Χ(2,95)
Εδώ είναι η κλασσική περίπτωση έδρα εναντίον καλύτερης ομάδας.Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έχουν και το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο αφού βρίσκονται στην προνομιούχο 3άδα της ανόδου στην Primera..Όμως η Ταραγόνα είναι καλή ομάδα, για τα δεδομένα της κατηγορίας, και δε θα χαρίσει τίποτα..Επιπλέον, στην Ισπανία το πριμ από προέδρους αντίπαλων ομάδων εφόσον έχουν συμφέρον από το παιχνίδι,δενείναι παράνομο και είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Μπέτις έχει ήδη καταθέσει τον οβολό του υπερ των γηπεδούχων,όπως έχει ήδη κάνει φέτος και σε άλλα παιχνίδια της Καρταγένα αλλά και της Χέρκουλες..

234 - Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1(1,65)
Σίγουρα όχι και η καλύτερη δυνατή τιμή στον άσσο..Μπορεί η Βιγιαρρεάλ φέτος να βασίζεται μόνο στην έδρα της και η Ατλέτικο να μοιάζει με ασθενή σε κώμα,με φωτενές αναλαμπές,αλλά 1,65 κόντρα σε ομάδα με δίδυμο Φορλάν-Αγκουέρο μπροστά έχει βάση μόνο από εμφανώς καλύτερη ομάδα,και φέτος οι αμαρίγιος δεν είναι τέτοια..Είναι,όμως, η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων για έξοδο στο Europa αφού έχουν μείνει πίσω στη διεκδίκιση της 6ης θέσης.Η Ατλέτικο έχει μια μετριότατη πορεία στο πρωτάθλημα, είναι όμως εντός στόχων στις άλλες 2 διοργανώσεις(Europa league και Copa del Rey).Δεν θα κατέβει για να χάσει η Ατλέτικο όμως αν δεν της πάει και πολύ το παιχνίδι πιστεύω θα το αφήσει, αφού ακολουθεί η πολύ απαιτητική,για το ρόστερ τους, αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ..

MLS Picks

Seattle v Kansas City
Prediction: X

Houston v Chivas USA

Chivas is a team that is not very deep and things got worse this week as they lose two more players in Maykel Galindo and Ante Jazic. Houston is still a team trying to find itself as it struggles to adjust to off season roster changes.
Prediction: 1

New York v Dallas

New York plays good defense and will look to ignite the offense tonight by getting the ball to Juan Pablo Angel. Dallas plays with a high work rate but is not off to a great start this year.
Prediction: 1

Washington v Chicago
Prediction: 1

San Jose v New England

Zack Schilawski scored a hat trick last week for New England against Toronto. New England should find some goals in San Jose as they will pair Schilawski with the speedy Sainey Nyassi. San Jose has put together some strong performances but are not a very talented side. I look for New England to get a win in California.
Prediction: 2

Los Angeles v Salt Lake

Los Angeles is my early pick to win the MLS Championship. Edson Buddle has 5 goals in 3 games. He will be motivated to keep scoring as the US is still searching for a forward for this summers World Cup.
Prediction: 1


MLS Triada:

Seattle v Kansas City (X) 3.20
Washington v Chicago (2) 2.75
Los Angeles v Salt Lake (1) 1.65

Europe Triada:
Scunthorpe v Bristol City (2) 2.65
AJ Auxerre v Lorian (1) 1.80
Calgiari v Palermo (2) 2.10 (Sunday)

Ελλάδα, Τέλος μέχρι τα play off...

Χωρίς πολλά λόγια οι προτάσεις για την τελευταία αγωνιστική φέτος. Για άγνωστους λόγους στο κουπόνι εμφανίζονται μόνο 4 από τις 8 αναμετρήσεις. Ο ΟΠ@Π σέβεται πάντα τον παίχτη του Πάμε Στοίχημα...

308 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης Χ (4.00)

309 Ολυμπιακός - Άρης 1 (1.25)

310 ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1 (1.35)

311 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός Χ (3.00)

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Μετά το τσιμπούσι!

Είμαι έτοιμος μετά από ένα μεγαλοπρεπέστατο γεύμα σε ένα από τα εξοχικά μας, να δώσω τα προγνωστικά μου προσπαθώντας να ξορκίσω τη μόνιμη γκαντεμιά... Ασχολήθηκα με την Α και Β Γαλλίας και είναι αλήθεια ότι βρήκα 3 αγώνες, 2 για σήμερα Παρασκευή και έναν για αύριο. Αναλύονται ενδελεχώς παρακάτω, και περιμένω να αφουγκραστείτε τις απόψεις μου.

Strasbourg-Dijon 1(1,95)

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν 5 λεπτά το σημείο μου θα ήταν ο άσος της Sedan, αλλά τελικά υπερίσχυσε η ειδησειογραφία της τελευταίας στιγμής και το βαθμολογικό κίνητρο των γηπεδούχων. Σε ένα ματς-τελικό, πιστεύω πως οι αθλητικοί παίκτες των Αλσατών θα τα καταφέρουν απέναντι σε έναν αδιάφορο και κατώτερο αντίπαλο.

Olhanense-Maritimo 1(2,10)

Η Olhanense κινδυνεύει...Η Maritimo έχασε την Ευρώπη την περασμένη βδομάδα. Κίνητρο και έδρα με ωθούν στο να στηρίξω τον άσο. Επίσης οι γηπεδούχοι εμφανίζουν μια καλύτερη εικόνα από την αντίπαλο τους στα τελευταία ματς. Είναι γεγονός πως αυτά τα στοιχεία δεν με έπειθαν ούτε εμένα αλλά η θέληση των παικτών της ομάδας να πείσουν τον προπονητή τους να μείνει και να μην προτιμήσει την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα είναι καθοριστική. Άσος για τους Νότιο-Πορτογάλους!

Nice-Lens 1(1,85)

Ένα κλασικό ματς του Γαλλικού πρωταθλήματος, με την έδρα να αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβασή του. Οι-αγαπημένοι μου- Νικαιώτες είναι καλύτερη ομάδα και πιο φορμαρισμένοι από τους κουρασμένους μετά τα 120 λεπτά στο Μονακό την Τρίτη, φιλοξενούμενους. Αν σε αυτά προσθέσουμε την απογοήτευσή τους από τον αποκλεισμό και την έλλειψη στόχου, ο άσος φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανός.

Αυτά από μένα, ετοιμαστείτε για διαστημικά προγνωστικά μπάσκετ τις επόμενες ώρες!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δημόσιο ταμείο! (by Χ-mcready)

Εδώ είμαστε λοιπόν, για να σας παρουσιάσουμε τις επιλογές του φίλου και αδερφού που ασχολείται με το πρωτάθλημα της Αγγλίας, και που η σκληρή εργασία στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας δεν του επιτρέπει να ποστάρει ιδιοχείρως τις προβλέψεις του. Αυτές είναι:

Aston Villa-Everton.............over.............1,80

Wigan-Portsmouth..............X..................3,55

Tottenham-Arsenal..............2..................2,10

Καλή επιτυχία σε όλους μας!

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τρίτη και 13!

Μετά από κουβά σε ένα πολύ δύσκολο ΣΚ, είμαστε και πάλι εδώ για να σχολιάσουμε τις επικείμενες αναμετρήσεις. Πρόκειται για 6 διοργανώσεις που θα συνεχιστούν αυτό το μεσοβδόμαδο, κάνοντας το έργο μας σχετικά δύσκολο, αλλά δε μασάμε... Ξεκινάμε χωρίζοντας τις διοργανώσεις ανά χώρα.

Γαλλία: Ημιτελικοί κυπέλλου και 2 αγώνες εξ'αναβολής για τη Ligue 1.

Στο κύπελλο η Monaco αντιμετωπίζει τη Lens, 2 ομάδες που κέρδισαν το Σάββατο στο πρωτάθλημα αλλά μοναδικός τους στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Δύσκολο ματς, νοκ αουτ, προς τον άσο πηγαίνει.
Η εκπληκτική Quevilly, 4ης κατηγορίας, υποδέχεται την PSG. Η Λογική λέει διπλό αλλά φέτος όποιος κόντραρε τους μικρούς την πλήρωσε, και δεν θα παίξω PSG Στο 1,35... Σημειώνεται ότι και τα 2 ματς είναι νοκ αουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι.
Για τη Ligue 1, η Le Mans υποδέχεται την εντελώς ντεφορμέ Bordeaux, που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και το πρωτάθλημα. Δε θα παίξω το διπλό υπερ μιας ομάδας που δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν εδώ και καιρό...
Sochaux-Marseille... H λογική λέει διπλό από εδώ μέχρι τη Γαλλία. Όμως πιστεύω ότι δεν αξίζει να ποντάρουμε μια ομάδα που ναι μεν είναι σε φόρμα αλλά παίζει σε μια δυνατή έδρα, και μια ισοπαλία δεν της αφαιρεί το ρόλο του φαβορί για τον τίτλο. Στην άκρη λοιπόν...

Πορτογαλία:Ένα ματς για το πρωτάθλημα και επαναληπτικοί ημιτελικοί κυπέλλου.

Για τη Liga Sagres, Benfica-Sporting, σε ένα ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι πιστεύω πως έχουν ότι χρειάζεται για να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Βλέπω άσο.
Στα ημιτελικά του κυπέλλου, Naval-Chaves είναι εκτός κουπονιού και το Porto-Rio Ave, με 3-1 υπερ της Porto στον πρώτο αγώνα και 1 γκολ πλεονέκτημα στη Rio Ave, με αποτρέπει από το να ασχοληθώ.

Βραζιλία: Φάση των 16 στο κύπελλο

Δε θα κάνω πλήρη ανάλυση, αλλά μετά από μια σχετική έρευνα των αγώνων, το σημείο που θα κρατήσω είναι ο άσος της Atletico Mineiro στο 1,50 απέναντι στη Sport Recife, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Σημειώνεται ότι είναι διπλά τα ματς, οπότε ένας παραπάνω λόγος στους γηπεδούχους να κυνηγήσουν μια εύκολη νίκη.

Copa Libertadores: Ομάδες Βραζιλίας
Από τα 3 ματς, Universidad Catolica v Flamengo, Racing Montevideo v Corinthians, Colo Colo v Cruzeiro, το σημείο που επέλεξα και θα κρατήσω είναι το διπλό της Flamengo στη Χιλή, καθώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τος πρωταθλητές Βραζιλίας. Στο 2,30 είναι Value και θα το ποντάρω.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Benfica-Sporting 1(1,60)
Un.Catolica-Flamengo 2(2,30)
Atl.Mineiro-Sport Recife 1(1,50)

Καλή μας επιτυχία!